Норвегия, Дания и Италия спират временно употребата на ваксината на AstraZeneca

Норвегия, Дания и Италия спират временно употребата на ваксината на AstraZeneca
В четвъртък Норвегия спря употребата на ваксината срещу COVID на AstraZeneca, следвайки примера на Дания. "Това е предпазна мярка", каза Геир Букхолм, директор по контрол и превенция на инфекциите в Норвежкия институт за обществено здраве, съобщава Ройтерс. По-късно в четвъртък Италианската агенция по лекарствата обяви, че изтегля от употреба партида от ваксината на AstraZeneca, след като бе съобщено за сериозни странични ефекти.

Снимка: Ройтерс


Тази мярка е взета превантивно тъй като засега не е установена връзка между прилагането на дозите от тази партида ваксина и появата на симптомите, уточни Италианската агенция по лекарствата, която заяви, че трябва да се пристъпи към всички необходими проверки.


Дания обяви по-рано в четвъртък 14-дневно спиране на употребата на ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca след съобщения за нарушения в кръвосъсирването сред ваксинирани лица, включително на нейна територия, съобщава "Ройтерс".

 

 

 

Коментари

 • Поправка?

  11 Март 2021 15:58ч.

  В четвъртък и Норвегия спря употребата на ваксината срещу COVID на AstraZeneca, следвайки примера на Дания, Австрия, Естония, Литва, Люксембург и Латвия, които спряха употребата на мухоморката на AstraZeneca..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  11 Март 2021 16:04ч.

  Нали прибраха парите и комисионните , а опитните зайчета платиха сметките !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  11 Март 2021 16:20ч.

  Първа Южна Африка, преди двайсетина дни, спря ваксината на Астра Зенека и върна 1 000 000 дози на фирмата. Причината: този препарат се оказа неефикасен срещу южноафриканския щам на коронавируса. После се отказаха Австрия, Естония, Литва, Латвия, защото е безсмислено да ваксинират гражданите си с ваксина, която не защитава срещу щамове, които причиняват следващи вълни на епидемията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  11 Март 2021 16:28ч.

  Ваксината на Астра Зенека е и тя под въпрос с аденовируса от шимпанзе и всичко останало, но не е с въпросната РНК технология и не е с американско участие. Последното е вероятен ключ към офанзивата срещу ваксината. На пазара в Европа трябва да са най-вече НЕваксините на Модерна и Пфайзер. Всичко друго е оплювано по презумпция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • западен гмо-боклук

  11 Март 2021 16:51ч.

  Посолството на Русия в България към САЩ: Съсредоточете се върху създаването на лекарство срещу заразата, а не върху нечестна конкуренция! - https://bgr.news-front.info/2021/03/11/posolstvoto-na-rusiya-v-blgariya-km-sashh-ssredotochete-se-vrhu-szdavaneto-na-lekarstvo-sreshhu-zarazata-a-ne-vrhu-nechestna-konkurencziya/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  11 Март 2021 16:55ч.

  Явно е, че Западът, и особено США, се хваща и за сламка, за да оцелее някак при предстоящото пукване на пренадутия борсов балон. Целта е отвсякъде да падат големи, бързи и лесни пари... В този контекст - днес Путин отново е изтъкнал засилващата се борба без ясни конкурентни правила на международния пазар за ваксини срещу КВ - https://vz.ru/news/2021/3/11/1088974.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ми твай Запада бей силяндури

  11 Март 2021 17:20ч.

  ний спирами при най-малко съмнение, па ПУТЛИР ЖУЛИ РАШАНИТИ ДУ ОТКЪЗ дукат СА СЪСИРАТ БУЛШИВИШКИТИ ИМ МОЗАЦИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  11 Март 2021 17:51ч.

  Не пишете глупости от рода на "мухоморката" на Астра Зенека и т.н. тъпизми. По принцип - пандемия НЯМА. Масови ваксинации за ковид 19 са абсолютно ненужни ! Но ако все пак в ЕС има поне една ВАКСИНА , продукт който отговаря на определението за "ваксина" , това е точно и само продуктът на АЗ ! Това е ваксина, ненужна , но поне няма да навреди особено. За сравнение - другите два продукта в ЕС , регистрирани и бясно налагани , тези на Пфайзер и Модерна, НЕ СА ВАКСИНИ !!! Те са РНК препарати, техните ефекти , меко казано , са неясни. Опасностите и рисковете , които крият - огромни ! И вече се "реализират" под формата на СМЪРТ , вижте какво става в Израел със смъртността откакто започнаха Пфайзер... Така че ако някой е притиснат от обстоятелствата (диктатурата) да се ваксинира, хиляди пъти по-добре (по-малко зле) - да си направи АЗ. Кампанията срещу единствената ваксина в ЕС идва от ултра-сатанистите , идва от Гейтс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спутник също е аденовирус вектор ваксина, като Астра

  11 Март 2021 18:13ч.

  Руската Спутник е също аденовирус вектор ваксина, като Астра. Защо Астра дава кръвосъсирващи нарушения като у 2те мед сестри в Австрия. А за руската не сме чули, допускам, че няма и да чуем ако има нещо такова. Нищо против руската, аз дори съм русофил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  11 Март 2021 18:35ч.

  И аз съм на мнение, че това е пропаганда за да се наложат мРНК медикаментите, които както се оказва по бизнес планът им, ще са на половин година и ще може експеримента и изследването на тази методика да се развие многопосочно, защото им е приоритет и гледат на тази технология като на панацея за богати, естествено това не се отнася за обикновените хора и медикамента който стига до тях! Ако има нещо което отговаря на определението за ваксина са Астрата и Руската ваксина(нямам идея дали помагат или вредят) но със сигурност не са мРНК безумието което в момента се изпитва и тества масово върху хора....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  11 Март 2021 18:41ч.

  Всики ваксини, които се предлагат в измъчената стара Европа са генни, разликата е че, Пфайзер и Модерна използват за носител синтетична вакуола от липиди, а другите Астра Зенека, Джонсън и Джонсън, Спутни В са с носител на РНК някакъв скопен аденовирус, които не ноже да се реплицира в организма на приемника. Това са генетияни ваксини!!! В рибозомите ( там се призвежда енергията на клетките от окислението на хранителните вещества ) на клетките има ДНК И РНК, дали там не може да стане някаква връзка със синтетичната РНК на вируса?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар /задължително/

  11 Март 2021 18:55ч.

  Кво ви става бе хора?!?! Ваксината си е супер - питайте българските здравни власти:):):)Те ги разбират тези работи, ръйш ли значи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  11 Март 2021 19:52ч.

  Идеално - нашият тиквеник ще ни ги пробута. Да му мислят ваксинираните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Идеалист на 11.03.2021 в 18:41

  11 Март 2021 20:27ч.

  Не се екзалтирайте по теми от които разбират само професионалистите. Астра Зенека предлагат ваксина. Това не е "класическа ваксина" , а доста нов вариант , векторна аденовирусна. Но все пак е ваксина. Ваксините вкарват в организма патоген - под формата на жив, но омаломощен микроб /вирус/ ,нарича се "атенюиран" = подтиснат, убит патоген, или парче от него , или част от нуклеиновата му киселина... които взаимодействат с клетките на имунния отговор ! Това трябва много ясно да се подчертае ! Ваксините предизвикват имунен отговор - към техният агент се втурват лимфоцити , N-килъри , натрупват се антитела... в крайна сметка се получава една ИМИТАЦИЯ на истинското заболяване , на истинската инфекциозна нозологична единица. И когато това се запамети в ядрата на лимфоцитите - отговарящи за имунната памет , получава се т.н. "траен имунитет" - дълготраен , или доживотен /зависи/.АЗ отговаря на тази дефиниция, тя е ваксина. Тя взаимодейства с клетките на имунната система... Пфайзер и Модерна с техните мРНК нямат нищо общо с ваксина ! Те вкарват части от вирусната РНК на SARS co v 2 във ВСЯКА КЛЕТКА ! Например в ... мускулните ви клетки ! Те правят клетките на тъканите ви да започнат да произвеждат ... вирусни елементи , в случая шип-антиген !!! Самите ви клетки под въздействието на тези препарати стават "законни цели" на имунната ви система, без съмнение на един по-късен етап хиляди и милиони хора , надупчени с препаратите на Гейтс , ще оключат автоимунни заболявания , ще развият злокачествени тумори ! Водещи специалисти по РНК , които не са в лапите на сатанистите , предупреждават че препаратите на Гейтс могат да променят и ДНК в ядрото на клетките ви , т.е.- генома ви ! Въпреки че официално твърдят че "нямало такова нещо"... Как го твърдят , като тези препарати се налагат от два месеца и половине ? Как го твърдят при липса на дългосрочни наблюдения върху големи маси от хора ?? ... П.С. - Кратка забавна цитология - в рибозомите се произвеждат белтъците, те са "фабриките за протеини". Енергията се "произвежда" в митохондриите.Те са "електроцентралите". Ядрото е "сървара с базата данни".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джулиан Асанж

  11 Март 2021 21:28ч.

  Капитализмът се срина и „ковид мерките“ нямат нищо общо с вируса https://24may.bg/2021/03/11/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d1%8a%d1%82-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b8%d1%82/ Който иска да види цялата картина, а не само отделни фрагменти да прочете материала на Асандж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Асандж

  12 Март 2021 8:22ч.

  Съдържанието е изтрито от всякъде. Цензурата не спи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  12 Март 2021 9:23ч.

  Мдаа, не спи, защото просто това е "фалшива новина", конспирация и подобни. Реализаторите на мръсния план се издъниха, защото се разбързаха и всичко лъсна. Досега я караха тихо и кротко години наред и хората не се усещаха. А за да се разбързат със сигурност имат причина и тя е, че са наясно, че времето им вече изтича.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи