Николай Дренчев: "Възраждане" се държи като радикална и крайна опозиция, аз не го одобрявах

Николай Дренчев: "Възраждане" се държи като радикална и крайна опозиция, аз не го одобрявах

"Възраждане" се опитва да се държи като радикална крайна опозиция, нещо което аз не одобрявах и може би това е фундаменталното различие, което аз мислех, че е нормално в една партия да има различни мнения, които да се балансират.

Това заяви пред БНР изключеният от ПГ на "Възраждане" депутат Николай Дренчев.

"Тази категоричност, с която се дават прибързани оценки, в рамките на минути и секунди, не е похвална. Освен това при неспазване на устава и се видя, че Деян Николов не го о чел. Организирана сила, която няма устав и не се ръководи от правила, тя не е армия", аргументира се вече независимият депутат Дренчев.

Той коментира изключването на четирима съветници, подкрепили избора на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, миналия четвъртък.

Минути след избора лидерът на групата Деян Николов обяви, че четиримата съветници са изключени от "Възраждане". Така процесите в СОС станаха причина в края на миналата седмица и за изключването и на тримата народни представители Николай Дренчев, Александър Рангелов, Иво Русчев от групата на "Възраждане" в НС.

"За мен нещата се развиха изключително мълниеносно. В петък сутринта, на извънредна оперативка в 8.30 часа, обявена късно вечерта, беше поискана оставката на тримата софийски депутати. Мотивът, че не е имало някакво несъгласувано с националното ръководство гласуване в СОС. На моето желание да не се прибързва, да се разследва случаят, да се извикат за обяснение общинските съветници и да се чуят различните гледни точки, групата на малцинството – Деян Николов и другите двама в СОС, просто ни беше показана вратата. Очевидно е било подготвено предишната вечер и за нас все още стоят загадки, дали това са истинските причини и какво става във "Възраждане"", коментира Николай Дренчев.

"Един въпросите е как при тайно гласуване за председател на СОС се разбра кои са гласували. Колкото повече разсъждавам, виждам че въпросите са повече от отговорите", призна той.

И обясни своите аргументи: "Всъщност това, което ме накара предварително да застана на позиция, различна от тази на Костадин Костадинов, беше, че Деян Николов обяви изключването на четиримата буквално минути, след като бе избран председателя на СОС. По принцип процедурата, съгласно устава на "Възраждане", въобще не е такава. Всеки човек може да бъде изключен след решение на Организационния съвет, а той се събира на 3 месеца, може извънредно в рамките на една седмица, ако предварително е обявено това. Няма как да излезе прекият ти ръководител в рамките на няколко минути и да каже: Аз ги изключвам тези четиримата. Това е нелепо и когато се противопоставих, мисля, че това е детонаторът, който отключи следващите събития."

Николай Дренчев обясни, че "всички общински съветници, до последния в листата, са били одобрени във финалната фаза от Костадинов", а доста преди това на множество заседания и обсъждания на Софийското ръководство.

"Номинацията на Севделина Петрова е номинация пряко на Деян Николов", потвърди Дренчев.

"Моята пряка вина, е че през 2017 година съм довел Красимир Гълъбов, когото аз познават като авиоинженер, изключително прецизен човек, който няма да остави едно болтче незавито или един ред от документите неизпълнен, както е опредено в авиацията", призна "вината си" изключеният депутат.

И допълни: Аз получих огромна подкрепа от хора, за които си мислех, че категорично не ме харесват, а се оказва, че те не са харесвали само "Възраждане". И когато се оказах "отвън", имаме много възможности за развитие на регион Ловеч и ми се отвори много повече път да направя нещата като независим депутат, отколкото като депутат на "Възраждане". Трудно е, след като са те наричали утайка, отрепка, предател."

 

 

Коментари

  • Разприказвал се

    12 Фев 2024 10:35ч.

    Не така! Без да защитавам когото и да е, в кухнята трябва да е чисто винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дупетат

    12 Фев 2024 10:42ч.

    Кой щеше изобщо да гласува за вас, ако не се държахте като радикална опозиция бе? Друг е въпросът, че има разлика между "държа се" и "явявам се", защото с второто май има проблем при "Възраждане".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2024 10:43ч.

    Да бе, ама го одобряваше преди да се продадеш на господарката Ленка ... и теб ли те води на парапета? Чака те съдбата на Божанката, честито! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз имам съмнения

    12 Фев 2024 10:44ч.

    Някаква покупко-продажба е станала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2024 10:45ч.

    Това не е първото провинение на Дренчев, попитайте го за военния закон, който разклати "Възраждане"... евала на Коцето, не им цепи басма от страх, защото много от тях си помислиха щот са незаменими!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наскоро го слушах господина и се замислих, тоя нали уж беше от Възраждане

    12 Фев 2024 11:04ч.

    Нещо ми се стори "различен" . Колко ли време ще е независим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Фев 2024 15:12ч.

    Това с "военния закон" е черен пиар на опонентите им. Промените в ЗОВС, с които се разрешава чуждо командване на наши войски са направени още през 2015 г.! Единствената съществена промяна от февруари 2023 г. е добавянето на "на територията на страната". Останалите са "козметични" и не дават нови правомощия за нищо различно от преди това. Мен лично ме съмнява точно пък Дренчев да се е продал, ама то и в тая партия са едни... Припомням за ЗОВС и изказването на депутат от Атака от трибуната на НС: "Тук си дадохме суверенитета. С този закон позволихме да идват чужди управляващи военни и да командват нашите войски. Да, от ДПС съм го очаквал, от ГЕРБ съм го очаквал, но от Патриотичния фронт това не го очаквах, колеги." https://bntnews.bg/bg/a/420287-ns-prie-promeni-v-zakona-za-otbranata-i-va-ora-zhenite-sili

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xmmm

    12 Фев 2024 10:47ч.

    е, аман от продажници, ми напусни като не ти харесва "Възраждане", на нас не ни трябват предатели.Ако не си разбрал линията на партията то какво изобщо правиш там.Да търсиш съглашателство с ПП/Герб е необяснимо, ако хората са искали те да управляват да са ги избрали, при тая конфигурация не е на Възраждане работа да им оправя управлението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    12 Фев 2024 10:53ч.

    тоя има ли ТВ и медия да не е обиколил да се жалва. Какъв баланс търсиш с фашисти и мутри аз не разбирам, иди при борисов - там никой не смее да се отклони от "правата" линия на вожда, не си и помисля, само козирува и изпълнява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2024 11:01ч.

    Именно, щом се кипри от всяка казионна медия, значипарапетка е казала така ?сега друсат здраво клоните на възраждане, ама нъцки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще седне ли до Радостин Василев

    12 Фев 2024 11:02ч.

    Едва ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    12 Фев 2024 11:07ч.

    Не че поддържам възраждане ама тоя е абсолютна Мара Обща и си личи отдалеч. А бил и военен. Пази Боже от такива. На КК му отне години за да разбере нещо елементарно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Колев

    12 Фев 2024 11:21ч.

    Ами защо не напуснеш тогава като не ти харесва? Що за двуличие и лицемерие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Фев 2024 11:28ч.

    ...хем радикална, хем крайна... ти да видиш... откъде ви намират бе, човече, дето ти чувам името за пръв път...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bai Bai

    12 Фев 2024 11:30ч.

    Lele kolko mnogo chlenove na partiata na kostadinov ima tuk! Ima edno vika mu se ustav! A ustava ne go spazvat. Kostadinov chisti tia deto mu napravixa partiata! Sashto kakto boiko napravi prez 2010-2011!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Членовете на Възраждане са емоционални

    12 Фев 2024 11:54ч.

    Тук такива не виждам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    12 Фев 2024 12:00ч.

    Не ми харесва това :( Дренчев е прав, решение се взема поне след 10 дена.., за да преминат емоциите и гнева ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сивоасфалтник

    12 Фев 2024 12:01ч.

    Поредното доказателство, че „Възражадане“ е помия. Коцето може да е добър оратор, но хората около него не струват особено много. Постоянното им упорство да са крайна опозиция и повтарянето на мантрата „ние или никой друг“ отдавна много ме дразни, както и смехотворните твърдения за „истинска социология“, според която „Възраждане“ винаги е на първо място. Деян Николов прилича на недоспал глупак. Много лош вкус е да обвиняваш човек със звезди на рамената, че е предател - просто не стои добре. Единственото хубаво нещо на „Възраждане“ е, че дразнят умнокрасивитета и създават удобен торбалан за тях. Иначе друга полза от тях няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ---

    12 Фев 2024 12:10ч.

    Ами другият изключен депутат, Александър Арангелов? Според Уикипедия - през март 2008 г. като полицай от Трето РПУ в София е арестуван за подкуп и изнудване на собственици на автосервиз в столицата, след което е уволнен от системата на МВР...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помия

    12 Фев 2024 12:18ч.

    е на майка ти сина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    12 Фев 2024 12:34ч.

    Типична физионония на бг продажник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор за ПРЕДАТЕЛИТЕ!

    12 Фев 2024 12:38ч.

    такива са и за враговете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    12 Фев 2024 12:53ч.

    Изпращане ще танцуват един сезон и сбогом гергини. Но Коцко е европодатлив, не ще рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтоумник

    12 Фев 2024 12:58ч.

    Жълтопаветниците са в кефогазъм. Иначе лицемерието им се лее на талази. Явно Възраждане им бърка много дълбоко в разработеният им отвор. Но какво да очакваме от хора почитащи доносници и сребролюбци като Асенчо, Просто Киро, Гнома и ред знайни и незнайни дебили от жълтопаветния сектор. А да не забравяме и Тулупа от където тръгна разкапването...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е точно така,

    12 Фев 2024 13:25ч.

    с ено допълнение, разложението на дермокрацията тръгна от Иванчо Цигането, а Тиквоча го продължи ускорено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    12 Фев 2024 13:03ч.

    С чистката която Костадин направи доказа, че не е продаден. Без значение дали харесвате всяко едно негово решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    12 Фев 2024 13:46ч.

    Дренки, семки и бонбонки. Костадинов си е САМ виновен. Обаче ? е заровено другаде. Значи във Варна Костадинов лично сам продаде партийните позиции, а в София заместника му да не може същото?! Не е честно. Това не го одобрявам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дренчевизми

    12 Фев 2024 13:50ч.

    Тъпо повторение на ЪТЪКАТА. При която можеше да има само един златен пръст - този на Болен Лидеров. Всички други не бяха на Голямата трапеза. Само истинският МАНАФ - партиен вожд и учител може да прибира парсата! След което следват труповете и в буквалния и в преносния смисъл - Десислав Чуколов примерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    12 Фев 2024 14:05ч.

    Копейкин няма да има време от партийните субсидии са си построи третото крило на вилата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много важно правило:

    12 Фев 2024 14:19ч.

    Проверявай всички факти, и то поне от два различни източника, преди да обвиняваш без доказателства и да плещиш простотии по форумите. Как не написа нищо за милионните сделки с апартаменти в центъра на София на Д. Лорер и А. Василев, за апартамента в центъра на София и 3-етажната къща в Бистрица на Севда Арнаудова, закупени в рамките на 2 години, а за Костадиновата къщичка-близнак с площ 80 кв. метра във вилната зона на Варна бълваш тези лъжи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Фев 2024 15:18ч.

    Защо ли ми напомни за Елена Гунчева - хем "не одобрявал" и е имало "фундаментално различие", хем си е траел... докато не изхвърча. Кой крив и кой прав, не знам. Вече всички са ми съмнителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи