Нинова към ПП: Откраднахте ни програмата, но няма да ни откраднете и образа

Нинова към ПП: Откраднахте ни програмата, но няма да ни откраднете и образа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Освен, че ни откраднахте програмата, искате да ни откраднете и образа“, обърна се Корнелия Нинова от БСП към колегите си от „Продължаваме промяната“. Соцлидерката ядосано отправи критика към бившите си коалиционни партньори, че се опитват да ги пакетират към партиите на статуквото, нещо от което социалистите изключително трудно се спасили и избавили.

Причината за гнева на Нинова е предложението на Кирил Петков и Асен Василев дебатите на председателите на партии да се водят в зала „Запад“. Тя попита откъде накъде ще определят те кое е открито и кое е скрито, при положение, че разговорите се водят в стаята на председателя и в пленарна зала.  

„Няма да позволим никой, ама по никакъв начин да върне БСП в образа на някакво задкулисие“, обяви Нинова, визирайки думите на Петков, че щом не се допускат журналисти на разговорите, то значи има нещо скрито и покрито.

Тя припомни, че именно БСП са промяната, защото те първи са тръгнали да се борят с модела на задкулисието, а от ПП са в политиката от вчера.

Според Корнелия Нинова от година и половина върви сценарий за премахване на многопартийната система и Народното събрание, а с действията си последните два дни депутатите наливат масло в огъня на тези сценаристи. 

Нинова допълни още, че е била съгласна най-възрастният да оглави парламента, но в последните 15 минути „някой си е променил мнението“, като не пожела да го назове, което е върнало кризата в нейното началото.

„За пръв път виждам едно нормално говорене, една култура на изслушване и ако успеем да го направим, да го задържим, мисля че това ще бъде един от големите успехи  на това Народно събрание. Идеята за прозрачност и да си казваме нещата с нормален тон, дори да не сме съгласни, пред погледите на всички наши избиратели, е най-нормалното, най-демократичното и най-правилното нещо, от което не трябва да се притесняваме. Вече имаме няколко предложения като възможни критерии. Аз предлагам всяко едно изказване да продължи с реални критерии и предложения и да вървим напред към гласуване. Но искам да подчертая колко би било добре, независимо от дебата, независимо колко са важни проблемите, да можем да държим този тон. Повярвайте ми, показваме нова политическа култура в България и това е промяна“, обърна се Кирил Петков към народните представители.

„Г-н Петков, приемам това като самокритика или самооценка, защото тази зала знае, че най-острия, агресивен и обиден тон сте си държали вие и ГЕРБ. Едва ли можете да отправите към нас искане за добър и коректен тон и да кажете „добре, че го постигнахме“. Ще ви припомня времето, в което ние бяхме най-диалогичните, бяхме най-консенсусните. Включително в правителството винаги сме държали добрия тон, винаги сме търсили разбиране между партиите в парвителството, когато имаше противоречия. Някой път успявахме, някой не, но ние „БСП за България“ никога не сме държали в последните парламенти агресивен тон. Ние сме такива и ще продължим по същия начин! Много е хубаво, че ще водим този разговор прозрачно и тук. Но уважаеми колеги, какво като го водим, ако няма резултат? Ако още четири часа прозрачно и пред камерите, и пред българския народ си говорим в добър тон, браво, една стъпка напред и какво от това, ако в 19 часа нямаме резултат, и отново прекъснем заседанието, и отново утре се съберем на четири председателски съвета и на още една дискусия в залата в добър тон, резултатът ще е същият. Тридневен пореден удар върху парламентарната демокрация, държавността, правовата държава и институционалността в България и тридневно огромно разочарование за българския народ“, отговори от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова.    

 

Източник: tribune.bg

 

 

 

Коментари

 • Али Луя

  20 Окт 2022 17:15ч.

  "ОБРАЗА" е точмо това, което загубихте. Не могат да ти откраднат нещо, което не притежаваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моско москала

  20 Окт 2022 20:26ч.

  лельоооо,коалирвай се веднага с дпс с герб,с торбалан ако искаш,само не нови избори,че следващия път няма да прескочиш май бариерата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  20 Окт 2022 17:28ч.

  Ха, да си дойдем на думата! До вчера, невесто, ти беше най-любима от всички, но .... РАЗВОД МИ ДАЙ! Не те ща вече! Изменчивостта не е партия, но се преструва и търси трескаво политически място за приютяване. За огромна изненада я тегли наляво, уж де!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ново 5

  20 Окт 2022 17:35ч.

  Жената се повече ми прилича на зеления. Натиска си позицията, въпреки че вижда че не става за нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  20 Окт 2022 17:36ч.

  Хахаха.. кака Корни яко залитаааа.... тя да говори за кражба?!?!... на образ.. то няма какво да се краде бе како

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква партия сте вие?

  20 Окт 2022 17:41ч.

  Банда милионери вълци, облекли овчи кожи. Най-много да са ви откраднали ноухауто за това, как лъжете хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  20 Окт 2022 18:04ч.

  Корнелия Нинова дава всички признаци на тежка параноя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  20 Окт 2022 18:49ч.

  Нинова продължава да копае ямата,в която ще се сгромоляса.Обади се на Борисов и Доган,плеснете с ръце и се прегърнете.Освен партията й БСП,тя губи всеки ден приятели от другите пол. сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  20 Окт 2022 18:56ч.

  От НС трябва да се изгонят ( прогонят ), Кирчо, Кокорчо, Лолер, академика - джендър Николай Денков и рабира се лъжкинята Нинова! Това са най-токсичните хора в НС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, таз и Киркукор ни моът

  20 Окт 2022 19:46ч.

  са разбЕрат кой шъй по- улеву, кой шъ тикъ дифцитъ и дългъ по-нъгори, кой ша цалува Кака Херу по- на ино мясту ут другиа и кой ша бута таткувинътъ и българЕте по-надолЕ у блатуту

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,

  20 Окт 2022 20:47ч.

  Каквото е Нинова за БСП, такава е Урсулата за ЕС! Затова аз ги подкрепям и двете да си свършат по- скоро поръченията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илф и Петров

  20 Окт 2022 20:48ч.

  А ти проста Нинова, защо им даде ключа от квартирата, в която си държите патите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахо

  20 Окт 2022 21:15ч.

  Браво Корни, здраво дръж, ти си мъж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврова

  20 Окт 2022 21:51ч.

  Дните и са преброени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прегърната

  20 Окт 2022 23:10ч.

  Нинова, Нинова, защо ти трябваше да се прегръщаш с Киро и Асен, за личния си стремеж към власт заложи стогодишната партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  20 Окт 2022 23:57ч.

  Кога ядохте кюфтетата що не ревахте? Сега жънете това което посяхте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  21 Окт 2022 1:12ч.

  То па един образ... Поне лик да бе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  21 Окт 2022 3:03ч.

  Отново върнаха в репертоара пиесата "Многострадалната Корнелия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  21 Окт 2022 3:24ч.

  Образа го има, но някой свил програмата. Корнелия телевизора ли има предвид?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  21 Окт 2022 5:59ч.

  То па един образ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  21 Окт 2022 7:23ч.

  Че вие отдавна нямате образ и подобие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи