Нинова грозно атакува Радев през дъщеря му и БНТ

Нинова грозно атакува Радев през дъщеря му и БНТ

Автор: Ружа Райчева, OFFNews.bg. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на БСП Корнелия Нинова смеси личния живот с политиката и зададе провокативен въпрос на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. На днешното заседание на парламентарната комисия по култура и медии тя попита дали "президентската дъщеря" участва в продукция, финансирана от обществената телевизия.

Емил Кошлуков беше поканен на днешното заседание заради вълната от критики, заляла филма "Ботев" на Максим Генчев. На 2 януари по БНТ беше телевизионната премиера на филма на Генчев. Продукцията е създадена с партньорството на обществената телевизия, въпреки че започва като "crowdfunding" кампания с подкрепата на община Калофер.

Нинова помоли Кошлуков да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както и в нов филм на Генчев, в който се твърди, че ще участва дъщерята на президента Румен Радев Дарина.

Кошлуков отговори лаконично, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Той каза, че за двете филмови сесии, в които е бил директор на обществената телевизия, са дадени над 12,5 млн. лева за българското кино, което не се е случвало в предходните пет години.

Нинова отново настоя директорът на БНТ да отговори "участва ли президентска дъщеря" в продукция, финансирана от обществената телевизия. След кратко увъртане Кошлуков отговори иронично:

"Да, президентска дъщеря участва във филм, финансиран от БНТ. Мога да ви кажа защо: защото съпругата му почина и той почина, и само тя остана... Само Станка Желева е - дъщерята на Желю Желев."

"Иронията в случая е неуместна. Знаете за кое участие и за коя дъщеря на президента говоря. Пишат всички медии, г-н Кошлуков, попитали сме Ви заради обществената реакция", каза Нинова. 

Тя обяви, че още утре от БСП ще внесат проект на решение в парламента, с което Сметната палата да направи одит за законосъобразността около изразходването на средствата в БНТ, идващи от джоба на данъкоплатците. "Също така ще сезираме СЕМ - за законосъобразност, за президентски дъщери - всичко! От - до", каза още Корнелия Нинова. 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отбеляза, че СЕМ няма право да се меси в програмната политика. По думите му, ако има конфликт на интереси, трябва да се провери, а ако има нарушения - да се вземат мерки.

"Но всичко това трябва да стане по по-институционален начин. Не не сме "за" да нападнем дъщерята на президента. Не бива да се напада едно момиче, което е 2-3 курс в НАТФИЗ. Априори да превърнем дъщерята на президента в човек, който няма право да мръдне никъде - просто не бива. Повечето имаме деца и аз се поставям в това положение", каза Биков.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов подкрепи тезата на Биков: "Децата на политиците не бива да бъдат закачани. Дори мафията не посяга на жените и децата", каза той.

Преди да бъде изслушан Кошлуков и служебният министър на културата Велислав Минеков отговаряше на въпроси от народните представители. Председателят на комисията Иван Ченчев го попита на каква база е бил финансиран филма за "национална светиня" като Ботев. 

"Този филм няма нищо общо с това, което е в правилата в Закона за филмовата индустрия. Той е с частно и мъчително спонсорство, доколкото знам. Миналата година бях помолен да помогна с разрешение на кораба "Радецки". Идеята ми звучеше добре. За съжаление и до ден днешен не съм го гледал", заяви Минеков.

Той каза, че не може да има отношение към нещо, което не е видял и добави, че в крайна сметка не е критик, а министър.

Източник: OFFNews.bg

Коментар по темата от "24 часа":

Дарина, дъщерята на президента, има право на свой живот. Обратното е жестоко и несправедливо

На 1 януари президентът Румен Радев пусна в профила си във фейсбук снимка, от която се разбра, че е бил с дъщеря си Дарина на новогодишния концерт на Виенската филхармония. Социалните мрежи реагираха както винаги - те силно любят и мразят. И повече кънтят вторите.

Момичето, студентка в НАТФИЗ, за което преподаватели и колеги споделят, че е талантлива и от нея ще стане добра актриса, дни по-късно бе въвлечена в нов, абсурден вихър покрай един слаб филм. Откровената глупост или злонамереност стигна до “разконспириране” оцеляването на директора на БНТ срещу предстоящ проект на същия режисьор, убил с филма си оная вечер Ботев. И за да стане интригата институционално парадоксална, депутатите, сред които и партийни лидери, привикаха Емил Кошлуков. Само иначе емоционалният Костадин Костадинов от "Възраждане" се пробва да успокои страстите в парламента, напомняйки на колегите си, че дори "мафията" не е тормозила семействата на политиците.

От времето, в което Румен Радев стана публична личност, хейтъри не просто следват, а преследват 21-годишната Дарина в социалните мрежи - как е облечена, какво споделя, кой е до нея, какво репетира, как отдъхва... “Грехът” на Дарина е вероятно в професията, която е избрала като деветокласничка, и тя оттук нататък ще е под прожектори, но не заради баща си, а заради сцената.

Зад фактите за децата на Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев обаче има неща, за които си струва да се замислим.

Какво е да си дете на президент? Как се отнася обществото ни към тяхната публичност? Справедливо ли е да бъдат гледани под лупа и всяка тяхна публична поява да бъде бурно коментирана?

Ине, те не са принцове и принцеси. Принцове са тези, които наследяват трона в монархия, затова към Уилям и Хари има нестихващ интерес от раждането им.

Но в мандатната демокрация децата не наследяват постове.

Ние може да харесваме или не фигурата и ходовете на един или друг президент, но е грубо и жестоко да пренасяме това отношение към децата им. И да се отнасяме към тях с подозрение, да им отказваме правото на лично пространство - а една част от хората в социалните мрежи правят точно това. В четвъртък това направиха и депутатите. Искат да им отнемат шанса да имат свой път, различен от този на родителите. Което е повече от несправедливо. Жестоко е.

Синовете и дъщерите на политиците са младежи, които имат право да живеят живота си на друг етаж, не на този с прожекторите, насочени към родителите им. Трябва ли да се крият от публичност, да се напрягат от асоциации с родителите си? Да бъдат натоварвани с тежки отговорности само защото са деца на родителите си?
В толерантно и зряло общество трябва да има неписан регламент, в който хората се преценяват по собствените им качества, а не по отношението към родителите. И не им се прехвърлят въображаеми грехове.

Отвратителното отношение и реакции към Дарина бе поводът да припомним и опишем на няколко страници на “24 часа” за събота и неделя, (който е пълен с интересни истории), четиво за децата на българските президенти след 1990 г.
- Четете в събота.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Луд умора няма

    05 Яну 2023 19:54ч.

    Простотията никому не прощава. Политиците ни са луди за връзване. Прав е бил бай Ганьо: Всички са маскари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    05 Яну 2023 19:59ч.

    Корнелия стигна дъното и копае все по-надолу. Толкова злоба, че чак е неудобно да я слушаш. А послушковци те около нея скоро ще останат извън парламента. БСП начело с нея излъчва само отвращение. Дали, осигурили увеличение на пенсии и заплати, безплатни детски градини, майчинство и т.н. Надминаха хвалбите на Борисов. Нищо не сте дали вие. Това да нашите пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Яну 2023 20:05ч.

    Корнелия преди да изисква отговори, да погледне около себе си-напр. близките си "другари". Включването на децата в политическите спорове е недопустимо. Уязваването на майки и бащи- политици е маниер на слабите политици. Дали Дарина Радева ще се развие като добра актриса-това само времето ще покаже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато детето се вре в продукции, финансирани

    05 Яну 2023 20:24ч.

    с държавни пари от разни назначени от баща му, това обикновено се явява конфликт на интереси, корупция и прочие интересни термини, и винаги изисква разследване за установяване на истината. В този случай личен живот няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Яну 2023 20:28ч.

    Ако това момиче беше добре възпитано, нямаше да рекламира тютюнопушенето и да ходи на държавна издръжка на концерти в чужбина, особено в тези тежки времена за повечето работещи българи. Не е достойна да бъде българка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По протокол Президентът има право на придружител

    05 Яну 2023 23:16ч.

    колкото и да е зле държавата, няма да се щура сам в концертните зали/фоайета на Европа. Жена му е била възпрепятствана, придружава го дъщеря му. Толкова. Австрийският канцлер Себастиан Курц пътуваше до Брюксел (работно посещение) в клас "економи", и хората дори го хвалеха, че не пилее държавни средства. Това посещение на Президента се различава от "работно" пътуване до ЕК.... Трябва да спрем с махленските ни разправии, защото се излагаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    05 Яну 2023 21:00ч.

    Не се чудете, че в Русия не се дава публичност за децата на Путин. Прави са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Яну 2023 21:12ч.

    И "24 часа", и OFFNews.bg са на американска копаня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    05 Яну 2023 21:24ч.

    На фонът на пожарът който скоро ще гори(разгорен от сатанистите) да се занимавате с простотии е срамно.Да ви €$@ майката тъпа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    05 Яну 2023 21:32ч.

    Простотията на Нинова ще я удари по главата съвсем скоро. На следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки да си върши работата

    05 Яну 2023 22:00ч.

    Политиците да се занимават с политика! Тези простотии да ги оставят на кака Веса бясната, на Недоялко Недодялков и други лайномети и лайнояди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отмъщение

    05 Яну 2023 22:13ч.

    Радев ще даде третия мандат на БСП. След изборите партията се закрива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добър сценарий като за турски сериал!!!

    05 Яну 2023 22:31ч.

    Ако не беше завел Радев щерка си Дарина във Виена на концерт, едва ли щях да разбера, че има дъщеря. Ама щом я е завел, вече е в прожекторите, и да си сърбат попарата от славата. Синът също беше осветен, макар и малък. А Десислава къде е? Нали тя изпълняваше тези официални функции!? Може би при сина си в ... , защото баща му ... е депутат. А 24 часа предлагат сценарий и за следващи сезони на "Децата на президентите". Добра сапунка може да излезе. Ще има гледаемост. БНТ да осъществят идеята, за да се избият парите отишли за убийствата на Ботев, на Алеко, ... за обесването на Левски, и ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-децата

    05 Яну 2023 22:45ч.

    В цял свят съществуват закони за борба срещу т.н. ''мръсни пари'' ЕДИН от замислите на тоя вид закони е престъпниците да НЯМАТ РЕСУРСИ да се месят в обществените дела.В България тоя род закони в тази си част на замисъла са безсмислени.Престъпниците получават директен достъп до държавен ресурс.Как?Като заемат държавни длъжности БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО!Естествено следва намесването на децата.И много извинявайте не обществото/журналисти/ намесват децата а родителите престъпниници с държавни длъжности.Децата им са многожилищници,многофирменици,с офшорки,гении в области финансирани от държавата.Мафията не закачала децата?Мафията като генезис е реакция на колониална власт!!!НЯМА мафия у нас!Поне класическа!Държавноста в БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ е неразривно свързана с намесването и отговрноста на децата!Борис 1 е ярък пример но далеч не е единствен.Преди месец прочетох от инженер на много висока позиция 1/1 разсъждение с Т.Живков.Да де ама инженера в САЩ и едва ли е чувал за България!Живков за кадрите; ''Ако не знае ще го научим,ако краде не можем да го отучим'' Намесването на С.Желева от Кошлуков е кощунство.Но власта в България 30г. се рулира от такива хора.Президентина Радев е криминален престъпник с имунитет/справка Гешев/ и НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ/справка уйкилийкс/ със САЩ протекция.Мястото му е в затвора.Дотогава каквото и помия да му излеят на главата е ЗАСЛУЖЕНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    05 Яну 2023 22:46ч.

    Мафията не закачала жените и децата! Ха - ха -Ха! ББ е експерт по тази тема. ВИС, СИК и прочие - не закачат жени и деца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    06 Яну 2023 1:53ч.

    Корни е стабилна и пичага :) когато обаче не е във властта... Жената с най добри намерения и пряк път до..!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    06 Яну 2023 7:56ч.

    Зависи какви са фактите - ако това момиче използва влиянието на баща си, за да прави кариера става дума просто за разкриване на истината, ако не е така - тогава е "грозна атака".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бикинистата

    06 Яну 2023 7:57ч.

    Как ми разбиха живота тия мрасници в Барцилона само!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    06 Яну 2023 8:40ч.

    Ако това е вярно, въпросът не е личен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    06 Яну 2023 9:30ч.

    нинивъ е саму деееецибели!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    06 Яну 2023 10:27ч.

    Нинова вече е с по-висок рейтинг от корумпираният соросоид Радев, кът така че... само мое и цунка дупето ? Кой каквото си го направи сам, друг не може да му го направи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    06 Яну 2023 12:49ч.

    Това звездите ли ти го казаха или си сънувал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    06 Яну 2023 11:21ч.

    Нинова е за освидетелстване. Обсесивно-компулсивното разстройство. Впила се е в президента като пиявица. Но явно ще я държат докато дръпне шалтера и сложи катанеца на Позитано 20, а БСП се преименува за последно в Няма такава партия - НТП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамут

    06 Яну 2023 12:30ч.

    За цялата патардия е виновен убиеца на Ботев Максим Генчев, той оповести че ще снима нов "исторически филм" за Иван-Александър с помоща на БНТ и там в ролята на Сара е предвидена да играе"случайно" недоучилата артиска Дарина Радева, а то си мирише на ходатайство и слагачество от страна на "режисьора" за да крънка финансиране. Тук Нинова е права ,не лично а са обществени пари .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    06 Яну 2023 19:55ч.

    Съгласна съм. Не може винаги да демонизираме Нинова, нека бъдем справедливи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Яну 2023 12:39ч.

    Опростачването е вече не само национален, но и глобален международен проблем, засегнал тежко най-вече западнаЛАта цивилизация. Всякакви малоумници, дебили, идиоти и джендъри нацъфтяха и започнаха да ни налагат своите извратени "ценности"! В резултат, всички сме в опасност, така е че е важно да осъзнаем, че войната с Простотията трябва да започне, защото иначе тя ще ни погуби. Вече живеем в Идиотокрация, време е да се събудим и да защитим правото си да бъдем нормални! А такива, като ненаситната кариеристка, другарката Нинова, която всъщност няма нищо общо нито с БСП, нито с "лявата идея", трябва да бъдат задушавани (образно казано) още в зародиш, защото когато разцъфнат, като плевели унищожават всичко около себе си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозно е

    06 Яну 2023 14:40ч.

    Макар, че Радев грозно и подмолно атакува БСП отдавна, но не е стигал до персонално ниво. Дори Боксън отрича да е изричал думите “тъпа кържалийска путка”. Друг е въпроса, че го е направил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъно

    06 Яну 2023 14:40ч.

    А там само тиня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    06 Яну 2023 16:43ч.

    ЕЕЕ така е мадам, хем летец,хем хубавец,хем да му се качиш на главата. Еми не ще,не става . сега го нападаш. няма да стане. Ще има шарлатании до скъсване. Късно е чадо. Така е като не мислите с главите си . А главата не случайно е поставена най горе, иначе Господ щеше да я постави между краката ! така ,че се радвай на шарлатански плодове и честно като социалист обясни сега първо на другарите ,с коя глава мислеше като доведе на власт своя летец и хубавец !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    06 Яну 2023 16:52ч.

    Ти да видиш! Обаче се сърдим на Рюте! Корупционната практика, не бивало да се огласява и преследва, защото била "частна /лична/ семейна"?!?!? Браво на Нинова и чудя се, коментиращите българи ли са? Явно сме лош матерял, колкото и да не харесвам този който ни определи като такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи