Нинова: Асен Василев е обсъждан за премиер с нашия мандат

Нинова: Асен Василев е обсъждан за премиер с нашия мандат

Асен Василев е обсъждан за премиер. Място на Кирил Петков в правителство с мандат на БСП не е обсъждано. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова Нюз. На уточняващ въпрос дали всички в хода на преговорите са се съгласили с това, Нинова отговори положително.

Започвам да мисля, че от „Има такъв народ” изобщо не са имали намерения да участват в съставянето на правителство. Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои. ИТН имитираха, има нещо, което ускори тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за председател на КПКОНПИ. Асен Василев е обсъждан за премиер с нашия мандат, коментира Корнелия Нинова.

Според нея всеки може да говори в партията си каквото реши, а Христо Иванов ѝ се е обадил, за да се извини. "Органите на БСП ще решат дали ще бъде върнат мандатът и ще го обявим във вторник. ИТН ползваха записа на ДБ като повод да напусне преговорите. Христов Иванов им го даде. От яростта, политическото озверяване и агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че имат истински страх да не се случи борбата с корупцията чрез промяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и решиха да дръпнат ИТН. Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, ИТН я получиха и я върнаха без неговото име", посочи тя. И уточни, че срокът на мандата е повод за нападки към БСП. 

"Приветствам усилията на Кирил Петков да търси алтернативи на доставките на газ. Има тревога по отношение на осигуряването му", отбеляза лидерът на БСП. И разкри, че при работещ парламент и КЕВР могат да бъдат решени мерки за справяне с високите цени.

"Едната е за две тарифи - за по-малко потребление за по-бедните хора и по-високото - за тези с басейните и палатите. Ако няма председател, това не може да се реши. Ключов елемент е избор на председател на КЕВР", отбеляза Нинова. 

"Миналата година към нас пак имаше призиви, но те бяха да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, ако не се върне мандата. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега защо е тази разлика? Заради последните седем месеца. Разбраха, че няма да има прошка за кражби, задкулисие и корупция. Натискът и агресията сега са безпринципни. Свърши времето когато ГЕРБ и ДПС могат да вземат решения в БСП. След изявлението на Трифонов не е коментиран въпросът докога ще държим мандата", заяви вицепремиерът в оставка. 

По думите ѝ не са водени разговори ИТН да нямат министри в евентуален нов мандат. "Никой от партньорите не е поставял такова условие. Това, че се върти в разговор на ДБ, не означава, че е вземано решение по този въпрос", категорична бе Нинова. И допълни, че записът на ДБ не е аргумент за оттегляне от преговорите.

Органите на БСП ще решат какво правим с проучвателния мандат, каза отново Корнелия Нинова. В понеделник свикваме Изпълнително бюро, във вторник - Национален съвет, и с коалиционните ни партньори от "БСП за България" ще обсъдим, ще решим и ще обявим какво ще правим, добави Нинова.

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

  • darkaveng

    23 Юли 2022 19:26ч.

    Жалка и тъжна картинка! Това е ръководството на бсп (с малко букви, б.а.) в момента! Кокорчо и за чеп на каца за зеле не става - ма министър-председател ще го правим! Аферим, че даже и машаллах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей това се казва табан-суратлия,

    23 Юли 2022 19:30ч.

    дебели очи. Бай Ганю със сменен джендър и без мустаки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    23 Юли 2022 19:31ч.

    Курнела и ко ги тресе шубе от следващите избори. А както е казано- шубето е голям страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    23 Юли 2022 19:34ч.

    мчи ти приключи ма, како...какъв мандат кви 5 лева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    23 Юли 2022 19:39ч.

    Какъв асен с Вашия мандат!? Коя си ти, за да предаваш социалистите?! Кога ще спреш с безумията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обсъждан, не излъчен

    23 Юли 2022 19:51ч.

    Вторник щели да приключат. На мястото на Радев ще приключа в понеделник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оръжейната кралица Нинова,

    23 Юли 2022 19:52ч.

    с чийто подпис под 280 документа за продажба на оръжие са убити руски войници и невинни граждани в Украйна... Отвратителна наглост, лъжи и цинизъм. Ако имаше капка съвест, трябва да се скрие в миша дупка - тя за правителство говори..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Юли 2022 20:29ч.

    Та нали до вчера казвахте, че сега министри не се обсъждат? Този асен да не би да е станал член на бсп, че ще го издигате за премиер с мандата на бсп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    23 Юли 2022 20:37ч.

    тая не разбра ли, далаверата свърши, обратно към чейс менхетън и фък офф..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Юли 2022 21:20ч.

    Според мен е назрял момента политици да бъдат пожертвани ритуално в името на усмиряване на населението.Кокорчовци и Корни са особенно подходящи.10-20г при първоначален строг режим.Няма нито кой да плачи за тях,няма и кой да се застъпи.Софиянци пък ще преглътнат липса на топло и вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    23 Юли 2022 21:41ч.

    Ако в комплекта се включат Кирчо и Баце, ще преглътнем липсата на топла вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тая на кой свят живее

    23 Юли 2022 22:13ч.

    щото няма нищо общо с хората....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    23 Юли 2022 22:37ч.

    На тая все някой друг й е виновен. Първо беше вътрешната опозиция в БСП, след това президента, сега са ИТН. А че за шест месеца отстъпи от всички червени линии, които сама постави и дума не обелва. На крива ракета, космоса й е крив. На България в такъв тежък момент на кризи, не й трябват некадърници с оправдания, а жизнени и способни хора, които да се нагърбят с решаване на проблемите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Органите на БСП ще решат какво правим с проучвателния мандат

    23 Юли 2022 22:45ч.

    Кои органи ма бульо, вътрешните или външните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемерие

    23 Юли 2022 22:49ч.

    Всички твърдяха, че не са обсъждани кандидатури за премиер? Лицемерие в пълна степен! Асен Василев е най-големият рософоб в правителството, но Нинова го одобрява за премиер? Асен Василев е другата страна на монетата, с Кирил Петков са еднакви русофоби. Слави напусна с достойнство тази коалиция, за което заслужава адмирации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яко манипулира другарката на американското посолство

    23 Юли 2022 23:26ч.

    Лъжите и манипулациите на другарката на САЩ - другарката им Нинова - край нямат! Например изтритата до арматурата мантра за "борбата с корупцията". Тази американска мантра вече не хваща декиш. Нинова ако беше чела соц. литература и ако беше наистина социалистка, щеше да знае, че КОРУПЦИЯТА Е ПРИСЪЩА И НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2022 0:29ч.

    Тази е като дрогирана от властта! Нищо друго освен властта не я интересува! Мислела за хората и щяла да търси алтертативен газ, при положение, че през наша територия минава руски газ за Сърбия, Унгария и Австрия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2022 0:30ч.

    Тази от нищо друго освен властта не я интересува! Мислела за хората и щяла да търси алтертативен газ, при положение, че през наша територия минава руски газ за Сърбия, Унгария и Австрия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2022 0:34ч.

    Като е толкова тарикат, защо не спре да плаща на Софийска вода и да почне да си носи вода с кофи от с. Крушевец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Юли 2022 7:42ч.

    Като чета безсмислените коментари над моя и като виждам колко елементарно прозират опорните точки на мутренската групировка разбирам че кесията за разкешване с глупави тролове е широко разтворена. Измислете нещо по- оригинално по адрес на Нинова, че втръснаха е до болка на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    24 Юли 2022 8:12ч.

    Ето ти нещо друго: НС показа червен картон на коалицията, вкл и на БСП. Тези последните загубиха доверието на собствените си хора, а тази лелка иска да прави правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    24 Юли 2022 8:06ч.

    Значи ти си готова Асен Василев да стане Мин Председател с твоя мандат? Час по-скоро се махай, никой не иска да знае за теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова изпрати бившия съпруг на Радева да взема мандата от Радев

    24 Юли 2022 8:32ч.

    Да уязви или подразни Радев. Ей така, безцелно. К*рвенски номера. Само за това си сърива Радев да приключи с мандата в понеделник, и да не я чака до вторник или по късно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова промотирала сивия кардинал на предателите Кокорчо за премиер!?

    24 Юли 2022 11:12ч.

    Пфу! На предстоящите извънредни избори за БСП ще гласуват само приятели и роднини на партийното ръководството. Познайте къде ще отидат мнозинството избиратели на столетницата? Ей затова продажниците ги е страх от избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи