Нов скандален документ от Щаба на ПП: Събират лични данни под претекст на „изборна томбола“

Нов скандален документ от Щаба на ПП: Събират лични данни под претекст на „изборна томбола“

„Промяната” с нов гаф: нареждат на структурите по места да събират имена, адреси, рождени дати, телефони, да търсят избиратели по домовете и да организират незаконни томболи с награди

Скандална вътрешна информация продължава да изтича от щаба на „Промяната”. Преди дни публично достояние стана стратегията на ПП за изборите и опорните им точки за вота.

После бяха осветени лицата, които са ангажирани с осигуряването на медийния комфорт на формацията и овладяването на журналистите от националните телевизии. И точно когато изглеждаше, че нещата не могат да станат по-зле, на бял свят се появи пореден скандален документ. Той е озаглавен „Ръководство за провеждане на събития на открито“ и включва цялостната визия на кампанията на ПП, инструкции към местните структури на формацията и добре познатите партийни опорки.

Любопитен щрих от него е, че съдържа преки доказателства, че оригиналът му не е бил на Български език, тъй като на места има изостанали английски фрази, преведени 1:1. Личи си и, че е за вътрешна употреба, тъй като не е преглеждан за правописни грешки и повторения.

В документа има останали фрази от оригинала на Английски

Документът от 12 страници е скандален, защото чрез него централният предизборен щаб на Промяната нарежда на активистите си от цялата страна да извършват действия, които са в разрез с поне два закона – Закона за личните данни и Изборния кодекс.

Първото нарушение е свързано с незаконно събиране на лични данни на избиратели. На активистите на Промяната е наредено да събират имената, адресите, телефонните номера, имейл адресите и подписа на избирателите, без да се съобщава за какво ще бъдат използвани и къде и как ще бъде съхранявана тази чувствителна за гражданите информация.

 

На избирателите се предлага също да се включат в томбола с награда, което е забранено от Изборния кодекс и е в разрез с препоръките на Кодекса на добрите практики по изборните въпроси на Венецианската комисия, защото уврежда сериозно свободното избирателно право.

Най-притеснителна обаче е информацията, че хората, които вече са доверили личните си данни на активистите на ПП, ще бъдат посещавани в техните домове за допълнителна агитация. С какви средства ще бъде продължено убеждаването им на място не става ясно, но начинът, по който се организира, създава сериозни предпоставки за купуване на гласове, както и за оказване на натиск върху избирателите.

Така на преден план излиза цяла поредица от въпроси. Защо от ПП събират личните данни на гласоподавателите? За какво ще ги използват и как ще гарантират сигурността им, след като не са в състояние да опазят от изтичане дори критично важната информация, касаеща собствената им предизборната кампания? Информирани ли са гражданите, че с предоставянето на личните си данни, всъщност канят агитаторите на „Промяната“ в домовете си? Кое въобще налага посещаването на избиратели по домовете?

Въпросите станаха прекалено много. Господа от „Промяната“, дължите отговори!

Публикуваме целия документ

 

Източник: tribune.bg

 

 

 

Коментари

  • Лора Дан

    05 Sep 2022 19:41ч.

    България има ли си главен прокурор, или поне достатъчно читав обикновен прокурор? Веднага трябва да се повдигне обвинение срещу тези очевидни закононарушители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Sep 2022 19:41ч. БВеднага трябва да се повдигне обвинение срещу тези очевидни закононарушители!

    05 Sep 2022 20:30ч.

    Не става. Партията политическа Продължават Педалите работят по канадското законодателство и по българското са недосегаеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това звездите ли ти го нашепнаха

    05 Sep 2022 22:13ч.

    щото нашата конституция и закони казват друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    05 Sep 2022 20:55ч.

    Те на тез като им знаем портфолиото, ще се окаже, че всичките им избиратели са изтеглили по един бърз малък кредит в максимален размер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    05 Sep 2022 21:03ч.

    херо мустака им го е дала тоя наръчник, ама на английски. Та преводът затова е 50/50. С американски номера, български зайци ще ловят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    05 Sep 2022 21:21ч.

    Колко пъти писах, че тези джендъри са учили маркетинг - как да продадат някоя боклучива стака. Сега се опитват да продадат себе си. След "успешното" им управление, сматам, че само напушени извратеняци ше гласуват за тях. Но имайте предвид, че софтуерните специалисти за машините са от САЩ и Венецуела ( каза го по БНР шефът на Сиела ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    05 Sep 2022 21:23ч.

    Колко пъти писах, че тези джендъри са учили маркетинг - как да продадат някоя боклучива стака. Сега се опитват да продадат себе си. След "успешното" им управление, сматам, че само напушени извратеняци ше гласуват за тях. Но имайте предвид, че софтуерните специалисти за машините са от САЩ и Венесуела ( каза го днес по БНР шефът на Сиела , които обслужват машините за гласуване ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Sep 2022 21:49ч.

    При предната издънка на ПП написах, че те представляват шарена опаковка с панделки,която прикрива стока второ качество. Днес новата информация затвърждава мнението ми за тази полит. формация. Днес Кики потропнал хорце в Монтана-какъв човек трябва да си, за да се държиш по този начин? Мислел за сънародниците си? Вярвайте му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    05 Sep 2022 21:52ч.

    Тази гениална предизборна методика да не е на Гена пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grow a Teflon skin

    05 Sep 2022 22:17ч.

    Това са сектантски работи бе. Както каза преди години един приятел, аз му обяснявах

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • so no negative can stick to you

    05 Sep 2022 22:20ч.

    че света умира, а той вика: Не, не умира, а се променя. Той по онова време е имал много периферна връзка със оная секта, аз го разбрах това по-късно, тогава не знаех. Обаче реагира веднага. А баш сектантите тия неща ги знаят доста по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как се ходи до тоалетната?

    05 Sep 2022 22:27ч.

    Т. нар. катарзис. Преди време тука един питаше как може тия хора да са оперирани от съвест. Ами правят си катарзиси бе, колега. Каква съвест? Съвестта е идея. Добро, зло, лъжа, истина и т.н. А какво е Промяната? На тибетски Бардо, на гръцки Метафизика. На български - ей тия л....... екета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пък Кастанеда идвало от кестен, което е гръцка дума

    05 Sep 2022 22:30ч.

    Важното е да си воден от добри намерения, с добра цел. Т.нар. телеология. Като при това какво е добро и какво зло - няма как да знаеш. Но ако намеренията ти са добри, няма как да направиш нещо лошо на някого, нали така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си довършим краденето

    05 Sep 2022 23:40ч.

    Тия са като ония с костюмите, които обикалят от врата на врата. При тях няма - не искам. Вадят ти душата, докато не се съгласиш. Като кърлежи са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези "документи" истински ли са?

    06 Sep 2022 4:40ч.

    Ако е така, ПП прилича повече на секта - лъжат, карат ни да вярваме в промяна, ходят от врата на врата, лепкави и нахални са, обещават ни печалба и бързо стигане до задгробния живот (ако ги изберем отново).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи