Нинова: Премиерът трябва да е от "Промяната" и при 3-ия мандат

Нинова: Премиерът трябва да е от "Промяната" и при 3-ия мандат

Не бива мандатоносителят да излъчи премиера, решението трябва да се вземе от всички, които преговарят. Моето лично мнение е, че премиерът трябва да е от първата по големина политическа сила, дори когато тя не е мандатоносител.. Логично е в демократична държава.

Това виждане как да се действа при 3-ия мандат обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Очаква се в сряда или четвъртък президентът Руен Радев да връчи втория на ГЕРБ, като партията веднага ще го върне неизпълнен. А третия мандат са готови да вземат и БСП, и ДБ, и ИТН и да положат усилия за формиране наново на коалицията около правителство с определен хоризонт, за да няма избори в навечерието на тежката икономическа зима.

С търпение, разум и аргументи ще връщат социалистите ИТН на масата на преговорите. Както сме го правили през цялото време, добави Нинова и потвърди че проблемите между ПП и ИТН не почнали сега, а са отдавна - от избора на шеф на БНБ, после се задълбочил покрай споровете им за парите за строителните фирми. Винаги сме се опитвали да бъдем мост и донякъде сме успявали, смята Нинова. През целия период сме били в добри отношения и с едните, и с другите, помагали сме.

"Не се прави така - с този да, с онзи не!", категорична е обаче Нинова към условията на другите партньори. За лидерство никоя партия не може да се бърка на друга. Чест прави на Кирил Петков, че се оттегли като премиер, когато БСП настоя, похвали го лидерката на социалистите.

Програмата, която направихме, е добра. Слагаме я на масата и сядаме всички на преговори по нея. Беше грешка, че не направихме такава програма още в началото на управлението, категорична е тя.

2 грешки направила коалицията - именно липсата на такава програма с разписани срокове и липсата на комуникация. Но човек се учи от опита, само да се смирят някои колеги, добави Корнелия Нинова.

Предлагахме преди месец таван на цените и същата опозиция каза, че е комунизъм. Вчера Борисов се направил на герой и казал "таван на цените", коментира критиките на ГЕРБ Нинова.

Не срещнахме подкрепа от коалиционните партньори, но рано или късно ще стигнем до таван на цените като в много страни в Европа - вероятно наесен. Аргументите на ДБ и ПП били, че след вдигане на тавана ще има висок скок на цените, който трудно ще се овладее, обясни тя защо не е направено преди оставката на правителството. 

Вече започна процесът на намаляване с 16-17% на цената на хляба в малките магазини, обяви Нинова. Големите директно намалиха с 20%.

20 млрд.лева в бюджета през април за социални политики, сега с 2 млрд повече - отдавна не е правено такова нещо, отчете тя участието на БСП в управлението. Най-важният проблем са цените, доходите и инфлацията, икономиката върви добре. Има ръст в редица производства, обяви още Нинова.

Затова е важно да има правителство - да се компенсира инфлацията, да се случат мерките. Безплатни лекарства и учебници, увеличаване на вдовишките добавки - всичко се отлага във времето, няма ли правителство и парламент. Затова щели да направят всичко, ако третия мандат бъде връчен на БСП.

Половината от парите от  всички оперативни проблеми сме договорили да отидат в Северна България, добави вицепремиерът в оставка. 

400 хил. българи не гласували заради машините, твърди соцлидерката. Ако МВР си свърши работата, няма да има съмнения за злоупотреби.

 

 

Коментари

  • Виктор

    12 Юли 2022 9:13ч.

    Госпожа лъжа, превключи на по висока и хрисима скорост, само и само да не стигне до Сливен където и е местото! Супер нагла биволица, на която мястото й е в калта до село Крушовица в някоя локва да лъже насекомите да не я хапят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    12 Юли 2022 9:54ч.

    На "левицата", отдавна ѝ омекна "десницата"!!! Загуби уважение, предизвиква съмнение, отива си за съжаление !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Фройд

    12 Юли 2022 20:49ч.

    Тази е клиничен случай от психиатрията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Юли 2022 9:14ч.

    Курвелио.... СБОГОМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление

    12 Юли 2022 16:54ч.

    трябва да се съглася напълно с “rukola”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова Арогантната

    12 Юли 2022 9:15ч.

    Цената на хляб е евтина манипулация! - хляб за българина, и в българския език, е нарицателно за храна изобщо, не толкова в буквален смусъл на това което виждаме по магазините, подут от глутен и набухватели некачествен продукт, който има малко общо с истинския хляб.... И какво като намалиш цената на масовия некачествен хляб? -- само с него ли живее човек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова Арогантната

    12 Юли 2022 9:18ч.

    Нинова Арогантната смята българините за толкова прости, че ще ги хване с "хляба" да гласуват за нея и умрялата партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    12 Юли 2022 9:44ч.

    А ве Гласове до кога ще триете ?? Неможе да има нормален пшеничен хляб без глутен !!!! Набухвателите и добавките се слагат когато няма глутен само и само да се задържи формата та да се продаде боклука!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 112

    12 Юли 2022 10:32ч.

    Прав си, нормалният хляб е с глутен и не е вреден (с изключение на 1%, които имат непоносимост към глутен). В България се засажда (почти изцяло) фуражно зърно, което без подобрителите не става за хляб. Неслучайно в няколкото френски и германски бутикови пекарни в София си внасят хлебно зърно. Нашето не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зърното се ЗАСЯВА,

    12 Юли 2022 10:48ч.

    разбирачо, но тезата ти е вярна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На времето Италия внасяше от Либия

    12 Юли 2022 12:04ч.

    бартер 3 тона нормално, хлебно италианско зърно за тон либийско, което е с високо глутеново съдържание и затова е много подходящо за качествена паста...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    12 Юли 2022 9:17ч.

    Вярно куче е Корнела ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре хранено куче е корни

    12 Юли 2022 9:19ч.

    Интересно каква е цената й?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • krasen

    12 Юли 2022 9:20ч.

    Следващото проклятие на България е Корнелия Нинова!!! Ужасна женица, дегенерат с пола...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТРАХ

    12 Юли 2022 9:21ч.

    Страх , много ги е страх от избори. Тая знае че си отива, затова бързаше с назначенията.... Дан оследващите да ги отменят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда и на Козяк има антагонистични противоречия.

    12 Юли 2022 9:33ч.

    Портиерът звъни на ДБ, да дадат заявка за трети мандат. Чистачката нарежда на Корнела да иска премиер от ППППП. Главният градинар подкрепя ГЕРБ, знаят как се чистят храсти край магистрали, пътища и пътеки. И изобщо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък Тошко

    12 Юли 2022 9:44ч.

    БСП е русофобска атлантическа партия, за която гласуват малкото останали другари от едно време, дето под команда и от балкона ще се хвърлят, както и местни хитреци лапачи и тарикати по общините, и роми по списъка на БатСали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    12 Юли 2022 10:26ч.

    Тошко, баце, ще пораснеш, ще поумнееш ...! Дай, Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Чест прави на Кирил Петков, че се оттегли като премиер"

    12 Юли 2022 9:44ч.

    Честен приватизатор е г-жата. Любезно отвсякъде свалят ѝ шапка: "Без чест ли си? — Прави ти чест!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вече работещ беден благодарение на Кирчо

    12 Юли 2022 9:45ч.

    Г-жа Патрон се издигна в очите на слепците и се превърна в обикновен пудел, който върти опашка пред променливите. БСП - нула депутати в бъдещия парламент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    12 Юли 2022 9:47ч.

    Да припомня на тия дето са забравили : БСП и СДС докараха НАТО и ЕС в България!! За това когато се заговори за НАТО БСП си мълчи и несе обажда! БСП отдавна не са партия която поддържа с Русия! Част от разправиите в БСП са точно за това и второто забележете че Жан Виденов се отдели и не желае да има вземане даване с БСП?? Я си помислете защо така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    12 Юли 2022 10:17ч.

    "Баницата, която направихме, е добра. Слагаме я на масата и сядаме всички на преговори по нея. Беше грешка, че не направихме такава баница още в началото на управлението", категорична е тя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баницата... каква баница

    12 Юли 2022 12:06ч.

    модерните булгари ядат ПИЦА. Всеки иска да хапне от пицата, но е малка - каза един от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    12 Юли 2022 10:23ч.

    Не, не е истина това, нето тази кака плещи! Или е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Юли 2022 10:54ч.

    Е, щом ще е от Подмяната, не ви щем правителството! Тази явно е изпратена да довърши левицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    12 Юли 2022 11:04ч.

    Всеки може да управлява като само взима кредити. Така и баба знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    12 Юли 2022 11:33ч.

    Кирил, Корнелия, Асен, Бойко, Гешев, Х. Иванов, Мирчев, С. Трифонов и Тошко... Всички политици и журналисти, и политолози, социолози, и олигарси, са евреи. До кога ще се държим като овце пред тези евреи. АКО СЕ ДЪРЖИШ КАТО ОВЦА, И ТЕ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КЪМ ТЕБ КАТО КЪМ ОВЦА! Евреите от олигархията на Живков, предадоха България в ръцете на Вашингтон, за пари, власт и разврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв евреин е Слави Трифонов от Учиндол

    12 Юли 2022 12:11ч.

    и Корнелия от Крушовица Врачанско. Кирцата си е жив мангал, язък, че "татьо му" скача на протестите. Еле па бат'БокУ евреин... На такива личности истинските евреи из разпореждат какво да правят, в зависимост от ранга в обслужването. "Измий колата..." "Изтегли от името на държавата си 2 милиарда заем..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Юли 2022 11:52ч.

    Както казва народа: Тъпи и упорити. Нинова НАПЪЛНО унищожи БСП. При следващи избори ще трябва да си сменят името, ако искат да влязат в НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    12 Юли 2022 11:54ч.

    Вярна в слугинажа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАЗНИЦА ОТ КРУШОВЕНЕ

    12 Юли 2022 12:18ч.

    Тича пред вятъра, защото знае че няма да и мине мандатът. И за да не изпадне тя в дупката подлага партньорите си от ПП. Елементарно, Нинова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    12 Юли 2022 12:20ч.

    Правителството с началник на нерегистрирана партия беше свалено, повече няма да има такова. Учудвам се на Нинова, че прави подобни изявления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борбата за третия

    12 Юли 2022 12:38ч.

    Корни прави този привидно абсурден анонс с надеждата да получи третия мандат. Защото, ако Румбата го даде на ДСБ, има риск либералето да спретнат евроатлантическа скупщина ДБ-ПП-ГЕРБ. И Корни увисва в глуха опозиция до кресливите Коце и Тошко. Тук я стягат ботушите за езда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бата Боко е ял попарата на ДБ

    12 Юли 2022 13:57ч.

    не го мисли за толкова прост, колкото се прави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко е ял и пак ще яде

    12 Юли 2022 14:03ч.

    ...щото обича мазнинката на попарата. И защото няма къде да ходи, когато му се обади Биг Брадър. Бате знае най-добре, че за да може пак да яде - а той е много ящен, ще трябва да получи добър хабер от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    12 Юли 2022 12:45ч.

    Такава извратена лъжкиня скоро не съм наблюдавал. Защо го свлихте Кирча, токова хубаво си допълвахте лъжите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви по-точно социални политики

    12 Юли 2022 13:00ч.

    Семейства с деца в България, извън София, живеят в условия на тотална хронична бедност. Горива с 220% нагоре, транспорт безбожен, разходи покрай задължителното "безплатно" образование, мин. 5лв. за 1 хранене, детските и юношески стоки са постоянно надценени, обратно на положението в света; въобще не говорим за спорт и свободно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви по-точно социални политики

    12 Юли 2022 13:01ч.

    За какви милиарди говори Нинова, искрено недоумявам!!! В провинциите вече не се раждат българчета! Излезте от тая София и си отворете очите, другари евроатлантици, България е бяло петно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали за това се борят евроатлантиците

    12 Юли 2022 13:58ч.

    да ни няма. Ако дойдат и си отворят наркоманските пукали, най-много да се зарадват на разрухата и мизерията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Юли 2022 13:03ч.

    избори до дупка докато случим на хора такива като нинова вън от политиката те затова не искат избори защото много добре знаят че повече няма да влязат такива нагли хора не съм си представяла че има в партиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    12 Юли 2022 13:53ч.

    Окървавената с кръвта на децата на Донбас доня Корлеона е "жалка и нищожна личност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Броят на чуждестранните наемници в Украйна. Юли 2022

    12 Юли 2022 14:00ч.

    Броят и загубите на чуждестранни наемници по време на войната в Украйна. https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3263756/3263756_900.jpg Един от тримата български фашисти, биещи се срещу братушките, вече прави компания на бандера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последен валс

    12 Юли 2022 14:47ч.

    Не знам от кога и от къде е снимката , но изглежда като сбогом любима!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    12 Юли 2022 15:39ч.

    И защо да "трябва"? Кои закони го налагат?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаров

    12 Юли 2022 16:20ч.

    Тази хитруша е проста, за. Бсп то минава за учена. Овчаров Това можа, това инсталира. Тя няма грам представа от идеология, марксизъм, ленинизъм, болшевизъм, демокрация, социализъм, или либерализъм, фашизъм. Но, това е нивото и по зле ще е. Простотията е сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юли 2022 18:40ч.

    как е женското на куролация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Юли 2022 2:23ч.

    Очевидно Нинова е благодарна на ПП, че толкова тайно са обещали и изнесли оръжие за €3.5 милиона, докато тя публично защитава военната ни ненамеса. Вероятно е също така благодарна, че нейните евродепутати тайно гласуват всичко най-упадъчно ляволиберално, докато тя се прави на консерва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи