Нинова бламирана от вътрешната опозиция, не може да събере кворум за Национален съвет

Нинова бламирана от вътрешната опозиция, не може да събере кворум за Национален съвет

Повече от час Националният съвет на БСП не може да започне работа, защото няма кворум, съобщиха за "Гласове" източници от партията. По-късно стана ясно, че заседанието се отлага за 10 февруари.

Вътрешната опозиция в БСП не се регистрира и бламира лидерката Корнелия Нинова за важното заседание. На него Националният съвет трябваше да одобри коалиционната формула за участие в парламентарните избори, да даде начало и  да определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

От пресцентъра на БСП пуснаха до медиите следното съобщение:

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за 10.02 (петък) в 14.00 часа  по три причини:

1. Заради лошото време в страната най-отдалечените делегации не успяха да пристигнат навреме.

2. Част от членовете на Националния съвет са ангажирани днес по места с преговори за състава на районните избирателни комисии.

3. Имаше членове на Националния съвет, които присъстваха, но отказаха да се регистрират с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори.

Опозицията в БСП съобщи за отстранени делегати

Костадин Паскалев, опозиционер на лидера Корнелия Нинова, и инициатор на новата формация "Левицата!", посочи, че очаква днес да бъде обсъден въпросът с делегатите за конгреса, който е следващата събота.

"Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия", каза той и добави, че противоуставно били отстранени делегати. Паскалев предположи, че това е направено, защото те са отправяли критика към ръководството на левицата.

Преди заседанието Кирил Добрев каза, че очаква да се разбере защо има отстранени делегати. По думите му са отстранени над 70 делегати. Той посочи, че, според устава, правото на мястото на делегат се губи при смъртен случай, напускане на партията или при физическа невъзможност да се явиш.

"Всички тези хора, част от тях ще бъдат днес тук, са в качеството си на плащащи членския си внос и работещи за БСП, но са отстранени от конгреса", посочи Добрев.

На въпрос дали на конгреса ще има опит за смяна на лидера, той отговори: "Конгресът може да направи всичко, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател".

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    05 Фев 2023 12:54ч.

    Вътрешната опозиция в БСП e финансирана от Мутрата от СИК и КОЗЯК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черноризец Храбър

    05 Фев 2023 12:55ч.

    Пет неудобни въпроса за бъдещите избори, над които всеки трябва да се замисли! афера.бг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нема да пипате Какито,

    05 Фев 2023 13:56ч.

    оти она че загроби БСП-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    05 Фев 2023 14:50ч.

    ниновъ е зависима: 1 отъ синчету 2 отъ гешевия 3 отъ герговия,ето какво каза той по една тиви,чи ако той си отворил устатъ,штял дъ срути държавътъ 4 отъ калоянчо методиев. има и отъ 5,ну до тукъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Показвайте ги по-често

    05 Фев 2023 15:13ч.

    Да ни напомнят как изглежда отвън лицето на съсипаната ни държава, и виновниците за това. Вие да не си помислите, че ние не знаем, че Борисов е ваш продукт. Всички, които са управлявали последните 30 години са ваши хора, представящи се за ваши опозиционери. Даже и Промяната е такава. За ИТН няма и смисъл да говори, като и за ДПС. Те са ви алтернативните спасителни варианти за манипулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    05 Фев 2023 19:23ч.

    Спрете кранчето на Киро, лишете го от възможността да зарежда училища и общини с горива и ще му се изкриви физиономията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    05 Фев 2023 21:05ч.

    И той ще си намери майстора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи