НИМХ прекрати протеста, възобновява прогнозите за времето

НИМХ прекрати протеста, възобновява прогнозите за времето

 

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прекратява протеста си и възобновява издаването на прогнозите за времето за медиите.

 

Основната причина за спирането на протеста е, че един чисто професионален протест беше политизиран, заяви за БТА генералният директор на НИМХ проф. Христомир Брънзов. Той припомни, че протестът на учените от института НИМХ е заради преминаването му от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите.

 

Днес в парламента беше приет един от членовете на Закона за водите, според който принципал на НИМХ не е вече министърът на образованието и науката, а министърът на околната среда и водите. Затова запазваме протестната си готовност, докато бъдат гласувани и другите тескстове за НИМХ, които са в Закона за водите и са свързани с нашата автономия, обясни проф. Брънзов. Той каза, че ще настояват и да бъде възстановен делегираният бюджет на НИМХ.

 

В 14.00 в петък ще дадем пресконференция в Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи още директорът проф. Христомир Брънзов.

 

 

 

Коментари

  • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

    17 Фев 2022 22:56ч.

    Извънредна новина! Проф. Брънзов сънува, че НИМХ се прехвърля към министерството на отбраната. Веднага му присъждат звание бригаден генерал и го определят за командващ Мелтем ветровете. Брънзовата семейна мандра е определена за специален доставчик на БА за козе сирене и метеорологични прогнози. Сънятна професора се оказва пророчески и на сутринта той е отведен на разпит в прокуратурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи