Нинова: Борисов ми се обади тази сутрин, утре ще се видим. Габриел още не е избрана за премиер, така че малко по-скромно

Нинова: Борисов ми се обади тази сутрин, утре ще се видим. Габриел още не е избрана за премиер, така че малко по-скромно

"Мисля, че главата на Гешев е част от сделка за правителство. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: "Моето правителство и моя правосъден министър ще направят това и това". Първо още не е избрана за премиер. А няма "мое правителство и мой министър". Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии", каза Корнелия Нинова пред бТВ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в ефира на bTV, че левицата ще се срещне с ГЕРБ-СДС, за да каже Бойко Борисов какъв формат на правителство вижда. "Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото. Покани ни на среща. Тя вероятно ще е в понеделник във формат представители на двете формации. Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство", заяви Нинова.

Според нея начинът за обявяване на премиер и номинациите, както и програмата, е грешен подход. "Правилният е всички да се съберем, да извадим пет-шест неща, важни за България, да определим разумни срокове и тогава да търсим хората, които да изпълня тези задачи. Според мен не трябва да са лидери и ярки политици. Не се прави така политика - ето ви премиер и политици и попълвайте", каза Нинова. 

Тя обясни, че от БСП ще се явят на срещата, на която ги канят. "Ще отидем на разговорите, на които ни канят и ще видим дали имат намерение за корекция, и ще решим", коментира Нинова. 

Лидерът на левицата каза още, че може да подкрепят експерти с експертен кабинет, но само след допитване до членовете на партията, които да решат.

Нинова коментира и исканата оставка на Иван Гешев от номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

"Мисля, че главата на Гешев е част от сделка за правителство. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: "Моето правителство и моя правосъден министър ще направят това и това". Първо още не е избрана за премиер. А няма "мое правителство и мой министър". Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии. Така че първо малко по-скромно. За нас това означава политическа намеса, защото тя вече се явява и като политическо лице. А още  това е най-бързата реакция в системата - за 24 часа от пълна подкрепа на Гешев шестима прокурори да се обръщат, за да му искаш оставката. Тези хора не са независими", каза още Корнелия Нинова. 

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • кирчо

    14 Май 2023 10:09ч.

    Май ще вземе приза за НАЙ-ЛЪЖЛИВ политик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    14 Май 2023 10:41ч.

    Барем нещо смислено не ви ли идва да пишете? Едни е същи глупости вече 10 години, без значение от темата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    14 Май 2023 10:13ч.

    Кака КуРни е готова да се коалира със всеки, само и само да се добере до властта . Както приватизира Техноекспорт по времето на Костов , така приватизира и БСП . На следващите избори , когато и да са те , единствените гласували за БСП ще бъде неговия национален съвет .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП обективно изчезва

    14 Май 2023 16:30ч.

    БСП обективно изчезва, защото измира. Партиите в България не са политически, а просто роднинско-приятелски групировки, които политиката не ги интересува, а само достъпът до служби и далавери. В този смисъл, ако подкрепи правителство и участва във властта БСП само ще спечели, защото ще укрепи клиентелата си, а може и да я разшири. Вярно, тя е недостатъчна дори за минаване на 4% бариера, но БСП така или иначе ще падне под нея в близките години. Електоратът й, дори и от столетници , не е вечен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    14 Май 2023 10:17ч.

    БСП умря .Жалко за тази партия , която отдавна предаде избирателите си (още от времето на Първанов ) . Партия изневерила на идеите си . Сега КуРниъо ще я довърши окончателно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Май 2023 11:16ч.

    БСП не е умряла. Умира евроатлантизма, в агония са и неговите почитатели в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    14 Май 2023 11:26ч.

    Прав си ,ама БСП ни вкара в този ЕвроГейски Съюз . И също така въведе плоския данък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава БСП беше в тройна коалиция

    14 Май 2023 12:32ч.

    и оттогава минаха над 15 години. Защо никой не промени членството ни в ЕС и плоския данък? Лесно е да сме недоволни, трудно е да направим нещо за да си помогнем, това е прастария бг проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миризливия

    14 Май 2023 11:40ч.

    Има възражения към Нинова. Напълно нормално е! И аз също ги имам, при това въобще не са невинни. Едновремнно с това демонстрира ясен поглед и ясна оценка за нещата. Последното изтъквам само за да се демонстрира, че на фона на Нинова Габриелова изглежда и говори объркано и напълно нелепи неща! Неща, който някой мъгляв и неясен субект е сложил механично в устата и. Поредният странен, сламен образ, който на 44 години тепърва трябва да съобразява и да учи азбучни неща за функционирането и управлението на една държава. Другото ценно в тази статия е, че започва да надделява вероятността за реализиране на хипотезата - отделяне на политическата глава на Гешев от торса. И тук възниква въпросът - последният ще се съпротивлява ли, ще търси ли реванш. Гешев ще има всички основания да се чувства предаден и захвърлен на боклука като ненужна вещ. Няма да е приятно - от обитател на Вила № 5 в правителствения комплекс, отиваш на политическото сметище. Имат ли тежки компромати срещу него? А Гешев дали е готов да вземе заедно със себе някого? Да му прави компания по миризливия път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миризливия

    14 Май 2023 11:50ч.

    Приемането на покана за среща и разговори не значи нищо. Нинова не може да е толкова глупава, че да самоубие себе си и бсп (под ръката и). Би било много тъпо да го направи заради няколко министерски поста и един вицепремирски за себе си, но с хоризонт от 6 месеца максимум. При това ръкоделието трябва да се сътвори в съучастие заедно с бойко и доган, иначе просто не излиза сметката. Няма да го направи, защо да го прави? Трябва да е тъпа, луда, а тя не е! Има и друго гадно "обяснение". Обяснението би могло да е, че самата тя е в тежка зависимост от някого, нещо! Плюс това, решенията на колективните органи на партията не и разрешават. Тези решения подлежат на промяна, но тя трябва да се обясни. В момента в бсп подобно обяснение е практически невъзможно. Бсп е много шарена и лесно би била окончателно взривена. Нинова в момента играе някакви етюдчета и маньоври, но само за да имитира нещо, да подклажда напрежение. Адресатът на иносказателните и ходове е по-скоро омразният президент и омразните пп. Всички субекти и във всички посоки предат много тънко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Май 2023 11:56ч.

    Аргументите за отстраняване на Гешев са били валидни за всичките му предшественици. Но само за него е този неистов вой за смяната му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нито един снаряд

    14 Май 2023 12:28ч.

    Дали ще гледаме второ подобрено действие на пиесата "Нито един патрон за Украйна", вече във версия "Нито един снаряд за Украйна". В крайна сметка, ако подкрепата на БСП за експертно правителство е гаранция, че няма да разоръжим армията си, като изтратим тежкото си въоръжение за Украйна и няма да изпратим нито един снаряд за Украйна, БСП ще спечели одобрение за тези нейни действия. Без ПП-ДБ, ролята на БСП е ключова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи и за Костадинов как замаза липстващите щурмоваци

    14 Май 2023 12:37ч.

    неговия довод беше че ако не са у нас, "шяло да се разчуе", сигурно колкото се разчу за другата липсваща бойна техника. БСП поне са сцената пред всички, не са скрити лимонки като костадиновците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито патрон за Габриел

    14 Май 2023 14:03ч.

    Пак Корнела се движи по острието на откровената лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

    14 Май 2023 16:20ч.

    Мълния! Изненадващ ход на Гешев! Утре той няма да подава оставка, а ще получи мандат да състави правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    14 Май 2023 17:24ч.

    Истината е, че скоро ще гледате следващата САЩ постановка, която още повече ще ви учуди и Борисов е много наясно!!! Това ще бъде Герб срещу Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи