Николай Патрушев: Светът ще узнае как САЩ са разработвали биологични оръжия в Украйна

Николай Патрушев: Светът ще узнае как САЩ са разработвали биологични оръжия в Украйна

"Русия скоро ще приключи събирането на доказателства за военните цели на биологичните лаборатории на САЩ в Украйна. Цивилизованият свят ще види как САЩ продължават традицията на Третия райх (нацистка Германия, бел. ред.), който провеждаше нечовешки експерименти върху хора“. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, цитиран от руските медии. 

Той каза също, че в Украйна Америка реализира своите планове за разработка на биологични оръжия. В продължение на 20 години те единствени блокират създаването на механизъм за контрол на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие и отказват проверка на съответните институции на територията на страната. Светът трябва да обърне сериозно внимание на това, категоричен е Патрушев. 

Той подчерта, че САЩ са единствената страна в историята, използвала оръжия за масово унищожение от всички видове (ядрено, химическо и биологично) срещу суверенна държава. 

По време на спецоперацията на Русия в Украйна стана известно за лабораториите, които разработват биологични оръжия и са финансирани от САЩ. За разкритията съобщиха от руското министерство на отбраната. Експертите са уверени, че те са работели с патогени на смъртоносни болести. Според публикувани данни в света има общо около 300 биолаборатории, финансирани от Америка 

Патрушев обяви още, че ситуацията в Украйна е само едно от трагичните следствия от необмислената и кървава политика на САЩ. По думите му, Америка тласка човечеството към глобална катастрофа. 

"Американците в продължение на много години потискаха независими държави в полза на своите геополитически и финансови интереси, стремяха се да подкопаят световния ред, установен след Втората светомна война, както и системата на ООН", заяви секретарят на Съвета за сигурност на РФ. 

Патрушев добави, че Америка се старае да запази хегемонията си и затова е започнала да разпалва войни. Като примери той даде Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия. 

"Сега, когато американският външен дълг надхвърли 30 трилиона долара, Америка започна да тласка човечеството към глобална катастрофа", обобщи Патрушев. 
 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

 

Коментари

  • Мутра

    29 Март 2022 15:40ч.

    И това го казва представител на държава освободила Мариопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът

    29 Март 2022 16:09ч.

    изнася ФАКТИ ! Кое от казаното не е вярно ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    29 Март 2022 16:15ч.

    Нищо няма да узнае светът. Светът си затваря очите и ушите и чува и вижда какво то му нареди сащ. Пък те ще продължат да отричат до последно, както с Ирак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    29 Март 2022 16:37ч.

    Подписвам се под всяка дума. Обаче това е само микроскопична част от истината за тази държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Светът", доколкото е тотално манипулиран

    29 Март 2022 16:38ч.

    в тази информационна война, засега си затваря очите. Ще дойде ден, когато поне имащите глава на раменете си ще разберат каква беда, заплашваща цялото човечество, предотвращава тази военна операция. Даже в ООН, което се държи като соросоидно НПО, не реагират на докладите на Небензя по тази и други горещи теми. Засега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bollywwoodd

    29 Март 2022 18:50ч.

    Само да не стане като във филма "12 маймуни" или още по зле като във филма "Z-тата св.война" , че тогава ще ви се иска да ви няма всичките вкупом . Така че по скромно го давайте и по смирено. Всички. Без изключения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куролация

    29 Март 2022 19:14ч.

    Излезе,че прилепа не е уханска,а украино-американски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОДД

    29 Март 2022 21:44ч.

    Същата работа както с "испанския" грип !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е оня смачканяк, дето императорът пу го смачка пред всички за назидание

    29 Март 2022 19:55ч.

    Сега ще приказва каквото му поискат като дресиран..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Автор: Епицентър

    29 Март 2022 20:04ч.

    Русофилството на Мадам В. с баниците за националния герой Барба Ганьос ми идва в повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Широко Затворени Очи

    29 Март 2022 21:46ч.

    Нещата ще излязат наяве, тръгнало е натам. Сега като приключи "операцията", много неща ще се променят. Нека да отбележа, за тези които пуфтят че Путин е лъгал че няма да напада и прочее - Путин ги изпревари, укра беше готова да нападне първа. Нали не мислите, че ей така случайно са си били разположили стохилядна войска до Донбас...От 30г. са им промивани мозъците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    30 Март 2022 8:54ч.

    Правилно,много истории ще излязат на светло.Путин правилно ги е нападнал.Това биолаборатории,укро -американски ковид както пише колега по-горе,заснемане на убийства на цивилни от специални батальони и кой знае колко още неща ще изплуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Миролюбеца от Кремль" товарищ Патрушев

    30 Март 2022 10:20ч.

    А вие защо биете негрите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи