Нинова: Хора, събудете се! В България българският език е чужд

Нинова: Хора, събудете се! В България българският език е чужд

"Безродници, спрете се! Българи, събудете се!", призовава лидерът на БСП по повод намеренията на Министерството на образованието българският да се изучава като чужд език от децата, за които той не е майчин.

Хора, събудете се. Сглобката, наречена правителство, ни обезбългарява брутално. В Министерството на образованието обсъждат българският език да се изучава като чужд език, когато не ти е майчин.

Чувате ли? В България българският език е чужд. А Конституцията, в която пише, че българският език е официален? А българщината? А род и Отечество? Безродници, спрете се! Българи, събудете се!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    30 Авг 2023 11:38ч.

    А ти осъзнаваш ли вината си? Всеки легитимирал онова просто киро - носи огромна вина за случващото се!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    30 Авг 2023 12:19ч.

    ТЯ И ЦЯЛАТА БИВША ПАРТИЙНО-КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА ВЕЧЕ 33 Г. УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ,ЕЗИК ,КУЛТУРА,ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ИКОНОМИКА АРМИЯ.ПОЛИЦИЯ И ПРАВОРАЗДАВАНЕ.И ТИ СИ В КЮПА НИНОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Авг 2023 12:22ч.

    Съгласен съм... каквото каже козяк и е закон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Вацев:

    30 Авг 2023 13:17ч.

    "Това е от българската вътрешна олигархична жестока игра, жестока битка, която ще се осветлява медийно много подробно, за да се скрие главният факт на днешния политически живот в България - това е абсолютно американският характер на българското държавно ръководство. Всякакви събития - разчленявания на трупове, криминални истории, истории с Княгиня Калина, която влязла в противоречие с КАТ - ще се лее непрекъснато, за да могат българите да не мислят и да не забележат, че днешната българска политическа власт е 100% американска"."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    30 Авг 2023 11:46ч.

    А това са тези дето искат да направят 24 май национален празник- щото “много обичат” българският език явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    30 Авг 2023 11:48ч.

    Ако трябва да се навлезе в детайлите възниква въпроса на какъв език ще се обучава ромския етнос? Не съществува ромска писменост, а само език, който в някой изкази е смес с български и турски (лични впечатления)! Ето защо едва ли ще ги обучават на кирилица. Така ще се проправи пътя към изучаването на турски език, т.е. циганите в България ще влязат в графа турци с всички произтичащи последици за Татковината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30 Авг 2023 8:48ч. Ако трябва да се навлезе в детайлите възниква въпроса на какъв език ще се обучава ромския етнос?

    30 Авг 2023 12:44ч.

    Абсолютно легитимен въпрос! НПО-шната чума, която е безпросветна с две мозъчни гънки едната за долари, а другата за евро, подготвя вероятно дори несъзнателно от алчност и простота за турцизиране големи части от географското понятие България. Всъщност от кога законодателно е позволено Конституцията да бъде заобикаляна чрез НПО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова не е легитимирала никого

    30 Авг 2023 11:50ч.

    Кирчо беше промотиран от Радев и легитимиран от мъдрия български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Авг 2023 12:09ч.

    Тя го направи министър председател на България! Без нея това нямаше да се случи и нещата щяха да се развият съвсем различно, да не се заблуждаваме повече - БСП легитимира простака кирчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости!

    30 Авг 2023 14:26ч.

    Направиха го гласувалите за него. На които им беше известно, че гласуват за лъжец и закононарушител. Мъдрият български народ си го избра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    30 Авг 2023 15:47ч.

    Ха ха. Цялата политическа пасмина(президент, парламентарни партии) е преспала с ПП. Сигурно защото са любимци на посолството. Само Коцето засега е девствен по тази линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова: Хора, събудете се! В България българският език е чужд

    30 Авг 2023 11:54ч.

    Нинова колко деца е родила и възпитала - 3, 4 или 5, за да си позволява да отправя апели? Колкото и да е тъжно индо- и турко-българките раждат за разлика от българо-българките. Раждания трябват, а не апели и Нинова като селянка от Крушовица близо до земята би трябвало да го знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корнелио ?

    30 Авг 2023 11:58ч.

    Защо твоите хора не пазят ПЧА ? И вие ли сте рамо до рамо с талибаните-разрушители ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върросът, докъде могат да стигнат дьонметата,

    30 Авг 2023 12:14ч.

    Е твърде сериозен, за да се спами дали това го е казала Нинова, Минова или Кинова. И да се обсъждат те, а не фактът на майцепродавството. П.П. Не съм избирател на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези дьонмета надминаха дори моите очаквания за тях

    30 Авг 2023 12:09ч.

    И всичко това подло се пуска за обществено обсъждане със срок един месец... през август, когато в училища и университети е мъртвило. Да не говорим, че дьонметата с мръсни богуши газят по Конституцията на Република България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още:

    30 Авг 2023 12:10ч.

    Съставът на работната група - с чия заповед е определен и какво търсят вътре представители на НПО, които освен себе си, никого не представляват. -Има ли хабилитиран специалист по конституционно право в състава й, ако има, кой е той, ако няма - защо? По същия начин - това е най-строго пазената тайна на територията - се сформират и комисиите, които решават какво и как да се учи по отделните предмети в отделните класове. До авторите на учебници, те са видими, се спускат в едни таблици решенията на тези комисии, които те са длъжни да спазват. И после - се плюят авторите. Прочее - защо на парче ни се подава информация? Например има предложение по география да отпадне думата РАСА... Бог знае какво още има...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звездоброец

    30 Авг 2023 12:34ч.

    Споко, Софке ! Скрий се на хладно във воденичното пространство и разпускай :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    30 Авг 2023 12:32ч.

    "НАРОДЕ ????". Вчера плюха Янка Такева, днес Нинова. Превърнаха българина в кучето на Павлов. След като Такева и Нинова не са от нашата порода, макар и правилно да"лаят" ние ще ги мразим. От омраза един към друг ще се затрие като нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър Урумов:

    30 Авг 2023 12:35ч.

    "ДА НЯМА СПАСЕНИЕ - ТОВА ПРЕДЛАГА МОН Понятието “спасение” да отпадне от темата “Човек и Бог” в учебните програми на българските училища! Това се предлага в промените, публикувани в сайта на Министерството на образованието! Да няма спасение - това предлага министърът от настоящето соросоидно правителство на “промяната”, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Спасението е централна тема в християнството, Спасителят Христос е централната фигура в Християнската вяра - Спасител, Изкупител и Божи Син! Да бъде премахнато понятието “спасение” от учебните програми е целенасочена агресия срещу християнска България и срещу умовете и сърцата на българските ученици!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    30 Авг 2023 12:39ч.

    За чужденците българският е чужд език, все пак. Според разгневеното обществено мнение на всеки китаец, дошъл да живее в България, майчиният му език автоматично става български, така ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България българският език е чужд

    30 Авг 2023 12:41ч.

    За китайците българскията език е чужд, независимо дали са в Китай, САЩ или България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов, не си разбрал…

    30 Авг 2023 15:19ч.

    Става ваъпрос за БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, които ще изучават българския език като чужд. --- Като се замисли човек, може би това не е лоша идея: циганчета и турчета от дълбоката провинция да им тъпчат главите с безумно сложен синтаксис и морфология на българския език изглежда безсмислено. Изучаването на българския език в училищата трябва да е по-рационално, но филолозите-българисти са… нямам думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грешката е твоя

    30 Авг 2023 12:40ч.

    Нинова, ти с твоите гласове ни докара това правителство. Без теб нямаше да има правителство на безродниците от ПП и ДБ. Затова сега се стягай и изкупвай грешките си! Иначе си права - тотални безродници, подлоги и унищожители на България, на народа си, на културата и на езика ни. Цел №1 на сглобката - ликвидиране на България и превръщането и в някаква колониална територия, населявана от незнайни циганско-украинско-африканско-афганистански индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    30 Авг 2023 13:15ч.

    Просто е време ВСИЧКИ анти-джендър-либерастки сили в БГ-то, най-накрая де се събудят и да се обединят, за да изринат мръсните сатанисти и национални предатели, които узурпираха властта! Иначе няма да я има България, изобщо! На фона на това, че дори Африка се освобождава окончателно от колониалното робство, ние доброволно се подложихме, като колония на умиращата западна хегемония! Защо винаги всичко правим на обратно и противно на всякаква логика, просто е трудно да се проумее от всеки здравомислещ човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    30 Авг 2023 13:30ч.

    "Безродници, спрете се! Българи, събудете се!" ... казала Корнела. Ти ли го каза ?! Ти, която крепеше и защитаваше престъпното правителство на киро и кокоро ... СРАМ и ПОЗОР за теб и всички като теб ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    30 Авг 2023 13:43ч.

    Ами няма вече български етнос, няма и език. Конституцията ще се промени. Циганският език е световен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    30 Авг 2023 14:43ч.

    Шопът казал: " Най-обичам да мразя!" . Проблемът не е в Нинова или Я. Такева. Проблемът е в "гъбарите" при избори и последователите на "всички са маскари". Затова такива като Тиквата и Кирчовци ще ни управляват по волята на Галя от ПосолствоТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • la mano di ferro

    30 Авг 2023 14:52ч.

    Цигани, турци и помаци не са се интегрирали в България за последните 645 години и няма да се интегрират никога. Българите са горди и се разпиляват и претопяват по света. Въпреки упоритата циганизация обаче през последните 500+100+45 години , България все още я има и ще я има. Но вероятно с по малък обем. Ще остане Княжество България , а останалото ще отиде при туркия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    30 Авг 2023 15:08ч.

    Българският език отдавна е чужд за работещите в БТВ. Те употребяват толкова американизми,че в скоро време тази телевизия ще трябва да се гледа с преводач и най-добре изобщо да не се гледа, защото е глупава. Крайно ни е необходим закон за българския език, какъвто в доста държави от ЕС има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тагарев,закривай

    30 Авг 2023 15:20ч.

    На българските евроатланти ,български език не им е нужен,те говорят на евроатлантически английски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инфлуенсърка

    30 Авг 2023 15:30ч.

    Важно уточнение ! Може да закрива нещо само онзи , който го е открил ! Напъните за закриване са олигофренски . Ъндърстенд ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво е тоя призив?

    30 Авг 2023 15:28ч.

    Приемам, че Корнелия просто се бори политически през обществото. Иначе какво да сторят хората? Бунт, протести?? Във време, когато ни пускат подобни новини просто, за да настръхваме и да тестват обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корни Воевода, мъжкото сърце

    30 Авг 2023 15:40ч.

    Корни, навивай пояса, мушни пищова и ножа, основи народно-освободителните комитети, разпръсни народни чети. Има мандри у балкана, бистрите студени ручеи да мият наште рани, цепите гранитни да ни бъдат одър. Ала първом, прибери си чедо мило, тури го знаменосец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    30 Авг 2023 16:29ч.

    Когато, заедно с Кирчо рамо до рамо, управлявали България за Нинова всичко е било прекрасно...а сега изведнъж е прогледнала...смешница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена Георгиева

    30 Авг 2023 20:24ч.

    За да бъде и остане един език официален, трябва да се владее! За да се владее, ако в семейството не се говори, трябва да се изучава, засилено! Това означава " българският език като чужд". В противен случай само лозунги, а като се опиташ да влезеш в диалог, никой не те разбира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кольо

    01 Sep 2023 0:00ч.

    Латинската азбука, католическата и протестанската църква са основна евроатлантическа ценност, която е като въздуха и водата за нашето общество. На там отиваме. Те нашите цигани са отдавна там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи