Николай Патрушев: Някои държави вече работят по разчленяването на Украйна

Николай Патрушев: Някои държави вече работят по разчленяването на Украйна

Редица държави активно работят за разчленяването на Украйна, действията на режима в Киев, както и на САЩ и техните съюзници водят до разпадането на страната. Това заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, съобщава ТАСС.

„Те (САЩ и техните съюзници) ни казват, че „ние сме "за" Украйна да остане суверенна, да запази своята териториална цялост". Но ние знаем, че редица държави вече активно работят за нейното разчленяване“, каза Патрушев във вторник в Казан на среща за обезпечаване на националната сигурност в Поволжието.

„В този случай суверенитетът на Украйна не вълнува нито държавния глава, нито още повече Съединените щати и техните съюзници, които са готови да пожертват интересите на украинския народ, за да постигнат своите геополитически цели. Техните действия водят до истински крах на страната“, подчерта секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По думите му, Владимир Зеленски, „обявявайки жителите на Донбас за сепаратисти и провеждайки военни операции с тях, възнамерява да предостави на поляците специален статут, включително възможността да заемат висши държавни постове и всъщност да предоставя права на граждани на друга държава на територията на Украйна“.

Русия, както отбеляза секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация, има за цел да защити населението на Донбас, да освободи Украйна от неонацисти и радикални националисти, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

 

 

 

 

 

Коментари

  • транспониране на истинския крах

    31 Май 2022 17:51ч.

    Холограмата "Кирил Петков" възнамерява да предостави на украинците специален статут, включително възможността да заемат висши държавни постове и всъщност да предоставя права на граждани на друга държава на територията на Бйлгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    31 Май 2022 18:14ч.

    Патрушев говори от Българска територия ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каза си човекът

    31 Май 2022 18:15ч.

    и къде му е сърцето, и че украинците са си "бели хора"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • управление на кризи

    31 Май 2022 17:54ч.

    Що се отнася до българския закон Магнитски - ще се създаде извънредна ситуация, ще се наложи правителството да управлява с декрети и пр., след което ще бъде приет закона, тъй като е насочен най-вече спрямо руските интереси, по-малко турските и по-малко българските корумпета. А "доносите", за които говорят корифеите на правото че били недопустими, ще са от партньорските служби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС просто се чуди как да НЕ изпълни

    31 Май 2022 18:02ч.

    резонното и законно изискване на Русия за неразширяването на НАТО на изток, както и държавите граничещи с нея да запазят неутралитет, както е било съгласувано в края на ВСВ. Полските ястреби си гонят реваншистките мераци и си уреждат роля в транзита на украински земеделски продукти за ЕС. https://southfront.org/ukraine-and-poland-nearer-confederation/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молдова, и тя след последните избори

    31 Май 2022 18:13ч.

    получи про-румънски лидер... https://southfront.org/moldova-goes-full-zelensky-sandu-invites-nations-destruction/ Близо до Унгария хората с двойно гражданство (укр. / унг.) са около 103 %, и каквото да се случи - Унгария ще се бори за парче... Само нашите бесарабски българи са на произвола на съдбата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    31 Май 2022 18:21ч.

    Хитро. Ето как НАТО достига до гратицата с Русия: Полша и така вече си е член, тя какво да направи, след като Киев доброволно стане воеводство - да излезе от НАТО ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май грешите

    31 Май 2022 20:16ч.

    С Азовците по-скоро можете да се разберете, отколкото с шута Зеленски. Те започват да виждат за чии интереси си дават живота, а клоунът отдавна го знае, но това не го бърка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи