Нов сериозен инцидент с енергийната система в Европа в близост до теча на "Северен поток"

Нов сериозен инцидент с енергийната система в Европа в близост до теча на "Северен поток"

Последвайте "Гласове" в Телеграм

Нов сериозен инцидент се е случил с енергийната инфраструктура в Европа в близост до повредените участъци на "Северен поток", съобщават западните медии. Датският остров Борнхолм, който се намира в близост до мястото на аварията на "Северен поток", е останал без ток в 7.49 ч., съобщава RFM24.

Причината е проблем с кабел, прокаран по дъното на Балтийско море, който снабдява острова с електроенергия от Швеция. Все още не е известно дали повредата е възникнала под водата или на сушата, съобщават медиите.

Подводният кабел минава на 500 метра от мястото на експлозията, повредила газопроводите "Северен поток".

Енергийната компания "Трефор", която снабдява Борнхолм с електроенергия, заяви в понеделник, че островът е "за съжаление засегнат от оперативни смущения".

"В момента няма причина да се спекулира с причината", заяви доставчикът на своя уебсайт, "и сме в процес на изясняване на това, какво е виновно за прекъсването на електрозахранването. Въпреки това сме наясно с това, което се случи в близост до острова напоследък".

Инцидентът се случва, след като миналия месец два руски газопровода в Балтийско море бяха повредени от взривове, за които Дания и Швеция подозират, че са умишлени - въпреки че причината за прекъсването в понеделник все още не е установена.

Energinet, публичната компания, която притежава морския кабел, по който се доставя електроенергия до остров Борнхолм, заяви, че повреда в мрежата за високо напрежение е довела до загуба на електроенергия за потребителите на остров Борнхолм и че "работи усилено, за да открие проблема".

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Ватерло е №1

    10 Окт 2022 16:50ч.

    Пляс пляс педалите, водно клело. Че защо да се спекулира с причините? Трай евро-бабо за убост, че на тъмно си по-убава, а на студено с по-стегнато дупе. Дедо Джото-мекия ще те аресва повече. Па и на тъмно некои срамотии не си личат чак толкова. Тъй, че дайте да гледаме позитивното, викаше един друг по-умен дедо! Така е, когато цяла Европа е продукт на Лебенсборн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а те даже още не са разбрали какво става?

    10 Окт 2022 17:08ч.

    Айде на сефтето! Честито ви първи спрян ток. Догодина, доамина, червена ябълка в градина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи