Николай Събев: Коалицията ни е като италианско семейство без проблеми в спалнята

Николай Събев: Коалицията ни е като италианско семейство без проблеми в спалнята

Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята нямаме. Това каза министърът на транспорта Николай Събев в интервю за предаването "Защо, господин министър?" по Би Ти Ви. Той уточни, че в случая става въпрос за "игра на асоциации". В тази игра ролята на президента Румен Радев е на тъщата, която дава указания какво да правим в леглото. Тази, които предричат предсрочни избори, пък са съседите на семейството, които чуват сутрин много шум.

На въпроса за кого би гласувал, ако все пак скоро има избори, той отговори: "Аз ще гласувам за тези, които ще подпомогнат най накрая България да излезе от зависимост - да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска държава в един богат Европейски съюз, където нещата са добре регулирани".

Събев вижда в лицето на съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев именно такива личности и затова се е съгласил да участва в тяхното правителство.

Билетите за влак няма да поскъпват

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът на транспорта увери, че за него ще бъдат похарчени необходимите средства, без да се прахосват пари. Той припомни, че правителството е заделило 5 млн. лв. за превозването на бежанци.

За жп превоза той отново обеща бърза реформа и подобряване на услугата. По думите му към момента не се предвожда поскъпване на билетите за влаковете. Събев напомни, че е обещал увеличение да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество според него може да се постигне до 2024 г.

Проверяват превозвачи за концентрация на пазара

Не става въпрос за преследване на фирмите превозвачи, които излязоха на протест, а за проверка на някои от тях за концентрация на пазара, обяви министърът на транспорта.

Заповедта за проверката е от март месец и именно тези фирми излязоха на протест, уточни той.

Според Събев при оптимално разпределение на държавната субсидия за превозвачите няма да се налага поскъпване на билетите за този вид превоз.

 

 

Коментари

  • СМЕХХХ

    30 Май 2022 13:13ч.

    събев, от 32 години даже не сме американски щат, а по-лошо - колония на сащ! Какви 16-ти републики, какви глупости дрънкате постоянно, продажници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коалицията ви е престъпна

    30 Май 2022 13:51ч.

    Вече сте си заработили поне по една доживотна присъда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Май 2022 14:03ч.

    Този е абсолютно неадекватен. Измисли международна ЖП линия през Етрополе. Гледайте след 2 мин и 45 сек. НЯМА ЖП ЛИНИЯ ПРЕЗ ЕТРОПОЛЕ, А ОЩЕ ПО МАЛКО МЕЖДУНЯРОДНА ОТ ИСТАМБУЛ , ПЛОВДИВ СОФИЯ, БЕЛГРАД, ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаме пробив в здравия разум!

    30 Май 2022 15:51ч.

    Ало редакцията, може ли да върнете тая новина на първа страница, щото много ме кефи да чета коментарите под статии за този, а пък тука са само три! А то като става дума за креватни работи, темата е плодотворна! Радев тъщата - а?! Остава да каже, че му миришат зелените чорапи - на керосин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Много е джендърно вашето „семейство“!

    30 Май 2022 15:58ч.

    Спалнята ви се споделя от толкова огромна група каращи се хора, че само тъщата ви е проблема и комшиите. Щом признавате Радев за тъща, ще го уважавате :))), той е от семейството. Но да ви кажа, че усложненията в отношенията на едно семейство са по-голям проблем, сравнени с „леглото“. То да те е страх да направиш партия в наше време и да влезеш в парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи