Нинова: Можем да се справим с кризите, ако всяка власт поеме отговорност

Нинова: Можем да се справим с кризите, ако всяка власт поеме отговорност

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Днес не те, партиите, а ние, институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите, можем ли да осигурим на България хоризонт за развитие, а на българския народ - сигурност и добруване". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация при откриването на 48-ото Народно събрание.

В нея лидерът на БСП подчерта, че основните въпроси, които стоят пред България, са от компетенциите на депутатите като членове на институция, а не като партийни представители. "И днес не партиите, а ние институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите, можем ли да осигурим хоризонт за развитие, а на народа сигурност и добруване. Това е институционален въпрос, а не толкова тясно партиен. Можем, ако всяка власт поеме отговорност". 

БСП откри четири важни приоритета, които очакват вниманието на народните представители. „Първо – благосъстоянието на българския народ. Второ – финансова стабилност и развитие на икономиката. Трето – безкомпромисна борба с корупцията. И четвърто – гарантиране на мир за българския народ и защита на неговото достойнство”, заяви от парламентарната трибуна Нинова.

Тя изброи и бързи решения на кризите, които предлагат от столетницата: „Таван на цените, увеличение на доходите, подкрепа на държавата за енергийно бедните, работещи бедни, млади семейства, възрастни хора. Внасяме законопроекти за две тарифи, „енергийно бедни” като понятие, таван на цени на ток, парно, вода и газ, увеличение на минималната работна заплата на 850 лв., необлагаем минимум в рамките на прага на бедност от 504 лв., освобождаване на млади, до 26 години, от данък върху първите им доходи, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, безплатни лекарства за деца до 14 години и безплатни учебници за ученици, преизчисляване на пенсиите”, отбеляза лидерът на БСП.

Нинова заяви, че обвързването на образованието с икономиката е важна тема, която отново ще поставят в пленарната зала. Друго перо, което тя коментира, беше здравеопазването. По думите й не трябва то да бъде водено от търговията. От БСП твърдят, че достъпът до здравни услуги трябва да е безплатен за всички здравноосигурени лица.

„Корупцията е голямото зло за България”, алармира лидерът на столетницата.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

 

Коментари

  • Родителите на еничари най-добре знаят какво е това "отговорност"

    19 Окт 2022 10:58ч.

    Съм задокенските началници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки , който лансира тезата за две тарифи за тока

    19 Окт 2022 11:09ч.

    всъщност играе в отбора на глобалистите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    19 Окт 2022 11:26ч.

    Тази вярно си е повярвала .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вся натовская сволоч, няма що да се прави на загрижена за каквото й да е в България. Натовец ли си, човек не си!

    19 Окт 2022 11:26ч.

    България няма място в сатанински военизирани структури, които я обезкървяват и тровят организма й. А БСП са най-големитe измамници, защото лъжат електората си и го склоняват към проституция в полза на НАТО. НАТО е отрочето на Хитлер и Ева Браун. А тези в 48-то са натовски отрочета. Корнела с двете корони, също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преизчисляването на пенсийте

    19 Окт 2022 12:39ч.

    като постоянно вдигане на максималната пенсия, без за нея да са плащани осигуровки над максималния праг. Така от 01.10.2022 г. максималната пенсия вече е 3400 лв, при плащане на максимални осигировки под 3400 лв в продължение на много години, а за последните 1-2 години при плащане на максимална пенсионна осигуровка върху 3500 лв. Пенсионната система е разрушена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи