Нинова: Към момента не можем да кажем: „няма да доставяме газ от Русия“

Нинова: Към момента не можем да кажем: „няма да доставяме газ от Русия“

Към момента не можем да кажем: „няма да доставяме газ от Русия“, каза вицепремиерът Корнелия Нинова. Тя обясни, че са обсъждани няколко варианта с финансовия министър Асен Василев. "България не е готова с алтернативни доставки, за да спре доставките от Русия поне до края на годината. Това ще оскъпи живота на българите. Ние искаме да защитим българския национален интерес. Ние имам предвид като коалиционен партньорЮ, добави Нинова.

Тя обясни, че има уверение, че може да се плаща в рубли, след като Русия обяви, че за неприятелски държави доставките ще са срещу рубли. Според Нинова е важно Брюксел да вземе общо решение, за да се почувства облекчение от всяко домакинство.„Решенията са свързани с намаляване на акциза на горивата на половина от минималния в Европа. В момента ние сме страна с минимален акциз на горива. Той в момента е 830 лв. на 1000 литра за оловосъдържащ бензин, 710 лв. на 1000 за безоловния бензин. Представете си, че с този акциз постигнем успех на българското правителство да се намали наполовина. Това ще бъде много сериозен принос в намаляване на крайните цени на всички стоки и услуги. Ние предлагаме - таван на цената на газа. Ако това се приеме, ще облекчим хората много. си от Европейския съюз на Има подкрепа от големи икономики и Франция и други големи икономики“, каза Нинова.

Вицепремиерът заяви и че с половин милион т е увеличен размера на стоманата, който Турция може да внесе в ЕС и сега предстои да се договори за страната ни колко ще е и на какви цени. Относно кандидатурата за Нинова смята, че е трябвало да е човек, който няма политически обвързаности.

„Ние сме коалиция и би трябва да излезем с една кандидатура. Това беше нашата позиция. Колегите не стигнаха до това съгласие. Имаме две кандидатури“, обясни тя. Според нея има опасност шефа на БНБ да бъде избран с гласовете на опозицията. „Смятам, че на този пост не трябваше да се кандидатират хора, които са политически обвързани. БНБ е много сериозна институция. Не мисля, че там трябваше да се заложи на хор на човек или на хора кандидати, които нямат политическа обвързаност със сериозни професионалисти в банковата сфера“, каза Нинова.


Тя коментира и че не разбира защо се образува светкавично досъдебно производство срещу министър Василев за това, че е посочил една от фирмите като евентуално със съмнение за корупция. „Има толкова поводи да се образуват досъдебни производства за истинска корупция, да се стигне до съд, да се стигне до присъда“, каза още вицепремиерът.


Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Su38

    24 Март 2022 18:32ч.

    "Вицепремиерът заяви и че с половин милион т е увеличен размера на стоманата, който Турция може да внесе в ЕС и сега предстои да се договори за страната ни колко ще е и на какви цени." Ха така... Сега сме независими от Русия, но зависими от Турция, щото и пирони не можем да си произведем. ЕС също велик - чака внос от Турция и то от това, с което се е гордял - стоманата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еееее затва пък

    24 Март 2022 19:27ч.

    въздухът в Ботунец се очисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пък и защо да си разваляме традицията?!

    24 Март 2022 19:31ч.

    В блаженото Царство България с реки от мед и масло, сме произвеждали 0.5 кг желязо на калпак. Но после комунетата развратиха българина да лее стомана и да произвежда Калашници, вместо да сее арпаджик и да върти камбур-мотиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофилката да си прибере дебелия син от Америка първо

    24 Март 2022 18:36ч.

    После да ми се преструва от сцената

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В репортаж от Донбас

    24 Март 2022 18:37ч.

    бяха показани пристигнали от България боеприпаси. Нинова, нещо по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евтини лъжи

    24 Март 2022 19:33ч.

    Ако ти мине номерът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    24 Март 2022 21:34ч.

    Вярно е, има доста български боеприпаси за РПГ 7 в ръцете на укропите. Има видео материали и руснаците вече разпознават българските боеприпаси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огромни количества български боеприпаси са залавяни във всички войни, разпалени от англоезичниците

    25 Март 2022 3:04ч.

    По цял свят. Документирано. Този въпрос ще бъде поставен на дневен ред един ден. Ще има международен трибунал И за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубли

    24 Март 2022 18:40ч.

    Ходи да търсиш рубли тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ходи и не само тя.

    24 Март 2022 19:32ч.

    професоре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От рубли имаме толкова нужда

    24 Март 2022 19:34ч.

    Колкото от боярищник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    24 Март 2022 21:21ч.

    Последен валс дургарко , кинтите в торбата и при детито .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    24 Март 2022 21:49ч.

    Кукумицин кукувица. Нали бяхте проруска партия. Нека сега Възраждане вземе и сотаналия ви електорат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гарго,стига си плашила хората

    24 Март 2022 21:59ч.

    Количеството използван газ годишно в България не е голямо.Има резерви за няколко месеца,а през това време диверсификацията ще е на лице. Гиди руска блядко. Синковеца ти още ли не са го изгонили от Америка.Да го пращат в Москва,при Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Март 2022 1:55ч.

    Има резерви за 10 ДЕСЕТ ДНИ.Да не е голямо.Но като спре ще почнат да гърмят другите системи.А РУБЛИ ще трябват и за НЕФТ,АЕЦ Козлудуй.Най лошото е че ЕС ще забрани плащане в Рубли,ама газ и ток няма да ни даде

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Превъзбудений и неспящ Желевбан

    25 Март 2022 8:08ч.

    АЕЦ"КОЗЛОДУЙ" е обезпечен с ядрено гориво за две години напред.Официално го изнесоха като информация.Ток имаме свръхпроизводство и няма да останем без него.Много ти е пошла дезинформацията.За пияндетата по кръчмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Март 2022 2:01ч.

    И това не е най -лошото.Най -лошото е че България е определена за страна буфер.С други думи ЕС и САЩ ще повлекат каквото могат,политическата класа няма да сдаде позиции без бой.90-97г ще ни се сторят рай.Инфлация,бунтове,бандитизъм,етническо напрежение това предстои до месеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Март 2022 2:06ч.

    Със стоманата пък е ТРАГИКОМЕДИЯ.Турция не въведе санкции на Русия.Т.е ще продава руска стомана на Ес.И не само.А каквото се сетите.Съзнавате ли в колко нелепа ситуация ни вкараха политиците клоуни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи