Нинова: Ако имах възможност да върна времето, не бих издигнала кандидатурата на Радев

Нинова: Ако имах възможност да върна времето, не бих издигнала кандидатурата на Радев

Ако имах възможност да върна времето назад, не бих издигнала кандидатурата на Радев. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Nova News. Тя обвини президента, че сменя позициите си спрямо това, на кого говори. Освен това, според нея, има поводи да се мисли за това как да се „конкретизират” правомощията на служебните правителства, но настоящите промени в Конституцията не решават проблемите.  

БСП се обяви вече твърдо против всички приети промени.  

„Конституционният съд ще каже дали има противоконституционни текстове. Но от близо 50 отрицателни становища от всички юридически съсловия – адвокати, съдии, прокурори, НПО, граждани, има изразени съмнения за противоконституционност на някои от текстовете. Да, ние категорично се обявихме против всички текстове. Имаме своите аргументи. Трябва да се обединим с другите опозиционни групи, защото на нито една от нас не ѝ стигат гласовете за жалба до КС, ние сме готови за това”, каза Нинова.

Сред критиките на БСП са за двойното гражданство. „Ние категорично смятаме, че допускането на двойно гражданство е риск за националната сигурност и е предателство към суверенитета”, каза Нинова.  „Сигурна съм, че 2/3 от тези, които натиснаха копчето за тази промяна в Конституцията, не са чели закона за българското гражданство”, смята тя. И даде примери. 

„Представете си, че бежанец с 3-годишно разрешение за постоянно пребиваване в България се кандидатира и бъде избран за депутат или министър – това допуска тази промяна в Конституцията. Този човек, без да бъде проучван, получава достъп до секретна информация. В бежанските групи може да има някои инфилтрирани, терористични ядки. Този човек става народен представител, става министър на отбраната и има достъп до най-висока степен на секретна информация, участва в КСНС. Това крие риск за националната сигурност”, каза лидерът на левицата.

Даде и втори пример.

„Чужденец се жени за българка. При 3-годишен брак той е и български гражданин. Той също ще може да се кандидатира и при това ще се ползва с имунитет. Той не е проучван кой е, а има достъп до информация. Коя е гаранцията, че няма да злоупотреби? Това е огромен риск за националната сигурност”, категорична е Нинова.

Именно по въпроса с възможността хора с двойно гражданство да стават депутати Нинова отправи сериозни критики към президента.

„Той не си е променил мнението. Той просто има 2 мнения по важните въпроси, в зависимост от това къде и пред кого говори. Мога да ви дам примери. На срещата в Мюнхен през 2022 на върха на НАТО. Там се взе решение, че Русия е най-голямата заплаха за Европа, че е терористична държава, затова да се отпуснат 20 милиарда допълнително. Той се съгласи. В България каза, че Крим е руски. В България – едно, пред партньорите - друго”, коментира Нинова.
 
Тя коментира още, че именно служебно правителство на Радев е дало възможност за премахването на Паметника на Съветската армия.

„Много се спори кой е дал старт и как е тръгнал демонтажът на паметника. Служебният кабинет на Румен Радев дава старт на тази процедура”, каза Нинова и показа документ. „Ето го документа от Министерството на културата от 30 март 2023 от служебния кабинет, който дава становище. В него пише: Паметникът на Съветската армия не е елемент от Недвижими културни ценности, не притежава статут на военен паметник и не е културна ценност по смисъла на закона”, прочете Нинова.

Според нея събраните подписи за референдум за запазване на 3 март за национален празник, ще бъдат използвани за създаването на нова парти.  
 
„Вчера се отказаха от референдума. Защо? Отново манипулираха хората. Събраха подписите за референдум, не ги внесоха, ще правят партия „3 март” с тази подписка. Те сами намекнаха за това. Александър Маринов каза, че тук има потенциал за новата партия. Румен Радев подкрепя този проекти”, каза Нинова.
 
Запитана дали съжалява, че е издигнала кандидатурата на Румен Радев за президент, тя каза: „Не бих го направила отново. Особено първия мандат той го дължи на мен лично, като издигане на кандидатурата”, каза Нинова.
 
„Няма лошо да се правят нови партии. Но на един президент не му е това работата. Ако иска партия – да напусне президентството, да я оглави, да се състезава”, продължи Нинова.  

Относно Конституцията и правомощията на президента, тя коментира, че има основание да се мисли за промени.

„Служебните кабинети на Радев очевидно преминаха границата – подписваха договори за 30 години, уволниха 7000 души. Имаме повод да мислим как да се конкретизират правомощията на служебните кабинети, независимо дали е Радев. Това, което направиха в Конституцията, според нас, не решава проблема по същество”, каза лидерът на БСП.

Тя отправи критики и към бюджета. Според нея се „изсипват пари”, а няма промени.

Оценката на Нинова за първите 6 месеца на кабинета е „слаба”. „Целите, които самите те си поставиха, не се изпълняват. Планът за възстановяване и устойчивост, Еврозона,

Шенген. Хайде за Шенген имаме добра полуновина, дано да стане. Говоря за целите, които си поставиха за Нидерландия. Но остава Австрия. И остава това да ни приемат пълноценно, а не само по въздух. Има още доста неизвестни. Така че оценката е слаба, незадоволителна”, каза Нинова. 

Тя очаква при ротацията да има „ново сътресение за държавата”, а партиите, подкрепящи кабинета, да „се хванат за гушите, за това, кой министър да бъде сменен и кой –не”.

 

 

Коментари

  • ?????

    23 Дек 2023 20:19ч.

    Значи за първият път не съм съгласен. За втория път го писах много пъти още до издигането на кандидатурата на Радев че Нинова трябва да изкара кандидат срещу Радев. Да щеше да загуби, но щеше да съхрани партията. Тя избра най-идиотския вариант - да подкрепи Радев и да стане вицепремиер в неговото(уж) правителство на Кики. Да се оправя. Тръгна добре и дотам. Четете отвреме навреме диванните експерти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Дек 2023 20:50ч.

    Основния въпрос е КОЙ го спусна на Нинова за кандидат ??!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Дек 2023 20:56ч.

    Съдейки по триморието на първо място е Галя. Да не говорим че Байдън поздрави президента Радев заедно със световно неизвестния продавач на изсушено кисело мляко Кики Петков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 21:15ч.

    Стига с тая Галя. От Щатите и го посочиха. А там има две партии. Да каже кой. Име. Групировка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • познават се по плодовете

    23 Дек 2023 21:19ч.

    Галя,Галя ! България е нато и нато е България ! Играе се цирк и Галя си върши работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Дек 2023 21:22ч.

    Алиске що се правиш на две и половина. Галя е нарицателно къде те правят чупки в кръста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 21:42ч.

    Информацията, когато Радев се появи с кандидатура беше, че е посочен директно отвъд океана. Проектът Триморие го обяви на Полша Тръмп, но нашичкият тръмист не е . А и самият Проект до сега не мога да изясня коя група в САЩ го бута. Шеф на първата му канцелария като президент беше основателката на Отворено общество в Б-я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Дек 2023 21:51ч.

    Имах предвид къдеТО те правят чупки в кръста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    23 Дек 2023 22:01ч.

    Е, как кой. Решетников, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    23 Дек 2023 23:40ч.

    Да, Радев си е западен продукт. И сертификатите и двамата харвардски терористи са благодарение на него. А сега, играейки като тяхна опозиция, цели да спечели останалата част от електората. С новите конституционни промени пък получава абсолютната власт при негово правителство или такова с негови хора. Найс, а?! Галя от посолството удари дюшеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    24 Дек 2023 8:08ч.

    Слави Трифонов си го хареса още през 2008 г.: https://www.facebook.com/watch/?v=284662496472637

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Дек 2023 20:20ч.

    Абе те и твоите съпартийци, ако отново имат възможността никога няма да те издигнат за Председател на БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Добрата" Нинова

    24 Дек 2023 12:32ч.

    приватизира и окупира БСП по същия тертип, по който фашизоидно-мафиотската слобка ППДБ-ДПС-ГЕРБсдс прекрои Конституцията в свой фашистко-мафиотски интерес. Вече няма кой да бътне Нинова, защото тя подмени социалистическия принцип на ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯ ЦЕНТРАЛИЗЪМ в БСП с принципа на ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ на членовете на БСП (които тугуват по времето на социализма). Така Нинова, с манипулации и евтина пропаганда, насочена към своите манипулирани "другари и другарки" - партийни машинки за гласуване, - които омайва с евтина и лъжлива пропаганда от типа "нито един патрон за Украйна", си осигирява председателското място в БСП. Съвсем забрави, че самата тя беше срещу присъствието на депутати на БСП за повече от три мандата в антинародното "Народно" събрание. Вместо да организира първичните партийни организации в София, Перник, Самоков и другаде в страната да дойдат в София и да не позволят нарязването на Паметника на Съветската армия, Нинова изигра някакви слаби сценки в антинародното "Народно" събрание. Нинова със сигурност не знае "Що е то социализъм и има ли той почва у нас?" (Д. Благоев) или най-малкото не я интересува. Тя си има единствено дете за заложник на американските интереси в САЩ, докато триморският ни пингвин, съгласуван с Нинова за президент, работи "в синергия с дневния ред на САЩ." Сега Нинова се опитва да играе "доброто" ченге за сметка на Радев, който прави същото, но за сметка на собствените си полуидиоти Кирчо и Кокорчо. нАТО Е ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ (ТУРЦИЯ ИМА СВОИТЕ ПЛАНОВЕ В ЮГОИЗВОЧНА БЪЛГАРИЯ И ГИ ДЕКЛАРИРА В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ГЕОГРАФИЯ), А ФАШИСТКО-МАФИОТСКОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО НИ ВКАРВА В ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКАТА ВОЙНА НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ БИЯТ С БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО. Децата на предателите на България живеят или учат в държавите врагове на България - държавите-членки на българофобското нАТО. Бог да пази нещастна България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    23 Дек 2023 20:22ч.

    Ами късно е либе за китка. Този тъпанар нанесе щети за години напред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, Румен Радев наистина пречи

    23 Дек 2023 20:28ч.

    А Нинова дали пак щеше да играе с ПП-то!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова игра с посочените от Румен Радев

    23 Дек 2023 20:28ч.

    Значи ли, че е срещу ПП-то?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Нинова покрай Румен Радев и се вдигна реномето

    23 Дек 2023 20:31ч.

    После покрай Истанбулската конвенция, но реално дори битката и срещу Гергов не е за народа. Разбирам, Гергов е еди какъв си, но в същото време Истнабулската конвенция настани ли се навсякъде в българските закони? Да, тя е у нас. Защо никой нищо не направи срещу реалните действия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    24 Дек 2023 12:15ч.

    Напротив - РАДЕВ дължи президентстването си точно на Нинова. Както ПП дължи реализирането на политическия си проект точно на Радев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА!

    23 Дек 2023 20:34ч.

    Курнела казва това, което безмозъчните отказват да проумеят -точно мунчо радев е причината МОЧА сега да е в депото в Долни Лозен.Неговият служебен министър на културата посочи, че това не е културен паметник, а неговата служебна областна управителка направи площадката на постамента.А лумпените псуват и кълнат Тодева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Дек 2023 20:53ч.

    "Ето го документа от Министерството на културата от 30 март 2023 от служебния кабинет" Е, кво? Да не би да е казал "Махнете го!"? Паметниците са за това, да опресняват паметта ни, което не ги задължава да са "културни" паметници, каквото и да означава това. Нинова почва да се вманиачава - Радев ѝ бил длъжен, Ваня Григорова ѝ била задължена. Сигурно и Русия ѝ е задължена, че не е разрешила да се изнесе нито един патрон за Украйна. Има ли някой да не ѝ е задължен за нещо. Дали и Исус не ѝ е задължен за раждането си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    23 Дек 2023 20:35ч.

    сигурно. наблюденията показват, че през последните години верните решения, взети от корнела, се броят на пръсти. докара партията си до два файтона привърженици. и продължава да дерзае. радев допусна груби грешки, но не и в сравнение с тая гусжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    23 Дек 2023 21:23ч.

    Не спекулирай. Има разпечатки на гласуването

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    23 Дек 2023 21:29ч.

    "Има разпечатки на гласуването" -- някои са започнали празненствата ударно, види се...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерието на Нинова

    23 Дек 2023 20:36ч.

    По въпроса за двойното гражданство. Възраждане бяха направили предложение параграфът за двойното гражданство изцяло да отпадне, но БСП на инат, защото е предложен от Възраждане, гласува против отпадането му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    23 Дек 2023 20:38ч.

    Голямото лицемерие продължава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът на Съветската армия не е елемент от Недвижими културни ценности, не притежава статут на военен паметник и не е културна ценност по смисъла на закона”, прочете Нинова.

    23 Дек 2023 20:37ч.

    Какво не е, е ясно, но какво е тогава . Извадено от подтекста, недовършен текст, дайте целия текст на документа и във врзъка с какво е направен? Интересно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    23 Дек 2023 20:46ч.

    На 17.12. Афера в статията Измамникът Радев показа документ на МК , с който МОЧА не е културен паметник.На мунчо радев си изкарвайте беса, че разрязаха окупатора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак питам, разбрахме какво не е

    23 Дек 2023 22:00ч.

    Какво е тогава? Какъв е бил поводът за този документ? ......... Бронз? ............ А Афера отдавна не е фактор, служи на Пеевски като първа булонка. Откакво заяви в прав текст, че Пеевски бул умен, цитирането и е анти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    24 Дек 2023 3:14ч.

    Ами ако закона ви е такъв, значи заради този закон паметника е в тази категория. Само дето законите ги правите в НС, а не в президентството, така че какво сте променили в закона, че да може този паметник да бъде изритан от културните паметници. Нека да видим кой и кога е променил закона, Нинова като е в НС най-добре знае. И нека фокуса да е в регулярните правителство, а не в служебните, промени в Конституцията може да правите за регулярните правителства да сте сигурни че с никакви вратички няма да ни вкара във война, какво се занимавате със служебните, до гуша ни дойдохте, имаме фашисти и мурти в комбина вие до Радев опряхте, спрете се бе. Единствен който да подкрепите е Възраждане, Костадинов, Сидеров, само те имат правилна политика за защита на държавата и народа. Гласувах за БСП точно заради Нинова, но сега съм твърдо за Възраждане, всеки който ги плюе и отбягва е просто предател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    24 Дек 2023 3:22ч.

    Ами ако закона ви е такъв, значи заради този закон паметника е в тази категория. Само дето законите ги правите в НС, а не в президентството, така че какво сте променили в закона, че да може този паметник да бъде изритан от културните паметници. Нека да видим кой и кога е променил закона, Нинова като е в НС най-добре знае. И нека фокуса да е в регулярните правителство, а не в служебните, промени в Конституцията може да правите за регулярните правителства да сте сигурни че с никакви вратички няма да ни вкара във война, какво се занимавате със служебните, до гуша ни дойдохте, имаме фашисти и мурти в комбина вие до Радев опряхте, спрете се бе. Единствен който да подкрепите е Възраждане, Костадинов, Сидеров, само те имат правилна политика за защита на държавата и народа. Гласувах за БСП точно заради Нинова, но сега съм твърдо за Възраждане, всеки който ги плюе и отбягва е просто предател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоталитарните календари за 2024 г.

    23 Дек 2023 20:47ч.

    . Традиционната селекция от тоталитарни календари за 2024 г. Както обикновено, изберете този, който ви харесва, разпечатайте го на картон във формат А3, ламинирайте ги и го закачете у дома или на работа. https://swalker.ru/news/4379-totalitarnye-sovetskie-kalendari-na-2024-god.html С този линк можете да изтеглите всички тези календари с висока резолюция за печат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борил

    23 Дек 2023 20:51ч.

    Тая разплута лелка пак се изказва неподготвен. При нея емоцията е пред разума, ако има такъв. Радев е на светлинни години от нея. Той има най високият рейтинг, атя разби БСП. И вероятно не знае, че голяма част от членовете на партията предпочитат Радев пред нея. Да бъде сигурна, че ако върнем времето назад и аз не бих гласувала за нея. За Радев винаги, за Курнела никога повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Дек 2023 20:52ч.

    Не може хем това в онова, хем душата - в Рая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    24 Дек 2023 12:09ч.

    Тъй верно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепа

    23 Дек 2023 20:57ч.

    Курнела да проучи кога една скулптура е паметник на културата?! Да ПСАО е исторически, но за да е паметник на културата, трябва да отговаря на определени критерии. Това обаче не го прави назначи, напротив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепа

    23 Дек 2023 21:01ч.

    Курнела да проучи кога една скулптура е паметник на културата?! Да ПСАО е исторически, но за да е паметник на културата, трябва да отговаря на определени критерии. Това обаче не го прави назначи, напротив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепа, Пепа

    23 Дек 2023 21:27ч.

    Първо ти проучи и тогава се изказвай. Неподготвени си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    23 Дек 2023 21:02ч.

    Радев е най-достойния президент,който сме имали! борисов,нинова ,дпс, "демократите" са в един отбор,различни партии само за мимикрия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох Боли

    24 Дек 2023 12:08ч.

    За ✊ СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН! Но ✊ БЕ САМО ЗАРАДИ КОПРИНКОВ И С-ИЕ, А БЪЛГАРИЯ - ? Я ЯЛИ! Радев е президент на България, а не на администрацията си! БОКЛУК!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагла

    23 Дек 2023 21:08ч.

    Тая вече няма ли да напусне партията!!! Превъртяла е!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    23 Дек 2023 21:19ч.

    Корнела пак не може да приоритизира нещата. Да, Радев е страшно виновен, взе си голям грях с издигането на канадските еничари. Но в момента нормалните трябва да търсят обединение, за да се изринат тези боклуци. Пък и какво право има тя да съди Радев, след като беше вицепремиер в правителстовото на кокорчовците. Ако пък е вярно това, че е отказала на Боко да прави коалиция, вината й става още по-явна. Разберете, хора, всички трабва са се обединят срещу най-продажното правителство в историята на България, дано се разглоби най-сетне тая "сглобка", дума, отвратителна колкото и участниците в нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Дек 2023 21:45ч.

    Ха ха. Корнелия заедно с Радев са създателите на тази сглобка/некоалиция. Без тяхното участие Кикитата щяха да се никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 21:21ч.

    Прекалено много очаквате от една проевропейска партия. Социалисти сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    23 Дек 2023 21:45ч.

    това е в основата. както е посочил някой по-горе, не може хем "ламборгини", хем задна седалка. ограниченията, които налагат на поведението на гусжата обвързаностите с аврупата и ценностите ѝ, водят до невъзможност да се запази собствения електорат (той не ги споделя тия ценности), а и да се заемат празни ниши в обществото. нормално е да се появят други играчи, които ще направят това. гусжата рядкоскача публично на про100киро и ко.коро (те са в ценностната ѝ група). виж, генерал радев е друго нещо. та, така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    23 Дек 2023 22:13ч.

    Корнелоо, корнелоо...евала...разтури я тая мръсна котерия БСП...Ти си гробокопачът на БСП...евала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е назначен от тези на снимките - 23.12.2016 г.!

    23 Дек 2023 23:19ч.

    Най-вече на две от снимките, където Радев е в наведена поза в двойка и другата - в тройка! ..... https://www.24chasa.bg/index.php/ozhivlenie/article/5953751

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    23 Дек 2023 23:33ч.

    Абе и Радев не пърха от щастие като се сети за Корнелия, но пък Станишев се върна доста "навреме" в България и очевидно отправя заявка за поеме БСП в свои ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 23:40ч.

    "Конституционният съд ще каже дали има противоконституционни текстове" Ох, боже... КС може да тълкува КОНСТИТУЦИОННИ текстове и дали нещо им съответства. Да искаш тълкувание на поправката на констистуцията, демек дали самата конституция съотвества на конституцията, е оксиморон. Виж, дали това има смисъл или поправката е поредната идиотщина, е друг въпрос, ама се решава по друг начин. Изпуснахте времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    24 Дек 2023 0:40ч.

    Лельо Корни ! Връщай каквото искаш и приказвай каквото ти хрумне, но не забравяй, че свали партийката си до маргинални 7-8%. От тази позиция да скачаш и пръцкаш е безопасно - за дебелаците ! При КС пак не си в час - там квотите са ясни, компромиса ви го нахака дебелян. А не съм чул да си обелила "копче" за него .... пърхутка си !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    24 Дек 2023 4:13ч.

    ако не беше Радев, нямаше да има ПП, които да спечелят изборите, да съставят правителство, в което нинова да е вицепремиер и да изпраща оръжие за украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 7:04ч.

    И как Радев спечели изборите за ПП? Ти гласува против ПП, ама Радев им ги спечели? А ти гласува ли изобщо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    24 Дек 2023 21:32ч.

    виж сега, ПП това всъщност е Петков, все още, а той използва рейтинга на президента, сега обаче тези които гласуваха на последните избори за "промяната" са настроени вече против президента, критикувал ги бил защото им завиждал за Харвард, обяснявам че президентът също е учил в САЩ, в най-реномираното висше военно училище, но не сега едни са разочаровани, а други не знаят какво да мислят, гласуваха за петков, а по телевизиите само пеевски и борисов. И да, гласувах, но не за тях, нито за нинова, на предишните избори, които ПП спечелиха, бях в чужбина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пацо

    24 Дек 2023 8:30ч.

    Изглежда, че Корни се гушна с Шиши и го предпочита пред Радев, сигурно той ще е новия и кандидат, само не знам дали ще ни поканят на свадбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кури дръж се като мъж

    24 Дек 2023 9:06ч.

    Тарикат мъж не писка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2023 9:26ч.

    тоъ калоян методиев (психопатолог) я побърка тая пачавра ( Уййййкинд е днес : големъ работъ сме "прееезентираните" идиоти (по ПХ) (казъх)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    24 Дек 2023 10:24ч.

    Като ви чета разбирам, че за всичко у нас е виновен Радев, както за всичко по света е виновен Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    24 Дек 2023 12:02ч.

    Ми Държавен глава Е! Как да не е виновен, като той представлява България! За какво КОНКРЕТНО е виновен: 1. Не застана на страната на народа си, заявявайки че възстановена Русия върху руините на Съветския съюз не е агресор, а боец за НОВ СВЕТОВЕН РЕД. Който ред може само да облагодетелства неголяма България, защото от Освобождението (на 3 март) досега НЯМА ДРУГ ПО-СИЛЕН ОБЕДИНИТЕЛЕН ИДЕАЛ. За който загуби или по-точно не спечели три войни, от които две световни! 2. Не представи проект за НОВА КОНСТИТУЦИЯ. Изисквайки от провалената институция Народно събрание - ВЛАСТТА с Президентска република! 3. Не поиска властта директно от Суверена чрез Референдум и народни допитвания защото ЛИЧНО ТОЙ Е ОВЪРГАЛЯН В КОРУПЦИЯТА И Е ЗАВИСИМ ОТ ПОСОЛСТВОТО! АМИН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • живата история на БСП - ренегати от всички розови бои, съединявайте се!

    24 Дек 2023 10:27ч.

    Най-отвратителното нещо за наблюдение е жена на солидна възраст, все по затъваща в отвратителни апаратни игри, за да спастри или умножи властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисъл и емоция

    24 Дек 2023 10:46ч.

    Водещите политици може и да са глупави. Случвало се е неведнъж в историята. Поне не трябва да го демострират явно! Това изказване на д-та Нинова е видимо нещо глупаво! Машина на времето още няма - т.е. тезата е напълно безпредметна, всява само допълнително напрежение, принудено ожесточава противопоставянето, без да внася нищо ново в картината, без да предлага решение или изход. Нейното разочарование от направения избор е отдавна известно. Имаме основателни подозрения да смятаме, че коренът на това разочарование е неуспехът на Нинова да превърне Радев в "нейното магаре". Тя мрази БХ, но очевидно тайно му завижда заради неговата непонятна способност да доминира без ограничение хората си - нещо, което беше особено ясно демонстрирано при онова жалко недоразумение - хем президент, хем магаре, хем полусиноптичка. Защо ли завижда? Партията на хиеновите кучета е съставена практически без изключения от бледи личности, без достойнство и доминирането им не е чак такова човешко достижение. Завистта на Нинова по-скоро говори за прикрит неосъзнат стремеж към лидерство от брутален, феодален, абсолютен тип, което я поставя в крайно негативна светлина. Формално погледнато, еманципирането на Радев би следвало да се оценява като едно достойно, силно постижение и като някаква форма на модерен "героизъм". Обаче, неговото непоследователно поведение и говорене, все повече задълбочава съмненията, че нещо в нагласите и мотивите при този човек също не е напълно ясно. Да, не е лесно да си патриот в съвременния свят на дребна, незначителна и отмираща страна. Дисонансът при Радев е смущаващо голям - той или играе тази игра твърде несръчно, или при него има нещо смущаващо! Нинова дължеше на обществото един съдбовен отговор. Кой и привлече вниманието върху Радев. Горе се твърди, че било директно Посолството. Категорично не приемам тази теза. Тя сама посочи, че изначално Радев въобще не е влизал в сметките, дори в дългия списък, че предложението за Радев е дошло от партиен другар, а в контекста на разговора се разкри, че този другар не е от първите редици на БСП. Може и да е било завоалирано мероприятие на Посолството, някаква многоходова комбинация - това не може да се изключи, но първо трябва да знаем - кой и как го е предложил. Ние също можем да мислим и да се ориентираме. Ето едно такова изказване би имало "добавено стойност", сега Нинова просто ни занимава досадно и за пореден път с женските си емоции. Глупаво и ненужно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    24 Дек 2023 11:51ч.

    Како, в живота и историята няма "АКО"! Ако не си, да си! Член 6. Айде бегай у Крушовица да си лекуваш болните амбиции и комплекси, заради които постави на карта цялата бъдеще на най-старата европейска държава! Кадровите грешки се заплащат най-скъпо. КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенчо

    24 Дек 2023 12:01ч.

    Тази пак се е оср@ла. Оср@ БСП, както Боко тиквата оср@ България. И продължава да осир@, както впрочем и бившите й колеги седерунгели от сегашната сглобка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Дек 2023 13:01ч.

    Единствените плюсове на Радев е че не е мъжленцето на синоптичката или на нацията майката. И все пак е единственият изборен успех на Корнелия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така,

    24 Дек 2023 14:39ч.

    пиша анонимно, защото по неизвестни причини не се появи предишното ми мнение. Считам, че никой не ни е виновен за създалото се положение, а самите ние, защото вместо да идем на избори, ходихме за гъби. Най-лесно е да се оправдаваме с Нинова, Радев или филанкишията, но истината е тази. И сега не напразно се появява и Станишев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И така,

    24 Дек 2023 14:52ч.

    Можеше и друг да се издигне, партията имаше достойни имена, но положението беше такова, че надали щеше да се постигне такъв резултат, имаше подходящи имена на социалисти, но резултатът надали щеше да е такъв. Добре ще е патриотите в страната независимо от други обстоятелства, да се обединят, за да има успех, иначе зле за болшинството българи - иначе една малобройна прослойка ще спечели от това, както е ставало винаги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 15:22ч.

    "имаше подходящи имена на социалисти" Кой например? А и не е там работата. Работата е там, че тя си въобразява, че заслугата е само нейна. И за двата мандата на Радев и за успеха на Ваня Григорова (това си е успех) и за кво още ... За квото се сетим. Истината е, че аз гласувах за Радев, въпреки Нинова - не ме интересуваше кого подкрепя. . Първия път - нямаше как да подкрепя чалгата - майката на народа - Цецка. Втория път - заради самия Радев. Нинова що не се яви на некой мажоритарен избор, да се види, колко е влиятелна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не за всичко

    24 Дек 2023 17:47ч.

    е виновна Нинова, за да си измиват съвестта с нея. Още в началото старите водачи хич не им се искаше да се сбогуват с властта си, а всъщност не правеха нищо, имаше нужда от смяна . Но идването на външен човек не беше желателно, а вътре не можаха да се споразумеят, кой да води бащина дружина. Затова и Нинова успя. При всички случаи с идването и партията успя да се активизира и така и по нейно предложение и действие бе избран Радев.Всеки разумен би признал, че с нея се подобри влиянието на БСП в страната. В крайна сметка това беше за добро и не може да се отрече, освен от неудовлетворените по една или друга причина. По нататък партията да си решава, членовете и най-добре ще решат, какво е добро за партията им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смятам,

    24 Дек 2023 18:10ч.

    че Нинова е права поне за сега за двойното гражданство. Направим ли го, няма никаква гаранция до какво може да доведе, има различни хора . Ако някъде съществува, може да са дозрели за това или двойните граждани са болшинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи