Норвежки политолог напомни на Фон дер Лайен, че Червената армия е освободила Аушвиц

Норвежки политолог напомни на Фон дер Лайен, че Червената армия е освободила Аушвиц

Норвежкият политолог Глен Дисен нарече „исторически ревизионизъм“ изявлението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за Холокоста, в което тя отбеляза, че концентрационният лагер Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) е бил освободен от съюзническите сили.

По-рано беше публикувано изявление на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,  посветено на годишнината от освобождението на Аушвиц. Към него са приложени информация за Деня на възпоменание на Холокоста и историческа справка. В нея има следното изречение: „На 27 януари 1945 г. съюзническите сили освободиха лагера на смъртта Аушвиц-Биркенау (Освиенцим).

"Ето пример за явен исторически ревизионизъм от страна на ЕС. СССР беше съюзник, но Червената армия беше тази, която освободи Аушвиц", написа той в социалната мрежа X (бивша Туитър).

По-рано руското представителство в Европейския съюз посочи грешка в изявлението на ЕК. "Четейки изявлението на Европейската комисия по случай Международния ден в памет на Холокоста, открихме грешка. Би било чудесно, ако Европейската комисия я поправи. Червената армия освободи концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, а не съюзническите сили“, отбелязват от ведомството, отбелязаха от мисията.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ФОН

    28 Яну 2024 9:12ч.

    МОЛОДЕЦ БАБА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При обединението на Германия западът очакваше, че Русия ще поиска $100 млд за това, че се изтегля от ГДР, но Русия не поиска нищо

    28 Яну 2024 14:42ч.

    Урсула няма никакво право да забранява руските медии и да претендира за монопол над истината. Урсула казва обратното на истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Яну 2024 15:50ч.

    Оставете тази финансова измислица и вижте истинския холокост пред очите ви в Газа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС - бюрокрацията на калинките

    28 Яну 2024 9:15ч.

    Немците да намерят сили в себе си да благодарят на Русия за това, че все още ги щади и не ги е накарала да отговарят за едни от най-големите геноциди в историята на територията на СССР. На всичкото отгоре и им съдейства за обединението на двете Германии, а ако беше проявила ината, който те днес проявяват в Украйна, можеше войските им още да си стоят и ГДР да благоденства на основата на мир и любов между двата народа - руския и немския. Народите не искат война, войната е дело на психопатите-сатанисти от хазарски произход, криещи се зад завесата, спусната от дълбоката държава и глобалната корпоративна мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    28 Яну 2024 9:41ч.

    Как по точно им съдейства, като беше в период на полуразпад и вече беше нарита от ГДР към комуналките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 9:54ч.

    Еврокомисарче, Руснаците наистина са се застъпили за обединението на Германия, защото англичаните първоначално са били категорично против. Притеснения са имали и французите, но под влияние на американците и руснаците се взема решение за зелена светлина за обединението (а не поглъщането от ФРГ на ГДР) на двете Германии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон

    28 Яну 2024 11:17ч.

    Малко младичка е за моя вкус...да не кажат че съм педофил....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов еврокомисар

    28 Яну 2024 13:40ч.

    Русия им съдейства като не прояви злоба и алчност.Никога.Защото Славяните,при това Православните са миролюбиви и емпатични.Англосаксонците са кръвожадни,безскрупулни и лакоми.Това противоречие се решава в момента и с помощта на Господ Бог.Победа за Справедлива Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Яну 2024 15:51ч.

    Съдействието бе 15 милиарда марки, за които на дядя Боря му изтекоха лигите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    28 Яну 2024 9:16ч.

    ЧА освободи България от държавност и законна власт, както и от възстановените изконни територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на какво

    28 Яну 2024 9:25ч.

    си, наркоман?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 10:08ч.

    Червената Армия не е лишила България от държавност, а е защитила нашата териториална цялост в Париж през 1946 г., когато са сключвани мирните договори между страните победителки и страните победени през Втората световна война. Да ти припомня, че България е съюзник на Хитлеристка Германия във тази война и Чърчил е искал не само да срине София до основи и там да се сеят картофи, но е искал да бъдем окупирани от турската армия, което щеше да значи край на нашата държавност! Благодарение на това, че в България влиза Червената армия "окупаторка", Родината ни е спасена! Да припомня, че по време на дебатите по сключването на мирните договори в Париж през 1946 г., гръцката делегация първоначално е искала границата ни с Гърция да минава по билото на Стара планина, но впоследствие "благородно" отстъпила , тя да минава до Пловдив! Исканията на гърците са били толкова идиотски, че в представените доклади за щетите, които българската армия е причинила на Гърция при окупацията са цитирали дори счупени колела на каруци, което е предизвикало смях в залата! Благодаренеи на съветската делегация, която твърдо се противопоставила на орязването на нашите граници и разбира се на дела ни в последния етап на войната, като съюзник на Червената армия и дадените около 40 000 убити български войници, България остава единствената победена страна, чиито граници остават такива, като преди войната-тоест непокътнати! Така, че престанете с това отвратително пренаписване на Историята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    28 Яну 2024 11:13ч.

    Бай Иван, чест и почитания за написаното. Предлагам текстът да се копира и поставя под всяка статия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баща му на горния

    28 Яну 2024 13:43ч.

    е бил Бранник,или горски Стражар.Въобразява си,че онази фашистка власт е щяла да го направи генерал.Жалки отломки на фашизма в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деси, да необходимо е!

    28 Яну 2024 15:33ч.

    Тези факти ги знаят, дори и тези, които се правят на върли евроатлантици! Да, трябва да им се напомня от време на време, щото често се правят на ударени и крещят като изоглавени за руска окупация, за ограбване на България от "окупационната" Червена армия, като удобничко пропускат факта, че сме били съюзници на оста, демек на Хитлер, че нашите хора в окупационния корпус, са вършили какви ли не простотии, които все още се помнят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    28 Яну 2024 17:31ч.

    Браво ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    28 Яну 2024 17:43ч.

    Бил е депутат, но е успял да избяга през Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен Петров

    28 Яну 2024 18:33ч.

    Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се знае още (28 Яну 2024 10:08ч.),

    28 Яну 2024 21:50ч.

    че след войната гърците в беломорска България не са давали вода на останалите там българи, ако не говорят гръцки. Сега продължават на наричат населението в тази част „вулгари“. Любовта ни към тях не бива да изключва тези тъжни факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 23:41ч.

    Имах колега, който беше работил в Атина. Той ми каза, че по време на мачове между отбори на Атина и такива на Северна Гърция, местната атинска публика скандирала против гостуващите отбори, като ги е наричала "българи"! Това показва за кой ли път, че гърците много добре познават произхода на населението на Северна Гърция, а че именно то е с преимуществено български произход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди няколко години в Норвегия гостуваше българска археологична изложба

    29 Яну 2024 3:49ч.

    Артефакти намерени по нашите земи - златни съкровища и пр. В деня на откриването и, и всеки ден в продължение на цялото време на изложбата, по основните подстъпи към изложбената зала през 10 - 15 метра един от друг стояха хора от гръцки произход, които убеждаваха минувачите (не непременно отправили се към изложбата, а просто минувачи!!!) че експонатите са гръцки, откраднати от "вулгарите" от Елада, и ги агитираше да не посещават това "кощунствено" мероприятие! Щеше да е смешно, ако не беше толкова грозно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С две думи,

    28 Яну 2024 9:36ч.

    Да живее Русия! Победа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    28 Яну 2024 9:50ч.

    Какъв е тоя стремеж да се реанимира вонещия труп на умрелото СССР. Съветскста кочина с нищо не беше по-добра от нацистка Германия, това трябва да е ясно на всички и да го пише в учебниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Психопатов, имамата

    28 Яну 2024 9:51ч.

    На измата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    28 Яну 2024 9:54ч.

    И кой ще я победи Русия? Държавата с 15 000 атомни чипове за перални ???? А санитар Косев, или пак ще минеш пак гратис, поради закона за защита на животните в графата дребен чифтокопитен бозайник !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    28 Яну 2024 10:12ч.

    В момента едни украински комбайнери я млатят със скорост 300 трупа на ден. Ето кой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой щял да победи Русия?

    28 Яну 2024 10:31ч.

    Който победи СССР, че даже и го разпадна, той ще победи и днешна Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ----------

    28 Яну 2024 10:36ч.

    Оставете го фелдшера да си повярва малко в липсващата самостойност и накърнено самочувствие!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    28 Яну 2024 11:54ч.

    "В момента едни..." -- това, което наблюдаваме е, че в момента едни санитари спят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кимчо, идиото, бръзчица, ако може!

    28 Яну 2024 13:00ч.

    и, козяк, галя, незачет! Опорките, дето ги спускате на туй нящо, много нефелни, бе! Ако може нещо по-така, че бактън от идиотизмите му! И, кимчо, не си ти за сии форум, не си! Твоето местенце е у дир, дневник, капитал, медиапул ...! Идиотите са там, ще намерите лесно общ език! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лайенн

    28 Яну 2024 9:50ч.

    Да не забравяме ,че тази китайците я изхвърлиха като парцал,а Ердоган не и даде и стол.Абсолютна некомпетентност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    28 Яну 2024 9:55ч.

    То това ви е проблема, че постоянно живеете в миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъмнокафяв трол

    28 Яну 2024 10:13ч.

    Това е точно твоят проблем бе, двугънков. Не си излизал от съветската епоха никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • john lenov

    28 Яну 2024 13:59ч.

    тъмнокафявите фашисти да се скрият. Тръмп идва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    28 Яну 2024 10:12ч.

    аушвиц никога няма да е минало (днес е Уйййкиндъ ни,мила майно ле)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За тaзи пекинска патица

    28 Яну 2024 10:32ч.

    Червена армия сигурно означава "бригада индианци под командването на сащ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    28 Яну 2024 11:25ч.

    Явно Председателката фон... лъже с лекотата, с която диша. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правдолюб

    28 Яну 2024 12:41ч.

    Тази старата фашистка вещица търси реванша и отново бълва своите злобни лъжи. Сатанистка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    28 Яну 2024 12:57ч.

    Реванш ще има, неизбежно е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И, бацко от 12:57, народен съд 2.0 тоже!

    28 Яну 2024 13:02ч.

    Та, бацко, ако нямаш колесник, ялова е работата ти! Търчи, търси, че времето ти изтича и иде "Видов ден", а тогаз милост няма да има! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pierre

    28 Яну 2024 23:01ч.

    моно - глупак !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европейски ценности

    28 Яну 2024 12:42ч.

    Дори в същия ден на освобождаването на концлагера - 27януари 1945 г. загиват около 230 съветски войници, защото хитлеристите откриват огън по съветските войници, които настъпват към концлагера. Явно, че за Урсула честността и истината не са европейски ценности, което е позорно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Яну 2024 12:49ч.

    Поздрави за Бай Иван 28 Яну 2024 10:08ч. Който може да чете и да мисли, знае! Напоследък ми е по-интересно обаче какъв отговор биха дали инициаторите на онзи паметник на англоатлантическите бомбаджии, разрушили половин София, Враца, Мездра и други градове, за които скоро научих, също избили и осакатили хиляди мирни жители! И сега някои от тях се кандидатираха за кмет, да пази Господ! И колко трябва да ти е акълът да режеш посред нощ паметници на загинали хиляди хора... ДА РЕЖЕШ ПАМЕТНИЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    28 Яну 2024 12:55ч.

    Има още за рязане и събаряне, не се притеснявай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Нов Кмет

    28 Яну 2024 13:34ч.

    В някакъв момент ще има и нови избори, не само кметски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Нов Кмет

    28 Яну 2024 15:49ч.

    Колкото и паметници да събориш, няма да получиш облекчение. Твоята злоба ще продължи да разяжда душата и здравето ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 16:04ч.

    Бомбандирането на цивилното население е било разпоредено лично от военнопрестъпника Чърчил! Той го е оправдавал с това да се деморализира населението на страните от Оста, като се разрушават градовете, избиват цивилните граждани и се инвалидизират максимално количество от тях. За целта наглосаксонците не са се свеняли дори да хвърлят играчки-бомби или писалки-бомби. От там е и израза "играчка-плачка"! В истинността на това имах известни съмнения, докато не гледах един филм по Канал 1 преди години, когато все още не бе станал рупор на евроатлантическата дезинформация и в който показаха тогавашен вестник в който се предупреждаваха гражданите да внимават за децата си да не се докосват до такива предмети останали след бомбандировки. А, че са бомбандирани такива градове, като Враца, Мездра, Скопие е вярно, но освен това гражданите им са обстрелвани и с бордовите картечници на самолетите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    28 Яну 2024 17:42ч.

    Аз трябва да съборя само един, на лъжата в община Антоново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил е изрод

    29 Яну 2024 4:24ч.

    Величината на мизерната му личност се укрива успешно. Личният му архив е бил засекретен (по негово искане) за 70 г. след смъртта му, а неотдавна след изтичането им, срокът беше продължен с още 70 г.! За да не разбере никой съвременник какъв мизерен изрод е бил, и каква реално е ролята му във ВСВ... Той е предложил на Рузвелт (другият j-person в тройката), а след това те двамата - на Сталин, немските генерали да НЕ бъдат съдени (Нюрнберг), а да си ги убият и да се приключи; победителите пишат историята... Сталин се е противопоставил и е настоял да има процес и да бъдат осъдени. След процеса 8 (осем) висши немски генерали са осъдени на смърт чрез обесване. Обесили са ги ... мъртви - пребити до смърт в ареста от пазачите им. Та такива качества е имал алкохолизираният мизантроп сър Уинстън. (Справка - книгата на Дейвид Ървинг "Нюрнбергският Процес", преведена и на български.) Бюстът на Уинстън Чърчил декорира днес Овалната Зала в Белия Дом, няма желаещи да му приложат българската "флекс"-технология, макар и личността му напълно да заслужава точно такава съдба, защото именно заради него, сър У. Ч., СВЕТОВНАТА война с всичката мизерия, смърт и разруха е продължила съвсем излишно цели 5 години - от септ. 1940 до май 1945 г... И за лудите доктори и новите кметове тук Той е "велик" дипломат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Яну 2024 13:13ч.

    финансов одит на ек за ваксините и траншовете за украина на какво основание се раздават нашите пари на страна която не е членка на ес и нато защо не пращат на газа а само на украина лицемери убиици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fuck – checker

    28 Яну 2024 13:32ч.

    ЛайНен, изглежда, има вкус към инфантилни обяснения и действия – като спомен от предишната й професия, но всъщност е злата танте от приказките на Братя Грим.Дрънка разни работи, които са реална битка за душите и умовете на идиотите сред младите. Около събитията в Газа един младеж в моето обкръжение се присети, че е имало концлагери и зададе конкретния въпрос как хората са се освобождавали.Подтекстът беше един вид как са си тръгвали сами отттам, което по подразбиране не е било невъзможно. Струваше ми се, че няма да схване черно чувство за хумор, да му кажа, че през комина, а и е кощунствено. Обясних. Разбрах, че човекът не знае, че СССР е бил нападнат от Германия и съответно историята по–нататък. Оттук вече думата има ЛайНен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато Червената армия освобождава Освиенцим Западните “съюзници” обявяват, че това е болшевишка пропаганда

    28 Яну 2024 13:44ч.

    Само след като и те освобождават немски концлагер, само тогава започват да говорят за нацистки зверства. По-късно е измислена думата “холокост”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не забравяме, че Урсула фон дер Лайен е отроче на нацистите

    28 Яну 2024 13:45ч.

    От нея друго не може да се очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    28 Яну 2024 15:11ч.

    Това което имаме на снимката е едно нищо с кръвожадно безумен поглед. Колкото до интелектуален багаж,дайте да не се разсмиваме взаимно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 16:12ч.

    Преди да стане военен министър на Германия се разрази скандал, че Мърсула фон ДерЛайнен е плагиатствала при написването на докторантурата си, но скандала бързо-бързо по евроатлантически беше заметен под килима!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и там си имат килими

    29 Яну 2024 4:28ч.

    особено ако покровител ти е "мути" Меркел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойчи вели

    28 Яну 2024 15:39ч.

    Всички неграмотници да си запишат: Аушвиц е освободен от бойците на Тарантино, а Освиенцим - от Джанго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    28 Яну 2024 16:03ч.

    Тази не е ли същата, която миналата година в Япония, по повод американските атомни бомбардировки, набеди Русия за тях?! 1984 година - всички си мислехме, че е просто антиутопия, а тя се настани в наше време и явно без бой няма да си отиде?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    28 Яну 2024 16:19ч.

    Същата, ама какво да правиш - критическата не прощава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    28 Яну 2024 16:57ч.

    Толкова може тази гинеколожка. Затова нито своята професия практикува, нито история познава, нито истината е важна за нея. По-скоро обратното: цели да направи всичко възможно да очерни Русия. А всъщност никой не я избирал. Американците са я настанили на този пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    28 Яну 2024 17:20ч.

    Това работеше Уинстън Смит в "1984" на Оруел - пренаписване на историята .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    28 Яну 2024 17:28ч.

    Путин явно е много търпелив :) На тая баба цял свят й се смее, та се изживява като кралица. ЕС отива надолу с главоломна скорост. България се бута да се качи на потъващ кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Яну 2024 17:35ч.

    За пореден път - баба фондер лайнян е вредна за целия ЕС! Не може, смепла женичка, кяото цял живот е раждала чайвета, да ръководи ЕС!!! Това не е родилно отделение! Махнете я и я пратете във филиповци - там ще й се радват подобаващо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КукУ

    28 Яну 2024 18:12ч.

    В затвора за корумпирани и Тъпи Баби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игорь Шишкин

    28 Яну 2024 18:35ч.

    Есть такая партия: в Германии поблагодарили русских за освобождение от нацизма В Берлине прошел первый съезд «Союза Сары Вагенкнехт — За разум и справедливость» https://svpressa.ru/politic/article/402964/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влади

    28 Яну 2024 19:02ч.

    Акушерката да попрочете и да се запознае с историята на Германия, на Европа и на Света. Тогава ще разбере и ще знае, че.... РУСИЯ е побеждавала, побеждава и ще побеждава винаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2024 19:36ч.

    Абе гинеколожката що не чете немското Уики - Am 27. Januar 1945 befreite die von Osten vorrückende Rote Armee den Lagerkomplex. In der Nachkriegszeit ist der Name „Auschwitz“ zu einem Symbol für den Holocaust geworden. Der Jahrestag der Befreiung des KZ Auschwitz ist seit 1996 in Deutschland, seit 2005 international der öffentlich begangene Tag des Gedenkens an die Opfer des Nationalsozialismus. - https://de.wikipedia.org/wiki/KZ_Auschwitz

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    29 Яну 2024 12:11ч.

    Колкото по-нагла и безобразна става истеричната запада пропаганда, толкова повече смърди на страх и ужас пред безизходицата и провала на поредния кръстоносен поход срещу Русия. Пробуждането започна и този процес, няма как да бъде спрян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    29 Яну 2024 14:37ч.

    Брюкселската вещица ще свърши на кладата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи