Нинова: Г-н Герджиков, не допускайте чужда държава в делата ни!

Нинова: Г-н Герджиков, не допускайте чужда държава в делата ни!
"Днес, 17 март, въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас. И днес български политици и правителство са неадекватни на тази ситуация. Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави Великото откритие, че Турция не говори на европейски език." Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

Ето и целия текст на призива на Корнелия Нинова към премиера Огнян Герджиков:

 

Днес, 17 март, въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас.

 

И днес български политици и правителство са неадекватни на тази ситуация. Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави Великото откритие, че Турция не говори на европейски език. Но неговото поведение не е изненада. Турската му връзка ни е ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато ДОСТ призоваваше и в България, и в южната ни съседка за подкрепа за Цецка Цачева. Изненада е поведението на служебния премиер, който днес заявява, че знае какво се случва и не му харесва. Щял да вземе мерки, а когато го питат какви, препраща към министър Янев, който обяви, че ще гарантира широко отворено трасе на границата с Турция за желаещите да гласуват в България.

 

Сигурно някой ще ме запита нали вашият президент ги назначи. На такива хора ще отговоря: когато става дума за България, няма наши и ваши. И аз да го бях назначила - щях да го призова по същия начин. Г-н Герджиков, няма да Ви пращам тайно SMS и след това да се отричам, че съм го направила. Заставам открито пред всички, поемам отговорност за всяка дума и Ви призовавам публично: защитете България, заявете категорично, че няма да допуснете чужда държава да се меси във вътрешните дела на България. Но не спирайте само дотук, а продължете с действия. Прочетете "Стратегическа дълбочина", там Давутоглу казва, че турците няма да дойдат този път с ятагана, а ще стъпят икономически, верски и политически.

 

Дайте конкретен знак, че няма да допуснете това. Прекратете концесията за летище София и не давайте този стратегически обект на турски фирми и отменете постановление 208, с което Борисов задължи българските кметове да настаняват бежанци в общините ни. Отдавна политическата класа на България не е била поставена пред такъв избор - политическо послушание, мандатно мислене и борба за власт или стратегическа държавност и борба за България. Ние избираме второто!

 

Коментари

 • българин

  17 Март 2017 16:41ч.

  ти откъде се намери бе боклук българка,какво предава на руснаците,ти се моли пак да не ни освобождават ,че до тогава ще ти отрежат главата фесовете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорж

  17 Март 2017 18:44ч.

  Каква разлика. Нинова е ВЕЛИКАН ПРЕД мУТРАТА. А са бивши членове на БКП. Значи , или си качествен , или посредствен, вреден и неможещ. Както казват във футбола- Няма млади и стари , ИМА МОЖЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веско

  17 Март 2017 19:05ч.

  "Българин/," ако си такъв/ научи се първо да пишеш,да се изразяваш грамотно и чак тогава се повявай на бял свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долу герберастията!

  17 Март 2017 21:38ч.

  До българин. Какъв българин си ти, нещастен неграмотнико! Ти си, всъщност, гербераст, т.е, бивш слуга на предишните режими, едно от съществата, които се докопаха до властта и вече довършват държавата. Срам и позор за вас, наглите малоумници, драпащи за власт на всяка цена! Ще я гледате властта, обаче, вече само през макарон - крив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  18 Март 2017 11:58ч.

  Спомням си,че точно по председателството на Герджиков в НС,неговата партия изтласка Борисов към голямата власт -НДСВ създаде Борисов.Това е публична тайна.Как искате да постъпи Герджиков ,като Борисов му прати есемес.Свои хора все пак,заедно отгледани.Герджиков никога не е изразявал симпатии към БСП.И в случая с Йончева,естествено е да заеме страната на Борисов-неговия човек.Герджиков е на страната на Борисов и ще прави всичко възможно Герб да победи.Защо Радев направи тази грешка с Герджиков не знам,но даде крила на Борисов и закова Нинова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи