Нинова нарече "мафия" и "скрити сили" групата, в която вкара Радев, свалила правителството

Нинова нарече "мафия" и "скрити сили" групата, в която вкара Радев, свалила правителството

И от поляната под връх Бузлуджа, лидерът на БСП Корнелия Нинова, не пропусна отново да коментира президента Румен Радев, когото вече обвини за участие в свалянето на правителството. Нинова вече го пакетира с ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане", които подкрепиха вота на недоверие, а днес заговори за мафия и скрити сили.

"Не е прав президентът Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос. Оставяме финансово стабилна, икономически развита, социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса. Онези скрити сили които видяха заплаха, че ще има справедливост, за откраднатите милиони, и се полакомиха за още милиони. Обединиха се и свалиха правителството. Грозното и озлобено лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта", каза Нинова. При споменаването на издигнатия от БСП президент се чуха вяли аплодисменти, както и откъслечни освирквания от събралите се социалисти.

Съборът съвпадна със седмицата, в която и последният проучвателен мандат за съставяне на правителство се оказа неуспешен и предстоят поредните предсрочни парламентарни избори.

По повод обещания за евроатлантическа коалиция преди тях тя призова хората да не се поддават на изкушението на вълци в овчи кожи.

"Евроатлантическа ценност е параван в устата на тези хора за реставрация на ГЕРБ и ДПС на власт", каза тя.

Изтъкна, че напоследък в политическия живот партиите се "замеряли" с олигарси, които надничат зад рамената им, а никой не отправил такова обвинение към БСП.

"Започнахме тежка битка, днес сме свободни, пипалата на октопода на олигархични и частни интереси, проникнали в БСП, са прекъснати. Единствените, които решават са хората. БСП е свободна, независима от никого партия", каза Нинова.

Освен това от опозиционна партия с 80 депутати, навряна в ъгъла, с която никой не искал да разговаря, сега била единствената, която говори с всички.

По-късно на въпрос на репортер на "Дневник" дали се допуска предизборна коалиция с "Български възход" и "Изправи се, България" Нинова отвърна, че такъв въпрос не е обсъждан и че не смята, че тези две формации се позиционират в левия сектор.

Отговор на поляната за коалицията с "Демократична България"

Речта на Нинова премина основно в обяснителен режим защо партията е управлявала с "дясна" формация, визирайки "Демократична България". Отговора защо това не е идеологическо отстъпление, тя видяла в очите както на младите, така и по-възрастните хора на поляната под върха, които благодарение на БСП получили редица социални придобивки, сред които безплатни детски градини и повишени пенсии.

Изброяването на направеното бе съпроводено и със съответните обещания във вече предизборната обстановка.

Обобщението на Нинова, насочено и към вътрешните критици в партията, бе, че БСП е доказала, че социалната държава не е фиксация, а реалност и възможност, а била в управлението в името на социална справедливост.

"Постигнахме още нещо. Доказахме с действия, че неолибералният модел е изчерпан. Доказахме, че държавна собственост и предприятие не е лоша дума. За шест месеца държавните предприятия бяха оздравени, започнаха да работят на печалба, да плащат дивиденти, да трупат активи и да плащат заплати на работници. Ето това е идеология", каза Нинова.

Ролята на държавата и отрицанието на онзи жесток свободен пазар, който унищожава малкия, средния, почтения. Това е заслуга на БСП за шест месеца в управление с дясна партия.

Адът се изсипал над главата ѝ заради Русия

По повод войната в Украйна Нинова каза, че БСП се бори за мир и тя трябва да спре.

"Трябва да има решение по дипломатически начин. Да спрат санкции и контрасанкции, които съсипват света. Когато казах, че Русия е приятелска страна адът се изсипа над главата ми. Когато казах, че трябва да подновим преговорите с "Газпром" адът отново се изсипа. Но тези думи са отговорност към България" Искаме външна политика, която отговаря на българския национален интерес. Европейци сме, но искаме да сме равни на другите европейци. Външната политика да не е чуждоплонническа", посочи Нинова.

Темата за Русия сякаш привлече и най-много интерес от присъстващите, реагирали с отчетливи аплодисменти при споменаването на страната.

На Бузлуджа Кирил Добрев, който наскоро бе възстановен като член на Националния съвет на БСП заяви, че чака отговори на много въпроси, а сред тях е защо левицата е участвала в дясно управление.

"На тази поляна всички обичат Русия, а ние участвахме в правителство, което прекрати договори с "Газпром", поясни той.

Добрев, цитиран от "Нова телевизия" подчерта, че преди шест месеца е бил критикуван за това, че не е бил съгласен БСП да участва с министри в кабинета "Петков". Днес посочи, че на такова мнение са повече от ¾ от българските социалисти.

"Ние се прегърнахме със своите идеологически врагове и изгубихме идентичността си", е неговото мнение. По думите му всеки път, когато БСП е посягала на президентската институция, е губела от своята подкрепа.

"Всичко е свързано с дясното минало на лидера на тази партия. БСП има нужда от нов лидер, но след изборите. Новият период за БСП ще настъпи след това", каза още Добрев.


Източници: dnevnik.bg, БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • Превърнахте Партията

    30 Юли 2022 15:25ч.

    в позор за Бузлуджа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    30 Юли 2022 16:39ч.

    А върха на чудесата е в това, че оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана под мандатна територия водеща се за държава! И това само за 6 месеца? Това е магия на магиите?! Всички на колени и в молитва това да е устойчиво поне до утре !!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    30 Юли 2022 15:28ч.

    Тази няма спирачка в лъжите и хвалбите, явно затова се гаресват с Кирчо и Кокорчо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-kато няма сняг

    30 Юли 2022 15:31ч.

    Камъни има.Заслужила си ги е.Оказа се боклук като другите.Ще ми е интересна кариерата и от тук на сетне. Станишев 2 ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак срещу президента

    30 Юли 2022 15:36ч.

    Нинова изопачи думите на президента, който каза, че правителството оставя енергетиката в хаос, който може да се превърне в колапас, което е самата истина. На Бузлуджа Нинова направи изявление, че президентът е казал, че правителството оставя страната в хаос, въпреки, че след връчване на мандата Нинова не отрече за хаоса в енергетиката и се оправда, че енергетиката не е в ресора на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    30 Юли 2022 16:39ч.

    Пропуснах да отбележа, че утре ще съм жена. Важното е всеки ден доблестно да устояваш пола си, а не като бспарите - и тако, и вако.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    30 Юли 2022 22:13ч.

    Нещо лошо имаше ли в коментара ми, че Нинова е напълно права в критиките си срещу Радев, който използва за мръсните си цели БСП и я захвърли? Що за раболепие пред Зеления чорап, та всички псувни срещу Нинова стоят, а срещу него са неудобни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова от Бузлуджа

    30 Юли 2022 15:39ч.

    Нито седесарката-приватизаторка нинова, нито позитановските политически мошеници имат работа на Бузлуджа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 50 % инфлация за половин година

    30 Юли 2022 15:41ч.

    Финансово стабилна ?? Нинова, не те ли е срам ? От белите коси на тия нещастни хора, нямаш ли срама ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    30 Юли 2022 15:47ч.

    От Нинова стана сериозен политик. Аз даже бих я предложил за министър-председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    30 Юли 2022 16:17ч.

    За портиерка и чистачка на сграда става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Епилиран ляв нежен демократ

    30 Юли 2022 16:41ч.

    Роди ме мамо проста, а я сама, че се направим руса!!! Щото русо гладно – НЕМА!!!А защо снимките са само от трибуната, да не би там да е било най-масово?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли някой

    30 Юли 2022 15:55ч.

    Да продължава да вярва на глупостите й?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    30 Юли 2022 15:56ч.

    Тази жена буди само отвращение. Увеличила пенсии, майчински, безплатни детски градини и бля, бля. Защо не спомена и за галопиращите цени на всичко. Втори Бойко Борисов. Такава прилика! Ако БСП иска да запази някакви остатъци от партията трябва незабавно да я изгони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    30 Юли 2022 22:11ч.

    Ако БСП иска да запази партията си, трябва незабавно да обяви война на своя убиец Радев, който благодарение на зомбираните и сляпо вярващи му комунисти използва БСП за мръсните си цели и я захвърли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    30 Юли 2022 16:01ч.

    Това не е вярно. Няма как да оставяте финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава, след като днес директорът на държавното дружество алармира, че "Булгаргаз" ЕАД няма газ и не са осигурени в пълен размер необходимите количества за покриване на потреблението на клиентите за четвъртото тримесечие на 2022 година

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто и ясно-немам думи!

    30 Юли 2022 16:01ч.

    След всичко което стори за да провали във всяко едно начинание тази партия,въпросната Нинова има наглоста да се явява на такъв форум за партията и да бъде безкритично посрещната!наостина нямам думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hahaha

    30 Юли 2022 16:03ч.

    Тая е сестра на Киро по дрога.... Киро бил преследван от Русия, щото освободил България -- тая говори същите по размах врели некипели .... и двамата ги тресе злобата.... пуста дрога, на стари години Корни се дрогяса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партията безкритично

    30 Юли 2022 16:19ч.

    слуша Лъжите, значи цялата партия е подобна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    30 Юли 2022 16:21ч.

    Лъжливата Нинова се е качила на Бузлуджа, за да осигури евтините дърва, които обеща. А нашата интелегенция - певчикът Миро и помага. И той, както Орлин Горанов, обича повече парите от принципите. Орлин Горанов пя на майката на убиеца на Милен Цветков. Жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    30 Юли 2022 16:34ч.

    Нямат срам!Да наречеш тая кочина "икономически развита и социално ангажирана държава" е позор.И ако твърдото ядро на БСП им вярва ,аз не!За моя радост,след емиграцията си съм в икономически развита и социално ангажирана държава.Арогантна лъжлива кучка е тая чума.Да пукнеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшка ятачка

    30 Юли 2022 16:41ч.

    Няма по-голяма подигравка с тая славна и стара партия от това, което се случва с нея днес на Бузлуджа в лицето на тая шайка предатели, обсебили ръководството й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б$П не е БСДП, БРСДП, БКП (т.с.), БРП (к) и БКП. Б$П е партията, която вкара България в НАТО

    30 Юли 2022 16:47ч.

    Най-точната характеристика на БSП e на проф. Евгений ГИНДЕВ: “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува..." http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спомни си

    30 Юли 2022 19:14ч.

    Кой предложи това - Стефан Данаилов. Можеш ли да кажеш нещо против него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    30 Юли 2022 21:00ч.

    Никой не е само в бяло. Дори и да не е вече сред нас. А Стефан Данаилов познавах лично - голям човек, голяма душа, но явно повърхностно подготвен идеологически, а оттам и политически. Мир на духа му и не го вейте като натовски байрак, защото беше артист на червеното знаме, което предаде за натовско синьото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    30 Юли 2022 16:49ч.

    Нинова е диагноза на всичко случващо се в момента.Нинова явно живее в друга България.Нейната България е просперираща и успешна.Другата е бедна нещастна и натискана да се ваксинира,че да измре.Интересното е когато двете Българии се сблъскат кой ще наделее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП отдавна трябваше да стане опозиция

    30 Юли 2022 16:55ч.

    и напусне това продажно правителство. Причини имаше много, няма да ги изброявам. А БСП остана до края му, последното заиграване със сделката за самолетите бе от типа "too little, too late". Най-голямата мъдрост във всяка ситуация е да знаеш кога да си тръгнеш, Нинова я няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    30 Юли 2022 17:03ч.

    След баце, червените и сините комунисти доунищожиха наличното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е възможно да се лъже така безогледно и цинично -

    30 Юли 2022 17:14ч.

    нито съвест, нито срам пред тези събрали се там хорица. "Оръжейната кралица" си приписва участието в най-антибългарското правителство като достойнство. Няма вече лява партия, спомина се - Нинова има за БСП ефекта на ГМО. С последните "усилия" на Нинова обаче се унищожава не само тази партия, а и страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като им изчезне съвестта

    30 Юли 2022 17:28ч.

    и остане само егоизма,какво можем да очакваме,те плюят на човека в себе си от алчност.Изглежда това е важно за нашите "политици".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    30 Юли 2022 17:34ч.

    Аз си мислех, че ще я изгонят с камъни от трибуната и по-скоро няма да посмее да се качи там! Статията мълчи за "бурните и екзалтирани овации", а всъщност единственото интересно нещо в тази партия е извън кликата на ръководителката. Придворните пажове, които са винаги неотлъчно до нея въобще не се интересни, опозиционният Добрев - също! Какво още има?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    30 Юли 2022 17:57ч.

    Р. Радев им даде силен вот и имаха 955 000 гласа, 2017г., 480 000 преди година и три месеца, двойно намаление, преди година и 20 дни - станаха 366 000 гласа за БСП. И в последните избори са 268 000 гласа. Тенденцията няма как да се обърне, те изобщо не се стараят. НАПРОТИВ, тяхната коалиция спря руският газ и продава оръжия, гони дипломати..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижен гражданин

    30 Юли 2022 18:22ч.

    Само като прочетох първото изречение и госпожа Лъжа / Нинова / ме срази. Това за България ли става въпрос? Явно тази госпожа няма реална представа за действителността. Първи по икономически растеж. На какво? На корнишони? Абсурдно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемерите на БСП, ПП и ДБ

    30 Юли 2022 21:09ч.

    отчитат инфлацията като икономически растеж, което е вярно, но само в парично изражение. Като потребителна стойност така нареченият "икономически растеж" е с нулево или с отрицателно измерение. Единствено производството за причиняване на смърт, разрушения и страдания, в гражданската война в Украйна, бележи реален ръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    30 Юли 2022 18:38ч.

    а стига бе, аз съм бил у рая, па не знам? курнело, от бузлуджата по нанадолнището и обратно у крушовицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    30 Юли 2022 19:12ч.

    Не гласувах за Радев втория път. Бях в Америка. Сега съм доволен. Първанов беше моя президент. Преди да се подложи на ГЕРБ. Зачеркнах го след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Адът се изсипа над главата ми" -

    30 Юли 2022 20:03ч.

    не, Нинова, адът е в душата ти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    30 Юли 2022 20:04ч.

    "Единствените, които решават са хората. ... каза Нинова." И тъй като Нинова решава всичко еднолично, само тя е човек в тази партия. Останалите би трябвало да бъдат я недочовеци, я маймуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    30 Юли 2022 20:16ч.

    Нинова като е против войната, да отива да протестира пред Козяк - подпалвачи на войни.. Ако ѝ стиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато Нинова предложи Радев и той спечели, това вдигна рейтинга на БСП

    30 Юли 2022 21:05ч.

    Факт. А не обратното. После, когато Нинова беше срещу Истанбулската конвенция, също и даде гръб. Но друго незнам, Нинова изгони тоя, оня, а кой реално остана? Определено е ограничена в мисленето и вече е ясно, че изпълнява нареждания, да направи БСП параван на ПП-то! Това какво е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова срещу Истанбулската конвенция

    30 Юли 2022 21:06ч.

    А е за парадите на гейовете, нещо не се връзва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    30 Юли 2022 21:43ч.

    один вопрос, сколько заплатило Посольство сошуа для тусовку? що не сменят бузлуджа с козяк директно се чудя, погледнете клуба дето ръкомаха. от Мавзолея помахваха по-нормални физиономии, даже бяха макс милионери, тия тоатално скъсаха връзка с реалноста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    30 Юли 2022 22:19ч.

    Това избирателите на БСП наистина имат суициден синдром. Казват им Корнела и некои други, че Радев е паразит, който ги използва, за да налапа кокала, и сега ги убива, а те в някакъв транс кълнат Нинова и козируват на радев. Няма такива глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    30 Юли 2022 22:29ч.

    Тази партия е шизофренична!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    30 Юли 2022 22:33ч.

    Ами щом така ще поставя етикети и ще опитва да се очисти тази кална биволица, аз ще я нарека извънземно, нагло и проклето! Курнело качвай се на летящата чиния и заминавай на планетата си- Крушовица да плуваш в калните локви на къра, заедно с мухите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ненси Полоси

    30 Юли 2022 22:39ч.

    Taя джофра лъже повече от Баце! "По повод войната в Украйна Нинова каза, че БСП се бори за мир и тя трябва да спре." ПРОДАВА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА А ГОВОРИ ЗА МИР?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    31 Юли 2022 2:07ч.

    Нинова, мисля, че следващият народен съд (а такъв със сигурност ще има) трябва да ти отдели нужното внимание. Бог да те пази, но май направи толкоз свинщини, че ще ти ръждясат налчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    31 Юли 2022 2:14ч.

    Отблъскваща лъжлива лицемерка. Че и заслуги някакви си приписват през напълно провалилото се правителство на кирето. До последно ще вреди на БСП, затова американците я крепят, а синът й е уреден зад океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За червеното ядро

    31 Юли 2022 8:58ч.

    Освиркали Радев, добре ! Но са слушали безумията на собствения си партиен вожд без да го освиркат ? Нямат ли малко критична мисъл ? Що за овче поведение !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нинова открито си смени партията

    31 Юли 2022 9:32ч.

    Мина в партията на либералите и човекомразците. От тези, които имат външна заповед да окрадат България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дам

    31 Юли 2022 10:45ч.

    "Велев: Няма газ за бизнеса, 250 хил. работници ще бъдат съкратени" КУрнелийоооо, е това постигнахте , за 6-7 месеца управление. Изключително противно същество си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи