Нинова: България не е изнесла нито един патрон за Украйна

Нинова: България не е изнесла нито един патрон за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България не е изнесла нито един патрон за Украйна. Който твърди обратното, да покаже поне един документ, написа във Фейсбук Корнелия Нинова. И настоява за отговори от членовете на комисията МИИ, МВР, МО, МВнР, ДАНС, Военно разузнаване дали са поставяли подпис под сделки за Украйна, или с посредници за Украйна и с маршрут за Украйна. 

Ето какво пише още председателят на БСП:

След интервюто на Кирил Петков, в което казва, че е изнасял тайно оръжие за Украйна, днес и ген. Атанасов сподели за разговори с президента Зеленски по време на посещението им в Украйна. В последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители. Борисов се похвали, че благодарение на него НС е решило да предоставяме  оръжие за Украйна , а ПП и ДБ не го направили, защото БСП ги спирала в правителството. 

Борисов в свой стил им пусна въдицата  и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да обяснява , че всъщност той е първенеца, тъй като отдавна го правел тайно и спасил Украйна. А днес ген Атанасов, за да не остане по-назад, разказва, че по време на посещението на двамата в Украйна, Зеленски ги поздравил . 

Сега чакам Христо Иванов да каже, че лично го е карал с лодка от Росенец до Киев.  И защо вкупом да не обвинят за това БСП и Корнелия Нинова, която била излъгала левите избиратели, според президента Радев, който пък отказа да наложи вето върху предоставянето на оръжия? 

Значи така, всички, които подкрепиха износа на оръжие в парламента и служебният кабинет, който го изнесе, се обединиха, за да обвинят единствената партия, която в правителството беше спирачка за това и те го знаят, а в парламента гласувахме против и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за предоставяне на оръжие. 
Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим.

1. България не е изнесла нито един патрон за Украйна. Който твърди обратното, да покаже поне един документ.
2. Само БСП от коалиционните партньори в правителството  отказа да пътува в делегацията до Украйна. 
3. Само ние от коалиционните партньори заявихме категорично на външния министър на Украйна, когато беше на посещение в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна държава и никой не може да ни нарежда. 
Очевидна е целта: за втори път в предизборна кампания да се удари БСП. Няма как да ви го позволим. Има официални органи, които разрешават тези сделки. 

Искаме отговор от членовете на комисията МИИ, МВР, МО, МВнР, ДАНС, Военно разузнаване поставяли ли са подпис под сделки за Украйна, или с посредници за Украйна и с маршрут за Украйна. 

Одобрявали ли са предоставен от някой купувач, посредник или трета страна ,  сертификат за краен потребител Украйна? Ако отговорите са не, всички които твърдят, че са правили нещо тайно зад гърба на официалните институции и службите за сигурност, незабавно да понесат отговорност с цялата сила на закона.

 

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

 

Коментари

  • Христо

    28 Яну 2023 15:53ч.

    аребегима...г-жо Лъжа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ок, така да е

    28 Яну 2023 15:57ч.

    Тогава да перефразираме въпроса - как българско оръжие в особено големи размери се оказва в Украйна? Щото имаме и видео, и снимки. Да казвате - ама ние го продаваме на "съюзници" и не знаем какво правят те после с него, не е сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    28 Яну 2023 18:51ч.

    Вместо да благодарят на Нинова ( не съм и адвокат), че вкара пари в бедна България, всички се юрнали, даже и в този форум, да я заклеймяват. Значи, когато оръжието се продава на Украйна чрез посредници ( Полша, Чехия, Румъния ), парите веднага пристигат в сметките на заводите. Когато оръжието отива директно ( след решението на НС), Украйна щяла да плати ... някога. Пасито още чака парите от Ирак, но те ни върнаха ковчези за нашия "принос". Въпрос: Защо САЩ подписа с Украйна договор за "лендлиз" за доставяното оръжие, а ние сега подаряваме с надеждата някой от ЕС да ни плати ( по думите на Мин. на отбраната). Русия до 2006 г. изплащаше "помоща" от САЩ към СССР по времето на ВСВ. Защо поне един от "моралистите" не отиде пред портала на оръжейните заводи и да протестира, че работниците "убиват братята руснаци"? Интересно колко време ще го изтърпят работещите. "Всичко е бизнес. Няма нишо лично." По холивудски, пичове. Въпрос 2: Знаят ли руснаците, че Лукоил е изнасял дизел за Украйна? Защо през територията на Украйна си работят в нормален режим тръбите за газ и петрол за ЕС? Отговор: Просто бизнес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, бизнесмена,

    29 Яну 2023 10:38ч.

    Ако бе способен на самокритичност, би съзрял симптомите на психопатията в горното си изказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички които твърдят, че са правили нещо тайно зад гърба на официалните институции и службите за сигурност, незабавно да понесат отговорност с цялата сила на закона.

    28 Яну 2023 15:59ч.

    Нинче, Нинче, явно си нанкала в кабинета и уж неразбрала, когато всички наши военни заводи са работили за Украйна и славно изнасяли уж за съседите на укрите, а всъщност за тях. Пилат-ка партийна си ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-по-най

    28 Яну 2023 16:04ч.

    Боко въдичаря излови шараните. "В последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители." Не били шарани, най били се слагали, разхлабени в структурите на мъжеложците в Симитли и в тези на нато-то с по-по-най-големите травестити, т.е.,американските по-по-най!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    28 Яну 2023 16:09ч.

    Цицорестата крушовска биволица в качеството си на министър разписа огромна купчина разрешителни за износ на спецпродукция, но тогава имаше и за джоба. После се сети, че електоратът и ще я линчува и в качеството си на председател на БСП категорично отрича да е разрешавала какъвто и да е износ на оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2023 16:19ч.

    Дали си мисли че някой и вярва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    29 Яну 2023 11:36ч.

    Да, вярвам на Нинова и я поздравявам за позицията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    28 Яну 2023 16:20ч.

    Тази все повече усеща колко дълбоко е затънала в лайната и продължава да потъва в тях. И вече нито своите и вярват, а предишните и “приятели” се отказаха от нея. За русофилите е предателка щото негласно е спомогнала за износа на оръжие за Украйна , а за т.нар. евроатлантици- че им е пречила да даряваме оръжие за Украйна и да се представим по-добре пред сахибите. Ама човек каквото си надроби , друг не може да му го направи. След известно време в подобно положение очаквам да изпадне и Радев€ с постоянните си въртенето и в двете посоки, никой няма да го харесва и вярва. Все пак той е в по-добра позиция, щото вече няма да го избират за нищо, а партнерите все ще му подхвърлят някакво кокълче. Най-малкото за “заслугата” му, че доведе доста майцепродавци от запад чрез служебните си правителства и им даде трамплин за нагоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    28 Яну 2023 16:30ч.

    още през 1147 г. Европа обявява кръстоносен поход срещу славяните, като френският религиозен фанатик абат Бернар призовава "просветените обикновени хора" да отидат в Русия, да избият всички там и да плячкосат всичко по пътя си. всъщност грабежът е основната цел (и кръстът върху хоругвите има същото значение като пречупения кръст на немските фашисти през ВСВ), а папа Евгений III веднага обявил съответна була, според която бандитите-разбойници ще получат пълно опрощение за престъпленията си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големите поражения за обединения запад

    28 Яну 2023 18:09ч.

    През 1187 в битката край Хатин (Палестина) Саладин - кюрд от Тикрит, султан на сарацините - разгромява западните рицари-кръстоносци. През 1205 г. в битката край Одрин цар Калоян разгромява западните рицари-кръстоносци и поставя началото на края на Латинската империя. През 1242 г. в битката ан Чудското езеро княз Александър Невски разгромява (удавя в езерото) западните рицари-кръстоносци от Тевтонския орден. През 1410 г. в битката при Грюнвалд обединените славяни на Полско-литовското кралство и руснаците на Смоленското княжество, под командването на крал Владислав II Ягело разгромяват западните рицари от Тевтонския орден. През 1812 г. император Александър I разединява обединения от Наполеон заад и триумфира в Париж. На 9-и май 1945 г. маршал Жуков триумфира в Берлин над обединения фашистки и нацистки запад, след подписаната безусловна капитолация от германския фелдмаршал Кайтел, обесен в Нюрнберг през 1946 г. след наказателния Нюрнбергски процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатания

    28 Яну 2023 16:31ч.

    Мадам язък,че си била все пак следователка . престани да повтаряш едно и също като Отче нас. това са пълни глупости дето го говориш и няма да те защити в съд. . Ако прокуратурата пожелае, готова си ,ще имаш обвинителен акт и ставаш подсъдима и може да те осъдят,като стой та гледай нищо ,че ги повтаряш тия мантри.. Стига да се установят някой неща за които няма какво да ти се обяснява. Тези приказки може да ги обясняваш на село на бабите до печката и под нея на котето и те да викат, аха,аха !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патрони не си, а пирони изнесе ли?

    28 Яну 2023 16:39ч.

    Како, знаеш за коя католическа държава е изнесено оръжието, което "не било за Украйна", но е в огромни за Европа размери. Знаеш много добре и къде държавата получила това оръжие го изнася и кой и срещу кого воюва с него. Не си измивай ръцете, като женски Пилат Пунтийски, защото много добре знаеш, че с това оръжие се убива този, когото евреите не можаха да убият първия път, щото възкръсна. Е няма да го убият и втория път, но вината за изковаването на пироните не я приписвай на България, нищо че сцената е изрисувана в любимата на масоните земенска църква. Ти ли си жената на Ковачки, пардон на ковача? Ти ли изкова пироните, како?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Яну 2023 16:42ч.

    Имам 2 снимки на български боеприпаси от Мариопол и от едно друго село (направих ги от екрана на ТВ когато журналиста снима с камерата ).Каза-завод номер. ..това са български.Лъжат като цигани нашите идиоти. Да пукнат до един.Ако имаше помощ трябваше да е хуманитарна и то и за уСраните така и за Донбас и Логанск. А не само за едните.Българска Черна Неблагодарност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зле брато, зле

    28 Яну 2023 16:48ч.

    Ох, как лъже тая Корни. Лъже истински, с увереност и сама си вярва, лъже с апломб, мозъкът й така е възпален, че за нея лъжата е истина. Лъже вече по нахално и от Айшето в махалата. Лъжата е нейното знаме под което приобщава живите баби. Лъжа-истина, истина-лъжа - всичко е гювеч за Корни. Горката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерие

    28 Яну 2023 16:53ч.

    Интересно, Нинова изобщо ли не е забелязала в качеството си на министър на икономиката, че ВМЗ (чиито принципал е) непрекъснато бълва боеприпаси, които се товарят от украински самолети и в Телеграм непрекъснато се появяват данни за боеприпаси, произведени от този завод и има крайни радикални призиви, ВМЗ да стане лигитимна военна цел. Още непосредствено след връщането на Атанасов от Киев, същият още тогава заяви, че има хиляди начини да се доставят боеприпаси на Украйна, независимо от решението на парламента. Нинова е имала възможност да издаде заповед, съгласно която до приключване на военните действия, определени боеприпаси да не се произвеждат, като предприятието бъде компенсирано, вместо да се дават компенсации за ток на фирми с огромни печалби. Но това може да стане само с решителност, а не с лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупава или хитра жено,

    28 Яну 2023 16:55ч.

    Много добре знаеш, че оръжието, което подписваш, че отива в Полша, после стреля срещу руските ни православни братя. Как мислиш, че стига да бойното поле в Украйна? Не се прави на незнаеща и невинна. Ръцете на всинца ви са оцапани с кръв. Колко пъти, докато беше министър, предизвика проверка или разследване по изнесените доказателства и факти със снимков материал, който безапелационно показваше товаренето с оръжие на украински самолети, които изнесоха тонове от него, появили се после на бойното поле? Нагла си. Дори да не зависи лично от тебе, което е ясно, пак си нагла, защото знаеш че си участвала в библейско престъпление и нямаш никакво извинение, че си позволила и България да бъде въвлечена в това за втори път, след като веднъж беше въвлечена за съюзник на Хитлер, но си запази територията благодарение на тези, които сега убиват с твоите пирони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    28 Яну 2023 17:55ч.

    Да !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си нагла, Корнелио !

    28 Яну 2023 17:01ч.

    Формално това, че нито един патрон не е с дестинация "Украйна" по документи, не ти сваля отговорността ! Всеки знае че при износ на оръжия /примерно за Полша, и на всички е ясно къде отива това оръжие/ - продавачът е длъжен да упомене в клаузите, че това оръжие не може да се реекспортира без негово съгласие ! Това е световната и задължителна търговска практика ! В търговията с оръжия се действа ТАКА ! Ето пример, сега дискутират коя страна колко "Леопарда" да дадяла на Украйна, и всички те трябва да имат разрешение от страната производителка и продавач, Германия ! Щото като са купували "Леопард"-и от Германия в клаузите е имало такъв пункт. Иначе може да се окаже че Турция например /за "бабло"/ е продала 50 танка на ... Русия ! Така че Корнела да не се прави на хитра, защото това не е хитрост, а чиста проба наглост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    28 Яну 2023 17:13ч.

    Най-важното нещо според мен е да не се допусне мобилизация на български запасняци, които да бъдат хвърлени на сигурна смърт във войната срещу Русия. Включването във войната с българи е логичната последователност на действията на българските политици. Аз наблюдавам същото презрение и пренебрежение на управляващите в Украйна и България към народа си, същата корупция и желание за безмислено забогатяване. Някой може ли да анализира адекватно с каква цел МС иска от КС да разгледа въпроса с мобилизацията точно сега? Какво ни готвят? Колкото до Нинова - вие дали правите разлика между ПРОДАВАНЕ и правене на оръжеен бизнес по нейно време, а сега ПОДАРЯВАНЕ (ПРЕДОСТАВЯНЕ) на засекретено оръжие на Украйна, нещо което оставя българксата армия нефункционална.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    28 Яну 2023 17:44ч.

    Щатите са фалирали и губят хегемона си над света, а за да предотвратят това трябва да принесат жертви на своите нефизически господари. Говоря не за десетки или стотици хиляди жертви, а за стотици милиони. С ковид-ваксините вярваха, че ще постигнат това, но резултатите са разочароващи. За това включват и други начини, като единия е да предизвикат пълномащабна война в Европа, почвайки от източната част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    28 Яну 2023 17:19ч.

    Ако на другарката Корнелита й покажат официален документ (с подпис и печат), че си е сменила пола, тя на документа ли ще вярва или на ....... си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кви са тези двойни стандарти?

    28 Яну 2023 17:33ч.

    Нали всички сме с Украйна, а Русия е агресор? Защо сега се срамуват, че са помагали на нападната Усрайна да се бори с държавата-терорист?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    28 Яну 2023 17:34ч.

    като гледам как дружно е полегнал жълтопаветният планктон на амбразурата, всичко е ясно. носители на "ценности", сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Яну 2023 17:49ч.

    След като експремиера и шеф на Нинова казва "изнасяхме оръжие за Украйна, но лъгахме българите", а Нинова казва "не сме изнасяли оръжие за Украйна", то един от двамата лъже, защото това са две противоположни твърдения. А като се има предвид масата видеоматериали от Украйна с намерено българско оръжие и боеприпаси и публикациите в авторитетни западни издания - тогава на кого да вярваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми вервай на про100Киро - харвардския лъжец

    28 Яну 2023 18:25ч.

    и на измамника с батериите за един милиард - Кокорчо! Те нема да те измамят! Защото тука има, тука нема, ама нищо не е чисто бяло и на 100% черно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Пърмаков

    28 Яну 2023 17:50ч.

    Да седиш на два стола е изкуство, което се отдава на малцина, но ти не си сред тях Корни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук не си прав

    28 Яну 2023 18:34ч.

    Седи си тя и на американския стол, и синът й "просперира" в САЩ, и на русофилския стол седи, начело на БСП в България, и с Радев непрекъснато се плюят, но задкулисно изпълняват заповедите на американското посолство. Тя малко по малко; той яко надръвчен триморски пингвин, в синергия с дневния ред на САЩ... А Боко риболовецът изби рибите на ПП и ДБ и плонжира пред мадам Мустафа. Доган е филосовски мълчалив и замислен, което не пречи и на ДПС да тика България в огъня на Новата световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    28 Яну 2023 21:16ч.

    Ще вкарат народа във война тези люде ! И Тримореца се прави на ни чул ни видял ,няма информация и външни му министър с танков профил в акъла , Корнела се мята като мрена рибка,народа ни мре а Пеканов гаси тока !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    28 Яну 2023 18:00ч.

    Министър председателя и казва ,че правителството в което е била министър е изнасяло оръжие, тя обратно ! Да се чуди Гешев ,какво да ги прави ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Яну 2023 18:05ч.

    Вчера Тагарев беше някъде из телевизиите и каза "всички знаехме, че оръжие се изнася за Украйна, потокът от товарни самолети не спираше. Но дори аз се изненадах от мащаба и количеството на изнасяното оръжие. Размера е огромен." Нинова, разбира се, не е знаела. Тя вчера падна от марс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леночкаааа обръсни мустакаааа

    28 Яну 2023 18:22ч.

    А колко ли хубаво и полезно за България щеше да е това, Христо Иванов и Демби Мирчев да бяха се натоварили на една лодка и да тръгнат за Украйна. А там на място другаря бойкикев кминтерновско отроче щеше да реши на чия страна да застане на бабаината ли или на по- модерния Марксизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Яну 2023 18:26ч.

    В най бедната държава най много рубладжии. Връзката е пряка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Яну 2023 20:00ч.

    Кой активира зип-ментето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    28 Яну 2023 18:44ч.

    вЕрваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свобода

    28 Яну 2023 19:32ч.

    Преки доставки сигурно не е имало, но косвени през други държави със сигурност. Така че, въпросът е не изнасяли ли сме оръжие, а кой на кого го е препродал, все с една и съща цел - въоръжаване на укритие. Това прави ли ни участници във войната, Ами за съжаление, отговорът е - ДА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Яну 2023 20:58ч.

    Нинова казва "нито един патрон". Вероятно има предвид, че не сме изнасяли патрони, а снаряди, мини, минохвъргачки, стрелково оръжие, артилерия, танкове и самолети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Злото няма граници

    28 Яну 2023 22:33ч.

    Ало коте мило, даваш ли си сметка, че с българските оръжия умират и се осакатяват хиляди православни млади момчета. Грех е , голям грех и няма как да не сте знаели за кого е предназначен износа на оръжията ! Цялата тая работа трупа мръсотия в душата.Труповете на тия момчета са стотици хиляди. Не могат да ги погребат , държат ги в хладилни вагони.Касапница е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • касапница

    28 Яну 2023 23:11ч.

    Да, наистина беше касапница при Соледар, където укронацисткият режим не спираше да изпраща нови и нови порции пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко хипотези

    28 Яну 2023 23:36ч.

    1. Понеже КП си призна публично злоупотреба с власт, виждаме че от неговите признания не последва абсолютно нищо от страна на държавните институции, или ако има не се знае как ще приключат. 2. При това признание е възможно да последва спиране на евтините доставки на суровини за производството от Русия. 3. Това е въпрос към капиталистите - кой плати оръжието, от кой джоб се извадиха парите? Защото ако е било подарено, или купено на занижени цени, демократичните сили защитаващи войната, не са ли реално комунисти? 4. Г-жата не е виновна че се оправдава, виновни с тези които трябва да разследват случая, първо журналисти, после и съдебната система. Явно никой не иска. 5. Има масова психоза по медиите, с цел непременно да раздели хората по тази тема. Имаме ли право на неутрална позиция, че не искаме да участваме, особено като си знаем положението на ограбена държава. 6. Всички политици с достъп до масмедии, вероятно имат един център на контрол и целта е населението да бъде упоено с правилните средства и посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    29 Яну 2023 8:09ч.

    Колумбийската мафия не изнася наркотици, който твърди обратното да покаже поне една фактура, издадена от мафията за износ на наркотик. (според ниновата логика)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Яну 2023 9:05ч.

    И ктао няма нито един български патрон в Украйна, къде са българските патрони - милиони от тях? Кво се правят на ударени, че не знаят? Краен потребител? Реекспорт, нещо документи, туй-онуй? А, да. И кога ще ни покажете 14 самолета Су25К наредени един до друг на летището в Безмер и да се вижда, че прехвърча сняг. Щото в момента точно това става там. А не съм съм чул шум от двигатели на Су-25. Чуващ нощен гул от може би Ф-16 или Ф-35. Но нощем... И не са български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • счупен грамофон

    29 Яну 2023 9:06ч.

    Заравянето на главата в пясъка е неподходящо, защото остая открити други части ! Нарочно??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато на процеса в Хага

    29 Яну 2023 10:34ч.

    в който се съдят главните руски военнопрестъпници и техните помагачи, това заявлление на К. Нинова ще бъде утежнявато положението на България обстоятелство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи