Нинова: Борисов ще изпадне в изолация, искаше да използва БСП като бухалка и параван

Нинова: Борисов ще изпадне в изолация, искаше да използва БСП като бухалка и параван

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на време, липса на желание за разговор с тези, от които търсиш подкрепа.

Това коментира пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова за разговорите за кабинет с ГЕРБ и последващото решение на социалистите да не го подкрепят.

Несериозният подход дори само към втората сила е показателен. В процеса на разговори ние многократно заявявахме какво трябва да се направи - изнасяне на 5-6 приоритета, след това разговори за срокове, премиер и министри. Те направиха грешка - партиен премиер със собствена програма и задачи. И какво се получава? Ние издигаме нашият кандидат, а вие натискайте копчетата, каза Нинова. Тя обясни, че БСП се отзовали абсолютно добронамерено на разговорите, но установили, че партията му трябвала на Борисов "за бухалка и за параван".

Той плаши с нас, че отива при другите и "вие повече не ме интересувате". Кирил Петков се хвана на това и каза: "не мога да си представя ГЕРБ и БСП да управляват". Е, как като ти довчера управляваше с БСП?, запита тя.

Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората, каза Нинова. Тя даде пример с това, че БСП се съгласили с 4,5% дефицит, ГЕРБ се съгласили, а час по-късно се съгласили и на искането на ИТН дефицитът да е под 3%.

С или без Гешев, още преди той да излезе да говори, аз събрах изпълнителното бюро и взехме решение, увери тя.

Г-жа Габриел нито е първият, нито последният, който Борисов ще изгори в името на личната си цел. Той така ги употребява и захвърля, подчерта Нинова.

В последните 2 седмици всякакви приказвачи и разказвачи ходеха да говорят - те са се спазарили, Нинова се е разбрала да е не знам си какво. Е, днес с какви очи ще застанете? Защо лъгахте и плюхте - за пари или защото сте си собствено глупави?, ядоса се лидерът на БСП.

Много грозни картини се разиграват и вчера, и днес. И тук ГЕРБ също сбъркаха според мен. Габриел излезе и каза - моя министър ще иска оставката на Гешев. Къде е сега правителството на Габриел?, запита тя. И настоя, че трябва да се приемат законите, свързани със съдебната реформа.

Всички политически партии, включително и ние сме искали оставката на г-н Гешев. Но колко години го говорим това? Хайде ние да си свършим нашата работа, призова лидерът на социалистите.

На мен ми изглежда на сблъсък на лобита и групировки кой да овладее прокуратурата, отбеляза Нинова. Тя настоя, ако има доказателства, да има дела и всеки да си носи отговорност.

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Борисов искаше да ползва БСП за параван и бухалка

    16 Май 2023 18:29ч.

    Схемата АМ „Струма“: Служебният кабинет дава 1,2 млрд. на строители на Бойко с ТАЙНИ ДОГОВОРИ https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shemata-am-struma-sluzhebniyat-kabinet-dava-12-mlrd-na-stroiteli-na-boyko-s-tayni-dogovori/110355

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера чета:

    16 Май 2023 19:03ч.

    Предложение за дигитални трудови книжки. Днес ЕС отпуснали "пари" за преструктуриране на български пощи - сиреч, и там дигитализация и съкращаване на работни места. Подчертавам, пощите в САЩ имат специален статут. Здравните досиета, вече се дигитализираха. Предстоят "дистанционни уреди парно", технически паспорти сгради, увеличаване на фото и перки. Все ангажименти поети от бившите ви коялиционни партньори и ГЕРБ преди това. От 2025 домакинствата са на борсата за ток. Закриване ТЕЦ-ове? Примката на цифровия концлагер се затяга. А Нинова ни занимава с битови скандали. И да, престанете с безобразните харчове, г-жо Нинова. Идват тежки времена за Европа, в частност България. Говорете за енергийна бедност, за дигитализацията унищожаваща работни места, цифровото евро и концлагер. Чакам с нетърпение решението на Фед, ще въведат ли цифрова единица в САЩ, тогава борсите ще полудеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    16 Май 2023 19:17ч.

    Защо не коментирате по темата? Неприятна ли ви е Нинова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    16 Май 2023 22:14ч.

    Ако става въпрос за "Вчера чета:", той/тя точно по темата пише - смята, че има по-важни проблеми от тези, които изтъква К. Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    16 Май 2023 19:24ч.

    След вчерашните изявления на прокурори и политици става ясно, че колониалните администратори са в агония, а колониалният режим е в разпад. Друг е въпросът колко ще продължи агонията. Персоната Неделчева от Хаджидимово загуби всички шансове да ицзпълни поръченията на благодетелите си, особено след безумието си да иска оставката на главния прокурор. Друг е въпросът, че тя не е подготвена зо поста премиер, не познава българската действителност, а мнозинството българи помнят, че лабораторията на съпруга й е в основата на унижожаването на животните в България под предлога за болести по тях. Кой ще плати за това престъпно посегателство върху българското животновъдство и с какви очи госпожата говори за управленски приоритети?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Историк

    16 Май 2023 19:42ч.

    Емоциите нямат място в политиката! Вчерашното изявление беше достатъчно. Пиша за проблеми, които са неотложни, зариването на главите в пясъка, и "да се снишим, та да ни подмине" - този път няма да ни спасят. Вие ме питате "не харесвате ли Нинова?".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • приоритети

    16 Май 2023 19:50ч.

    БСП и Нинова си разиграват перфектно картите, защото знаят, че те държат ключа за експертен кабинет. Бяха интересни за гледане тази вечер Тошко Йорданов и Станислав Балабанов по БТВ и БНТ, как недоволстват, че БСП и Нинова не желаят да подкрепят експертно правителство при 3 - процентен дефицит, все едно, че не знаят, че ще има референдум за отлагане на приемането на еврото, при условие, че те са партия на референдумите. И нито дума, че в името на правителство на съгласието, каквото желаят, България трябва да се откаже да предоставя оръжие на Украйна, каквато е позицията на БСП и Нинова, да не се правят опити за вкарване на Истанбулската конвенция. Защото за Кирчо най-важните приоритети са "амунициите за Украйна и Истанбулската конвенция".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дразнители

    16 Май 2023 21:10ч.

    Тези двамата - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов вече определено ме дразнят с тяхната съглашателска позиция - готови на всичко, за да са депутати, готови да подкрепят правителство на Габриел, даже са готови да подкрепят и правителство на фашистко-джендърската коалиция ПП-ДБ, само при едно условие - без Асен Василев Забравиха за Македония, за Истанбулската конвенция, не ги интересува, че ще има референдум за еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    16 Май 2023 21:28ч.

    Нинова нали все е загрижена за хората. Как ще се оправдава, ако ги прати пак на избори , ако няма бюджет , пенсии, заплати .И какъв параван може да бъде БСП , с един файтон депутати. Айде стига празни приказки , дотегна ме този крушевски манталитет. Просто злоба и неудовлетворени амбиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • избори

    16 Май 2023 21:39ч.

    Има начин, за да има правителство - на базата на трите Без: Без изпращане на оръжие за Украйна; Без опити за приемане на Истанбулската конвенция; Без напъването за приемане на еврото през 2025 г. и търсене на 3-процентен дефицит, при условие, че ще има референдум. До другия понеделник има време, за да излязат ГЕРБ, ДПС и ИТН, за да заявят, че подкрепят трите Без.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    16 Май 2023 22:19ч.

    или няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи