НИМХ спряо информацията за времето в медиите в знак на протест

НИМХ спряо информацията за времето в медиите в знак на протест

 

Националният институт по метеорология и хидрология спира подаването на информация за времето към медиите от днес в знак на протест. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ директорът на института проф. Христомир Брънзов.

 

От вчера НИМХ спря да подава информация за времето на сайта си. Вместо обичайната прогноза, на сайта излиза съобщение за протест.

Проф. Христомир Брънзов заяви, че решението за протеста е на служителите на института. Той ги е помолил единствено да не спират измерването на атмосферните условия, международния обмен и системите за ранно оповестяване. 

 

НИМХ обяви протест заради намерението на депутатите да прехвърлят института от Министерството на образованието към Министерството на околната среда и водите. От правителството са категорични, че това няма да доведе до загуби за института. Зад идеята за прехвърлянето застана и образователният министър.

 

Учените обаче се страхуват, че това ще е проблем за осъществяване на научната им дейност, която е съществена част от работата им, посочва БНТ.

 

 

 

Коментари

  • киро кюмюря

    17 Фев 2022 9:07ч.

    Е нали искахте да се махнете от БАН? Там се занимавайте с наука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Фев 2022 9:16ч.

    Тези завалиите не знаят какво искат. Не им харесваше в БАН - махнаха се. Сега не им харесва да съм към Министерството на околната среда и водите - протестират. Да им направят едно Министерство на Капризите и Променливото Време и да се кротнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха

    17 Фев 2022 10:41ч.

    Да би си мирно седяло (в БАН), не би чудо видяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    17 Фев 2022 13:32ч.

    А мангизите от продажбата (!) на метеоданни? А автоматичните метеостанции къде са? А градусите в полза Топлофиция-София? А игрите на Брънзов с Тиквоний за едно каре за 500 - 800 милиона евро зад спирка ХМС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи