Нинова: Вратата на "крепостта" на БСП няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре

Нинова: Вратата на "крепостта" на БСП няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре

Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре. Това се посочва в отворено писмо на председателя на БСП Корнелия Нинова до членовете на партията, разпространено от пресцентъра на БСП.

Вчера Нинова подаде оставка като председател на БСП. "Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас", обръща се Нинова към членовете на партията. "Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим", коментира тя.  

Няма да участвам в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за моя намеса в решенията на колективните органи на партията, заявява Нинова и допълва, че ще се съсредоточи в работата в парламента.

Тя предупреждава членовете на БСП, че ги чакат тежки месеци. По думите ѝ не са били изминали и 24 часа от оставката ѝ и наддаването за БСП е започнало. "Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре", добавя Нинова.

"Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката ѝ", коментира тя. Нинова ги призовава да не позволяват да им отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател. "Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни", апелира още тя. 

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", посочва Нинова. Тя изразява надежда с това да спрат всякакви лъжи и интерпретации на "знайни и незнайни платени анализатори", които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират "неистинската" ѝ оставка.

По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), при 100 % преброени гласове, коалиция "БСП за България" получава 7,06 % или 151 557 гласа на изборите за Народно събрание, които се проведоха в неделя. "БСП за България" получи 7,01 % подкрепа или 141 178 гласа на проведените избори за членове на Европейски парламент. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Соломон

    13 Юни 2024 16:14ч.

    Много силно послание! Търговците в храма и готовите да отворят вратите на крепостта отвътре вече се показаха на светло. Корни, дръж се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    13 Юни 2024 16:21ч.

    каква крепост бълнуваш, гусжа? вътре останахте само тия, които въртехте бизнес с "полша".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyy

    13 Юни 2024 17:16ч.

    "бизнеса" с полша донесе милиарди, а сега заводите ни са на 24 часов режим с добро заплащане което плащаме ние народа на България,а произведеното подаряваме, и сме вътре с милиарди от нашия джоб,а ти си говори за "бизнеса" с полша, не е добре когато си затваряте очите пред тези "подаръци" и после дори пак ги избирате същите дет подаряват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ ууууу - тотално си се объркал нещо

    13 Юни 2024 17:31ч.

    Хем е бизнеса с Полша е донесъл милиарди, и заводите с добро заплащане, хем ние народа плащаме... ?? Де, изясни, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    13 Юни 2024 18:17ч.

    "Де, изясни, де." - не може. толкоз си може. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МЪДРЕЦ

    13 Юни 2024 20:58ч.

    Тази сатана отдавна отвори вратата на БСП отвътре, за да изгони маса потомствени и честни социалисти и през нея да влязат всевъзможни седесарски изчадия. То не беше Явор Божанков , Калоян Методиев и какви ли не знайни и незнайни тъпкачи, лизачи и всевъзможна сган. ДЕКОРНЕЛИЗАЦИЯ на БСП! Това е спасението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не позволявайте парите да убият ценностите ни"

    13 Юни 2024 21:11ч.

    Вашите ценности са парите - дребните милиони комисионни - с които сте наградени за слугинажа на капитала и ощр по-точно, за слугинажа на военно-промишления капитал. Кръвта на убитите руски, български, украински мъже, жени и деца с българско оръжие ще падне върху лицето на госпожа Нинова и върху главата на нейното неубито дете в САЩ. Кървава скугиня на капитала сте госпожо Нинова и нямате нищо общо с българската работническа класа, на която партията, която създаде Димитър Благоев, беше челен отряд. Нямате нищо общо с МИРА, за който винаги се е борила партията на Димитър Благоев. Нямате нищо общо с хората на труда - работници, служители, селско-стопански работници. Вие приватизирахте не само Техноимпекс, но и БСП, като му променихте Устава и унищожихте партийното строителство. Основа на партийното строителство на БСДП, БРСДП(т.с.), БКП, БРП (комунисти), БКП и БСП ( анти-комунисти и анти-социалисти), беше ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТРАЛИЗЪМ. Вие премехнахте работническия ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИЗЪМ и го заменихте с БУРЖОАЗНИЯ ПРЯК ИЗБОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛ - ЛЕСЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ ПРЕЗ САЙТОВЕ И СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ. Сега се оповавате на бабите и на дядовците, които лъжете, че сте крепост за тях, докато сте крепост за себе си и за слугинаж на капитала, капиталът, който убива с произведеното под вашия зорък поглед българско оръжие за Полша и за САЩ, а оттам - за юдо-фашистката и укронацистка превратаджийска хунта в Киев. ВИЕ НЕ СТЕ КРЕПОСТ НА СОЦИАЛИЗМА, А СТЕ ЛУБРИКАНТИ ЗА КЪРВАВИТЕ ОРГИИ НА КАПИТАЛА, КОЙТО ДУНДУРКАТЕ, С КОЙТО СЕ СЪГЛАШАВАТЕ И КОЙТО ОБСЛУЖВАТЕ. Позор за Нинова, за Станишев, за Кирил Добрев и неговия баща предател, за Георги Седефчов (като Китиак Стефчов) Първанов - мега предател, набутал България в агресивната организация нАТО, за малодушния Жан Виденов, който предаде властта и партията в ръцете на Георги Първанов, за Александър Лилов и за Андрей Луканов, за Димитър Станишев и за Добри Джуров - все анти-комунисти и предатели на трудовия български народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха

    13 Юни 2024 21:17ч.

    Напред към 4 -те процента с крушовската милионерка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите ценности са парите и слугинажът на световния капитал

    13 Юни 2024 21:29ч.

    Вашите ценности са парите - дребните милиони комисионни - с които сте наградени за слугинажа на капитала и ощe по-точно, за слугинажа на военно-промишления капитал. Кръвта на убитите руски, български, украински мъже, жени и деца с българско оръжие ще падне върху лицето на госпожа Нинова и върху главата на нейното неубито дете в САЩ. Кървава слугиня на капитала сте, госпожо Нинова и нямате нищо общо с българската работническа класа, на която партията, която създаде Димитър Благоев, беше челен отряд. Нямате нищо общо с МИРА, за който винаги се е борила партията на Димитър Благоев. Нямате нищо общо с хората на труда - работници, служители, селско-стопански работници. Вие приватизирахте не само Техноимпекс, но и БСП, като му променихте Устава и унищожихте партийното строителство. >>>> Основа на партийното строителство на БСДП, БРСДП(т.с.), БКП, БРП (комунисти), БКП и БСП ( анти-комунисти и анти-социалисти), беше ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТРАЛИЗЪМ. Вие премахнахте работническия ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИЗЪМ и го заменихте с БУРЖОАЗНИЯ ПРЯК ИЗБОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛ - ЛЕСЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ ПРЕЗ САЙТОВЕ И СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ. Сега се уповавате на бабите и на дядовците, които лъжете, че сте крепост за тях, докато сте крепост за себе си и сте крепост за слугинаж на капитала, капиталът, който убива с произведеното, под вашия зорък поглед, българско оръжие за Полша и за САЩ, а от там - за юдо-фашистката и укронацистка превратаджийска хунта в Киев. >>>> ВИЕ НЕ СТЕ КРЕПОСТ НА СОЦИАЛИЗМА, А СТЕ ЛУБРИКАНТИ ЗА КЪРВАВИТЕ ОРГИИ НА КАПИТАЛА, КОЙТО ДУНДУРКАТЕ, С КОЙТО СЕ СЪГЛАШАВАТЕ И КОЙТО ОБСЛУЖВАТЕ. Позор за Нинова, за Станишев, за Кирил Добрев и неговия баща предател, за Георги Седефчов (като Кириак Стефчов) Първанов - мега предател, набутал България в агресивната организация нАТО, позволил нарязването на българските ракети, танкове и самолети, по искане на нАТО; позор и за малодушния Жан Виденов, който предаде властта и партията в ръцете на Георги Първанов, за Александър Лилов и за Андрей Луканов, за Димитър Станишев и за Добри Джуров - все анти-комунисти и предатели на трудовия български народ! Позор за анти-комунистите и за анти-социалистите, в създадената на 04.04.1990 г. анти-комунистическа и анти-социалистическа БСП! Кажете кога поне веднъж не излъгахте трудовия български народ, кога спряхте приватизацията, т.е. кражбата на народното имущество; кога национализирахте приватизация народно имущество на пролетарския принцип ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ, т.е. КОНФИСКАЦИЯ БЕЗ ПРАВО НА ОВЪЗМЕЗДЯВАНЕ ЗА ИЗВЪРШЕНАТА КРАЖБА – ПРИВАТИЗАЦИЯТА!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    13 Юни 2024 21:33ч.

    Марката БСП, СДС, ДПС умряха с хората идеалисти, добродушни и наивни по детски! Идеалисти и бунтари Вапцаров и Раковски. Сега е време животинско, време свинско, свиня са си, добре ти е, помия бол и края и не се вижда .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите ценности са парите и слугинажът на световния капитал

    13 Юни 2024 21:55ч.

    Капитализмът е непобедим в своето си “игрално поле”. С капитализма не може да се съперничи с неговите ценности, с неговата нравственост, с неговите парадигми. Капитализмът трябва да бъде принуден да излезе на “неутрален идеологически терен”, където просто и ясно да му бъде заявено: има неща, по които ние с вас няма да дискутираме. Затова не се напъвайте с вашите ценности, с вашата нравственост и с вашите парадигми, а дайте да търсим точки на съприкосновения, в които може да постигнем временно съгласие. Но не повече. >>>>> С такива люде разговорите са безполезни. Те могат да бъдат „убедени” само от „БОГ” : „Мне отмъщение и я воздам !”(Библия – Пета книга Мойсеева – Второзаконие – 7:10). Или както е казал нашият голям боксьор Кубрат Пулев : „Предполага се, че който не разбира от думи, разбира от бой!” >>>>>> Блогът на Евгений Гиндев https://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyffff

    13 Юни 2024 23:39ч.

    колко си прост, що се издаваш- да, "бизнеса" с Полша донесе милиарди- правилно си разбрал а после като дойде новото НС и пепейци с борисоф и сие гласуваха че няма да продаваме, а директно ще подаряваме на усрайна, да - на усрайна подаряваме, ама на тия хора заплатите са от нас от бюджета, разходи, ток, материали всичко ние си плащаме от бюджета, ако продаваше всичко това щеше да е в цената и щяхме да си върнем парите с продажби, ама сега най-бедната страна в ЕС сме много щедри и даряваме милиарди на усрайна, щото да спасим кожите на русофобите, губят само русофилите, успокой се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyffff

    13 Юни 2024 23:39ч.

    колко си прост, що се издаваш- да, "бизнеса" с Полша донесе милиарди- правилно си разбрал а после като дойде новото НС и пепейци с борисоф и сие гласуваха че няма да продаваме, а директно ще подаряваме на усрайна, да - на усрайна подаряваме, ама на тия хора заплатите са от нас от бюджета, разходи, ток, материали всичко ние си плащаме от бюджета, ако продаваше всичко това щеше да е в цената и щяхме да си върнем парите с продажби, ама сега най-бедната страна в ЕС сме много щедри и даряваме милиарди на усрайна, щото да спасим кожите на русофобите, губят само русофилите, успокой се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социалист

    14 Юни 2024 8:01ч.

    Какъв буржоазен избор е прекия избор на председател? Ако народът може да избира пряко президента, защо социалистите да не могат да избират пряко председателя си? Няма по-демократичен от прекия избор. Но при него манипулациите са сведени до минимум и това е проблема, който некадърниците, алчни за власт, не могат да й простят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казахте на Нинова истината

    14 Юни 2024 11:10ч.

    100% истина. Бог да я съди. Нямаме думи за тейното днулимие, лицемерие и лъжи. Кръвта на избитите украинци, българи и руснаци ще тежи на нейната съвест. Какъв отговор ще даде пред Бога на Второ пришествие за тези си действия? Тя да му мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Социалист - къде отиде работническият демократически централизъм?

    14 Юни 2024 12:00ч.

    Тези, които въведоха прекия избор - те са алчните за власт! И това няма общо с избора за президент. Фактите ето ги - Нинова запазва партийна власт над кого бе? От 2017 г. 955 000 избиратели след като 8 години е лидер на БСП през 2024 г. имате 150 000 избиратели! Как ще вдигне % за БСП с младите, с младите които искат оставката й?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Социалист 14 Юни 2024 8:01ч.

    14 Юни 2024 13:29ч.

    Господине, първо, съмнявам се, че сте социалист. Защото социалистите са ЗА СОЦИАЛИЗЪМ, а НЕОБХОДИМО, но не достатъчно УСЛОВИЕ ЗА СОЦИАЛИЗЪМ, е ОБЩЕСТВЕНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ФИНАНСОВИЯ И ВЪРХУ ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ КАПИТАЛ, ДЕЛЕГИРАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА, т.е. ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ. Второ, всяка власт е диктатура на властимащите над властнямащите, независимо как се нарича - демокрация, пряка демокрация, демократически централизъм, пролетарска диктатура на мнозинството над малцинството или фашистка диктатура на малцинството над мнозинството, буржоазна демокрация, социалистическа демокрация, робовладелска демокрация и т.н. В случая става дума за манипулируема от пропагандата буржоазна демокрация за пряк избор на Нинова. Защо буржоазна? Защото БСП е буржоазна, а не работническа, работническо-селска и партия на труда. Самата Нинова е БУРЖОА, макар и от селско-градски произход. Впрочем, в мнозинството си българските буржои (гражданя) са от селски или от селско-градски произход. По време на кървавия буржоазно-фашистки преврат, от 09.06.1923 г., на гражданята от буржоазните партии, обединени във фашисткия блок "Демократичен сговор" и с привлечения за преврата фашистки военен кръг "Звено", селяните са 85% от българския народ. Висша ценност по време на робовладелския Рим е селско-стопанското производство, защото без хляб не се живее, а на безработните гражданя са им викали лумпени. Трето, ПАРТИЙНОТО СТРОИТЕЛСТВО НА РЕВОЛЮЦИОНАТА БРСДП(т.с.), на БКП, БРП (комунисти) и отново БКП е основано на ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯ ЦЕНТРАЛИЗЪМ, доказал се като градивен и полезен за смяната на капиталистическата обществено-икономическа система със социалистическа. При ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯ ЦЕНТРАЛИЗЪМ първичните партийни организации излъчват делегати за партийния конгрес, а на партийния конгрес се избира висшето политическо представителство. По-нататък има два пътя - или конгреса директно избира председател на партията, чрез ЯВНО ГЛАСУВАНЕ или висшето политическо представителство избира председател на партията, чрез ЯВНО ГЛАСУВАНЕ. Четвърто, при прякото гласуване за председател на БСП (Корнелия Нинова), баби и дядовци, млади и стари гласуват тайно и по симпатия, по внушение, по повърхностно и лесно манипулируемо от централата/народните представители убеждение. Така Нинова успя да циментира своята власт (партийно-буржоазна диктатура над партийните членове, въпреки последователните си провали), след като ПРЕДНАМЕРЕНО И ОСЪЗНАТО ПРОМЕНИ УСТАВА НА БСП, за да има лесна власт, чрез публични изяви, отразени по радио, телевизия, информационни сайтове и чрез интернет комуникация. Има ли още въпроси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весела

    13 Юни 2024 16:16ч.

    ..., че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре",..и е права "Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело!"...това е целта ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Юни 2024 21:19ч.

    Няма да се мъчат да я разбиват, а ще я купят по пазарни цени !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаргамел Драгалевски

    13 Юни 2024 16:24ч.

    Кухата лейка от Крушовица па разсмива...минало си Курни,гадно ,мръсно минало...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    13 Юни 2024 17:10ч.

    аз се сещам за миналото на другаря бойко как не щеше да хвърля партийната книжка, па после мутренското ми минало с ИПОН ли беше, па да се сетим и за Стани-шеф кат министър-председател, да не говорим като шев на ПЕС какви ги свърши и още, ма те са ти настояще, не са ти минало и това е страшно, а ти си стой на нинова, трол недоклатен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха аха - сега темата е Корни

    13 Юни 2024 17:33ч.

    Каква връзка има Бойко с БСП тук? Дайте по-сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    13 Юни 2024 18:56ч.

    И той е произлязъл от партията майка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нема лошо

    13 Юни 2024 21:03ч.

    Всички произлизаме отнякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закъсняла,

    13 Юни 2024 16:31ч.

    не навременна, и най-важното, доста съмнителна загриженост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До горната Закъсняла

    13 Юни 2024 17:44ч.

    Съмнителни са парите на онзи завистлив и злобен боклук, който купува и продава всичко - в т.ч и човешки души! Скоро ще видити колко струвате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Права е

    13 Юни 2024 16:32ч.

    Вижда се, че вчера след като Зафиров (член от БСП на българската делегация в Асамблеята на НАТО и който не е гласувал против приетата войнствена декларация) обяви, че БСП ще подкрепи експертен кабинет на ГЕРБ без Борисов за премиер, днес Борисов веднага се отказа от премиерстването, защото му пари под краката, намагнитено му е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    13 Юни 2024 17:54ч.

    Разбира се, че отвътре като ходите без гащи ще е вътре да няма да е отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блокиран тук и в телеграм ... От блокирай!

    13 Юни 2024 17:12ч.

    Не мрънкай срещу Нинова, ако не беше тя, от 5 години щеше да няма и помен от БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    13 Юни 2024 18:24ч.

    "от 5 години щеше да няма и помен от БСП" - а... бсп има ли я в момента? и... какво ѝ е ценното на бсп в момента? освен, че държи антуража на корнела в парламента. какви принципи изповядва бсп? освен, че е срещу Оногова? в което не е единствена. писал съм го и друг път - електоратът на тази партия има съвсем друг мироглед, не този на корнелата. той не я припознава и няма да го направи. в този смисъл - тя е външно тяло за партията. както и някои други, преди нея, между другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    13 Юни 2024 17:21ч.

    бсп без Нинова ще си остане, но вече като "патерица" на посолството, на борисов и сие, толкова от другаря станишефффф и банда. Първото което ще напарви новото бсп е да гласува срещу Русия и да покаже дружба с усрайна, посолството го интересува да се разбият всички проруски партии, само това е задачата, да не си мислите че някой го интересува народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А то с Нинова БСП по пързалката надолу от 30% до 6%

    13 Юни 2024 18:31ч.

    не беше патерица... тя аслъ с 6% и патерица не може да бъде, много е ниска... става за поставка пред камината, да си дига Кенеф Мъртъв краката на главата й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а кой, кой

    13 Юни 2024 22:49ч.

    кой изпрати Вигенин, оказал се първият, който отиде да поздрави хунтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    13 Юни 2024 17:44ч.

    Колко малко я познавате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Юни 2024 17:45ч.

    Силно послание на достоен лидер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    13 Юни 2024 18:25ч.

    някои са започнали отрано, види се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Менопаузата не прощава

    13 Юни 2024 21:22ч.

    Ако не се махне Нинова и антуража и от Изпълнителното бюро - съвсем скоро ще станат бутикова партия извън парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антонов

    14 Юни 2024 8:06ч.

    Само простак може да използва подобни аргументи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карл Маркс: “На нас ни харесва тази работа – да наричаме нещата с истинските им имена.”

    13 Юни 2024 17:46ч.

    Преди почти две години целият цвят отбеляза 200 години от рождението на Карл Маркс, но позитановските политически мошеници подминаха с мълчание годишнината. А дядо Карл Маркс наричаше нещата с точните им имена: “На нас ни харесва тази работа – да наричаме нещата с истинските им имена.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква крепост БСП бе, Нинова - 955 490 и 151 557 днес?!?

    13 Юни 2024 17:48ч.

    Кой разби крепостта БСП, ъм? Ето данните - Парламентарни избори 2017 г. - БСП за България печели гласовете на 955 490 български избиратели и съответно 27.93%. Това са няколко месеца след като Нинова се самокандидатира за поста председател в 2016 г. СЕДЕМ ГОДИНИ ПО-КЪСНО на избори имаш 151 557 гласа и съответно 7.06%. Та каква "крепост" БСП ще отваряш г-жа Нинова - отвътре и отвън? Разкарай се час по-скоро от БСП, ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ на Христо Иванов. А тук лъжа, след лъжа. Крепост ли - от близо МИЛИОН избиратели - днес пълен политически дефлот от 150 хиляди гласа. Скрий се и не се показвай повече - като "задкулисието и дълбоката държава" за които от 8 години повтаря БЕЗ да назовава поименно кои са там. Ай сиктир и на лъжата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    13 Юни 2024 17:52ч.

    Али, не Нинова ви е виновна за този резултат. Жалко за претенциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаубица

    13 Юни 2024 17:56ч.

    Крепост от пясъчни кули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-точната характеристика, която съм чел за БSП е на професор Евгени ГИНДЕВ:

    13 Юни 2024 17:49ч.

    “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хуманна. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален !БСП е антикомунистическа партия ! Затова лявите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…” http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Юни 2024 17:51ч.

    След оставката й, ще лъснат кирливите ризи на хиените! Много ми е интересно сега върху кого ще хвърлят кал. Канибализмът не е спирал от 1989 г. Първо разпънаха на кръст Т.Живков, след това Лилов и т.н. Не остана председател, който да не пречи на некадърниците, жадни за власт, пари и постове! Резултатът е налице!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • alienvv

    13 Юни 2024 18:24ч.

    хайде вече де...до кога тоя напън ..и стига с тия букети навсякъде ..ей аман от гьон сурати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от агресивна посредственост!

    13 Юни 2024 18:26ч.

    Гьон сурати са онези, които са Ви създали, но не са ви възпитали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Традиционният лов на вещици е в ход

    13 Юни 2024 18:52ч.

    Врага с партиен билет, а? Г-жо Нинова, възхищавам се на наглостта и алчността Ви! След като разказахте играта на Столетницата, "Крепостта" видите ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още

    13 Юни 2024 18:55ч.

    Убеьен съм, че солташакът Свиленски ще Ви предложи и... наесен ще сте пак начело (Вие знаете как), докато не я закарате (Столетницата) на 2,5%. През това време Порът ще я поеме да я възкреси с педерастия и каквото там се полага....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До И още

    13 Юни 2024 19:20ч.

    Що да просташка лексика използвате? Ще умрете от злоба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Юни 2024 18:58ч.

    Снимките на Нинова яхнала (троянски) кон са по-впечатляващи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    13 Юни 2024 19:13ч.

    Нинова беше поставена, за да продължи унищожаването на старата компертия до изпадането й извън конкуренцията за парламент. Най-тежките удари бяха нанесени много преди това. Започна се от Луканов, продължиха ликвидацията Първанов и Станишев, Нинова я довърши. Предстои да замине при сина си в Щатите, предполагам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    13 Юни 2024 19:45ч.

    Нинова ? Оставка ? Вие луди ли сте още е рано да загаси лампата на Позитано ! Естествено че пуделите около нея пак ще я изберат ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    13 Юни 2024 20:09ч.

    БСП я почна Станишев със седесаря Орешарски и целувките с Местан на Орлов мост....Нинова просто довърши започнатото. Да напомням ли за един Божанков, който в един момент беше гордост на Нинова? От Станишев насам БСП всъщност е само БП, нищо социалистическо няма в нея, само лялянето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    13 Юни 2024 21:30ч.

    Кефят ме облайващите псета около кервана. Все лаят и все за последно и керванът все си върви!Итака - от не знам вече колко десетки години! Добре - ако на булгаристанеца не му трябва лява партия - ОК, няма да я има и ще изчезне. Проблемът е, че след това набързо ще изчезне и булгаристанеца и това не е защото е изчезнала лявата партия, а защото самият булгаристанец, сам се е орисал с акъла си на изчезване. Жалко, защото го е имало 13-14 века нооо- какво да се прави, след като има начало, значи има и край! Е - паднало се е на сегашния тъп булгаристанец да се самодовърши. И както е казал поета - какво тук значи някаква си Нинова....или некква си БСП? Само за протокола - щото любимата дъвка на разни новоизлюпени професорчета от ЮЗУ, НБУ или други ПУЦ-ове - къде е ФКП? А ИКП? КПСС?И тях ли ги скапаха неккви Нинови? Наоборот, дет викат новите браточки- скапаха ги разни белязани и пияндурници ноооо, тва време свърши! И хич даже де не се редвате на това, че Русия и тя строяла капитализъм. Може - но от типа - восток дело тонкое! Не сега, но след 20-на години ако останат булгаристанци по тая толкова прекрасна територия, могат и да се досетят че са ги "jеbавали с 200" но без кавички. Ако са останали! Най вероятно - нjе и това е всъщност трагичното, щото тогава ще е късно за връщане назад - тва не е game over и айде again! Но сега плебса се радва на "изчезването" на БСП /дали да не цитирам известна мисъл на Твен тук/, така както напоркана компания в кола летяща към пропастта. Да не продължавам, пак ще попитам разни многознайковци - абе дали една партия е лява или друга, кой определя бе джанъм - управлението и или членове, симпатизанти, фенове...? И щото очаквам отговора, само жокер ще дам, че не ми се разправя повече - да има друга партия избираща шефа си директноот всеки член? Ай стига толкоз засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ганди

    14 Юни 2024 8:05ч.

    Прочетете форума, и ако мозъчните Ви гънки позволяват, нправете си анализ кой за какво става. Просташките коментари са написани от 2 души, чиито речник е доста ограничен, а аргументи са нулеви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    13 Юни 2024 21:35ч.

    Като цяло Корнелия е права! БСП стана курбан най-вече от подмолната игра на Станишевци, Йночевици и пр., които не спряха да плюят и бутат БСП в колаборация с ГЕРБ и всякакви европедалски организации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Баба - Глупости мислиш и пишеш ма, баба

    13 Юни 2024 23:32ч.

    Фактите, данните, числата го показват очеизвадно - БСП с Нинова председател, загина. С кого ще вдига процентите при следващи избори, а Баби? С тези МЛАДИТЕ от БСП, които пуснаха плакат по цялата сграда на Позитано с една дума - Оставка? Може би, трябваше да пише върху транспаранта: Нинова, иди си!, като четем за новите поредни интриги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    13 Юни 2024 22:02ч.

    Само две думи още, с извинение за спама - докато тук се подпичкваме с дребнотемие, не мога да разбера къде отиде новината номер 1 в света - от днес - няма вече петродолари. С всички произтичащи от това последствия. А тееее са повече от некква си война в укрия, изходът на която е предизвестен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПОЗОР ЗА СЛУГИНАЖА НА КАПИТАЛА!

    13 Юни 2024 22:08ч.

    Позор за анти-комунистите и за анти-социалистите, в създадената на 04.04.1990 г. анти-комунистическа и анти-социалистическа БСП! Кажете кога поне веднъж не излъгахте трудовия български народ, кога спряхте приватизацията, т.е. кражбата на народното имущество; кога национализирахте приватизираното народно имущество на пролетарския принцип ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ, т.е. КОНФИСКАЦИЯ БЕЗ ПРАВО НА ОВЪЗМЕЗДЯВАНЕ ЗА ИЗВЪРШЕНАТА КРАЖБА = ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    13 Юни 2024 22:20ч.

    Млъкно бе артефакт! Ходи се бий с Голиат след като са те предали белязания и пияндурника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо реститут до Проститут Ганди

    13 Юни 2024 22:53ч.

    Аз, дядовото победих Голиата и станах Реститут. С помощта на Втори адвокатски състав доказах, че градинката пред блока, заедно с част от футболното игрище, са част от нивата на бабата на леля ми, която няма други наследници, освен мен. Вече съм построил осем-етажна кооперация с магазини и два тавански етажа на 10 метра срещу панелния осем етажен соц блок и се кефя на простите слуги на капитала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сандра бълок

    13 Юни 2024 22:24ч.

    Пача!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    13 Юни 2024 22:49ч.

    БСП-то си отива. Онези 900 000 никога няма да ги има вече. Заиграха се червените баровци и забравиха за идеологията. А това им беше силата. Така че червените баровци са с подсигурени старини, а червените пенсионери да се оправят. За наемните работници пък е друго - те всички се мислят за някаква средна класа която е над другите - идиоти. Другото е вятър и мъгла. Да не говорим за русофилската нагласа на потенциалните гласоподаватели и евроатлантическата такава на червените баровци. Май ще дърпат шалтера, Само трябва да поделят това онова. Честно казано не са ми интересни вече. Имат огромен потенциален електорат, но сами се самоубиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    14 Юни 2024 0:02ч.

    Как беше? Вкупом ненужни станахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил

    13 Юни 2024 23:23ч.

    Да беше щеше да разбере и да се разкара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    14 Юни 2024 7:57ч.

    Не, тя е дебил! Дебили са добревци, таковци, станиШЕФ и компания, които от алчност и злоба отвратиха избирателите и разделиха лявото пространство на няколко писти. И понеже не осъзнават колко са жалки, въпреки 2%, които не могат да съберат на избори, ще продължат с непродуктивната си злоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Един - ай стига с тези опорки бе! Нинова е лидер на БСП и загуби от 955 000 на 150 000 избирателите, и не й пука

    14 Юни 2024 9:16ч.

    Колко интелигентен трябва да е човек за да продължи да нахалства да седи на председателският пост?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съчувствам на Нинова

    14 Юни 2024 0:02ч.

    Не ѝ беше лесно на Нинова с тези агресивни чакали, които обикаляха и ръфаха от столетницата - Левицата и Солидарна България. Тази сутрин слушах Михаил Миков по БНР. Същият е част от Левицата, чиито пароли е откраднала Мая Манолова. Вместо да говори за резултатите и загубата на Левицата, Михаил Миков през цялото време говореше за резултатите и спада на на БСП, като видимо се радваше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    14 Юни 2024 4:44ч.

    Тая вуйна ще я запомним с турбо наглата лъжа, че нито един патрон не бил пратен в Украйна. На такива трябва да се забрани доживот да работят държавна работа, да получават държавни поръчки, да се докосват дори до обществени дела под каквато и да е форма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    14 Юни 2024 8:09ч.

    Разкаряй се бе сопол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧленНаМладежкотоБСП

    14 Юни 2024 7:02ч.

    Да я изпратим на полит- Бунището подобаващо - с камъни, псувни и ругатни, за това, което направи с БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гржданин

    14 Юни 2024 7:52ч.

    Научете се да пишете грамотно! А дали и къде ще отиде, ще решат членовете на БСП, а не хрантутниците на добревия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7:52 ч. - Ай стига с този Добрев бе!

    14 Юни 2024 9:14ч.

    Пред очите и разума на цяла България, данните са безпощадни: БСП с Нинова от 8 години ЗАГУБИ избирателите и унищожи партията, факт, факт, факт. От 955 000 през 2017 г. на 150 000 през 2024 г.! Колко интелигентен човек трябва да бъде за да продължи да не пуска поста и кокъла. Безочие и безсрамие. За пари. Позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21:29 ч. "Вие премахнахте работническия Демократически централизъм" в името на пари, защото идеи няма!

    14 Юни 2024 9:08ч.

    И го заменихте с БУРЖОАЗНИЯ ПРЯК ИЗБОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛ - ЛЕСЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ ПРЕЗ САЙТОВЕ И СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ. Сега се уповавате на бабите и на дядовците, които лъжете, че сте крепост за тях, докато сте крепост за себе си и сте крепост за слугинаж на капитала, капиталът, който убива с произведеното, под вашия зорък поглед, българско оръжие за Полша и за САЩ, а от там - за юдо-фашистката и укронацистка превратаджийска хунта в Киев. >>>> ВИЕ НЕ СТЕ КРЕПОСТ НА СОЦИАЛИЗМА, А СТЕ ЛУБРИКАНТИ ЗА КЪРВАВИТЕ ОРГИИ НА КАПИТАЛА, КОЙТО ДУНДУРКАТЕ, С КОЙТО СЕ СЪГЛАШАВАТЕ И КОЙТО ОБСЛУЖВАТЕ." ... Ми това е, което виждаме всички, реалност! В името на парите, идеи няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо Мънчев Сливата

    14 Юни 2024 9:54ч.

    Както каза и другарят Свиленски, Корнела има правото да се кандидатира отново за лидер и той лично ще я подкрепи. Така че, очаквайте на следващите порломентарни избори грандиозна битка за прехвърляне на 4%-ната граница от Столетницата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи