Николай Денков след среща със земеделците: В близко бъдеще няма да разрешим внос на слънчоглед от Украйна

Николай Денков след среща със земеделците: В близко бъдеще няма да разрешим внос на слънчоглед от Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дискусията с протестиращите земеделци беше напрегната на моменти. По отношение на слънчогледа като култура ми предстои разговор с премиера на Украйна, в който ще обясня, че в днешните разговори сме обсъдили, че ще има определена квота за България и ще бъде разрешена за внос едва след като ние сме уточнили колко е голяма и за какво става дума. В близкия период ние няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след дискусиите с протестиращите земеделски производители.

По думите му по отношение на останалите продукти - царевица, пшеница и рапица, за които зърнопроизводителите искат забрана за внос – и в момента се водят преговори между ЕК и Украйна, заедно със земеделските министри на държавите членки. „Не знам какъв ще бъде изходът от преговорите, но ще направим всичко възможно те да бъдат включени. Ако не – на двустранна основа ще проведем преговори с Украйна за тях”.

Той бе категоричен, че до момента не са установени каквито и да било проблеми с качеството на продуктите, внасяни от Украйна.

Министър-председателят подчерта, че до 30 септември ще бъдат изплатени всички субсидии, дължими на земеделските производители.

Денков е категоричен, че във връзка с качеството на селскостопанските продукти, внесени от Украйна, досега не са установени нарушения на изискванията. Ако такива бъдат установени, те ще бъдат незабавно върнати.

Министърът на финансите Асен Василев уточни, че вносът на слънчоглед от Украйна ще бъде разрешен, когато има ясни количества, които са договорени между земеделците и преработвателната промишленост. Той е категоричен, че бюджетните постъпления няма да бъдат ощетени.

Финансовият министър добави, че 150 млн. лв. от помощта, която се отпуска на земеделците за Украйна, са отпуснати с постановление на МС съвет, като утре предстои да бъдат отпуснати и останалите над 60 млн. лв.

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов обясни, че когато хората, които протестират отвън, бъдат доволни, и те като техни представители ще бъдат.

"Слънчоглед няма да влиза в България, докато не се регламентират тези механизми", каза още той и посочи, че протестите в цялата страна ги правят техните членове, а не те.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев от своя страна заяви, че ако протестът продължи, след всички ангажименти, които пое правителството, смята, че могат да се правят други изводи. 

Протестите на българските фермери започнаха след отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна.

Поводът за ескалиране на напрежението в земеделския сектор е решението на Народното събрание за непродължаване на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна.
 

Източник: "24 часа", dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Какви квоти бе ? Какви слончогледи ?

    19 Sep 2023 23:02ч.

    Оставка !!! Веднага, на цялата ви продажна шайка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • cordarone hydrochloride

    26 Sep 2023 18:39ч.

    <a href="https://med-info-pharm24.top/cordarone-200-mg/">cordarone hcl</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    19 Sep 2023 23:04ч.

    Мишо а пшеница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви квоти бе? Какви слънчогледи ?

    19 Sep 2023 23:05ч.

    Оставка веднага ! На цялата ви шайка от предатели ! Пълна забрана на всякакви ГМО фекалии да се внасят от 404 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    19 Sep 2023 23:11ч.

    Хлъзгавият продажен соросоид лъже. Нищожества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    19 Sep 2023 23:12ч.

    "Въпросът, който не се обсъжда е защо, как и от кого беше създадено латифундисткото зърнопроизводство в България - Проф. Искра Баева: Неолиберални политици срещу богатите хора?!" - https://epicenter.bg/article/Prof--Iskra-Baeva--Neoliberalni-polititsi-sreshtu-bogatite-hora-/326791/11/0 Нщо което Академикът едва ли ще разбере. Много правилно поставен въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кичка

    19 Sep 2023 23:42ч.

    Но пък на сухо мляко, месо и мед -ДА. Въобще не го е еня за България този плъх

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Sep 2023 23:54ч.

    Доколкото сфащам, терористите леко са му прискрипали топченцата. Но, той ще се изхлузи като фъсня и ще отиде да плачка в скута на Галя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    20 Sep 2023 0:15ч.

    Вържат ли му се на празните обещания на тоя играч за чужди интереси, скоро ще си унищожим и последните производителни сектори на селското стопанство и тогава ще ни обрекат на тотална криза и на глад. Обидна е тая война на правителството с производителната част на народа си и патриотично настроените трудещи се. Няма какво да се преговаря с тая клика от назначенци. Гражданско неподчинение ако не се присъединим към страните, отхвърлящи рекета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    20 Sep 2023 0:27ч.

    кирчо, кокорчо сорос-денков, христо да гама тези хора преди да вземат управлението на държавата са работили , като професионални измамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безмитният внос е антипазарен

    20 Sep 2023 11:42ч.

    А. Василев невинно говори за "пазарна логика", но действията на правителството са антипазарни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Представям си Копейкин

    20 Sep 2023 0:31ч.

    Като премиер. Щеше да иска да внася руско жито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Sep 2023 0:35ч.

    Т.е. за България вноса на руско жито е лошо, а вноса на украинско жито е хубаво. Откъде ви копат такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русийката ни е обявила

    20 Sep 2023 0:38ч.

    За неприятелска държава, бе рубладжийски. Ти какво България в група с Беларус, Русия, Иран и С. Корея ли искаш да видиш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойчо Огнянов

    20 Sep 2023 0:47ч.

    Просиш си с цинизма сам Руссиян да тъ заколи. После ще пищиш, че Руссиян ти бил крив...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Sep 2023 0:51ч.

    Що ли се захванах с умствено повреден човек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Sep 2023 0:57ч.

    Естествено, че ще ни обяви за неприятелска страна щом даваме оръжия и боеприпаси в неоограничени количества на Покрайна! При това положение ти очакваш да ни обяви за приятел ли? От нашите оръжия и боеприпаси загиват синовете и внуците на нашите двойни освободители! България я има благодарение на Русия бе малоумник! Нали виждаш за 30 г. като сме против Русия, намаляхме от 9 милиона на 5,5 милиона и от тях 1/3 са цигани и турци! Ако продължава така, скоро България няма да я има, ама на такива, като тебе еничари не им пука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    20 Sep 2023 1:06ч.

    а не сме ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе фатмак, дето децата и внуците ти са на Запад

    20 Sep 2023 1:17ч.

    Прочети устава на Оон вместо да говориш глупости. Нападнатата страна има право да получи помощ. Чехия , Унгария, Словакия и Полша що увеличиха населението си, бе копейкаджия пропаднал. Китай как стана втора икономика през същия период ? Такива роби кат тебе все ги освобождават, дават им апартаменти, намират им работа. Измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат няма кво да кажеш.

    20 Sep 2023 1:18ч.

    След края на войната - на самолета и при своите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Sep 2023 3:57ч.

    Коя е тази нападната страна, че не се сещам? Тази ли, която 8 години избива 38 000 руснаци в Донбас и Луганск? Тази ли в която нацистите подпалват и изгарят граждани, които не са "УКРАИНЦИ" (разбирай руски македонци) забраняват използването на руски, български унгарски и др. Тази ли е нападнатата страна, която не спазва никакво споразумение с уж международни гаранции от Германия и Франция ( Минск 1 и Минцк 2) и ги използва да се въоръжава за да се подготви за война с Русия в угода на своите куратори отвъд океана? Ето линк до видеодоказателства за това, което говоря https://glasove.com/na-fokus/ubiystvenata-ironiya-na-zelenski-za-ukrayna-prez-2014-g-video Ето и още един линк за това, кой предизвика войната в покрайна https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Иване, не само нападната, но и НЕпровокирано...

    20 Sep 2023 8:30ч.

    https://www.bitchute.com/video/SPsyHsTS4vh2/ Че и промиват мозъците на половината от нас (на жълтопаветните еврооптимисти), че горката Украйна, тъкмо си открила природен газ в Азовско море - и ей го онова Джудже да им отреже пътя към него, за да си нямат и те добив като хората и да трябва да продължават да крадат от транзитирания руски газ... А това, че Полша е изяла до сега 100 тона "техническа" пшеница (с ГМО огромен процент глутен, така че става само за производство на туткал / шперплат и етанол), и Господ знае какво точно ядем ние, явно няма значение. "Grain from Ukraine"! казва Zеленски и всички трябва да спрат да продават своята продукция... Сега ЕС ще "разследва" Унгария, Полша, Чехия и Словакия, ще ги глобява...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-страшното е, че храним НАШИТЕ животни с фураж

    20 Sep 2023 8:33ч.

    който съдържа това токсично зърно, а после консумираме месото, яйца, продукти... Всичко идва директно у нас, ако не спрем напълно вноса на всичко, както Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти гледай Русия

    20 Sep 2023 21:08ч.

    Да не ни обяви за вражеска държава . Че тогава майка им жална на шопара пеевски ,на биоко тиквата , ,на петковци ,атанасовци ивановци и на такива смърдели като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехехе

    20 Sep 2023 1:00ч.

    Те са излъгали милиони хора, вас няма да ви метнат? Те са професионалисти лъжци. Ще го направят така, че те да спечелят, а ние всички да загубим, в дългосрочен план. И по всички си личи, че искат да "купят" зърнопроизводителите с трици. Ние простите хора, искаме да знаем има ли вече реален внос от украинско зърно, и към кои производители пътува....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин от варна

    20 Sep 2023 1:01ч.

    тоя 'нагаждач' заигра като ментора си бб. Тука има тука нема! Хем е за снемане на ембаргото- даже със гласуван закон от НС, особено на слънчогледа, хем и обещава в близките месеци няма да внасяме слънчоглед! Това ако е верноне треба ли пак НС да го прегласува??? Абре умнико - може да не сме "академици" като тебе ама сме поне малко грамотни българе и си тачим и обичаме българските нрави , обичаи , поговорки и стоим на думата си, а не връткаме!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    20 Sep 2023 1:04ч.

    ясно, ако ЕС разреши, ако украйна се съгласи, продадоха се

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестът умря

    20 Sep 2023 1:08ч.

    Правителството остава. Латифундистите и властта се разбраха. В бюджета за 2024 г. ще има 300 млн. за плащания на помощи за зърнарите и по-големите тарикати сред животновъдите. Сумата ще бъде взета от парите за пенсии. И така е справедливо. Изпитващото носталгия по соца мнозинство от пенсионерите подкрепи протеста по чисто идеологически причини. В резултат ще получи по-ниски пенсии и по-високи цени на основните хранителни продукти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Sep 2023 1:09ч.

    Щяли да помолят Покрайна да не внася нищо у нас, докато не уточняли квотите! Вие разбирате ли колко ниско са тези в ерархията! Щяли да молят Зеленски да не пускал вноса! Зеленски няма да го спре, защото зърното е на американците (на Блек-Рок, Монсанто и др.) и те му нареждат, какво да прави! А нашите дори не им нарежда американския посланник, защото той не може да падне толкова ниско! Все пак е посланник на Велика държава, затова какво да правят им нарежда Галя от Посолството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    20 Sep 2023 1:15ч.

    Пак ги излъгаха! Нямат никакво намерение да спират вноса на каквото и да било от Украйна. Защото са обещали на най-голямата терористка и измамница - Урсула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но нямало да ядем ние житото (с усилен ГМО глутен)

    20 Sep 2023 8:51ч.

    а щяло да отива за фураж. Ние просто ще си храним животните с този фураж... Супер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми щом казвате че са се продали

    20 Sep 2023 1:18ч.

    Значи спираме да ги подкрепяме. Ще си купуваме македонски, сръбски, турски и румънски стоки. Вие какво си мислите, бе че народът е за един ден ли? Народът ви подкрепи, а вие се разбирате с мошениците. Ще си помислим всички, че това е било постановка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският внос

    20 Sep 2023 1:24ч.

    ще продължава да си върви безпрепятствено. Зърното, слънчогледът, медът и млякото ще бъдат представяни като румънски или молдовски, а на митниците ще бъде наредено да не се престарават в проверките. Официално правителството ще се кълне, че в България не е внесена и една семка слънчоглед от Украйна, но всички ще знаят каква е истината. Това вече го гледахме при министерстването на Нинова, с подписа на която изнесохме оръжие за милиарди за украинската армия, а госпожата се кълнеше и продължава да се кълне, че не е подписала и за един патрон за износ с краен получател от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    20 Sep 2023 1:46ч.

    Той ги нарече терористи, те застанали до него, за снимки и пресконференции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подозирам следната утопия

    20 Sep 2023 1:55ч.

    Че той им е обещал в тяхна чест да изобрети най-яките набухватели, увеличаващи стократно обема на брашното след изпичане . На практика от 100 грама брашно да се получва обема на хляб от 750 грама. На етикета няма да пише грамаж, а м кубичен. И няма да се посочват съставки и калории, за да не се депресира потребителя. Всичко е в името на потребителя. Зърнопроизводителите ще изнасят българското зърно в Европа, за да продължим да се подмазваме с надежда да не ни унищожат светкавично. А като бонус, участниците в днешната сделка, министрите от сглобката, ще получават всеки ден истински хляб, без примеси от Украйна за да са в необходимия тонус, гладка кожа и здрав външен вид, който да вдъхновява масите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    20 Sep 2023 1:58ч.

    Ясно е, че баламосват и разиграват протестиращите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    20 Sep 2023 2:00ч.

    Проблемът при ГМО културите е че, техните производители тепърва трябва да КУПЯТ семена, за да засеят. Тази година европейските производители и потребители ще трябва да платят със своите фалити и продънени джобове за това. А следващата стопанска година ще има коридор "на солидарността," но натам. Ако разбира се населението е включено в сметката. Но "ум царува, ум робува, ум патки пасе". Важното е еврозелките безпроблемно да изкарат необезпокоявани по тези въпроси до следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Sep 2023 2:06ч.

    Абе какво се кълчите бе ??! Нали зърнената сделка беше в името на гладните африкански/етиопски деца ??? Кво общо има с нас??? Освен далаверката на износителя ! Който внасял, внасял - какво се промени сега, освен факта че правите дъмпинг в името на Зе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изхранването на население не е важно.Важно е

    20 Sep 2023 2:09ч.

    Че в държавата ще се въвежда изкуствен интелект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    20 Sep 2023 2:18ч.

    Плъхът ЛЪЖЕ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румъния забавя вноса с 30 дни, само ще пуска транзита през нейна територия

    20 Sep 2023 2:24ч.

    И къде ще пътува това укроинско зърно транзит през Румъния? За Сърбия, за Унгария или за България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко са наивни

    20 Sep 2023 2:32ч.

    Природата ви показва че е срещу вас. В момента вали проливен дъжд. Тракторите ви ще заседнат в калта, и утре няма как да го докарате в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българското правителство служи на транснационални компании, които искат българския чернозем

    20 Sep 2023 2:37ч.

    след като украинския им го взеха. За целта на българските земеделци трябва да се прави АЛА-БАЛА за да фалират и после гмо. Боян Чуков е написал много добър анализ за БЪЛГАРСКИТЕ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изявленията на кабинета

    20 Sep 2023 2:38ч.

    Не са ясни. Те не казват защо е отменена забраната. Зърнопроизводителите имат искания, защо не ги публикуват. Нека видим за какво се договарят. Ако само за да получат пари, които са им обещани, а използват предтекст отмяна на забраната, значи техните искания са комерсиални. Т.е. те също не се интересуват какво качество ще има тяхната продукция, или ако изнасят зърното навън, те не изхранват българския народ. Тогава защо да им даваме подкрепа. Ясно е че мафията владее всички сфери в живота ни. И министър председателя не ви се извини, значи сте терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожавайки българските зърнопроизводители, чрез сегашните български управляващи, транснационалните корпорации целят да се настанят на черноземите у нас и да ги засеят с ГМО култури!

    20 Sep 2023 2:40ч.

    Боян Чуков: Играта със зърнената сделка загрубя. Варшава, Будапеща, Братислава и Букурещ се усетиха. Виктор Орбан директно нарече измамници ЕВРОЛЮРОКРАТИТЕ, които, както е известно, обслужват транснационалните корпорации. .......... Българските зърнопроизводители заслужават похвала. Те първи от българите показаха, че имат рефлекс за самосъхранение и излязоха с тракторите по пътищата. Българското правителство днес реално е инструмент на транснационалните корпорации. А те искат да унищожат българските зърнопроизводители." ........... И не само българските зърнопроизводители искат да унищожат всичко, и хвърлят много пари срещу много лъжа и измама. факти през очите ни. ... https://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Igrata-sas-zarnenata-sdelka-zagrubya--Varshava--Budapeshta--Bratislava-i-Bukuresht-se-usetiha/326830/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само обърнете

    20 Sep 2023 3:55ч.

    внимание на това че не се чува въобще!!! за внос на това зърно в Западна Европа! Защо не Австрия, Франция, Германия, Белгия и Холандия,Италия, Испания и т.н.? или Гърция, Хърватия.....Давате ли си сметка че тази ЕК направо плюе вурху такива нищожества като денков - но това значи ли че ние тука трябва да мълчим и приемаме тази открита неприязън от страна на Зап.Европа като към хора от по ниска категория?! Правителството е съставено от отвратителни и продажни същества, да, но ЕК са си направили криви сметки с нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    20 Sep 2023 7:24ч.

    хърватия също въвежда забрана, а поляците казаха, че украинското зърно не напуска европа, точно в Нидерландия било складирано най-много зърно, за африка не заминава почти нищо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шалом

    20 Sep 2023 7:28ч.

    Правителството обеща на зърнопроизводителите че няма да внася полупроводници от Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След ЮК, Изсраел и Полша сега

    20 Sep 2023 8:42ч.

    спира помощта за мигранти от Украйна... https://obektivno.bg/polsha-spira-pomoshtite-za-ukrainskite-bezhanczi/ Безплатно образование, здравеопазване, а у нас и придвижване с обществен транспорт, а и кой знае какви екстри в хотелските комплекси... Поне да бяха благодарни малко... Бен Уолас, брит. министър, беше освободен след като си позволи да напомни на Zеленски, че ЮК не е Amazon (за доставки по желание)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Sep 2023 10:22ч.

    Защо трябваше да харчат толкова гориво, толкова изгубени часове, след като един ПРОДАНов няколко дни се държеше като АСЛАН по медиите, пред тези хиляди ТРАКТОРИСТИ, за да излезе от срещата с властниците като нас.ан! Дрогираха ли го там, чип ли му инплантираха, че след като ни говореше за защита не само на българите, но и на българските животни от вредното жито, слънчоглед, рапица, мед, живи животни, сухо мляко...../двадесет продукта/, накрая излезе и ни говори за някакви си 61 милиона лева държавна помощ за зърнопроизводителите! А аз поне си мислих, че тези хора са загрижени и за здравето на нащите деца, освен и за пазар за българските стоки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дано съм лош пророк

    20 Sep 2023 11:18ч.

    Плъхи и политическата измет ще ги преметнат. С отлагане чакат протестът да се спихне, Да се изморят и обезсърчат, да се появят разногласия и предатели. Какви преговори? Имаме искания. Или ги изпълнявате или влизаме на жълтите павета. Това е. Другото е АЛА БАЛА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    20 Sep 2023 11:54ч.

    Три дена абсолютно безмислени „дебати“ за протестите на зърнопроизводителите. Естествено, те защитават своите интереси, а платените щатни слуги на Свободна Европа и Дойче веле са срещу българските интереси и защитават украинските, съчиняващи слабоумни и идиотски тези за някакви майбаси и руска дезинформация. Но коя е основната причина и защо никой не я казва. Защото тя се нарича Европейски съюз и нашата абсолютна подчиненост на него. Както и абсолютната забрана на медиите да коментират тази тема. Заради директивите, санкциите, безумните изисквания и безропотното им изпълнение от нашите продажници, у нас зърното струва примерно 300 лв. за тон. Като кажеш на производителя да го продаде за 200 лв., той ти казва, че няма как да стане, защото трябва да фалира и да се самоубие с десетките кредити за тежката техника. В същото време, украинското зърно примерно струва 100 лв., защото те купуват от Русия /нищо че са във „война“ с нея/ два пъти по-евтини горива и газ, съответно торове; не ползват сертифицирани семена; ползват три пъти по-евтини турски пестициди, забранени в ЕС; не плащат тежки данъци и осигуровки към бюджета. И естествено при пазарна икономика никой не е луд да купува нещо от българския производител за 300 лв., като може да си го купи за 100 лв. Докато този дисбаланс не се разреши, колкото и протести и празни плямпаници по телевизиите да има – все тая. А той ще се разреши тогава, когато нашите политици престанат да са долни дупедавци, а както колегите си от Полша, Румъния, Словакия и Унгария кажат на бюрократите от ЕС „ Гледайте си работата…, ние сме суверенна държава“. С всяко изпълнение на изискванията на ЕС ние ликвидираме собствената си икономика и засилваме още повече тези дисбаланси. Първо ликвидирахме по тяхно искане тежката индустрия, после ликвидирахме земеделието, сега наред е и енергетиката. Но с тия продажници в момента няма как да се измъкнем от този кръг. И за да са доволни и едните и другите, знаете ли как ще решат въпроса - просто ще платят разликата в цените на зърнопроизводителите от бюджета – тоест от нашите пари. Просто ГАДОВЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой на чия страна е?

    20 Sep 2023 12:03ч.

    Вчера си направих труда да прочета всички материали, налични във ФБ и пресата срещу “зърнарите”, както и изгледах повечето мнения по телевизиите срещу тях. Техни автори до един са 5-6 знаковите лица от жълтопаветната измет на страната – всички до един на хранилка и щатна заплата в чужди фондации и посолства. Всички са окичили профилите си с украински знамена. Материалите се препечатват от другите активисти на ДБ и жълтопаветниците. Докъде я докарахме. Някакви абсолютни продажници и национални предатели да наричат българския народ и българските производители терористи, защото не искат да работят за чуждите украински интереси. Такива няма нито в Полша, нито в Румъния, нито в Унгария, нито в Словакия, нито в Хърватско – все членове на ЕС, които забраниха вноса на зърно от Украйна. В Полша даже е започнало тотално и пълномащабно разследване за внос на некачествена и опасна пшеница от там. Само родоотстъпниците на „умните и красивите” искат да затрият България в името на чужди държави. Даже някаква от тях, естествено с украински парцал на профила, призовава жълтопаветниците да замерят тракторите с яйца. Представя ли си тя ако те и отвърнат, как ще събира ЛГБТ съставните си части. Вече се убеждавам, че нищо не може да се направи с тези безмозъчни, нагли, арогантни и безскрупулни същества. Единствено нов и справедлив Народен съд за тях. Нищо друго. Иначе България и българите си отиваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Smurff

    20 Sep 2023 21:08ч.

    Толкова е "редовна" пшеницата на хохлите, че от 4 000 000 тона закупена пшеница през 2022 година от Испания, нито един килограм не е пуснат за консумация на хората, а цялото количество са преработили за фураж на селскостопанските им животни по фермите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи