Нинова отговори на премиера за АЕЦ “Белене“: Държим на споразумението, експертите да преценят

Нинова отговори на премиера за АЕЦ “Белене“: Държим на споразумението, експертите да преценят

Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни, категоричен бе министърът на икономиката и индустрията


„Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим.“

 

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти от кулоарите в Народното събрание, във връзка с АЕЦ “Белене“. „Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни“, каза още тя.

 

„В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в Белене, или на площадката в Козлодуй, като прецени икономическите и финансовите параметри, кое е по-добро за България и за българския народ и тогава ще вземем политическото решение“, обясни Нинова, като допълни, че от БСП държат единствено да се спазва коалиционното споразумение.

 

По думите ѝ напрежението около темата е преувеличено, а диалогът е нормален. „Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав, всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто предложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение“, заяви министър Нинова.

 

По-рано Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция по АЕЦ "Белене" срещу изявленията на премиера Кирил Петков, че "Белене" няма да се строи.

 

В позицията на социалистите се казва: "Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките, да се прецени след независим експертен анализ." Точза този експертен съвет говори Нинова.

 

Що се отнася до премиера, той няколко пъти се изказа срещу атомна централа в Белене в различни свои медийни участия.

 

 

 

Коментари

  • Бай Дън

    16 Фев 2022 15:54ч.

    Джендър, който си пада по секс с животни, ще ръководи ядрената енергетика на САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    16 Фев 2022 16:09ч.

    "всяка партия да даде експерти..." ..... че това е класическа мафиотска формула - партиен експерт. Числото Пи ще е - колкото каже партията. .... Та, ... Нинова, Нинова-а-а...., едно куче, като се научи да яде пасти - няма отучване. ................................... " и те да направят най-доброто предложение за България" ........... ... Айде пак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    16 Фев 2022 16:36ч.

    Какви експерти, какви пет лева? Нинова много добре знае че решението е политическо и няма кой да ни даде да построим АЕЦ "Белене". Но се пеняви заради малкото останал електорат. Кирчо като по-просто момче направо си казва какво са решили началниците. Нали затова Херо Мустафа заведе българската делегация във Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдъньо,

    16 Фев 2022 17:01ч.

    Тука за друго пише. Май си се пообъркал нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свалете това предателско правителство

    16 Фев 2022 20:08ч.

    БСП няма място при десните предатели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи