Нинова: Разговорите за министри започват от утре, БСП не търси гласове за подкрепа

Нинова: Разговорите за министри започват от утре, БСП не търси гласове за подкрепа

Разговорите за персоналния състав на Министерския съвет и структурата му, както и за конкретни имена на министри, ще започнат от утре, след като днес бъдат уточнени всички бележки, съобщи на брифинг в парламента соцлидерката и вицепремиер Корнелия Нинова.

я изреди кои от исканията на БСП не са влезли досега в управленската програма и добави, че отново ще настояват за тях. Затова социалистите имали и някои бележки, свързани със социални мерки, които не са отразени в програмата, но са били обсъдени на предварителните консултации.

Социалистите имали предложения за корекции и в икономическата политика и финанси, не било отразено искането им от първоначалния разговор за въвеждане на патентен данък за микро и малки предприятия. Имали и допълнителни предложения към законодателната програма - законопроект за колективните искове.

"Така че сега отиваме отново на среща с "Продължаваме Промяната", с г-н Василев (Асен), за да уточним тези неща и да кажем, че например държим в програмата да влязат безплатни лекарства за деца до 14 години, нещо, което в първоначалния вариант имаше подкрепа", обясни соцлидерката.

"Радваме се, че е прието нашето предложение за безплатни учебници от 1 до 12 клас", добави Нинова.

Иначе лидерката на БСП коментира, че "основата за управленска програма е много добра".

"Документът отразява основните ни приоритети, но както досега, така и за в бъдеще, в правителството се смятаме като социалния стълб", повтори Нинова.

"По документите, които държа, по-скоро "да", ще има кабинет", отговори тя, попитана дали ще може да бъде съставено правителство сега.

"Мисля, че най-важните неща за първите шест месеца са отразени в програмата с някои дребни нюанси, които искаме да допълним", отбеляза Нинова. Тя каза, че от БСП не участват в разговори за подсигуряване на гласове и това е ангажимент на мандатоносителя.

Същевременно от ПП публикуваха чернова на новата управленска програма. 

По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети до половин година.

ПП предлагат отново Никола Минчев за председател на НС, като изборът му трябва да стане до 22.07.2022 г.

Програма за управление

Законодателна програма

 

Източници: dnes.dir.bg, epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Жоро?

    06 Юли 2022 16:28ч.

    В момента БКП - БСП се събира със БКП - Либерали ПП!! Да вземат да се гушнат и да се приключва! А БСП СЛЕД КАТО ИМА ИЗБОРИ ЩЕ СА ПЪТНИЦИ И ТО ИСТИНСКИ! такава партия която лъже хората че е социалистическа е време да изчезне и да освободи пространството така както АТАКА и ВМРО дълги години лъжеха че са партиотични партии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    06 Юли 2022 16:38ч.

    Сакън Курнела ще се натиска докрай на столчето, щото Калоян Методиев трябва да гушне още парички Па след изборите двамата да се гушна като"гълъбчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Юли 2022 16:43ч.

    Много "усложливо" проучване на Алфа Рисърч", според което ИТН нямат шанс за следващият Парламент. Усложливо за ПП да привличат депутати от ИТН. Тъй и тъй нямате шанс да сте отново депутати та елате при нас в ПП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    06 Юли 2022 17:16ч.

    Е, няма как, закъде без стъкмистите. 42 процента одобрявали падането на ветото към Македония, при условие, че имаше национален консенсус да не пада. Но, на лъжата краката са късички, ще дойдат изборите и ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    06 Юли 2022 17:15ч.

    Отврат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    06 Юли 2022 17:34ч.

    Нинова, ако наистина им вярваш, значи или си много наивна, или и ти си като тях. Та те са изпечени лъжци и гледат само да се докопат до властта, а после да управляват, както те си знаят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    06 Юли 2022 19:09ч.

    Второто е вярно. Даже е много по-лоша от тях. Но ми прави кеф как в името на кокала Корнела подкрепя правителство на партия, изгонила руските шпиони. Майната й на русофилията, вицепремиер да си е много по-важно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    06 Юли 2022 17:57ч.

    За кака нинова кака Ставра, кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    06 Юли 2022 18:33ч.

    Вие й казвате, че има банани в ушите, а тя ви отговаря: - Не чувам, не виждате ли, че имам банани в ушите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    06 Юли 2022 18:44ч.

    Според мен, Нинова използва политическата криза, за да прави предизборна пропаганда - пенсиите (за които уж само БСП има принос), както и социалните мерки, които предлага играят в тази посока. И без това е ясно, че рано или късно ще се ходи на избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    06 Юли 2022 19:05ч.

    Има и по-остра и точна дума за поведението на БСП в случая, но да се изразя културно - политическа проституция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи