Николай Малинов, Сергей Лавров и Стивън Сегал основават световно движение на русофилите

Николай Малинов, Сергей Лавров и Стивън Сегал основават световно движение на русофилите

През 2019 година Николай Малинов пътува до Москва, където Путин го награди с орден

Международно движение на русофилите ще бъде учредено на 14 март в Москва, като инициативата от дълги години е на Николай Малинов, ръководител на българското Национално движение "Русофили".

Инициативата е подкрепена от външното министерство на Русия и министър Сергей Лавров ще присъства на събитието "с участие на представители от над 40 държави". Там ще бъде известният в миналото екшън актьор Стивън Сегал, който от години живее в Русия и е специален представител на външното ѝ министерство за хуманитарни връзки със САЩ и Япония. На учредяването ще е е Константин Млофеев, председател на общественото сдружение "Царьград".

Малинов беше обвинен в България в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. и санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия, позволил му да пътува зад граница и да получи руски орден лично от президента Владимир Путин. Въпросният съдия е Андон Миталов, когото САЩ също санкционираха за участие в корупционни дейности. Национално движение "Русофили" и Русофили за възраждане на Отечеството също са санкционирани от САЩ през февруари за това, че са контролирани пряко или непряко от Малинов.

Сега Малинов твърди, че на срещата си с Путин на 4 ноември 2019 г. споделил с президента идеята си за Международно движение на русофилите и той я подкрепил.

Емблема, която се разпространява и в български издания, като знак на бъдещото движение. Над думата Мир е застанала балерина, а над нея е съветският "Спутник". Спиралата зад нея наподобява стилизирано Z.

 

 

На 15 февруари той заяви, че отива в Москва за среща с Лавров, за да говори "с приятели" и да обсъдят какви действия да бъдат предприети. Не е известно дали той се е връщал в България след това, тъй като на 27 февруари участва в студиото в предаване по държавната телевизия "Первый канал", а в канала си в "Телеграм" публикува на 6 март снимка как се е прегърнал с Малофеев.

Именно едно от изданията на Малофеев дава повече подробности за учредяването на интернационал на русофилите. Целта била да бъдат сплотени "истинските патриоти" от различни страни, представляващи различни вероизповедания и политически възгледи, обединени от любовта си към Русия и нейната култура и стремящи се към многополюсен свят на основата на традициите на народите.

Малинов каза по руската телевизия, че организацията щяла да структурира дейността особено за събиране чрез Европейска гражданска инициатива в поне 7 държави от Европейския съюз на един милион подписа за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия и за провеждане на събития, свързани с историята и антифашистката борба.
Четете още

Порталът "Русский мир" твърди, че при обсъждането на идеята с Лавров във външното министерство в Москва първият дипломат на Русия я подкрепил и пожелал на инициаторите твърд дух и мъжество за реализирането ѝ.

Мария Захарова, говорителка на министерството, потвърди на 9 март, че Лвров ще участва на учредителния конгрес на Международното движение на русофилите. По думите ѝ, цитирани от ТАСС, ще присъстват руски държавни, политически и обществени дейци, представители на науката, културата и чуждестранни делегати от няколко десетки страни. "Идеята им (на чуждестранни делегати - бел. ТАСС), вдъхновила подобно постижение, е уважението, съхраняването и разпространението на руската култура, традиции, духовност", подчерта тя. "Международното движение на русофилите е призовано да обедини приятелите на страната ни."

Особено възторжено пише за Малинов в "Царьград", къдет той е наречен "най-руският от българите". В неотдавнашна публикация се посочва, че той е инициаторът за международното движение и "двигател на сегашния форум".

Източници: "24 часа", dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ----

    12 Март 2023 15:31ч.

    Русофилската идеята е сякаш българска и дано да е на добро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е русофилска, а русоробска идея: България - "Земята на Святослав Игоревич"

    12 Март 2023 17:09ч.

    На 27 февруари Малинов участва в предаването "Голямата игра" по държавния руски "Первый канал", в което каза, че обявяващите Русия за агресор са "варвари, русофоби и съвременни фашисти". Той потвърди, че шествието "За неутрална България" всъщност е било за подкрепа на Русия, но властите в София не му разрешили такова, макар че от лозунгите станало ясно каква е целта на мероприятието. Докато Малинов говореше на огромни екрани се излъчваха кадри от България как негови съмишленици тъпчат знамето на Европейския съюз и позират с тениски "Путин е нашият президент". В началото на участието му камерата показа голяма карта на "Деколонизирането на Европа", на която всичко на изток от границите на ЕС е просто Русия (погълнала Украйна, балтийските републики, и Молдова). Европа се е разпаднала на множество държавици, като на мястото на България пише "Земята на Святослав Игоревич", в Румъния се намира "Циганска империя", а всички бивши югорепублики плюс Албания и Косово са в "Кралство Сърбия". Картата всъщност е опит от 2022 г. за отговор на подобни аматьорски карти с това на какви държавици уж ще се разпадне в бъдеще Руската федерация. Тя стана известна от Телеграм канала "Обикновен царизъм" с коментира "Европа е тюрма (затвор - бел.ред.) за народите. Хилядолетия наред европейските империалисти са потискали независимите идентичности,окато говори. симулирали са ги, държали са ги несвободни. Настана моментът на това да се каже решително "Не!". Любопитен момент е, че Святослав е княз на Киевска Рус и всъщност е викинг. Родителите му са Ингвар (по-късно наричан Игор I) и Хелга (Олга), която управлява от името на Святослав близо четвърт век, докато той порасне. Синът ѝ напада България през 968-967 г. стига до столицата Велики Преслав, където от удар умира цар Петър, най-дълго управлявалият български владетел в историята. Войните на Святослав срещу българската държава, а след това и срещу Византия завършват с неговото поражение, Тракия, Източна Мизия и българските земи отвъд Дунав минават под владение на империята, а България продължава да съществува още около 40 години в т.нар. Западни български земи, след което окончателно изчезва до 1185 г. Синът му Владимир I (Валдемар) покръства Киевска Рус през 988 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние сме в свободния свят. Членуваме в ЕС и НАТО и отдавна сме направили своя избор.

    12 Март 2023 15:38ч.

    Не забравяйте това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Март 2023 15:43ч.

    Не, някой го направи вместо нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този "някой" е избран с въодушевено единодушие от нас да ни представлява и решава за нас.

    12 Март 2023 15:49ч.

    Оттам насетне имаме договорени права и задължения като лоялни съюзници и партньори в двете демократични организации, към които трябва безусловно да се придържаме и безусловно да спазваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    12 Март 2023 15:53ч.

    Нито е толкова отдавна, нито е завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Този "някой" е избран с въодушевено единодушие от нас да ни представлява и решава за нас.

    12 Март 2023 15:54ч.

    запомни ккви си написал. скоро ще поискат от тебе тази вярност да я докажеш с цената на кръв. запомни го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    12 Март 2023 15:55ч.

    Трябва, безусловно, задължения...ти Работническо дело ли ми цитираш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никой не ви е избирал, самозванци такива

    12 Март 2023 15:58ч.

    Като е така, заминавайте на война за утилизация на НАТО/ЕС и ни оставете нас да си живеем както намерим за добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никаква кръв няма да поискат от мен.

    12 Март 2023 15:58ч.

    Аз съм на административна длъжност и имам административни задължения. Кръвта я искат от тези без ценз, образование и позиции в обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - ... 12 Март 2023 15:38ч.

    12 Март 2023 16:11ч.

    А сега обясни, какво значи свобода за тия, дето живеят в гетата! ....... С години отвън ни внушаваха, колко зле живеем, а се оказа, че тяхното население е живяло в пъти по-зле от народите на соца. Те върхушките винаги са били добре, но народите, народите, те са важни. Вкараха ни в кошара и на ти демокрация, гета, бедност, липса на достойно образование, нямаш застраховка, стоиш на стълбите на болницата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами разходи се из центъра, виж лъскавите магазини и препълнени модерни заведения, виж как се носят хората, виж какво четат и гледат без заплаха от цензура и репресии,

    12 Март 2023 16:15ч.

    сравни ги със сивата казармена скука и тъга на кунистическото безвремие и ще си отговориш на въпрса за свободата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като ти дойде

    12 Март 2023 16:27ч.

    повиквателната да се сеетиш, че си направил избор. Къде ви копат от Козяк такива лоботомирани олигофрени бре?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • остави го това старче,

    12 Март 2023 16:37ч.

    Той живее още в 1990 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Март 2023 16:47ч.

    "Не забравяйте това." -- не сме забравили, и още как! Умрем си някой да се изказва и да взема решения от мое име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @12 Март 2023 16:11ч.

    12 Март 2023 17:01ч.

    Имате свободата да излезнете от кошарата, ама ви е страх да не ви хване и изяде Кумчо Вълчо. Имате свободата да рискувате и излезнете от гетото, като се образовате, квалифицирате, правите частен бизнес, рискувате да печелите и губите според идеите си, планирането им, уменията, способностите си и труда да ги реализирате, да се забавлявате, да се влюбвате и разлюбате, да сте здрав и да злоупотребявате със здравето си, да променяте средата, да управлявате живота си, да избирате принципите си, вярата, идеологията, културата, езика, музиката, личностите, на които да се доверите...и всичко това в рамките на Закона. Разбира се, може да изберете и да си стоите в гетото цял живот, да не се образовате, да сте духовно беден, да се оплаквате и да чакате някой да ви оправи. Свободата не е само да си губите времето да пишете свободно по социалните мрежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е вярно

    12 Март 2023 17:47ч.

    Какво единодушие? Ако тогава само бяха намекнали за война срещу Русия, Соломончо щяха да го ритнат с трабанта на дъното на яз. Копринка. Години по-късно той все още мънкаше, че НАТО в България означавало няколко души с папки. Всъщност хора като него направиха от безразличните русофили. Принципът е: дай ми властта, пък после аз ще правя каквото си искам. И нищо не е вечно. НАТО също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    12 Март 2023 17:54ч.

    Свободата да си пуснеш децата на училище или да играят до късно умнико! Щом сме ходили на автостоп на море и пощаджията носеше на определена дата парите в брой, зиме и лете, пийнал и уморен и нищо не му се случва. Мама и тате не са родител 1 и 2. Има 2 пола, останалите са увредени и лакомията не е ценност. Тя е порок. А в момента всичко е в името на лакомията. Нищо друго няма значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    12 Март 2023 18:29ч.

    Като серазходиш из центъра ,ще видиш лъскавите магазини как лъжат и тровят Българският народ Тровим собствената си нация, чужди бракувани продукти се продават с български етикети, някой трябва да го признае'' Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа. Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нископродуктивни продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено." Това заяви пред БНР председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов. Множество представители на животновъдски организации предупреждават, че сектора в България е пред фалит. Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока. (...) Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът. Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата", каза Бойко Синапов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдуми с еднозначен въпрос не и имало

    12 Март 2023 21:21ч.

    нито за Нато, нито за ЕС, каквито имаше в другите европейски страни. Това че били избрани партии които били за Нато и ЕС не важи, защото партиите имат много неща в програмите си, не само Нато и ЕС. Няма как да знаем колко хора са били съгласни за членството в Нато и ЕС, щом не е имало нарочни референдуми за тях. Това е смисълът на референдумите: да има зададен директен и еднозначен въпрос относно желанието на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    13 Март 2023 0:40ч.

    ИМЕННО, от своите думи сам се осъждаш - рожба на центъра на София, неосъзнаващ кой ограбен човек плаща със своята мизерия за вашето материално благополучие и лигавене. Нацизма не е нищо друго освен сатанизъм - чувство за превъзходство над другите хора, надменност и презрение към "тъпите селяндури". Свободата - това е да обичаш ближния както себе си. Другото е - аз ще правя каквото си искам а другите да умиргат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    13 Март 2023 2:02ч.

    Искаш да кажеш, че ти си тъпа калинка, чието административно задължение е да повтаря тъпотиите на господаря си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плаща - повтарям.

    13 Март 2023 2:05ч.

    А плаща добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия, позволил му да пътува зад граница

    12 Март 2023 15:52ч.

    това доказано ли е въобще?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доказано е.

    12 Март 2023 15:55ч.

    от САЩ така казаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с памет

    12 Март 2023 16:27ч.

    А САЩ никога, ама никога, не лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжат само тогава, когато са застрашени устоите на демокрацията, а това е благородна лъжа за доброто на човечеството.

    12 Март 2023 16:30ч.

    САЩ са еталон за свобода, прогрес и демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • благородниците не лъжат

    12 Март 2023 17:15ч.

    "Благородната" лъжа днес е най-опасната лъжа. Приспива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благословен да е този българин

    12 Март 2023 16:27ч.

    Дано успее да измие част от срама,лепнат на нашите чела от управляващите ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на кремълска хранилка е

    12 Март 2023 16:34ч.

    какво му се радвате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Март 2023 16:51ч.

    Е, ти си на хранилка на сащ, ама ти търпим "демократичните"напъни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е Николай Малинов

    12 Март 2023 17:12ч.

    https://trud.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е Константин Малофеев

    12 Март 2023 17:13ч.

    https://www.svobodnaevropa.bg/a/30160053.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Март 2023 18:19ч.

    Ся, да ти се намира статия и от dw, капитал, клуб z?............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Март 2023 16:35ч.

    Всичко щеше да е чудесно, ако Малиновимаше по-сериозно влияние в България. За съжаление, мнението му не тежи. Той самият не е авторитет, който да привлича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малинов е обслужващ руската клептокрация

    12 Март 2023 16:45ч.

    Просто е "перач" на парите, които кремльовски олигарси като малофеев крадат от народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител

    12 Март 2023 16:40ч.

    съм, между другото, по немски език. На каква друга общност да сме членове освен на ЕС и Нато, като постоянно тая надежда да получат надмощие там умните и разумните хора. Това не ми пречи обаче да бъда русофил- не мога заблудено да повтарям след тиражираната медийна пропаганда, че всичко руско е лошо. Много неща в руския светоглед, душевност и култура ми допадат и ,ако се наложи, се позовавам на тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вас рубладжиите

    12 Март 2023 16:49ч.

    Трябва на всеки 6 месеца да ви пращат в Матушката. Много бързо ще станете първи русофоби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Март 2023 17:01ч.

    рядко неостро изхвърляне. като видял това-онова от света и имал удоволстивето да посети русия, мога да ти гарантирам, че няма да пропусна шестмесечие. вервам, не съм само аз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    12 Март 2023 17:04ч.

    Русофил е обратното на путинофил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    12 Март 2023 18:36ч.

    А теб по често да те пращат на гей парада във Брюксел и да ти набиват във атлантическата чутура содомията и зоофилията като начин на живот . И бързо бързо ще станеш най големият Русофил и ще поискаш Руско гражданство .Както го правят вече много нормални граждани от натовските държави . Пьотр Толстой, близък сътрудник на Владимир Путин познавам много французи и граждани на други западни страни, включително много американци, които сега се местят да живеят в Русия. Много от тях правят това, за да спасят децата си от доминираното от Запада възпитание: насърчават ЛГБТ „начина на живот“, насърчават ги да изоставят традиционното семейство и т.н. Трябва да сте наясно с това. Мога да ви дам цифри: 10 000 молби от граждани на страни от НАТО за руско гражданство средно годишно. За ваше съжаление, руската цивилизация е привлекателна, защото ние защитаваме европейските ценности на същия континент, където са родени, но където често биват забравяни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малофеев финансира пропутинските сепаратисти в Източна Украйна чрез фондацията си "Св. Василий Велики"

    12 Март 2023 17:43ч.

    Александър Бородай, "премиерът" на самопровъзгласилата се Донецка народна република е негов консултант от Marshall Capital Partners. Там работи и Игор Стрелков, бивш доброволец във войната в Босна на страната на сърбите, който сам се определя като човекът, "дръпнал спусъка" в Донбас. Путинофилите в България сепаратисти ли ще стават и ще късат части от Майка България, за да я подаряват на кремльовците :) Путинофилите в България обслужват кремльовците и въвличат България във войната на путьо, а това е национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    12 Март 2023 18:41ч.

    Кажи кажи нещо за Отворено общество ,америка за България и БХК и още над триста НПО-та на дъртия мискинин Сорос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ами разходи се из центъра, виж лъскавите магазини и препълнени модерни заведения, виж как се носят хората, виж какво четат и гледат без заплаха от цензура и репресии,

    12 Март 2023 19:34ч.

    Ти пък къде видя лъскави магазини и модерни заведения?! По Витошка само гащи и телефони и някакви палатки, а в "модерните" заведения ментаци и наркомани. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АКО ТАЗИ ИНИЦИАТИВА УСПЕЕ ДА ПРЕКРАТИ САНКЦИИТЕ И ИКОНОМИКАТА НА ЕВРОПА ПОЛУЧИ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ, ЩЕ БЪДЕ МНОГО ДОБРЕ!

    12 Март 2023 19:46ч.

    Подкрепям всичко разумно, което работи за хората на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия ще си умрат

    12 Март 2023 20:10ч.

    Със сърпа и чука на челото, спасение за тях няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    12 Март 2023 21:08ч.

    Въпрос към всички пишещи тук независимо дали са "козяци" или "русофили". Колко съветски бази имаше в НРБ-то по времето на соца и Варшавския договор и колко евроатлантически сиреч американски бази има в РБ-то по времето на демокрацията и НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    13 Март 2023 1:21ч.

    Признавам само българофилия за българите. Да си русофилстват руснаците, да си германофилстват германците, да си се туркофилстват турците. Американците да си се джендъросват до пълно изличаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи