Нинова: По закон КСНС трябва да се събира на три месеца, те изтекоха

Нинова: По закон КСНС трябва да се събира на три месеца, те изтекоха

По закон Консултативният съвет по национална сигурност при президента трябва да се свиква поне веднъж на три месеца. Трите месеца изтекоха, така че има и законово основание, а и обективно отново инструкциите да разменят информации и да препотвърдят решението от предния път.

Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. Така тя застана зад искането на премиера Кирил Петков да бъде свикано заседание на КСНС по темата за Северна Македония. Преди дни президентът Румен Радев заяви, че първо иска да чуе мотивите на премиера, а след това ще реши дали да свика КСНС.

Докато Северна Македония не изпълнява условията по договора с България, не бива да се вдига ветото и да се дава ход на преговорите, категорична бе Нинова.

За нас не е проблем, не е лошо винаги да има КСНС,  защото там се събират всички парламентарни партии, службите, хубаво е да се обмени информация,  допълни вицепремиерът и лидер на БСП. Според нея на заседанието трябвало да се сподели какво се е случило от януари (когато бе предишното заседание на КСНС за Северна Македония  - бел. ред.) досега. И тъй като не виждам сериозна промяна, може би КСНС да препотвърди отново решението, коментира Нинова.

Според нея темата с РСМ е "леко преувеличена" и не се водят две външни политики, както преди време каза министър Теодора Генчовска.

"Създава се излишно и преувеличено напрежение. Никой не ни е поставял ултиматума през юни да вдигнем ветото и да започнат преговори, нито са поемани такива ангажименти", каза Нинова.

 

 

Коментари

  • И какъв е смисълът от препотвърждаване

    25 Май 2022 15:01ч.

    освен да "изпере" Кирчо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    25 Май 2022 15:13ч.

    корнело, ОСТАВКА ! Ти, безроднице, крепиш коалицията на позорницити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овъргаз

    25 Май 2022 15:33ч.

    Корнела има интерес да крепи простоКиро. Щото нали се сещате, че след следващите избори ще отпадне от лодката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    25 Май 2022 15:53ч.

    Именно. Кирчо му трябва КСНС, за да се оправдае пред началниците, че той много иска, ма другите нямат желание за Македония. Иначе ще трябва да изпълнява поетото като ангажимент и кабинетът, разбира се, пада, а с него и Ниновичока;)Та оттам и плонжът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Св. Санкций Татарски

    25 Май 2022 15:34ч.

    БСП е полит-коректна партия! Какво иска да каже Корнела - не сме се съгласили?! Г-жа Бербок каза, че сме се съгласили. Корнела твърди, че г-жа Бербок лъже! Това полит-коректност ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Май 2022 15:42ч.

    Корнелия мрази Радев по женски. Просъсква при всяка, дори дребна възможност. Не може да си прости, че "направила" Радев от овенен - политически човек. Личната ненавист прескочи политическото, тя забрави, че Радев би големия враг - БХ, или пък бойчето не е бил истински враг?! Корнелио, а теб кой "направи" човек?! Отговор не ща! Няма прошка, че Радев би и Герджика, от котилото на нгдек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корнелио, а теб кой "направи" човек?!

    25 Май 2022 17:23ч.

    Иван Йорданов кожа и Костов и милионерът Р. Овч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    25 Май 2022 16:23ч.

    Наистина Корнелия преиграва.И личи нейната отмъстителност към Радев винаги да му опонира.Заради нейната власт на следващите избори ще са само няколко души в парламента.Ако беше подала оставка.щяха да спечелят много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    25 Май 2022 16:56ч.

    Ама лельо, ако има друга тема, президента да го свика, но РСМ какво пак да я дъвчете, там промяна, нито към хубаво, нито към лошо от тяхна страна няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    25 Май 2022 17:01ч.

    Мдаа, Корнелия от доста време прави издънка, след издънка. Сега явно има два мотива да застава зад ПростоКиро- да си закрепи паянтовото правителство и втория, как се каза вече, да уязви Радев . И двете обаче носят само негативи? Щото в момента Кирчо е по токсичен и от Баце. Или всичко това не я интересува, а само стоенето още малко във властта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    25 Май 2022 17:21ч.

    Ръцете на доня Корлеона са кървави от продадените на жидобандеровците оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи