Нинова: Програмно правителство с мандат до края на годината е изход от кризата

Нинова: Програмно правителство с мандат до края на годината е изход от кризата

На днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията и вицепремиер Корнелия Нинова очерта 4 варианта в сегашната политическа ситуация.

По думите й първият е правителство на малцинството, което е трудно, но не невъзможно. Според нея си заслужава да се опита този вариант, за да се приеме актуализацията на бюджета, чрез която да се осъществят икономическите и социални мерки и да се задейства плана за възстановяване и развитие, който изисква промяна в около 20 закона, т.е. наложително е да има действащ парламент.

Тя посочи като втори вариант ново правителство в рамките на този парламент. „Първо мандат биха получили Продължаваме промяната. Те категорично са заявили без ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Оставаме отново в същия формат, в който сме и сега, без ИТН. Втори поред за даване на мандат са ГЕРБ. Те са в изолация и не сме чули още никой да иска да прави коалиция с тях. За нас това също е невъзможно“, обясни ситуацията Нинова.

Тя допълни, че третият мандат е по избор на президента, но за него вече има желаещи, а именно ИТН. „ Това изглежда нелогично. Да събориш кабинет, да не подкрепяш правителство на малцинството, да хвърляш държавата в хаос, за да получиш третия мандат и пак да направиш правителство на малцинството е нелогично. Това е загуба на време, на ресурси“, каза още Нинова.

По думите й третата възможност са нови избори, но това би било фатално. „Такива избори биха били възможни през септември – октомври. На прага на тежка зима, на пропуснато лято, без компенсация за доходите и икономиката“, допълни аргументите си против председателят на БСП.

Четвъртият вариант, който е и нейното предложение, е за изготвяне на програма на правителството и посочване на хоризонт за дейността му. „Както знаете един от недостатъците на сегашното правителство е, че нямаме програма.

Много пъти го поставяхме този въпрос пред всякакви формати. Не е нормално толкова време да нямаме програма. Нека обмислим вариант БСП да покани на разговори досегашните коалиционни партньори, включително ИТН с предложение да направим програма с много ясно разписани стъпки какво ще направим оттук нататък с оглед на ситуацията. И да сложим хоризонт на такова правителство. Помислете дали да не предложим такъв вариант и хоризонт до края на годината“, заяви Нинова.

Който казва, че сега ни трябват избори е политически идиот. Тази позиция изрази народният представител от БСП Драгомир Стойнев преди заседанието на Националния съвет на червената партия. Бъдеще имат политиците, които обединяват, а не разделят, смята той. 

Някои казват, че е дошло време разделно, но е време за единство и обединение на нацията, убеден е Драгомир Стойнев и е категоричен, че "ще спечели политикът, който успее да обедини нацията." 

Затова и БСП не бива да е от тези партии, които ще разделят, смята още депутатът. По думите му партията се е доказала, че може да обединява. Не важна е властта, а спокойствие на хората за цената на хляба, тока и зеления преход, по мнението му. 

Държавата има нужда от правителство и БСП трябва да остане в тази коалиция, смята още Стойнев.

 

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    12 Юни 2022 13:54ч.

    “ Както знаете един от недостатъците на сегашното правителство е, че нямаме програма.” Не е за вярване!!! Управляват без да знаят накъде водят страната. Тези са за разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    12 Юни 2022 14:07ч.

    Тъй де и аз щях да изпиша горното. Защо им е програма, след като я получават директно от Козяк. А на Нинчето и харесва властта нали! Те толкова “демократични” години я чакаха. Затова бързи избори докато още е топло, че зимата скоро ще дойде и ще скове мозъците. Бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето го и сертификатът за "моралност" на българските управляващи от 32 годинЕто го и сертификатът за "моралност" на българските управляващи от 32 години насам: насам:

    12 Юни 2022 16:21ч.

    „Кокалът ни събира, кокала ни води, кокала ни сближава, кокала ни спира да се откажем от златното руно !!!Винаги верни на негово Величество - КОКАЛЪТ“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх

    12 Юни 2022 13:54ч.

    Страх ги е от Възраждане и от загуба на кокала -- предатели сте, и американски агенти. Така излиза според делата ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е по-добре...

    12 Юни 2022 17:51ч.

    Есента и зимата Възраждане ще наберат достатъчно за самостоятелно управление. Идеално се получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете

    12 Юни 2022 13:55ч.

    Бере ли се грозде от тръни? Доброто дърво дава добри плодове, а лошото дава зли плодове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Юни 2022 14:01ч.

    " По думите му партията се е доказала, че може да обединява. " - БСП обединява и стабилизира една шайка от наглеци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    12 Юни 2022 14:01ч.

    Голяма мечта ми е Възраждане да убие БСП. Повечето симпатизанти на БСП да гласуват за Възраждане. ... ... Да .. знам, че Възраждане и К. К. са крайно десни и русофоби прикрити, слуги на статуквото, но играещи опозиция, както е БСП.. К. К. постоянно доказва, че не е русофил, но статуквото заблуждава - че е русофил, да хванат народът на нова въдица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да хванат народът на нова въдица - няма начин

    12 Юни 2022 14:18ч.

    Точно така е. Не е необходима лупа, за да се види. Костадинов не е наш духовен водач. Самозванец и сребролюбец. Нека прогледнат всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    12 Юни 2022 14:07ч.

    Ми нали има коалиционно споразумение, то какво означава - Киро и Асен да си го веят както им скимне ли, а другите да се въртят като непорочни пумпали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "третата възможност са нови избори, но това би било фатално."

    12 Юни 2022 14:08ч.

    Защо не е "фатално" когато плащаме двойно по-скъпо за газ, бензин и хранителни продукти, за да удовлетворим пъклените мераци на войнолюбиви американски хиени и техните местни подлоги? А било "фатално", че народът желае да си възстанови суверенитета и неутралитета и е готов да плати цената за това? Подлизурковци нещастни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фатално е

    12 Юни 2022 14:23ч.

    за Нинова и кариеристите около нея, които пет пари не дават за идеологии и за социализъм. В БСП не е останал нито един партиен член с леви убеждения, всичките са с флуидни такива - който е на власт него ще обслужваме, само и ние да се доредим до копанята. В България лява партия няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България лява партия няма.

    12 Юни 2022 18:10ч.

    Ами да вземем да основем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • управление тип прислуга на Зеленски

    12 Юни 2022 14:13ч.

    Положението й след всичко това, което се случи през последните месеци, е цуг-цанг. Какъвто и ход да предприеме, ще е губеща. Народът няма да прости гаврата с чувствата му на любов и признателност към Русия. За обедняването, за поскъпването, за шантажа с еврото - какво да говорим? От БСП имахме само едно мълчаливо доброволно съгласие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точно казано

    12 Юни 2022 15:25ч.

    "Народът няма да прости гаврата с чувствата му на любов и признателност към Русия." - Чаках реакция от БСП при спирането на доставките на газ, при призивите за изгонване на руският посланик - мълчание. Върхът беше неизпращането на оръжия на Украйна. Дори и външният министър на Украйна Кулеба, след дългият престой в София, ни нарече лицемери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни приказки, празни хора

    12 Юни 2022 14:15ч.

    Приказват си само, нищо смислено. Да се види, че не могат да взимат елементарни решения. Затова и няма да ги оставим да стоят в парламент и министерски съвет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са си плюли в устата

    12 Юни 2022 14:20ч.

    Проф. Александър Маринов: "Изборите са лош вариант, възможно е програмно правителство". Нинова: "Програмно правителство с мандат до края на годината е изход от кризата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лакомото седалище

    12 Юни 2022 14:37ч.

    Все я знаехме като безогледна кариеристка, Корнела… Но такъв властолюбец ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП америк агенти

    12 Юни 2022 14:49ч.

    Вижда се много ясно напоследък, че подкрепят америк планове. ...... Някои стари пенсионери сигурно ще гласуват пак, но те скоро няма да ги има, а Корнела ще се валя в пари като прасе в тиня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джеръм К. Джеръм

    12 Юни 2022 14:49ч.

    „Празни мисли на един празен човек“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    12 Юни 2022 14:54ч.

    Колко жалка стана Нинова ! Що за сбъркана система е "Демокрацията" ни която, всеки път ражда недоносче след недоносче. НДСВ, ГЕРБ, ПП ... Управление без цел, посока и смисъл. Ама до края на годината щели да напишат програма. НЕНУЖНИ СТЕ ! Хайде че ще метем !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече номера

    12 Юни 2022 15:01ч.

    А защо не организирате наистина честни избори? Толкова ли ви е страх, точно вие няма да загубите, ако въведете по-справедливи правила. Например да няма изборни секции в чужбина, и да не се допуска гласуване от Турция. Все ми се струва че вие тогава ща имате повече народни представители и това ще е по-справедливо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jchvgigjvjcufuf

    12 Юни 2022 15:04ч.

    Изход от кризата са единствено избори проста кифло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    12 Юни 2022 15:20ч.

    дявай Корни още малко и на следващите избори БСП ще е по 3%...още малко товариш Щирлиц...ещо не вечер..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давид Севрюков

    12 Юни 2022 15:56ч.

    Два пъти по толкова и показа ръцете си. Ще се изредят и само ще крадат и лъжат. Народът се давеше и се хвана за сламката - че може да прави свой бизнес и да заживее добре. После се хвана за друга сламка на надеждата - че може да живее в чужбина и да е добре. .. (следващото правителство ще е на всички партии крадци, 20-то) https://bg.wikipedia.org/wiki/Правителства_на_България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук Нинова прави голяма грешка

    12 Юни 2022 16:41ч.

    и тя ще й се отрази много. Условията при избирането на сегашното правителство се промениха коренно за тези 6 месеца, външната политика сега диктува вътрешната която бе определяща за миналите избори. Отделно че лицето на правителството са Петков и Василев, а това лице е лъжливо и продажно, хората не могат да го гледат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой ликвидира България

    12 Юни 2022 16:55ч.

    Тази и за щателно разследване по повод износа на оръжие ,което се намира в Украина срещу Русия. Оправданията , че се изнасяло по света, нямат значение. много добре знае ,че се предоставя на укронацистите. Веднага оставка и вън от властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова, с оръжието, което уж не изпращате,

    12 Юни 2022 18:01ч.

    украинците убиват хора. Само заради лъжите ви за оръжието заслужавате изритване от всякакво управление. Програмно правителство до края на годината, което тепърва ще си пише програма - изобщо чувате ли си глупостите? Няма друг изход освен избори - и националните предатели да останат вън от властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Есента и зимата Възраждане ще наберат достатъчно за самостоятелно управление.

    13 Юни 2022 13:22ч.

    у Максуда и Факултето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    13 Юни 2022 14:15ч.

    К Нинова, решение на кризата е веднага да влезеш в затвора, а парите по сметките ти да бъдат конфискувани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи