Николай Патрушев: Москва ще постигне демилитаризация и денацификация на Украйна, въпреки военната помощ от Запада

Николай Патрушев: Москва ще постигне демилитаризация и денацификация на Украйна, въпреки военната помощ от Запада

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация заяви, че Москва ще постигне демилитаризация и денацификация на Украйна, ще гарантира териториалната цялост и сигурността на населението на Русия, съобщава ТАСС.

Всички заявени цели на специалната военна операция (СВО) ще бъдат постигнати, въпреки нарастващата военна помощ за Украйна от Запада. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Николай Патрушев днес на среща с колеги от Шанхайската организация за сътрудничество в Ню Делхи.

„Въпреки непрекъснато нарастващата военна помощ за Украйна от САЩ и други западни държави, всички декларирани цели на специалната военна операция със сигурност ще бъдат постигнати. Ще постигнем демилитаризация и денацификация на Украйна, ще гарантираме териториалната цялост на Руската федерация. и сигурността на нашето население“, каза секретарят на Съвета за сигурност. 

Патрушев отбеляза, че страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество са запознати със специфичните деструктивни действия на западните държави: намеса във вътрешните работи на суверенни държави, политика на едностранни санкции и ограничителни мерки. Според него най-яркият пример за желанието на американците и техните сателити за световна хегемония е провокираната от тях криза в Украйна. „На територията на държавите от НАТО активно се обучават украински военни. Около 50 държави, които са част от т. нар. коалиция "Рамщайн", участват във въоръжения конфликт на страната на режима в Киев“, каза Николай Патрушев.

Той подчерта, че е изключително важно страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество да работят за запазване на собствените си обичаи и традиции, отстояване на общочовешки ценности и недопускане на деструктивни прояви на западната политика.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • длагнест

    29 Март 2023 13:07ч.

    50 държави от "свободноконсумиращия (миражи) свят" са срещу Русия, включвайки целия си промишлен и интелектуален потенциал, и Русия пак ги прави разногледи. Ако не беше надрусаността на укровойската, съчетана с традиционното за руския свят генетично заложено воинско, Западът с цялата си натруфеност на опакован остатък от ядене в целофан нямаше да може да направи и половината на това, което към момента все пак му дава някакво достойнство, за да не се разкапе съвсем. Ала лъжовната природа не прощава, още повече, че лъжата генерира само лъжа, а всичко, основано на лъжа, в крайна сметка се срутва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали знаеш вица

    29 Март 2023 13:22ч.

    Русийката водила война срещу Запада. Колко жерви е дала Русия - 120 000 убити. А Запада - още е е влязъл във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    29 Март 2023 13:39ч.

    А ти знаеш ли история - Невската битка, нашествито на Полско-литовското кралство, Полтавската битка, кампанията на Наполеон, окупацията на Хитлер - как завършиха за западните противници на Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николашка

    29 Март 2023 14:46ч.

    що не добавиш Кримската и Японската войни, па и битката пред Варшава; за 10-ината (до 1877) кампании срещу османлиите нема и да питам :)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това вече е крайно недостатъчно

    29 Март 2023 14:32ч.

    Целите демилитаризация е денацификация на украйна вече не съответстват на хода на събитията и състоянието на света. По-скоро на новата стратегическа инициатива Русия/Китай да се възложи историческа роля за събаряне на глобалния англосаксонски либералфашизъм и неговите перфидни малтусиански геноцидни инструменти. Украина е тясна за волята за свобода на угнетените народи по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знаем какви ги е мислил Патрушев,

    29 Март 2023 15:35ч.

    Наришкин,Шойгу и Путин за тая поредна гражданска война в окраината но е факт че това поредно мурабе показа тежките недъзи на новият капитализъм в Росия наложен от Елцин и кликата му,включая Путин,Патрушев олигарсите около тях.Факта че около милион младежи избягаха веднага о мобилизация,факта че месеци наред едно селище не могат да вземат,говори за недъзите на капиталистическа РОССИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя фалшив неодворянин от селски произход напоследък прави все по-странни и смешни "исторически" препратки, че Русия два пъти била спасила САЩ от крах:)))

    29 Март 2023 17:59ч.

    Патрушев в интервю за "Российская газета": "Тя (Русия) поне два пъти спаси самите Съединени щати - по време на войната за независимост и Гражданската война. Но смятам, че този път е неуместно да се помага на Щатите да запазят целостта си". В същото време той цинично нарече Русия "исторически защитник на суверенитета и държавността на всички народи, които се обърнаха към нея за помощ". И не пропусна да повтори и заплахите към САЩ, което стана наратив последната година в риториката на кремльовците - рекетьори: "Русия разполага с уникално оръжие, с което е способна да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване". >>> https://rg.ru/2023/03/27/oni-sovsem-strah-poteriali.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи