Нинова: ПП поискаха да държим мандата, докато Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ

Нинова: ПП поискаха да държим мандата, докато Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление. 

"Колегите от ПП поставиха едно искане - мандатът да бъде държан толкова дълго, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател.

На първите разговори ще изслушаме всички искания на партньорите. После ще има втори кръг от разговори", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след срещата с "Продължаваме промяната".

Запитана за Бойко Рашков, тя отговори: Обществото трябва да даде оценка за неговата работа. Всеки може да дава субективни преценки и мнения, но в крайна сметка обществото определя.

Първата задача с ПП е постигната. Потвърдихме програмата - управленска и законодателна, която съставихме преди 2 седмици заедно.

Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерския съвет, докато не минат разговорите с ИТН и ДБ, след това ще има втори кръг, след като се убедим, че има мнозинство по управленската и по законодателната програма, обясни Нинова.

Обърнахме се към ПП да дадат кандидат за премиер. Поеха ангажимента да мислят по този въпрос и да го дадат на вторите разговори - едва, след като се уверят, че сме осигурили мнозинство за програмата, обясни Нинова.

Няма да се говори за структура и правителство, преди да са сигурни 121 гласа в парламента за програмата и за политики, категорична бе Нинова. И изброи колко много важни и полезни за хората неща са разписани в програмата. Тя ще бъде оставена отворена за предложения на ИТН.

„Уважаваме Петков за това, че направи крачка назад и се отказа да премиерския пост в името на това да има правителство”, коментира още Нинова.

Запитана колко време ще отнеме това и дали ще се спази препоръчителния 7-дневен срок, Нинова отново обясни, че в конституцията няма разписан срок - 7 или 14 дни. Ако бързо постигнем съгласие по програмата, можем бързо да преминем на втория етап. Ако не - ще продължим разговорите, допълни Нинова.

Ще преговаряме спокойно и аргументирано. Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу сегашния модел на управление и което да подкрепя съдебната реформа, част от която е и КПКОНПИ. Ако подкрепят - подкрепят. Ако не - отиваме на избори. Но искаме да положим усилия да съставим кабинет и да има работещ парламент. Идва зимата - представете си, че трябва да наложим таван на цените, а това не може да стане без парламент.

Целта ни е да има сигурност и спокойствие в държавата, допълни соцлидерката. Полагаме усилия, водим колегиален разговор с всички. Ако се получи - получи, ако не - отиваме на избори, повтори тя.

Не сме поставяли условия, тъй като този разговор беше проведен по време на приемането на програмата и в нея е записано, че ще положим усилия за възстановяване отношенията с Руската федерация по дипломатически път и да не допускаме да се скъсват отношенията между двете страни, обясни Нинова.

Тя допълни също, че в програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което включвало и "Газпром". Този въпрос за нас е затворен, той е разписан в програмата и решен, категорична бе соцлидерката.

Първи за среща социалистите поканиха "Продължаваме промяната" - най-голямата политическа сила в този парламент, от които очакват и номинацията за премиер.

 

 

 

Коментари

  • kgkljhlj

    19 Юли 2022 11:54ч.

    Нинова: ПП поискаха да държим мандата, докато Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ Тази женица дава ли си сметка колко скандално е това което казва!? Такива трябва да ги изметем от нашия живот, драги сънародници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    19 Юли 2022 12:11ч.

    Явно не си дава сметка какво плещи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    19 Юли 2022 14:20ч.

    Би било интересно с какво го държи мандата другарката. Щото ако е с дупе...дълго ще и се стори стискането му сякаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виолета Стамова

    19 Юли 2022 18:01ч.

    Как може да искат да бъде избран. Изборна длъжност може да бъде избран, но може и да не бъде избран.Значи искат да бъде назначен. Сбъркни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бързай бавно!

    19 Юли 2022 11:55ч.

    в конституцията няма разписан срок - 7 или 14 дни --- или 28, или 56... А редно ли е да се правят такива хватки? Шефа на КОНПИ партийно назначение ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    19 Юли 2022 11:59ч.

    Поискали са от Г-жа Патрон да държи мандата, докато се затрие България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    19 Юли 2022 12:13ч.

    Газ няма, идва студена зима, предупреди шефът на Асоциацията на топлофикациите! Светът не се върти около вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все по-

    19 Юли 2022 12:16ч.

    НАГЛИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • krasen

    19 Юли 2022 12:22ч.

    Айде започана пазарлъка.... бензина у небето, хляба у небето, газ няма, идва затваряне, болниците започват да издъхват..... те си гледат БИЗНЕСА!?!?.... ЕВАЛА КОРНИ... ДРЪЖ парите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grandi specialisti bulgari

    19 Юли 2022 12:26ч.

    Интересно дали Нинова накрая е разбрала какъв са и го турили нейните “партньори” от ПП , а тя какъв го тури на БСП? Избирането на Рашков било червена линия. ПП направо да си кажат че искат да ходят на избори, щото рейтинга им се е вдигнал. Ама не смеят. А ако наистина има 20% деби#%и които да гласуват за тях, ще се окаже че приказките за 80-те % на Иво Христов са силно занижени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    19 Юли 2022 12:37ч.

    Подкрепям това мнение. Връщаме се в дивия комунизъм от 1944 до 1956 г. Когато са се разправяли с другомислещите без съд и присъда. Бойко Рашков по мантилитет и ум е равен на Каскета. Никава промяна, просто замяна на една мафия с друга. Гейски фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец / бандеровка

    19 Юли 2022 13:55ч.

    Нов недобит фашизоид в мирния форум?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера: БСП-9,8%

    19 Юли 2022 12:28ч.

    Наистина ли все още има идиоти в България да гласуват за БСП? Та те не са партия, а придатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Стихийно бедствие в политиката

    19 Юли 2022 12:33ч.

    синьо/червената другарка Курни пак се е развихрила и кадрува,реди правителство,ще се договаря за министри.Абе 130 годишната БКП/БСП все за власт бленува,все да кадрува и раздава парите на държавата - с шепи на другарята си и останалите трохички за "народа си". Обещанията-дума дупка не прави,нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе туй цените на горива,храни,транспорт,услуги

    19 Юли 2022 12:38ч.

    хвърчат в небесата...официално 16.7% инфлация,а то ще ми спорят за Рашков за шеф на КПКОНПИ. Изроди недоклатени.Осем месеца малко ли ви беше ,да се гаврите с народ,държава,бюджет,икономика,политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    19 Юли 2022 12:38ч.

    Пак батак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    19 Юли 2022 12:38ч.

    Партята и се разпада, тя реди джендърско правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма моля ти се,бе

    19 Юли 2022 12:45ч.

    Другарката Курни е Истанбулската конвенция,т.е ,против джендърството.Е нейсе,заради властта,затваряме си очите и запушваме ушите,та забравяме за джендърството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    19 Юли 2022 12:40ч.

    Ха ха ха, олигарсите наляха милиони в протести, въстания, лайномети, осиране на Орловмост..... и поне делата им в специализираното правосъдие отидоха в 19.8-ти глух коловоз. Сега трябва Рашков да заеме КПКОНпи за да всигне запорите и обезпеченията за бли зо милиард на олигарсите Прокопиев, Бобокови, Черепа, Баневи, Арабаджиеви....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, седмицътъ ша имъ 21 дни и зъпоря Ми

    19 Юли 2022 12:43ч.

    у таз седмицъ тряъ са дигни. Тъй речи Зърътустпурукопиеффф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сандокан

    19 Юли 2022 12:57ч.

    Браво на Корнелия-това е ПОЛИТИК! Щом нерви центовистите...-значи е добре за Б.Г.! Усмивка..!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Свиленски:

    19 Юли 2022 14:49ч.

    Госпожа Корнелия Нинова е новият Премиер на Родината ни! Стоил Рошкев се е скарал с Калоян Методиев, кой първи ще съобщи тази хубава новина за България! Импийчмънт за Радев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу сегашния модел на управление

    19 Юли 2022 13:10ч.

    А бре Нинова, вие сте сегашния модел на управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гадини

    19 Юли 2022 13:24ч.

    и не било борба за постове,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-БОЙКО РАШКОВ

    19 Юли 2022 13:43ч.

    Живея на Мачу Пикчо.На 6км от тук около 2000г. Б.Рашков се е укривал ТРИ МЕСЕЦА!Шефът/ бивш тогава/ на Национална Следствена Служба.Дължат се отговори.Да симпатичен ми беше.Един от малкото който не мълчеше по Борисово време.Но когато заемаш мин.пост следва да си ЧИСТ и НЕ ЗАВИСИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обществото трябва да даде оценка за неговата работа. Всеки може да дава субективни преценки и мнения, но в крайна сметка обществото определя.

    19 Юли 2022 13:47ч.

    И как по-точно ще се случи това, дали може да конкретизира Корнелия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое общество

    19 Юли 2022 18:45ч.

    - това, което има общи интереси, произход или положение? То общества много, кое има предвид Нинова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    20 Юли 2022 10:45ч.

    Обществото от техните уста е празна дума.Обществото не управлява,а точно Нинова и другите,пред очите ни са, ДРУГОТО Е ПРАЗНА ДУМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-СЕНКИТЕ ВЪРХУ РАШКОВ

    19 Юли 2022 13:49ч.

    1.Ботю Ботев за ролята на Рашков в делото Луканов 2.Многожилищник далеч пред Цветанов.Обяснения? 3.Партизанските месеци Питам се щом аз зная тези неща как 1/240 не ги знае и не пита.А П.П ЩО държат толкоз на комунистическа номенклатура??И с какво са толкоз сладки МВР и ДАНС че правителства падат заради мераци за шефове там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова окончателно се прегърна с ДБ и ПП за тържеството на социалистическите идеи. Нормално е да покани на Бузлуджа Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов.

    19 Юли 2022 13:53ч.

    Много са, силни са! Всички те пак са тук. И всичко това в името на народа и евроатлантическото мнозинство. Б$П определено ще танцува само това лято. Ако въобще се стигне до танци. Б$П е обречена да бъде прехвърлена на „изкуствено социологическо дишане“. Боян Чуков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе вие в ред ли сте?

    19 Юли 2022 14:08ч.

    Що за условие е това? И ние търсим различен модел на управление от сегашното, т. е. от вашия евроатлантически слугинаж. Ако избори ще помогнат за това (макар и да е съмнително, но все пак е шанс) - тогава по-скоро избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    19 Юли 2022 14:09ч.

    Киро държи на Рашков защото не искат да бъдат разследвани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеон Миланов

    19 Юли 2022 14:14ч.

    https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/po-volyata-na-sasht-glasuvash-za-kiro-bsp-i-db-poluchavash-boiko-mitov-i-voina.144346 По волята на САЩ: Гласуваш за Киро, БСП и ДБ, получаваш Бойко, Митов и война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заслепени от алчност

    19 Юли 2022 14:29ч.

    Дали ще налапат въдицата комунетата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактът, че пп са първа сила

    19 Юли 2022 16:23ч.

    прави това Народно събрание крайно нелегитимно, а оттам и: вредително за българския народ, рисково за съхраняването на държавността и пречка за възможностите за прокарване здрави насоки за бъдещо развитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рсим мнозинство, което да е твърдо срещу сегашния модел на управление

    19 Юли 2022 16:24ч.

    Ами нали ти си този сегашен модел на управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сакън

    19 Юли 2022 16:33ч.

    Какви гаранции ще поиска Нинова от кирчовците, предвид тяхното бизнес-минало и липсата на случай в кратката им управленска изява, в който да не са излъгали най-нагло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цацацрооооооооооов, къ де си!!!

    19 Юли 2022 16:46ч.

    Тия на кой свят се намират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    19 Юли 2022 17:19ч.

    Много мъдър ход на президента: връчи мандата на БСП за да се доизложи Корнелия. Жалко, че тази 130 годишна партия няма да влезе в следващото НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    19 Юли 2022 17:29ч.

    тая убаво не пуска кокала, ама рашков кво им е толкова важен на харвардските чораджии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният срам за БСП

    19 Юли 2022 17:36ч.

    ала така е по надолнището тръгнеш ли веднъж, трябва им нов лидер и визия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колеги, с извинение, но наистина прочетох

    19 Юли 2022 18:51ч.

    "ПП поискаха да държим мадата"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само циганите сеиряъ до края

    19 Юли 2022 19:00ч.

    Да не стане Киро да си изкара докрай мандата под оставка, докато диригентката Корнелия бави концерта, правейки се, че много съвестно и “професионално” настройва оркестъра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи