Нинова: Ваня Григорова ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София

Нинова: Ваня Григорова ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди официално в петък, че бившата синдикалистка Ваня Григорова ще бъде кандидатурата на нейната партия за кмет на София. "Да, това е, разбира се", каза Нинова в петък в отговор на въпрос дали Григорова ще е кандидатурата на партията в София.

Ваня Григорова е подкрепена и от "Левицата" на Мая Манолова, както и други по-малки леви партии. Бившата икономическа съветничка в КТ "Подкрепа" направи име през миналата година като страстна привърженичка на руския газ и често гостуваше в национален ефир, за да разпространява апокалиптични сценарии за България след решението на Кремъл да спре доставките.

През август Григорова се нареди и сред върлите защитници на Паметника на Съветската армия в центъра на София.

В средата на август синдикалистката обяви намерението си да влиза в битката за кмет на София от името на широка лява коалиция. Тогава Ваня Григорова съобщи, че по инициатива на шефа на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов вече не работи за синдиката.

Обявяването на Ваня Григорова за кандидат за кмет от столичната организация на БСП очаквано доведе до напрежение с ръководството на партията. БСП-София отказа да се съобрази с партийните процедури и набързо предложи номинацията на Григорова, но явно, че Корнелия Нинова е решила да се примири с това решение.

Лидерът на БСП обяви, че в събота БСП ще приключи процеса по утвърждаване на кандидатите за кметове и общински съветници. До момента Националният съвет на партията е одобрил 138 кандидати.

Нинова добави, че претендентите ще се борят за кметските места с предизборна програма, основана върху идеи за подобряване на социалната политика и здравеопазването. Мотото на кампанията ще бъде "разграждане на модела "ГЕРБ" на национално и местно ниво".

В същото време Нинова напомни, че заради многото участници в местните избори, съставите на общинските съвети ще бъдат "доста шарени".

"Това ще прави много труден диалогът и съставянето на мнозинства. Дано това да не блокира работата на местно ниво и да не доведе до търговия за общински съветници", каза Нинова.

Тя допусна партията да подкрепи кандидатите за кметове на ПП-ДБ, ако стигнат до балотаж. Корнелия Нинова обясни, че и сега двете формации си сътрудничат на някои места, където претендентите са издигнати от инициативни комитети.

Ваня Григорова (БСП, "Левицата") ще се изправи срещу Васил Терзиев (ПП-ДБ, "Спаси София"), Деян Николов от "Възраждане" и Радостин Василев (независим). Очаква се в неделя ГЕРБ да издигне кандидатурата на своя общински съветник Георги Георгиев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че това ще се случи след като свърши ретроградният Меркурий, а депутатът от ДПС Делян Пеевски каза, че движението е на финалната права и в края на другата седмица ще обяви кандидатите си.

Източник: mediapool.bg

 

 

 

Коментари

  • подкрепа

    15 Sep 2023 18:05ч.

    "Тя допусна партията да подкрепи кандидатите за кметове на ПП-ДБ, ако стигнат до балотаж." Това не мога да го проумея - БСП да подкрепи най-омразната фашистко-ментарджийска коалиция ПП-ДБ. Тези, които искат да съборят Паметника на Съветската армия, освободила Европа от хитлерофашизма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    15 Sep 2023 18:26ч.

    Аз не бих се доверила твърденията в тази статия, като се има предвид, че източникът е mediapool.bg. Мисля, че се опитват да създават интриги между опозиционните партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа

    15 Sep 2023 18:28ч.

    за Ваня Григорова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    15 Sep 2023 18:48ч.

    Ваня Григорова е човек за едно друго, по-възвишено време, което ми се струва, че даже и най-младите няма да доживеят. Дано не я омаскарят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    15 Sep 2023 18:50ч.

    Ваня Григорова има шанс да отиде на балотаж в София и да вкара повече общински съветници.Интересно е да се види дали ще организират дебат между първи и втори тур. Тогава ще си проличи за какво става въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    15 Sep 2023 19:02ч.

    По принцип всяка медия си има свое виждане по протичащите процеси в света и страната. Питане: "Гласове" след като препечатват от "Медияпул" , споделят ли тона, инсинуациите и неточностите в тяхната статия. Например, М. Манолова е само част от "Левицата" а не и едноличен шеф. Ние можем да си прочетем тази статия и в оригиналната медия, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    15 Sep 2023 22:27ч.

    За да стигне до балотаж, повече хора трябва да подкрепят Ваня Григорова на първи тур. Ако това се случи - на втори тур софиянци масово ще гласуват за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Sep 2023 0:21ч.

    "за да разпространява апокалиптични сценарии за България след решението на Кремъл да спре доставките" -- ами, не е права г-жа ваня. ако на "гледащите" главите са им заврени на едно специално място, няма как да видят апокалиптика. p.s. металика също. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи