Нинова: Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото

Нинова: Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото

Нинова: Симбиозата на ГЕРБ, ДБС и президента не е от скоро. От началото президентът биеше по коалицията

Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото. Това заяви лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред bTV.

Отстъпихме всичко възможно, няма връщане назад повече, допълни тя.

Пети път "Има такъв народ" да счупят държавата, да си играят с обществото, само защото някой казва отзад какво и как да се случва - няма да стане, каза още Нинова.

Преговорите са живи. Ние проявяваме търпение, мъдрост през цялото време, каза лидерът на БСП. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не психотерапия на Аз-а, коментира тя.

„ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма, никой не ги питал за закони, слагали сме им ги на масата и сме им казвали или гласувате или край – това не е вярно. Ние от БСП убедихме другите да отворим програмата към ИТН. И казахме – нека да им дадем възможност да я попълнят“, обясни Корнелия Нинова.

Тя заяви, че не е вярно, че не са дали възможност на ИТН да участват в процеса по преговори.

От „Продължаваме промяната“ казаха -  или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с огромни усилия, убедихме и двете страни – дайте да отстъпим, ИТН заявиха, че искат поправки, убедихме ПП с много усилия и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на ИТН е изпълнено. Днес те дават още един аргумент за нашето убеждение, че не това е причината да се оттеглят, отбеляза Нинова.

Причината е, че старото статукво, обвързаността – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ се изплашиха, че нещата потръгват и дръпнаха. Мисля, че те са въздействали върху ИТН, каза Нинова.

По думите й програмата за управление е много добра. Ние държим да довършим този документ, включително и с предложения на „Има такъв народ“. Това, което имаме като идеология и програма, е заложено, посочи Нинова.

В сряда ще бъде ясно дали БСП ще представи проект за кабинет с третия мандат.

 

Относно думите на Румен Радев за мандата:

„Направи ми впечатление реакцията на ГЕРБ. Симбиозата на ГЕРБ, ДБС и президента не е от скоро. От началото президентът биеше по коалицията“.

Според нея натискът за бързото връщане на третия мандат е заради предстоящите промени в антикорупционното законодателство.

„Бойко Рашков беше безкомпромисен като служебен министър на МВР. Реакцията на ГЕРБ и ДПС беше много яростна. Свръхнормална беше реакцията им“, добави председателят на БСП.

Нинова сподели, че единственото име, което е обсъждано за премиер, е Асен Василев, тъй като е редно най-голямата партия да излъчи човек за поста. Името на Кирил Петков не е споменавано за министерски пост.

На въпрос дали се е засегнала от думите на Христо Иванов, Нинова заяви, че е била впечатлена, че при техните усилия за това какво да правят с България, колегите им са имали в главите си мисли за постове

„Голяма част от това, което каза Христо Иванов, няма общо с преговорите, които водихме. Това е тяхна вътрешнопартийна работа“, отбеляза лидерът на БСП.

Тя допълни, че не се е впечатлила от това, което е чула за себе си.

„Чувала съм за себе си всякакви характеристики – и обиди, и хвалби, и това не ме впечатлява. Съдя за хората по работата им. Не ми е в стила, може да прозвучи нескромно, но за пръв път България, откакто сме в ЕС, е на първо място по икономика, промишлено производство и индустриално развитие. Това е оценката за моята работа и екипа“, заяви Нинова.

Тя допълни, че не е правила опити да разговаря със Слави Трифонов след изтеклия запис.

„Когато получихме мандата, му се обадих на Слави, питах го иска ли да правим правителство – Да. Започваме преговори, ще се отзовете ли – Да. Направих всичко държавнически и отговорно. Може би преди Слави да излезе с това обръщение, можеше да звънне и да каже – Прекратявам, излизам и го казвам. Просто от коректност", отбеляза Корнелия Нинова.

По отношение на евентуален служебен кабинет, Корнелия Нинова заяви, че той не може да реагира сериозно и с важни решения на важните предизвикателства, които ни очакват.

„Прогнозирам, че на есен и зимата ще се наложи да имаме таван на цените. Вече и в Европа налагат такива. Ако няма парламент – няма кой да го направи. В Унгария има на хранителните стоки. Румъния въведе на олио, на пшеница, на хляб. Служебен кабинет ще има – без парламент – представете си отново един скок на цените и да се наложи да се вземе това решение, за да се спасява народът – няма кой да го вземе. Затова сега казваме – трябва да има работещ парламент“, обясни лидерът на БСП.

Източници: dnes.dir.bg, бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • teridan

    24 Юли 2022 18:36ч.

    Слушайки Корнелия, човек може да си помисли, че ИТН отчаяно искат преговори, ама тя е твърда и им отказва. Пък не е така. На Корнелия вече никой не й обръща внимание. Скоро и в партията й ще е така - тя съсипа БСП и я унищожи като партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    24 Юли 2022 18:36ч.

    Той ти лопна мандалото на теб, не ти на неги... глупава жено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    24 Юли 2022 18:50ч.

    Корнело, не внушавай измислици ... вече никой не те слуша какво говориш, а те гледа внимателно какво правиш. Въпреки, че отдавна си ясна на избирателите на БСП. Ти самата хлопна мандалото на партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Слави Т

    24 Юли 2022 19:01ч.

    И да са му хлопнали мандалото,и той да е хлопнал нечие ,най-много да затрие партия дето сам създаде. Нинова?Усещаш ли разликата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази г-жа е на път да задмине

    24 Юли 2022 19:14ч.

    и киро простото по празнословие и слугинаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази г-жа е на път да задмине

    24 Юли 2022 19:14ч.

    и киро простото по празнословие и слугинаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    24 Юли 2022 19:39ч.

    Да, другарки и другари, както е тръгнало ще хлопнете мандалото на републиката. С егоизма, лицемерието, алчността и безчовечността ви сте обречени на презрение и забвение. Бързо напускайте, че зима иде и съвсем лошо ще стане. Всички и се изредихте на тази държава и видяхме докъде я докарахте. Да опитаме с Възраждане, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    24 Юли 2022 20:15ч.

    лопва мандалото за републиката и мат'ряла, отлопва се мандалото на корпорациите, особено чейс...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-р

    24 Юли 2022 19:45ч.

    Аууу, че е страшна, строгата господарка! Сега като вземе нагайката и облече латекса (ако не го сцепи) Слави да му мисли... А Калоян да се стяга. Все някой трябва да го отнесе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    24 Юли 2022 19:46ч.

    Курнела реди лъжа до лъжа . Ясно е че за нея мандалото вече хлопна. А фиксацията и по Радев вече е напълно смешна, интересно какво толкова е казал той от петък вечерта ? Почти нищо, ама нейната злоба и мъст че и взимат софрата и вече може да не види нищо е отвратителна. Доскоро мислех че по-нагли от ГЕРБ няма , ама ПП и Курнела достойно им съперничат. Боклук до боклука, предател до предателя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОТВРАТИТЕЛНА!

    24 Юли 2022 20:06ч.

    Дори тиквуняка не беше толкова жаден за власт. А мандалото слад много мъничко хлопва за теб завинаги! И ти го знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    24 Юли 2022 20:14ч.

    мандаладжийката дали е наясно, че клуба по интереси наречен партия ще събере по инерция 4-5%, с любезното съдействие на машините по две, кво мандало, кви пет лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    24 Юли 2022 20:17ч.

    Жалка крушоФска пача. Власт за тебе вече няма, сега трябва да те подпука Гешеф за всички кражби. Кинтекс, износа на оръжие и приватизацията по време на СДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Градски Либераст

    24 Юли 2022 20:18ч.

    Кака Корни ще държи мандата до последно, до последното патронче в складовете на БА ! Радев трябва с барети да я вади от министерското кресло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барети

    24 Юли 2022 20:37ч.

    с берети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    24 Юли 2022 20:40ч.

    Мале, мале... Това, нашето, не е държава. БСП, ДБ, ПП, ИТН, тия, които останаха извън това НС, вместо да съживят БГ след ГЕРБ, направо я разложиха. Каква паплач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИТН изоставиха Бсп, Нинова иска да изкара обратно

    24 Юли 2022 21:28ч.

    Всяка дума лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    24 Юли 2022 21:36ч.

    аххх..каква ядосяна биволица...умрехме от страх...ама како...не знаеш какво те чака...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като и дръпнат килимчето

    24 Юли 2022 21:45ч.

    под краката става злобна.Ами тез пусти пари изтърват ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mona Lisa

    24 Юли 2022 21:51ч.

    Колко ли са го мразили родителите това същество за да го овековечат с името Корнелия?! Гавра доживот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корнела е на изхвъргачката

    24 Юли 2022 21:59ч.

    Катапултът ще е предсрочните избори. Дебелокожата и бодлива биволица не разбра, че следвайки исканията на САЩ ще бъде тричана срещу уроки след предстоящата нова загуба на БСП. А загубата е гарантирана от нейните началници от САЩ, които я подучиха - нея и Мая - да иска машинно гласуване, което е под контрола на американското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерие

    24 Юли 2022 22:00ч.

    Нинова не беше искрена, когато каза, че се сърди на Хр. Иванов, че бил казал, че Нинова не иска експертен кабинет, защото иска да запази министерския си пост, защото това не е така. според нея. Тя дори изтъкна, че е най-добрият министър на икономиката през последните години, т. е. най-добрият експерт в тази област?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Слави!

    24 Юли 2022 22:16ч.

    Слави Трифонов във Фейсбук с много точен пост: Правителство, уж за спасението на България, а не правителство, благодарение на което г-жа Нинова да запази поста си. Ето я разлика между нея и мен - аз власт на всяка цена не желая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    24 Юли 2022 22:27ч.

    Слушах Киро при Лора и Корнелия при Светльо. Между двамата не видях никаква разлика, едното нещо е алтер егото на другото нещо. Тези хуманоиди са скъсали връзката с реалността и настървени да налапат кокъла са се превърнали в подобия на човешки същества, докато всъщност са обслужващ персонал на едно отдавна компрометирано посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Юли 2022 22:29ч.

    А колко дивизии, демек колко гласа имате бе, моме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    24 Юли 2022 22:34ч.

    кУрнело я кажи ( ако водещият ти офицер разреши) ? Как кУрнело успя да отвратиш избирателите на БСП от БСП ? Как онзи плешив тип свиленски и онова леке педерстко божанков се наместихте в правителството на киро наркомана ? Как бе ? Кажи крави имепексова как ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    24 Юли 2022 23:14ч.

    "Мъж се прибира неочаквано от командировка и хваща съседа на калъп с жена си. Пребива го и го изритва на площадката. Съседа става, изтупва се и казва: Комшу начи, праиш човек да не ти стъпи в къщата повече! " Така звучат и думите на Нинова, мандалото хлопнало...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    24 Юли 2022 23:42ч.

    кУрнело , че твойте пр човечета четът ми е ясно. Ама защо като ти пиша във ФБ никой не чете ? Много те е страх биволице много . Е та защо не мога с теб да проведат разговор ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова има сигурно някакъв нов съветник

    25 Юли 2022 6:13ч.

    С Кирил Петков няма как да ти се вярва, тоя търчи лъжи канадец и сътрудничество с него е смешно и жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи