Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo

Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo

„Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това ще загубят България и хората. Забавят се доста важни процеси – тези четирите, които ние определихме като приоритетни”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като върна на президента Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

„Това, че не можа да се състави кабинет с третия мандат не е провал на БСП. Не можа да се състави и с първия, и с втория, така че това е общ неуспех на 48-ото НС. Не мисля, че има партия, която можеше да реализира този мандат, особено след скандала с Nexo”.

По думите на лидера на БСП в рамките на този парламент много неща не са могли да бъдат свършени. „Най-важното е приемането на бюджет за 2023 година. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим доходите на хората и да се преборим поне малко с бедността и неравенството”, посочи тя.

Тя отказа да се ангажира с прогноза кога ще бъде насрочена датата за изборите. „Това е работа на президента", подчерта тя.

"Конституцията не определя конкретен срок. Затова слушаме специалистите, които казват, че трябва изборите да се насрочат във възможно най-кратък срок, иначе вървим по ръба на конституцията", подчерта Нинова.

Лидерът на БСП очаква трудна предизборна кампания. Според нея, обаче, резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

"Виждам у хората умора от избори, апатия от политическия живот. За нас това е основният политически опонент и основната цел - да ги убедим, че е важно да гласуват, защото чрез тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията", изтъкна Нинова.

В отговор на въпрос дали е възможно БСП да обсъди на предстоящия си конгрес вдигане на забраната за коалиция с ГЕРБ,Нинова отворои, че  ако има внесено такова предложение, ще бъде разгледано.

Декларира и, че БСП подкрепя категорично парламентарната република като форма за управление на държавата.

 

 

Коментари

 • кота нула

  24 Яну 2023 11:50ч.

  да ги убедим, че е важно да гласуват, защото чрез тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще --- това е на почти същото ниво, като лявото и дясното на Дончева и борбата с неравенството на прията на младия милиардер. Ключовата част от изречението е "да ги убедим".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КРАКАТА

  24 Яну 2023 11:52ч.

  Ние сме българи, демократи, европейци, имаме ценности, морал и спазваме закона! Нъл тъй, мадам Корнела?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоест, чудят се как да ни баламосат, за да им подпишем поредният празен лист хартия

  24 Яну 2023 12:00ч.

  Участието в изборите само легитимира съществуването на порочната им колониална система, без да има връзка със състава на парламента. Не участвайте в позорния фарс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От една страна, гласуването е задължително.

  24 Яну 2023 13:05ч.

  От друга, ако не гласуваш - няма наказание. От трета - ако не гласуваш, повишаваш тежестта на купения вот. Отделно, че гласът ти се разпределя по гласувалите, т.е. даже и да не се разходиш до секцията, пак гласът ти отива за бойко, кирчо, рамадан и т.н. подред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На калпав танцьор, краката му пречат

  24 Яну 2023 13:24ч.

  да разпродаде цял ЕС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  24 Яну 2023 16:09ч.

  за да определите какъв човек стои срещу вас - просто му задайте въпроса "одобрявате ли фашизма?" и по отговора веднага ще лъсне истинската му същност... нормалният човек ще отговори: НЕ ! психопатът ще отговори: ДА! педерастът ще започне да увърта за "евро-атлантически ценности" и за „Триморие“... а когато ООН прие резолюция за необходимостта от борба с героизацията на нацизма. СAЩ , Украйна, и ЕС /вкл. България/, гласуваха против... очаквам в следващите 2 години фашизираната Европа напълно да реабилитира Хитлер и по стар навик да ни поведе на война с Русия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  24 Яну 2023 16:35ч.

  BIG5 ПРОФИЛ Нексо опорочиха и Джон Ленън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи