Николай Павлов за ПП: Тези хора не знаят как се управлява държава, за тях това е неясно

Николай Павлов за ПП: Тези хора не знаят как се управлява държава, за тях това е неясно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Проф. Николай Габровски ме покани за министър миналата седмица, чувал добри неща за мен, преди това не го познавах. Разочарован съм от това, че не беше подкрепен човек като него, вчера партийният интерес надделя над обществения, разделението в парламента е фрапиращо, моето усещание е, че ще има нови избори".

Това заяви в ефира на "Тази сутрин" по БТВ предложеният от ГЕРБ-СДС за енергиен министър Николай Павлов.

Припомняме, че вчера в народното събрание имаше напрежение именно заради взимането на думата от Павлов. Това, което го провикира беше казаното от Кирил Петков, че с негов подпис "Булгаргаз" се е отказал от евтин азерски газ.

"Тези хора не знаят как се управлява държава, за тях това е неясно", смята той.

Миналата година атакуваха КЕВР и "Булгаргаз" и намърдаха посредниците, смята Павлов. Задължението на азерската страна да доставя беше само по интерконектора, и ние направихме така, че количества да влизат по алтернативно трасе на 300 км. Успяхме да спасим договора и да спасим плащанията на неустойки, а бившите управляващи нямат абсолютно никакви заслуги за това, каза Павлов за "Продължаваме промяната".

Той разказа, че преди година в кабинета на министър-председателят получили указания, заедно с директора на правна дирекция, да заведат арбитражно дело срещу азерите и срещу проектната компания, която изгражда газопровода.

"Знаете ли какво означава това? Прекратяване на договора, загуба за стотици милиони долари и край на диверсификацията. Веднага написахме писмо до БЕХ и министерства, както и в президентството, подписано от целия съвет на директорите, с всички рискове във връзка с тези указания.Възмутително е когато министър-председател на чашка уиски сяда и чете договор по английско право", казва Павлов.

"В зимните месеци цената на газа ще се определя от цената в Чирен.", заяви бившият шеф на „Булгаргаз“.

„Българските граждани трябва да знаят, че тепърва ще има увеличение на цената на природния газ, защото газът, купуван от посредниците, в момента е складиран в Чирен. Той е на много висока цена. И тепърва „Булгаргаз“ ще трябва да го изпомпва, за да го доставя, тоест трябва да го продава. Предполагам, че цената е около 250 лв. на мегаватчас“, каза Павлов.

Той добави, че в момента се говори за голямо предлагане.

„Вчера „Булгаргаз“, доколкото разбрах, е обявил цена от 204 лв. Вие си представете това ще върви нагоре по 40%. Едва ли грешат. Това са простите сметки. А сега дори го взимаха от посредници, ако не взимаха от посредници, цената на газа най-вероятно щеше с по 175 лв., нямаше да е 204“, обясни Павлов.

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • борба

    15 Дек 2022 11:37ч.

    А вие найдобре знаете как се УНИЩОЖАВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данъчен конгломерат БГ

    15 Дек 2022 11:44ч.

    кредитен придатък за войната в Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извинете

    15 Дек 2022 15:12ч.

    Този гледа доста лудичко.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пет

    15 Дек 2022 17:41ч.

    А кирето и ококореният ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП са създадени да унищожат държавата на българите, не да я управляват

    15 Дек 2022 16:23ч.

    В тази партия българи няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи