Николай Патрушев: Западът иска да изтрие Русия от политическата карта на света

Николай Патрушев: Западът иска да изтрие Русия от политическата карта на света

Западът се опитва да разкъса Русия на части и да я изличи от политическата карта на света. Това заявява в интервю за руския в. "Аргументи и факти" Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. Според него събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев – а военно противопоставяне между НАТО, най-вече на САЩ и Великобритания, и Русия.

„Русия дразни куп световни владетели, защото има богати ресурси, огромна територия, умни и самодостатъчни хора, които обичат страната си, нейните традиции и история“, обясни секретарят на Съвета за сигурност.

Транснационалните корпорации се нервират от светогледа и идеологическото разминаване на Русия със страните, контролирани от западния капитал, изтъква той. "Корпорациите са насочени към обогатяване и развитие на потребителското общество. Русия, от друга страна, поддържа разумен баланс на духовни и морални ценности и социално-икономическо развитие", добавя Патрушев, цитиран от ТАСС.

„В това отношение западняците се стремят да отслабят страната ни, да я разчленят, да унищожат руския език и руския свят. Те отдавна са отработили технологията да подкопаят съперниците си отвътре и да ги раздробят на малки държави“, посочва Патрушев. В подкрепа на думите си той припомни, че например „Лондон след Първата световна война разруши империи и направи от тях десетки страни“. "Така действат днес. Ярък пример е Югославия. Държавата, която имаше независим глас на международната арена, е разделена на шест", отбелязва секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"За нас с оглед появата на нови военни заплахи е важно да имаме такива въоръжени сили и специални служби, че противниците на Русия да не допускат и мислено дори, че могат да воюват с нас", изтъква руският държавник.

Западните политици не са самостоятелни, зад тях стоят фондациите и едрият бизнес – именно в техните ръце е концентрирана реалната власт. В миналото Западът е постигнал процъфтяване и световно господство чрез заграбване на колонии. Точно така се държат днес и транснационалните компании, които предпочитат да трупат все повече капитали, изпомпвайки ресурси от други страни, казва секретарят на руския Съвет за сигурност.

Отговаряйки на въпрос как разпадането на Съветския съюз е повлияло на политиката на САЩ и техните съюзници, Патрушев отбелязва, че това събитие ги е "вдъхновило". В бившето общо пространство се появиха нови субекти на международното право, които по степен на влияние не могат да се мерят със СССР, обясни той. „С изключение на Руската федерация, която, запазила заслужения от векове международен престиж, е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, играе важна роля в света, защитавайки националните интереси“, подчертава секретарят на руския Съвет за сигурност.

"Затова в плановете на западняците остава да продължават да разединяват Русия и в крайна сметка просто да я изтрият от политическата карта на света. Днес те все още крещят на всеослушание, че Русия не трябва да остава единна, тя трябва да бъде върната в рамките на Московия от XV в. За да направят това, те не се гнусят от нищо, включително да измислят напълно фалшива история на нашата страна, прехвърляйки върху нея своята отговорност за потисничеството над други народи, което Русия никога не е правила“, обобщи той.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • А ти и другарчетата ти от бандата

    10 Яну 2023 13:25ч.

    в Кремъл активно му помагате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е деликатен Патрушев... Сравнете...

    10 Яну 2023 21:00ч.

    1994 г. Бжежински: „Новият световен ред при хегемонията на САЩ се създава против Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия. Няма съмнение, че Русия ще бъде раздробена и под опека. Русия е една излишна страна”.... 1995 г. Бил Клинтън: „В най-близкото десетилетие ни предстои решаването на следните проблеми: разчленяване на Русия на дребни държави чрез регионални войни, подобни на тези, които организирахме в Югославия; окончателно разрушаване на ВПК и армията; в откъсналите се от Русия републики да се установят режими, необходими на нас. Ние позволихме на Русия да бъде държава, но империя ще бъде само една страна – САЩ”. 2000 г. Соломон Паси, есе „Краят на предпоследната империя: Разпадането на Русия”. Препоръка – Русия да се разпадне на 7 части: – Европейска Русия (Русия) – столица Санкт Петербург, член на ЕС и НАТО, валута – евро; – Сибир – столица Новосибирск, валута – долар/евро; – Далекоизточна република – столица Хабаровск, гравитираща към САЩ, Япония, Корея и Тайван, валута – долар/йена; – Калининград и Карелия – зони на „офшорно благополучие”; – обособяване на Южноруските територии около Каспийския басейн; -„страничен продукт на разпада” – „малки независими държавици като Чечня, обособени по етнорелигиозен критерий”. Според Паси изчегъртването на Русия от картата на света ще донесе вечно щастие и благоденствие на целокупното човечество, защото: „ще срути остатъците от мита за втори геополитически полюс, построен върху морални норми, противоречащи на евроатлантическата ценностна система… ще бъде триумф на либералните ценности… и принос към утвърждаването на съвременната система на международна сигурност”, за да заживеем – най-сетне! – в „един свят без най-голямата по територия страна, която има почти 60% от ресурсите на полезни изкопаеми и граничи с 42% от населението на света”. Но окончателният „триумф на либералните ценности” предстои. Паси още чака разпадането на Китай…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старшинката

    11 Яну 2023 0:54ч.

    Ние им изпоратихме експерти и сега НАТО и САЩ се чудят как да отърват от тях: h t t p s : / / i s . g d / rWdJGU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    10 Яну 2023 13:36ч.

    Върнете запада обратно в дивия запад, и успех с това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 13:39ч.

    И моллите в Иран и Кимчетата ги разправяха тия. Но на др. Мадуро му дойде акъла и клекна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито Иран, нито Северна Корея са клекнали, няма и да клекнат

    10 Яну 2023 14:29ч.

    Четене с разбиране е нещо, което евроатлантическите тролове не умеете. Пропуснати години в училище, може би?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 16:22ч.

    Клекна Мадуро. Само тия останаха, но ще клекнат и те

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мадуро клекна

    10 Яну 2023 16:53ч.

    А Гуайдо пропадна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига лъга

    10 Яну 2023 17:04ч.

    Не клекна Мадуро, клекнаха САЩ, които пред целия свят изпълниха условието на Мадуро - да се откажат от назначенеца си Гуайдо в името на нефта, подходящ за мазут и дизелово гориво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 17:40ч.

    В новия Г. Кирков с какви глупости ви пълнят главата. Че Мадуро и Украйна подкрепя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Патрушев

    10 Яну 2023 13:45ч.

    се опитва да скрие това, което най-много плаши Русия: В Украйна се случи чудото на националното възраждане. Украинският народ започна борба за възстанонавяване на своята национална идентичност, език, история и християнска църква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига плещи глупости

    10 Яну 2023 13:48ч.

    Каква идентичност, какъв език у една "държава" на 100 години..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    10 Яну 2023 13:51ч.

    много отрано започвате, обедно време е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    10 Яну 2023 14:27ч.

    Украинците нямат национална идентичност, нито собствена история, няма какво да се възстановява. Набийте си го в тъпите тикви. Но има какво да се заличава, например фашизма и това Русия ще го свърши, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 16:23ч.

    Ако са нямали вече имат. Матушкатата вече граничи с още една Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    10 Яну 2023 16:34ч.

    Петърчо, седнете си! Прочетете малко по-вече за Украйна и тогава излезте на дъската! Или по-добре да се запознаете с нещо от казаното от Патрушев: "...има богати ресурси, огромна територия, умни и самодостатъчни хора...". Мога да помогна с т. 1 Направи танкове. и т. 2 Изпрати ги хората като пушечно месо. Защото държави с по-малки ресурси от Русия, по-малко от 1/10, са с икономика, далеч на Руската. И хората им по-богати от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълна мобилизация на козяшкия планктон

    10 Яну 2023 17:08ч.

    Украинците са маст от руския свят, които са повече руснаци даже от македонците спрямо нас, българите. Така че не си фантазирайте история, падне ли хунтата и дойде ли отрезвяването, краят на подобни измислени истории много бързо ще прати всичката тая американска политпоръчкова плява в кошчето за боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Яну 2023 13:50ч.

    Я Сащ, до де е време, да се разпада до племенните граници на индианците и да избира някой оцелял индианец за президент. Стига с тия негри, латиноси и Лгбт, така ще е по-престижно и демократично. То без това главният шаман на Русия предрича, че в близко бъдеще Аляска и Калифорния ще се върнат към далечните си руски корени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудото

    10 Яну 2023 13:58ч.

    наистина се случи - половината украинци вече ги няма в Украйна, а след войната едва ли ще се върнат! Това е голяма "национална идентичност" - хора интересуващи се само от "мъни". За разлика от националността "руснаци" !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш (Хайтов)

    10 Яну 2023 13:59ч.

    Ако Западът само посмее да се опита, първо той ще изхвърчи в небитието, а после... няма да остане не само картата, а и самия свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое плаши запада

    10 Яну 2023 13:59ч.

    Западът иска да изтрие християнството, като го обърне на комерсиално и променливо с конюнктурата. Разбира се, иска и ресурсите на Русия, но не само тях. СПомнете си комунистите в БГ усещаха заплаха от християнството,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига сте ревали! Това стана ясно и на малките деца вече. Стягайте се за битка!

    10 Яну 2023 14:00ч.

    Който остане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • право в десетката

    10 Яну 2023 14:01ч.

    Западните политици не са самостоятелни, зад тях стоят фондациите и едрият бизнес – именно в техните ръце е концентрирана реалната власт. В миналото Западът е постигнал процъфтяване и световно господство чрез заграбване на колонии. Точно така се държат днес и транснационалните компании, които предпочитат да трупат все повече капитали, изпомпвайки ресурси от други страни,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кръчмаря, сметката, със - без...

    10 Яну 2023 14:21ч.

    Както каза Джон Кери, Русия и Китай трябва да бъдат победени за 10 години. След това ще е късно визави климата. Това го каза преди около две години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • меко ви намеквам

    10 Яну 2023 14:28ч.

    Патрушев, ще има ли срещи с Нетаняху, ето че той пак е премиер, да си припомните доброто старо време кога се срещахте да обсъждате важни въпроси... Верно, че сега въпросите са други, но ей така, за повдигане на тонуса, а и старата любов ръжда не хваща... Може Путин пак да го покани на 9-ти май парада...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    10 Яну 2023 15:20ч.

    ами трепайте гадовете,те никога няма да се оправят,няма човек няма проблем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 17:45ч.

    Ан така, да си дойдем на думата. Зелени чорапи - сталинисти, изкопаеми от Студената война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Яну 2023 15:30ч.

    Факт е, че нагло-саксонците от почти два века се опитват да унищожат Русия, да я разграбят и да си разпределят богатствата ѝ. Те не го и крият, защото всеки познаващ поне малко история и живеещ с отворени очи, го вижда. Западът няколко пъти се опита да се конфронтира с руснаците на широкомащабно глобално ниво - чрез пряка война, но безуспешно. Сега се опитват отново. Е, резултатът ще е същият. Както всеки път. Русия ще оцелее и пак ще е победител... На който не му е ясно, го очаква поредното голямо разочарование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    10 Яну 2023 15:45ч.

    Много точен анализ. Този човек е решителен в волев. Става за следващ президент на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    10 Яну 2023 16:11ч.

    За президент готвят сина му- Дмитрий Патрушев, понастоящем министър на селското стопанство на Русия. Роден е през 1977 година и е завършил освен други неща и Академията на ФСБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    10 Яну 2023 16:27ч.

    Западът може за иска, но не му стиска. Все отдалеч изпраща оръжия и боеприпаси. Тайно изпраща я "доброволци", я наемници, я специални части да се бият, които после се завръщат загънати в цинкови опаковки. Без да съм войнолюбива, все пак ми се иска на територията на САЩ да се развие една неголяма война, колкото да усетят тръпката от огъня, който разпалиха в Окрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 17:42ч.

    За 37,8 долара продавала вече нефта Матушката при себестойност от 40 долара. Няма такова дъно към което я тласка др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    10 Яну 2023 18:01ч.

    Момченце, себестойността на руския нефт е в пъти по-ниска от соченото от теб число. Напъните ти тук са жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: смешника Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 18:59ч.

    Ще продава на колкото си иска! Произвежда, има търсене, ще продава. На който не му харесва - не купува!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    10 Яну 2023 22:13ч.

    Russian Urals crude oil was trading near $52 a barrel in January, close to levels not seen in a year, and about 35% below international prices, as the ongoing war in Ukraine and sanctions against Russia left the country with a few buyers. Тези няколко купувачи са Индия и Китай. И двете откриха огромни петролни залежи и вече изнасят за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    10 Яну 2023 20:59ч.

    Истинско удоволствие ми доставя да чета коментарите на хора, които не само със сърце, но и с ум и разум стигат до извода, че в тази война между Русия и Запада, Русия ще победи. Самата аз нямам никакво съмнение от самото начало на конфликта, за мен това е убеждение, основаващо се на по-близкия ми досег с руския дух и култура по стечение на редица обстоятелства в живота ми. На мен дори не ми е необходимо да търся потвърждение или аргументи в развоя на военните действия, изказванията на политици и т.н. И щом хора като мен, които все пак са странични наблюдатели, са убедени в победата на Русия, какво остава за самите руснаци! Ясно е като бял ден: Русия ще победи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи