Нов протест срещу мигрантите в столичния район "Овча купел"

Нов протест срещу мигрантите в столичния район "Овча купел"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Жители на столичния квартал "Овча купел" излязоха на нов протест срещу мигрантите. Акцията беше организирана в социалните мрежи, а сборният пункт е паркингът на метростанция "Мизия" в кв. "Овча купел" в близост до центъра за настаняване на бежанци. 

Зачестилите случаи на агресия между мигранти и българи в столицата изкараха на улицата над 500 души в столичния квартал "Овча купел" с искане за осигуряването на спокойствието в районите около бежанските центрове в столицата.

Единият от тях е на метри от една от най-големите метростанции в София - спирка "Мизия/НБУ" и в непосредствена близост до самия Нов български университет, където учат хиляди български, но и чуждестранни студенти. Инициативата е под наслов "Овча купел - без страх и насилие".

Исканията на организиралите се столичани около бежанския център във вторник вечер включват: да се засили полицейското присъствие около бежанския център, да се изгради система за видео наблюдение в района, както и да се започнат действия по преместване на самия център извън квартала.

Източници: Агенция "Фокус", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • балончета от веро

    12 Март 2024 19:13ч.

    Започнете тоя път протест лично срещу назначения сапунясъл премиер, който дръзна да ви обиди, че слушате Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Март 2024 19:30ч.

    Нашите прадеди са използвали криваци в такива случаи ......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 19:49ч.

    В момента в който някой канал в Телеграм качи видеото, то ще бъде обявено за руска пропаганда и фак чекърите могат да работят. Идиоти сър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    12 Март 2024 20:02ч.

    Малко ли изоставени казарми има по селата. Да ги пращат там в затворен тип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 20:05ч.

    Нито една от 4-те точки не включва протест срещу емиграционната политика на правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 20:16ч.

    Де го Костадинов, да придаде на софийските протести по-големи измерения? Сепак е първа опозиционна сила - на хартия е така. Или мигрантите не са национален проблем? Ето му поле за работа, а не дръвчене на президента. Утре ще ревне, че Радев нищо не прави по мигрантския въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пончо

    12 Март 2024 20:24ч.

    Стефан Стамболов е казал / СО КРОТЦЕ И СО БЛАГО И МАЛКО КЮТЕК/ Това е правилния път. Без кютек/бой/ няма да стане. Има една поговорка - БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ. Така е и в международните отношения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Poncho

    13 Март 2024 3:41ч.

    Я пак. Кой го е казал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябват крути мерки

    13 Март 2024 9:00ч.

    Сбъркал е човекът - Андрей Ляпчев. Проблемът е, че у нас нещата няма да се оправят с малко кютек. Много трябва. Още на границата охрана с пълно бойно снаряжение, както беше преди. Всеки, който не се почини - директна стрелба. За една седмица потокът от нелегални престъпници ще спре. Който все пак премине - съд и затвор при тежки условия. Това е начина на решение. А това, дето от ЕС ни го натрисат и нашите подлоги изпълняват, само примлича мигранти. Осигуряваш му подслон, храниш го три пъти дневно, безплатно отопление, дневни паи, безплатни медицински грижи, безплатни курсове за професия и език, пази ги полиция, нищо не плащат, нищо не работят - а бе рай. Даже българските пенсионери живеят по-зле. Ама управляващите подлоги и продажните медии само за тях работят. Ама и сутринта една цънцарка /цънцарова+мисирка= цънцърка/ ги защитаваше и обвиняваше българските граждани защо протестирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    12 Март 2024 21:24ч.

    Проблемът с тези млади хора е сексуален. Те с месеци нямат нормален полов живот. Не всички са извратени, като си мислят управляващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Март 2024 21:42ч.

    В такъв случай гласоподавателките/гласоподавателите на ПП-ДеБъ да им го осигурят! Който е или се държи като олигофрен да си понесе последствията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Организатоорите

    13 Март 2024 3:42ч.

    По една кафява ризка няма ли да дадете на момчетата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    13 Март 2024 8:52ч.

    а насила да ти докарват така наречените мигранти и да ти налагат управниците задължения към тях, това не е ли достойно за кафява риза плюс мустаче??? Я да ти припомня баба Меркел покани ли ги, покани ги! Ти що не вземеш при теб да отглеждаш тия хора или да им помогнеш да се върнат у тях и да започнат бизнес??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    13 Март 2024 9:25ч.

    Всички те-,,поканени''от горе,са завършени убийци!От малки са учени как да убиват!Тия млади,дошли на орляци,млади ,разгонени мъже,жадни за мъст,-не са добре дошли тук.И прави са нашите мъже,и момчета да негодуват срещу тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи