Нинова: Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Нинова: Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Снимка: БТА, архив

Първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, коментира лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези "неофициалните" потоци ги разбираш по-добре. Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник. Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази индустрия. И къде видя товарителници за Украйна? За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител. Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв. И как пък поне за най-светлите християнски празници, първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ.

 

 

Коментари

  • Излага се

    25 Апр 2022 13:26ч.

    Тази пък не спря да се излага. Едва ли има вменяем симпатизант на партията ѝ, който да не е наясно, че и без подписа на министърката износът на оръжие, боеприпаси и взривни вещества от България за Украйна си върви. Кого лъже?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Апр 2022 13:34ч.

    не мога да разбера за какво доиде министърът и защо го приема българия при толкова оръжие как така опряха до българското ето ви една ам провокация пращаики бандеровеца ние да си развалим отношенията с русия и да дадем повод за по сериозни последствия аз искам мир а не воина спрете оръжията и воините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    25 Апр 2022 14:42ч.

    Оказва се, че "малка България" притежава нещо, което е решаващо във войната в момента. Според сводката на Юрий Подоляка от 23.04.22 г. Украинската армия изпитва снаряден глад - имат тежка артилерия, но нямат амуниции. 152 мм снаряди се произвеждат само от Русия и .. България. Линк към видеото https://www.youtube.com/watch?v=2fVFRAk3zg0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    25 Апр 2022 14:55ч.

    Новината за склада от Гласове: "Русия е поела контрола върху украински арсенал с тонове боеприпаси. В складовете се съхраняват също боеприпаси за стрелково оръжие, оръдия, артилерия, противовъздушна отбрана и различни гранати. Линк към статията https://glasove.com/novini/rusiya-e-poela-kontrola-varhu-ukrainski-arsenal-s-tonove-boepripasi-mezhdu-koito-i-zapadno-proizvodstvo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-НЕ СвЪРШЕНА РАБОТА

    25 Апр 2022 13:36ч.

    Лиценза е примерно за Полша но от там отива в Украйна.И при Борисов беше така.Лиценза за С.Арабия реално получател Ислямска държава.Естествено огромни комисиони.Защото с едно щракане на пръст лиценза може да бъде отнет потока спрян.Естествено САЩ получават зависими хора в България/корупция,офшорни сметки о т.н/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Апр 2022 13:38ч.

    Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    25 Апр 2022 13:45ч.

    Принципно като го продадем вече не е наше, къде е произведено няма значение.Иначе наистина ако има желание може да стигнем и по далече, но това ще значи че правим услуга на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    25 Апр 2022 13:39ч.

    Към излага се: Авторе еди? си изпий хаповете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    25 Апр 2022 13:39ч.

    Нинова, ти лъжеш. Заобикаляте закона с износи уж за Полша-за какво им е на поляците наше оръжие. А от Полша отива в Украйна. В огромни количества... Много добре знаеш това, но като съпредседател на междумедовствения съвет се правиш на разсеяна. Как иначе ще има тлъсти комисионни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    25 Апр 2022 19:35ч.

    за какво заобикаляне на закон говориш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-МЕТАМОРФОЗИТЕ

    25 Апр 2022 13:47ч.

    На политиците ни ги дължим на липсата на реална,силна ,опозиционна пробългарска партия в България.Силата на една партия не следва да се асоциира с % на изборите/съзнателно поддържана заблуда/Нямайки такава силна партия ,дори да се появи свръхчестен прокурор ,трябва да е самоубиец та да повдигне обвинения за нац.предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Апр 2022 13:50ч.

    Я по-добре на избори, но с друга коалиция-БСП, Янев, Възраждане и евентуално ДПС за баланс, щото ни писна от политически бездарници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Апр 2022 14:11ч.

    Не решават нищо.Дори БСП,Възраждане и Янев да съберат 100%.БСП отдавна е пробита от САЩ,ярък пример е Станишев,но и Нинова не е по-различна.Нали тя инсталира Радев.Янев=НАТО+малко разум,Възраждане=Атака много шум за нищо.Парадокса е че ДПС е с реални пробългарски позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой не лъже

    25 Апр 2022 13:50ч.

    Ми то май единственото универсално човешко право в Европа остана е лъжата и манипулацията. Корнелия да не минава толкова тънко, не сме изнасяли оръжие за Украйна. Ама че сме изнасяли за някой друг който го внасял, туй не е наша работа. Борисов и той много ербап, ами да даде останалите самолети и С-300, или само се перчи. Той нали купи самолети, къде са те?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом ни натискат, значи има нужда

    25 Апр 2022 14:32ч.

    от официално решение на правителството, права е Нинова. Борисов е ясен, той още в началото каза че Герб са за военна помощ за Украйна, сега лицемери. Вероятно става дума за съветски тип оръжие от военните складове, снаряди за него и прочие за което трябва решение на правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    25 Апр 2022 15:07ч.

    корни лъжата...и изтича времето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    25 Апр 2022 15:18ч.

    България изнася оръжието за други страни, които после го пренасочват за Украйна. Нинова го знае и лицемерничи. Иначе може ли тя да даде някакво обяснение, защо всеки път като превземат някой украински оръжеен склад, там е пълно с въоръжение и муниции българско производство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    25 Апр 2022 16:19ч.

    И как Нинова контролира оръжейните клиенти на България, че не препродават оръжие на Украйна. Г-нът Гебрев ще си изпусне печалбите сигурно заради другарката Нинова. Продължавам да съм на мнение, че трябва да произвеждаме оръжие само за нас, другото е продажба на смърт на държавно ниво. Въобще така се спуснахме да печелим пари, че забравихме за мисията на България - духовното израстване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съграсен съм,

    25 Апр 2022 16:20ч.

    Със всичко казано и написано от Корнелия Нинова! За сетен път доказа че каквато и да е, не е коя да е! Другото са празни мисли и злободневие на хилави сноби!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И с лъжите ѝ

    25 Апр 2022 16:33ч.

    И с лъжите ѝ ли си съгласен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    25 Апр 2022 17:10ч.

    Толкова сте прости, че няма накъде...Снимките с бг. на оръжията са просто фотомонтаж и знам от кой сайт са изфабрикувани... А, простака Борисов и Просто Киро са се посрали от страх, щото единия не е на власт, а на дрнугия му се клати стола...Нинова е мъж, а те са педераси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    25 Апр 2022 18:24ч.

    курнелио, ще те светна за една притча за ено магаре, дето бай Настрадин ходжа тамън го научил да не яде, пък то дало фира, значи логиката диктува и обратното, тамън научи малук курнелчо да се кокори като кокорчо в една убава, хм, "БГ" банка, и трябва да си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    25 Апр 2022 18:25ч.

    събираш куфарите... П.С. малките момичеъа на повикване на козяк да не си мислят, че без "Машините и Мтрицата ще вземат повече от 1(один" процент...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    25 Апр 2022 18:27ч.

    пише ти "другарко" бивчо "коми", "комуне", "цоциалист" и прочие общовалиден балък. Живей си жалкият живот в подножието на "Сияйният Град на Хълма", ама както вероятно занеш, малките еничарчета и майките им стават пълноценни след трето-четвърто поколение в Меката на демосрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    25 Апр 2022 18:29ч.

    От написаното се вижда, че и Нинова и Борисов имат предвид едно и също нещо, формулировката и тълкуването е различно. Действително, най-отговорен за изпращането на оръжия е този, който дава парите. Затова не одобрявам и призивите на Петков да се събират пари за оръжия. Но едва ли можем да забраним на частни производители да си продават оръжията изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The New York Times: Вашингтон купува оръжия за Украйна от България

    25 Апр 2022 19:04ч.

    Какво става с оставката иизлизането от коалицията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова и БСП не са съгласни да се дадат оръжия на Украйна безвъзмездно, т.е. безплатно,...

    25 Апр 2022 19:19ч.

    ...защото тогава оръжейните фирми на БСП-арите няма да могат да печелят от оръжейните продажби за Украйна:) Големи лицемери, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    25 Апр 2022 19:23ч.

    Лицемери много, но какво значи безплатно, бюджетите на света само за тази война ли ще работят? Аз съм против изобщо въоръжаването, какво остава да ми вземат пари от бюджета за него. Достатъчно е, че през бюджета плащаме за сума неща, пак за украинците. Но ако искаме това да свърши, поне да не плащаме за продължаване на военните действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако искаш мир, готви се за война, защото това е природата на хората - агресивна, за съжаление

    25 Апр 2022 19:36ч.

    Не плащаме за украинците, а за нашата свобода, т.е. отговорност към свободата. Защото Путин няма да се спре... и след Украйна, следва Приднестровието, Молдова и постоянно повтаряната им парадигма от медийните им полит-агитатори "От Владивосток - до Лисабон:. Някъде там сме и ние, България. Вие това ли искате, Бъгария да сме под рашистки режим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кого да вярваме?

    25 Апр 2022 19:27ч.

    Кой лъже сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • deq

    25 Апр 2022 20:19ч.

    Лъжата е грях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    25 Апр 2022 23:27ч.

    Оръжейната търговия не е спирала. Баце изнасеше за Ислямска държава през Саудитска Арабия. Затова ходи там с Царя и играха един танц със саби. Кирчо и Кокорчо изнасят за Украйна през Полша и вероятно през САЩ. Нинова уж е извън играта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи