Николай Дренчев: Българската армия трябва да се развива по модела на Швейцария

Николай Дренчев: Българската армия трябва да се развива по модела на Швейцария

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Съгласно Конституцията ни, основен гарант за сигурността, независимостта и свободата на България е българската армия.

Днес нашата армия е „професионална“, а бойните ѝ  възможности, вследствие на корупция и злоупотреби при разходване на средствата и некомпетентност на командването, е сведена до въздушнопреносим корпус от лека пехота за обслужващи и спомагателни мисии зад граница.

Основен гарант за боеспособността на българската армия може да бъде единствено  българският народ. Любовта на народа към Родината и желанието му да я защитава всячески, включително с оръжие в ръка, стои в основата на сигурността, независимостта и свободата ни. Умението на правителството да управлява страната така, че да дава простор за развитие в икономиката и всички други области на човешката дейност, е ключово за възможностите ни за отбрана.

Принципът, по който трябва да бъдат организирани въоръжените сили, е „въоръжен народ, желаещ да се отбранява”! На този принцип са организирани въоръжените сили на Швейцария – държава, сходна на нашата по територия, население и география, която, макар и заобиколена от големи и понякога агресивни съседи, е съумявала да запазва неутралитета си.

Всеки български мъж трябва да посвещава няколко седмици от живота си във военно обучение, разпределени през годините до пенсионната му възраст. Той трябва да бъде подготвен за реакция.

По време на обучението обучаемите трябва да са ангажирани само с физическата си подготовка и усвояване на професионални и военни умения. Войникът ще съхранява личното си оръжие и екипировка при себе си и ще знае мястото за явяване в случай на нужда. Построена на този принцип, българската армия ще се състои от  близо 1 млн. въоръжени мъже, а тази сила, разположена върху площта на страната ни, е практически непобедима.

Огромна ще е ползата от военното обучение за възпитанието и за физическата подготовка на младежта, за здравето на нацията. Редовно провежданото масово военно обучение (то трябва наистина да е обучение и наистина да е полезно), ще даде възможност за широкото проникване на върхови военни технологии и методи на организация от армията към индустрията и гражданските организации. Ползите от това преливане на умения и знания ще са неизброими.

Правителството трябва да направи така, че България  да бъде майка за всеки български гражданин.

Народът ни трябва да чувства Родината като свой дом, като своя крепост, като място, което трябва да бъде запазено и бранено.

 

"Възраждане" е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

  • тралала

    28 Sep 2022 13:09ч.

    Не е ли по-добре да следваме традициите на славната БЪЛГАРСКА АРМИЯ, която няма пленено знаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде ги изравят тези глупаци?

    28 Sep 2022 13:15ч.

    За каква армия на Швейцария бълнува този? Та Швейцария е НЕУТРАЛНА държава и не е воювала от векове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-кротко с бълнуването!

    28 Sep 2022 13:33ч.

    Швейцария е най-милитаризираната държава в света. Всеки мъж ходи в запас ВСЯКА ГОДИНА по две седмици и от това са освободени само членовете на правителството. Всеки държи у дома си лятна и зимна униформа и оръжието си. Швейцарските Алпи са надупчени като сирене от военни тунели и бункери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ИНТЕРЕС ОЧАКВАМ КОМЕНТАРИИТЕ НА МЪЖЕТЕ СЕГА!

    28 Sep 2022 13:16ч.

    Пълно съгласие с Г-н Дренчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eто коментар

    28 Sep 2022 14:58ч.

    Това няма да стане НИКОГА по простата причина, че никой няма да позволи съхраняването вкъщи на (АВТОМАТИЧНО) огнестрелно оръжие. Те щатите се опитват да приберат оръжието от хората, тук ще го раздават. Сигурно, ама друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще ви дам аз едни модели

    28 Sep 2022 13:19ч.

    Марш вън всичики с чужди модели. Стига сте баламосвали хората. Вън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоко

    28 Sep 2022 13:23ч.

    Рядко може да се прочете подобна глупост. Дайте на населението оръжие и до две години Лудогорието и Кърджали няма да са български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Sep 2022 13:28ч.

    Дренчев прави впечатление на чуждопоклонник на хранилка в няколко посолства. Каква Швейцария след като тяхната армия няма една битка в историята си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си неграмотен, ЗИП!

    28 Sep 2022 13:36ч.

    Швейцария е най-милитаризираната държава в света. Всеки мъж ходи в запас ВСЯКА ГОДИНА по две седмици и от това са освободени само членовете на правителството. Всеки държи у дома си лятна и зимна униформа и оръжието си. Швейцарските Алпи са надупчени като сирене от военни тунели и бункери. А за историята съвсем хабер си нямаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго е лошото!

    28 Sep 2022 13:39ч.

    Лошото е, че от 2012 г. първокласниците с майчин език НЕБЪЛГАРСКИ са повече от тези с български. Съобщено официално от министъра на просветата през 2012 г. Сергей Игнатов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    28 Sep 2022 13:43ч.

    Дайте му на тоя прост народ да си държи калашник в хола и до една година на територията няма да е останал жив човек

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядрен идиот

    28 Sep 2022 13:47ч.

    Иска ти се армия, ама нямаш пари за нея.... Това става ясно от брътвежите..... Няма проблем, ние сме част от НАТО и е достатъчно да теглим заеми и да купуваме самолети, подводници и други военни играчки. Що се отнася до армия, очевидно не ни трябва след като си нямаме а сме вече над 18 години в НАТО...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    28 Sep 2022 13:48ч.

    Това не е ли ваксинирания антиваксър, който е на хранилка в швейцарското посолство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Sep 2022 14:00ч.

    Този как си представя да раздаде на мангалите автоматично оръжие по домовете, нали ще го продадат на битака още същата Неделя. А като изперка някой, честито ни Брайвик БГ със стотици жертви. Не гледа ли новини от Украйна, какво се случва на фронта. Ще стреляме с АК по танкове, самолети, дронове и артилерия!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Sep 2022 15:02ч.

    На споменатите от вас наши съграждани ще раздадат вили – да плашат плутократите /по Ник Ханауер/, ще ги предвожда Стефан Янев - спец по сухопътните войски, на перничани ще раздадат винкели, защото са непобедими с тях, на ристювата чета – по едно жълто паве. Кирчо ще изстрелва ракети от бензиностанция на „Лукойл“, а Радев ще наглежда по съвместителство въздушното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Sep 2022 15:04ч.

    ни пространство от делтапланер. Не се става лесно Швейцария на Балканите – че то мераклии само за редене на пачки и златни кюлчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Sep 2022 14:15ч.

    Толкова е просто:за да се развива като швейцарската армия,то и държавите трябва долу-горе да се развиват еднакво.Така ли е Дренчев?Ако не е така,то и армиите не могат да се развиват по един и същи начин,всяка според особеностите на държавата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По голяма простотия не бях чел

    28 Sep 2022 14:18ч.

    Ако се попитат тези на които иска да раздава оръжие и да се обучават едва ли ще събере повече от 10 хиляди! На този принцип се формира само башибозука. Младите са глобалисти и патриотизма не е възпитаван!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    28 Sep 2022 14:45ч.

    Наборна армия, запас два пъти в годината ( пролет и зима за привикване към бой в екстремални условия), специализация на кадрите за водене на съвременни бойни действия (а, не безумно маршируване по плажа), задължително пари за поддържане на физическата подготовка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Догодина са в Кремъл, викаш

    28 Sep 2022 14:48ч.

    хеле с парите за физ подготовка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    28 Sep 2022 15:44ч.

    Не си спомням да съм посочвал цел за нападение. Но, ако те влече - в Украйна има много идиоти,които си мислят, че ще маршируват в Москва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина на моменти ми липсва

    28 Sep 2022 14:45ч.

    една тежка картечница в къщи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомним Гео: "Простете, но що е Отечество?"

    28 Sep 2022 16:35ч.

    Кого ще защитават българските момчета, господине: Герговци, Прокопиевци и останалите олигарси? Американските интереси на Балканите? Политическата шайка на ЕС и тукашната? Срещу Русия ли ще ги пращате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • манлихер

    28 Sep 2022 17:05ч.

    А защо не по американския модел ? Оръжие свободно да се продава във кварталните магазини само срещу шофьорска книжка. И човек да може свободно да си купува всякакви пушкала и оръжия както е във САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи