Нинова: БСП се разграничава от тримата министри-социалисти в служебното правителство

Нинова: БСП се разграничава от тримата министри-социалисти в служебното правителство

Разграничаваме се от тримата министри, членове на БСП, които станаха министри в служебния кабинет. Това обяви пред медиите председателят на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на партията, посветено на предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщава БТА.

"Разграничаваме се от членовете на Националния съвет, назначени за служебни министри в нарушение на устава на партията. Не носим политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и за цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, които и да са те. Тези, които са назначени за заместник-министри и областни управители, и заместник-областни управители, участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат от БСП и не като представители на партията", заяви Нинова. 

Тя посочи, че БСП не носи политическа отговорност за действията на тримата служебни министри - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев оттук нататък. Нинова поясни, както че те участват в лично качество в служебния кабинет, така и, че никога не е стоял въпросът за тяхното изключване от партията.

Смятаме за недопустима намесата на президента Румен Радев във вътрешнопартийни дела, включително и в тези на БСП, изтъкна още Нинова. 

Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите, обяви още председателят й. Борислав Гуцанов ще оглави предизборния щаб на левицата.

Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданска квота и коалиционни партньори, избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите, определихме график за провеждане на общинските конференции, добави тя. По думите й, след откриването на кампанията на Бузлуджа и след тези действия на Националния съвет, от левицата са напълно готови за една позитивна и добра кампания.

На въпрос дали тримата министри от служебния кабинет ще бъдат санкционирани и изключени от БСП, Нинова посочи, че никога не са имали намерение да ги изключват и те остават членове на БСП.

Позицията на Националния съвет на БСП за тримата членове на служебния кабинет е била приета със 104 гласа "за", петима - "против" и трима "въздържали се". 

Относно бъдещите коалиционни партньори Нинова информира, че в коалиция с БСП остават Тракийските дружества и "Екогласност". Тя съобщи, че подписват нови споразумения за подкрепа, извън тясната коалиция, с която ще се явят на изборите на 2 октомври, с около 10 леви партии. 

Избраният за председател на Националния предизборен щаб на левицата Борислав Гуцанов обясни, че предизборната платформа и програма ще бъде приета на следващо заседание на Националния съвет.

Кампанията ще бъде позитивна, нямайте съмнение в това нещо, с ясни послания какво ще постигнем след 2 октомври. Смятаме че действително на страната са необходими ясни и сигурни доставки на газ, за да може икономиката да върви възходящо, както през последните шест месеца, добави той. По думите му е необходима и сигурност в доставките на ядреното гориво. Това ще бъдат основните ни послания в областта на икономиката и на следващо място - основните социални придобивки, които направихме през последните шест месеца, как ги разширяваме, коментира Гуцанов. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Тарильома

    05 Авг 2022 18:25ч.

    Нинова: БСП, това съм аз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова се разграничава от министрите

    05 Авг 2022 18:34ч.

    А избирателите на БСП се разграничават от Нинова..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко по малко,

    05 Авг 2022 19:29ч.

    БСП се разграничава от себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    05 Авг 2022 18:42ч.

    Нека помним и не забравяме, че Корнела и БСП бяха и остават стабилна патерица и верен защитник на ПП, киро и кокоро !!! Да им пожелаем на изборите 3,1%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много са им 3.1%

    05 Авг 2022 18:54ч.

    Предлагам 1.з% и конгрес за връщане на старото име на партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    05 Авг 2022 19:00ч.

    Тези БСП приеха фашизма като своя идеология още от 2014 когато Вигенин като външен министър кацна в Киев да подкрепя хунтата....Отдавна трябваше да са в забвение.....Кой въобще гласува за тези фашисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    05 Авг 2022 19:14ч.

    Продължава съвместната атака срещу Радев. Сега по БТВ видях че пред президенството се събират умните и красивите, щото имало опасност за евроатлантическия курс на България. От друга страна и ръководството на БСП реве за реваншизъм на новото правителство. Явно БСП ще е заедно с умните и красивите срещу Радев. Ами това много ще се "хареса" на симпатизантите и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кампанията ще бъде позитивна

    05 Авг 2022 19:17ч.

    В БСТВ са избесняли от злоба и злъч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Авг 2022 19:31ч.

    Кой те пита, ма? БСП нямало да носи полит. отговорност. И да искаш, не можеш да я носиш, защото не можеш, защото не е твоя работа, не е работа на БСП. Полит. отговорност, моме, я носи президентът. Тва, което можеш да направиш, е да им спретнеш едно изключване от партията - ти ги умееш тея работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Авг 2022 19:34ч.

    Някои я наричат "биволица". Моля, недейте - биволиците, кравите, магаретата, конете, кучетата, котките и т.н., са мили същества. Нищо общо с тая. Не обиждайте животинките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италиански военни и техника се дислоцират в Бг

    05 Авг 2022 20:53ч.

    Според решения на МС , вкл БСП, от 2 март и 20 юни 2022, с цел усилване границите на НАТО и подготовка за война с Русия. Проерете в новините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бойна техника и военни идват в България, с благословията на БСП

    05 Авг 2022 20:56ч.

    https://www.google.com/amp/s/blitz.bg/obshtestvo/vnimanie-boyna-tekhnika-i-voenni-trgvat-po-bg-ptishchata-eto-zashcho_news901721.html/amp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военнослужещи и военна техника от състава на въоръжените сили на Италианската република ще се предислоцират в България. Това съобщиха от Министерство на отбраната (МО).

    05 Авг 2022 21:00ч.

    Те са част от сформиращата се бойна група на територията на нашата страна, съгласно решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май 2022 г. за принос в усилването на отбранителния потенциал на НАТО за защита на териториалната цялост на страните-членки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Кърпачев, поет-партизанин

    05 Авг 2022 21:31ч.

    "Земята на Ботев и Левски отново е робска земя..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново бунтивните песми

    05 Авг 2022 21:52ч.

    наближава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корнело, страшна войводо,

    05 Авг 2022 21:48ч.

    Корнело, свиньо дебела, Корнело, женко биволска (НЕ ТРИЙ ЦИТИРАМ Н ГЕРОВ-ия речник)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    05 Авг 2022 21:51ч.

    Боже, тази женица не мое да е толкова "умна"! И като си помисля, че и аз съм гласувал за тях ...! Но никога повече! И 1% да не получат, все ми е тая! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Авг 2022 22:05ч.

    Госпожа Патрон отдавна се разграничи от българския народ, та трима от партията и, с тях и без тях. Изкушавам се да си купя от прескъпите дърва и да избера една гьостерица и да благодаря на госпожата за благоденствието. Колкото и да лъже сама себе си, хладилникът говори съвсем друго, няма никаква социална политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Авг 2022 8:30ч.

    Начи, корнело... вола като рине на гърба му пада! Получи шанс - издъни се, сега си взимай багажчето, да си му мислила га е трябвало. ЧААААЛ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи