Нинова: Бях свидетел, когато г-н Петков ни обеща кодовете за машините, ако оттеглим предложенията си за Изборния кодекс

Нинова: Бях свидетел, когато г-н Петков ни обеща кодовете за машините, ако оттеглим предложенията си за Изборния кодекс

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане. Това обяви по време на пресконференция на левицата лидерът й Корнелия Нинова. По думите й партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки. 

„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Петков, но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете. Това стана в залата на НС. Дойде пред нас и го заяви”, допълни лидерът на левицата.

Припомняме, че в петък депутатите в парламента спориха над 11 часа за промените в Избирателния закон. Малко след 22.00 ч. бившите коалиционни партньори от „Продължаваме промяната” и БСП влязоха в остър спор за кодовете на машините. Георги Свиленски обяви, че социалистите няма да изтеглят искането да се гласува с хартия, защото е имал предложение от Кирил Петков - да оттеглят предложението си и той щял да им даде кодовете от машините. От своя страна бившият премиер поясни, че не е бил разбран правилно. 

Нинова коментира още, че левицата среща подкрепа сред някои депутати относно предложенията им, които са ориентирани в борбата с инфлацията. Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани.

„ЦИК трябваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП.

 

Източник: NOVA 

 

 

 

Коментари

  • йосарян

    27 Ное 2022 17:40ч.

    това момше, кирчо... не изглежда твърде адекватно. защо ли все такива ни натрисат... защото търпим, е правилният отговор. и заради това, че "някой", някъде, в един бункер, се грижи да няма алтернатива на територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дочев

    27 Ное 2022 17:48ч.

    Лъжата,демагогията,интригата,са патент на другарите от "Позитано",затова столетницата им е тръгнала към небитието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    27 Ное 2022 17:54ч.

    Унищожителката на БСП. Все някой и виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бинев

    27 Ное 2022 18:26ч.

    Другарке, в никакъв случай не трябва да подаваш оставка. Никой преди теб не е успял да погребе БСП но ти постигаш забележителни успехи на това поприще. Не пускай кокала, не подавай оставка ( докато не унищожиш столетницата), кради , лъжи и интриганствай както си можеш!! Ти си професор в това!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Ное 2022 19:23ч.

    Нинова - има хипотеза, че дори смахнатият киро се е усетил какви лебеди сте и ви пуснал по пързалката с тези напълно измислени кодове. Просто ви се надсмива! След като партиите са получили кодове да ЧЕТАТ първични резултати, няма други някакви кодове, с които някои да иде и да смени финалните резултати. Който разполага с данни за първични резултати, винаги може да провери обработените данни. Въпрос на елементарен здрав смисъл. Може да се успокояваш, защото дори в нашата критични общност има откачалки, които са твърдо убедени, че с помощта на някакви ходове може дори чрез смартфон да се влезе някъде и да се сменят резултатите. Не ставай смешна като местните откачалки! На тях им лесно, защото или са анонимни, или носят никова за посмешище, ама на теб не ти отива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата 27 Ное 2022 19:23ч.

    27 Ное 2022 20:08ч.

    Ало, Схемата 27 Ное 2022 19:23ч., тези басни ги разказвай на републиканците в САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията - това е власт на демократите

    27 Ное 2022 20:05ч.

    https://t.me/TELEKANALSTALINGRAD/13669

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подиграл се е със вас

    27 Ное 2022 22:06ч.

    Имате право на кодовете по закон. Ама вие закони не четете, а само ги правите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    27 Ное 2022 23:22ч.

    Кире не им давай кодовете. Ще те излъжат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи