Нинова: Да затворим ли заводите, защото някой препродава оръжието ни на Украйна?

Нинова: Да затворим ли заводите, защото някой препродава оръжието ни на Украйна?

България не изнася оръжие за Украйна. Това заяви в Кърджали вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Думите ѝ бяха в отговор на обвиненията на освободения шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който заяви в ефира на bTV, че страната ни изнася оръжие за Украйна и Нинова знае за това.

България изнася оръжие за много други страни, но не и за Украйна, посочи вицеприемирът.

Какво става с това оръжие след това българската държава не може и няма право да контролира. Нинова посочи, че не знае дали работниците  в нашите военни заводи работят на три смени заради увеличен обем работа.

„Нито един договор нямаме за Украйна, нито един патрон не сме изнесли за там. Какво  предлагате за затворим заводите, да не изнасяме за 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото в тези държави някой препродава оръжие?“, заяви Нинова.

Тя призова журналистите „да обиколят площада и да разпитат хората, ще видите, че никой не призовава за военна помощ за Украйна“. 

Нинова посочи, че позицията на БСП няма да се промени, но искат да изслушат премиера Кирил Петков на коалиционния съвет. 

"Нито един договор няма с Украйна, нито един патрон не е тръгнал за Украйна", посочи тя. "Изнася за много трети държави - какво става след като оръжията са в трети страни - това не е в наш контрол и българската държава няма право да контролира. Какво предлагате - да затворим заводите, да не изнасяме на 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото някой препродава на Украйна?".

„Не мисля, че лидерството е да вървиш срещу народа си. Мисля, че то е да го водиш в една посока, в която той иска”, подчерта тя.

„Днес тук нямаше човек, който да не ми каже: „Не искаме да изпращаме оръжия, не искаме война, искаме мир”. Заставаме пред цяла България и казваме – това е волята на по-голямата част от българския народ. Ние изразяваме намерението и желанието на народа”, изтъкна Нинова. 

„Позицията ми няма да се промени”, отговори тя на въпрос дали БСП ще напусне правителството, ако се изпратят оръжия за Украйна. „Нека да изчакаме Коалиционния съвет. Искаме премиерът да ни представи разговорите в Украйна, какво са разговаряли с господин Зеленски, какво е поискал и тогава ще говорим в конкретика“, добави Нинова. 

Тя коментира и темата с доставките на газ. "82% от работодателите искат да се запази сегашната цена на газа, както е по договора, защото иначе ще фалират - ще освободят хора, ще се увеличи безработицата. А това означава слагане на таван или замразяване на цените на газа", призова министърът на икономиката.

 

 

Коментари

  • ММ93

    01 Май 2022 13:16ч.

    Корнело, елементарна си ! ОСТАВКА, веднага за позорната четворна колония !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Май 2022 15:35ч.

    Има ли търсене заводите трябва да работят на 3 сменен режим....................и можем да предложим на воюващите погребални команди !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    02 Май 2022 3:16ч.

    Политическия труп курнел, а КАК немците, имат клауза за забрана за препродаване в договорите си за продажба МА, ами краварите ??? Соросоидите делу !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Май 2022 13:20ч.

    стига празни приказки подаваите си оставките и кои откъде е отвратихте хората с вашите глупави изказвания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова, Нинова

    01 Май 2022 13:43ч.

    Нинова, Нинова, не е лесна и твойта. Лъжеш избирателите си, те знаят, че ги лъжеш, но и ти, и те се правите, че си вярвате. Затова се харесвате с руските политици и техните крепостни. Те правят същото. Абе, извратена работа. Пък после в ЕС били еврогейове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    01 Май 2022 13:45ч.

    Тя вика напускаме коалицията, ако даваме оръжие, тролове викат "Не оставка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    01 Май 2022 13:46ч.

    Дали се разбират сами?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям инат

    01 Май 2022 13:48ч.

    Сега пък да затваряме ли заводи. Тази жена е голям инат. Изнасяме ли оръжие или не? Ами изнасяме, ама то не било директно. И като изнасяме ще има ли оставка? А това не ни изнася.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • де-нацификация на БСП

    01 Май 2022 13:56ч.

    Псевдо-другарката Нинова иска да ни вкара във война, защото заводите трябва да работят. По-елементарно оправдание е само другото - че нямало как да се контролира какво правят с оръжието тия дето го купуват от нас. Ми напротив, има как. На първо място трябва да се обясни какво е това животно НАТО и защо България членува там. И да се използва фразата "военни престъпления", и думата "съучастие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО

    01 Май 2022 14:05ч.

    Колкото и да си млад, колкото и дълго да живееш, няма да дочакаш излизането на България от НАТО. Можеш да благодариш за това положение на руските откачалки и техния сатрап, които след 77 години мир върнаха войната в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ЛЪЖАТА

    01 Май 2022 13:58ч.

    ''Какво става с това оръжие след това българската държава не може и няма право да контролира.'' -не само има право.ТЯ Е ДЛЪЖНА.И ако вашето оръжие попадне при враждебна на САЩ организация?ХАМАС?САЩ издирват,отвличат и съдят такива търговци по-цял свят.Тъпа?Чак толкова?Нееее.Лъже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако искате мир, гответе се за война!

    01 Май 2022 13:58ч.

    Империята на Zлото няма да спре с окупирането на Украйна, а ще продължи към Молдова, Румъния, България .... до Лисабон, най-малкото "От Владивосток до Лисабон". Ако не се намери никой да я спре, "Русский моир", т.е. руският фашизъм ще ни окупира. Това ли искат адептите на уж мира?! Има само един начин да се действа с рашистките терористи, както с всеки терорист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уйчо

    01 Май 2022 14:07ч.

    И кой ще спре Империята на злото , другото зло , .... немат топки бе момче , едни такива неща които са ви клъцнали .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    01 Май 2022 14:10ч.

    Хубаво написано.Приложи го към Русия!Ще спре до Карпатите.НАТО от 1997г. Ограбиха и 300млрд. държавен резерв+300млрд на ГАЗПРОМ,+ИНВИСТИЦИИ зад граница за 100ци милиарди.На най мощната ядрена държава.Няма как това да се размине.След 9.05. в Русия ще последва всеобща мобилизация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичовото

    01 Май 2022 14:11ч.

    Абе, като гледам и крепостните не са от най-смелите. Само най-изпадналите от тях отиват да се бият за пари в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    01 Май 2022 14:39ч.

    Това, което постигнаха рашистите е разширението и укрепването на НАТО. Русия не е нападана от НАТО-вска държава. Този измислен предлог, че именно Украйна ще нападне Русия, е фейк на рашистката пропаганда. Защо не предположиха напр., че Полша, Прибалтийските ще я нападат?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха, но Русия ще изчерпи капацитета на военната си техника много по-рано от всички останали държави, поддържащи отбраната на Украйна!

    01 Май 2022 14:43ч.

    Всеобща мобилизация, но руснаците нямат мотивация, освен че повечето са антивоенно настроени и против да се бият за интересите на руските олигарси - яхти, взятки, метреси... и ще гледат да се освободят от това чрез подкупи, връзки и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-НИНОВА НЕ ЗНАЕ НЕ МОЖЕ

    01 Май 2022 14:04ч.

    А Унгария знае.И може.Швейцария знае и може.Сърбия знае и може.И украинските самолети правят зиг заг та да стигнат от България до Полша.Има ли журналист да я попита;Защо НАТО оръжие/България/ заобикаля НАТО държава/Унгария/ за да бъде доставено в НАТО държава/Полша/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агони с небойно военно оборудване от Великобритания и Франция, изпратени през миналия уикенд от Унгария и Хърватия, заминаха за Украйна, като са преминали и през територията на Сърбия, предаде агенция "Бета"

    01 Май 2022 14:08ч.

    Случаят може да се тълкува и като мълчалива подкрепа за въоръжаването на Украйна. -> https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/04/28/4341248_surbiia_za_pruv_put_dopusna_tranzit_na_voenno/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКОЙ не милее за обикновените хора в Украйна и Русия, никой.

    01 Май 2022 14:31ч.

    Всички си въртят търговийката, или се изтягат в министерските кресла, до които са се докопали... Колкото и абсурдно да звучи за майни, путлери, уфси и др. коментатори тук - Путин е единственият държавник, който милее за хората, а ВЪЗРАЖДАНЕ е единствената ни партия в момента, която иска мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие шегувате ли се или просто се дълбоко зомбиран?! Обикновеният руснак живее в мизерия и страх от репресии от властта

    01 Май 2022 14:50ч.

    Путлер като всеки КГБ-еец и с изградения му бандитски подъл характер през детските му години, когато не е получавал необходимата му родителска обич, а само отчуждение и редовен пердах, никоха не е бил хуманист. Готов е да гази и доказано е газил върху черепи и кръв за постигане на болните си цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето напр. първия "удар" за 100 млн. държавни резерви, препродадени от бандистките групировки, организиран от Путин като съветник на Собчак

    01 Май 2022 15:21ч.

    Вж. как през 90-те Путин ограби населението на Петербург, които стояха на опашка за хляб и т.н. -> https://www.svoboda.org/a/29278219.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Май 2022 14:04ч.

    На кого е запотрябвало такова малоумно правителство, дето не знае какво става в държавата, ами то по-добре да го няма, ефектът ще е същия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    01 Май 2022 14:14ч.

    Вари го, печи го БСП е виновно. Преди БСП беше виновно, че Боко управлява, щото били слаба опозиция, после БСП виновни, че няма правителство, сега БСП, че има правителство. Корнелия е виновна, че не изнасяме за Украйна, като в същото време е виновна, че изнасяме за Украйна. На крива ракета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И без увъртане сега

    01 Май 2022 14:37ч.

    БСП крепи тези повърхностни, кухи, първосигнални, или корумпирани, образовани в най-прочутите училища на Сев. Америка безхаберници, които ни въвличат в световен военен конфликт, за който нито имаме причини, нито подготовка и средства. Защо не чувате гласовете на военни хора като Радев и Янев, НАТОвски генерали, които най-добре раЗбират ситуацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като искате да сме като Унгария

    01 Май 2022 14:14ч.

    първо трябва да станем като унгарците. Само че това не става чрез призиви към някой политик да станем като Унгария, става само като повече хора се замислят какво трябва да променим в управлението и най-вече за кого гласуват, ако въобще отидат да гласуват. Досега опитът показва че от десни партии и политици хаир не сме видели, те знаят само грабеж на народа и слугинаж на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    01 Май 2022 14:24ч.

    Въобще не трябва да гласуваме.ТРЯБВА да се БИЕМ.За сега само със снежни топки и такива безобидни неща.Но да се бием.Ако сега не го направим утре ще ни бият.Но с бомби.Вероятно ядрени.НЯКОЛКО.Територията е ключова,Турция с най-добрата армия в Европа зае НЕУТРАЛНА ПОЗИЦИЯ? ТЯ в НАТО ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко е неутрална "неутралната" позиция на Ердоган:)

    01 Май 2022 14:35ч.

    Износът на турска отбранителна продукция за Украйна е нараснал 30-кратно. Знаете ли коакъв мащаб военни цели и орки поразиха в Украйна турските "Байрактари":) -> https://news.bg/int-economics/iznosat-na-turska-otbranitelna-produktsiya-za-ukrayna-e-narasnal-30-kratno.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И R-доган е като останслите световни лидери

    01 Май 2022 16:13ч.

    гледа си келепира, и се опитва да се намести на по-добро място. Организирането на мирните преговори в Истамбул му носи $$$ (приходи и международно признание)... Междувременно си продава байрактарите и си оправи дослуците с евр. лидери...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ЗАБЛУДАТА

    01 Май 2022 14:16ч.

    Украйна?Воените на Русия я щадят.Това създава илюзията за слабост.Азовстал примерно е препятствие за един час!60 000армия на ВСУ в котлите е препятствие за 1 час.Руската армия без нужда показва в ПЪТИ по голяма подвижност от коя да е НАТО армия!Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както казва фолклорът

    01 Май 2022 14:29ч.

    И русофилиатът сит, и Корнела цяла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да затворим заводите, защото някой препродава оръжието ни на Украйна?

    01 Май 2022 14:31ч.

    E, ама тя взе, че си призна накрая каката. Кво стана, Корнело? Затваряй завода, като ще пращате оръжие в украйна. Да, достигнала си до велико умозаключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли било?

    01 Май 2022 14:31ч.

    Мамка им на тия мръсници! Ние им даваме оръжие, мир да има по света, а те наглеците го пращат в Украйна. А украинците нямада убиват с него руснаци, защото са добри хора (украинците), а ще си го пазят (оръжието), да си го имат ей така (за всеки случай).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Май 2022 14:33ч.

    Да всички такива заводи трябва да бъдат затворени, отдавна при това! Тези кървави пари ще донесат все повече и повече, разруха и мизерия, обезлюдяване и изчезване на българите, и всякакви проблеми! Заради оръжията и каптагона сме такава жалка и мизерна държава, сеща смърт и проституция по света... Проклети да са всички които се занимават с бизнес носещ смърт, най проклета да е Корнелия и синът й!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Май 2022 15:10ч.

    Да. Без последното изречение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова си е захапала опашката

    01 Май 2022 14:33ч.

    На времето Димитър Йончев казваше: Един политик трябва да бъде гъвкав, но не чак толкова, че да си вижда стоповете по завоите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мустафата

    01 Май 2022 14:35ч.

    Нинова има много поздрави от САЩ. Не че нещо, той синът й и ги праща. Момчето е добре и напредва в кариерата. Нашите само напръдват (от боба ще да е).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Май 2022 15:08ч.

    И ко? Ми иди и направѝ ти кариера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Май 2022 14:48ч.

    На Корнелия и е заявено в прав текст, че ако напусне коалицията, ще направят друга с ГЕРБ... представете си коалиция Просто БОКО ? ... макар, че такава коалиция ще просъществува едва до свалянето на ветото за СМ и после кой откъде е ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА БЕ,ДА

    01 Май 2022 14:49ч.

    В Лясковския военен завод всичките тирове са с украински номера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    01 Май 2022 15:20ч.

    Ние не изнасяме за Украйна, но Украйна внася от нас. Не можете ли да схванете фундаменталната разлика. Ако имате затруднения с разбирането, другарката Нинова ще Ви помогне. За справка - най-близката общинска организация БСП по местоживеене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Май 2022 15:05ч.

    "...които след 77 години мир върнаха войната в Европа." Възгеч! Аз ли бомбих Югославия или ти?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак си се объркал

    01 Май 2022 15:17ч.

    Бомбиха ги, но никой не е нахлувал на територията им и не им е обяснявал, че такава държава няма. На бомбещите никой не наложи санкции, а 2/3 от държавите членки на ООН не ги обявиха за агресор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    01 Май 2022 15:09ч.

    Не продаваме директно, но Украински самолети го извозват от България?Преди сме го продавали извън Европа, но сега само към посреднци на Украйна.Зеленски благодари за оръжието.Нещо журналисти имаме ли, да зададат правилни въпроси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    01 Май 2022 16:11ч.

    Всъщност национални предатели обясняват, че и сега изнасяме оръжие, та да не се правим, ами открито да снабдяваме украинските фашисти с оръжие. Това е цялата работа с атаката на Нинова и БСП. После същите ще разправят, че БСП и Нинова са виновни за българското оръжие в Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    01 Май 2022 18:06ч.

    Извинявай ама е очевадно, че има коалициона договоорка за износа да е таен, за да има БСП очи пред избирателите си, още повече че Нинова отговаря точно за тая част като министър.И аз преди време имах симпатии към нея, но в момента точно лъже като дърта комунистка, а и синчето и е уредено американче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова много и се услади

    01 Май 2022 17:28ч.

    да е министър и загуби представа за действителноста.а се правеше на мъжко момиче .Нинова,а как ще отговаряш пред съвестта си и пред заблудените си бедни и гладни избиратели с продажба на оръжие ли ще ги храниш,а хората ти вярваха.И така ли се защитава национален интерес.Отдавна трябваше да излезеш от тоя позорна коалиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    01 Май 2022 18:45ч.

    Доста тъп опит за оправдание. Поне публично си призна, че България изнася ключово оръжие за Украйна. Няма значение дали е индиректно. До сега трябваше отдавна да е напуснала тази идиотска коалиция. За нея няма бъдеще като политик. ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    01 Май 2022 20:15ч.

    По сведения от беженци, пристигналото оръжие в Украйна се препродавало по няколко пъти, даже и на руснаци! Това е една много странна война, война на далаверата и разчистване на старите железа. Просто си намериха глупав народ, който е съгласен да умира за парите на тарикатите и мизантропите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тази коалиция руши България

    02 Май 2022 3:36ч.

    Когато Швейцария продава оръжейни системи на Германия, в договора има ИЗРИЧНА клауза за непредоставяне на трети страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи