Николай Милков: България винаги ще бъде лоялен партньор на НАТО

Николай Милков: България винаги ще бъде лоялен партньор на НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Днес, когато повече от всякога сме предизвикани като общност на свободни нации, трябва да останем обединени около ценностите си. И никога да не отстъпваме от задълженията си. От идеите си. България винаги ще бъде лоялен и надежден партньор в НАТО". Това заяви днес външният министър на страната ни Николай Милков на публично събитие по повод 20-годишнината от срещата на върха на организацията в Прага. То се проведе в първия ден от форума на външните министри на страните от НАТО в Букурещ, съобщава БТА.

"Това е втората ми среща на ниво външни министри от НАТО, в която участвам. Първата беше през 2005 г. във Вилнюс и това е опит и спомен, който е много скъп на сърцето ми", сподели пред журналисти българският министър на външните работи. 

Заедно с колегите си от Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Чехия Николай Милков подписа филателно табло, посветено на 20-годишнината от срещата на върха в Прага. Тогава страната ни получи покана за членство в Алианса.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • rusnak

  29 Ное 2022 21:36ч.

  Като го гледам тоя плужек, със сигурност е бил върл комсомолец и партиен секретар по соца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Караджа

  30 Ное 2022 8:37ч.

  НАТО е узаконен американски тероризъм, страхотна корупция и идиотия! Управляващите 33г.бг мутри неслучайно много харесват НАТО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да живее Русия!

  29 Ное 2022 22:08ч.

  Винаги е много преувеличено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хей, Боклук Милков,

  29 Ное 2022 22:49ч.

  Винаги не казвай "винаги", защото не се знае, докога ще си жив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще видим

  29 Ное 2022 22:52ч.

  “Партньор” на НАТО са само боклуците от “ДАй България на американците”. Народът български има друго на ум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дипломтично

  29 Ное 2022 22:55ч.

  Предателство. Тези позиция не изразява общественото мнение. Българските интереси е добре да се защитават със достойнство, а не с безлично нагждачество. Заради такива като този, България е слугиня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Радев: "Българската Коледа" ни дава вяра, че сме цивилизовано общество

  29 Ное 2022 22:57ч.

  Драги ми Радев, в едно цивилизовано общество детските кувьози и лечението на деца, се заплащат от държавата, а не от подаяния и от събиране на пластмасови капачки. Но нашата държава има други приоритети, като например финансирането на луксозното пребиваване на украинки в петзвездни хотели по морето и изпращане на оръжие за нацистите в Украйна. Нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши Коментар

  29 Ное 2022 23:05ч.

  "Дружбата със СССР е нужна на България така, както въздуха и слънцето за всяко живо същество" - Георги Димитров. Лоялен партньор, в исторически план, сър. В това ни е силата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами видя се къде сме без нея.

  29 Ное 2022 23:37ч.

  И откак бащата на бълг мафия Стамболов ни върза за австрогерманската каруца, и после. Ей ти "велика Югославия" без дружбата с СССР, ей ти фалирала Гърция, ей ти и Германия без руските суровини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баце написал си коментар но

  30 Ное 2022 8:05ч.

  Какво искаш да ми кажеш с този пасквил, който си пльоснал тука? какво лошо сме видяли от Съветския съюз и къде бяхме тогава, а къде сме сега? Помисли малко, ама Козяк, Козяк, какво да правиш! Каквото ти кажат, това пишеш! А, и Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Анадънму? 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  29 Ное 2022 23:15ч.

  ''България винаги ще бъде лоялен и надежден партньор в НАТО"- Милков. Рапорт даден- рапорт приет! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Ное 2022 23:45ч.

  Ми като го гледате тоя, вярвате ли му? 🤣🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя е долен продажник и евроатланитческа подлога

  30 Ное 2022 0:20ч.

  Достойната формулировка трябва да бъде: България евентуално би могла да бъде партньор на нато САМО АКО и САМО ДОКАТО това отговаря единствено на българския национален интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Труман

  30 Ное 2022 0:29ч.

  Иска да каже България ще бъде верен слуга на НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • винаги

  30 Ное 2022 0:48ч.

  Самото служебно правителство твърди, че не може да приема дългосрочни решения. Кой го е упълномощил този министър да говори от името на българския народ в дългосрочен план, употребявайки думата "винаги" ? Президентът Радев и той ли като Борисов намира министрите си по кръстовищата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофил

  30 Ное 2022 1:08ч.

  Винаги лоялен, най -много още някоя годинка и после чао нато... Като наближат Вагнер, ще се пребоядисаме с кеф!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "България винаги ще бъде лоялен и надежден партньор в НАТО"

  30 Ное 2022 4:39ч.

  Само ментални, духовни, душевни роби са натургани от USA в българските МС, НС, агенции и пр. Гнъс. Да припомним на роба от снимката: "Можехте поне да не ръкопляскате".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво искате от американците ?

  30 Ное 2022 7:47ч.

  Те си гледат интереса. РОБИТЕ са "родно производство" , чисти етнически българи ! Ако народът не е с робски манталитет, и ако не е толкова глупав, да оставя плужеци да го управляват - американците не могат нищо да направят. Ей вижте за пример една страна на 500 км от нас - Унгария ! Значи може... Така че оставете американците. Преди са били византийците, после османлиите, после СССР , все някой друг ни е виновен че отгоре на българската нация изплува винаги гюбрето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  30 Ное 2022 9:12ч.

  Тази позиция е наистина достойна, но за един пудел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  30 Ное 2022 10:28ч.

  Банановата република едва ли ще оцелее без НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ПЪЛЕН ПОТРЕС ЗА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ!

  30 Ное 2022 12:51ч.

  Според проучване на „Алфа рисърч, в партньорството с Институт „Отворено общество – София“ и Центъра за либерални стратегии, едва 39% от симпатизантите на политическите партии смятат, че България трябва да се придържа към ЕС и НАТО! Изумителени данни! След стотиците милиони долари и евро, усвоени от фондации, НПО, центрове, институти, алианси, асоциации, медии и всякакви други грантаджийски формирования, за да обучават и промотират бъдещия „умнокрасив, евроатлантически, прозападен елит“ на България, който да ни води по светлия път на либералната демокрация се оказа плитка и много ограничена имитация”! Според данните само 39% от симпатизантите на основните партии са евроатлантици. Пълен провал и пълен потрес! Владислав Наков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владислав Наков

  30 Ное 2022 12:55ч.

  https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/11/ES7890.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Ценов

  30 Ное 2022 14:10ч.

  Ние бяхме лоялен член и на Варшавския Договор! Прусаците на балканите!Ние не позволихме чужда военна база на наша територия - нито немска,нито руска! С нашето военно разузнаване,както полево,така и външно такова всявахме респект дори и на ГРУ! Ние имахме парашутни диверсионно-разузнавателни групи,които знаеха до милиметър дислокацията на ракетите Ланс иПършинк в Турция и Гърция и бяха готови да ги унищожат,дори с цената нито един да не се върне жив! За авиация,бронетанкова техника и мобилизационна готовност да не говорим! Сега имаме само лоялна територия и крадливи и лоялни управляващи! Впрочем на NATO това е напълно достатъчно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи