Николай Денков: С ГЕРБ имаме голямо съгласие кои закони трябва да се приемат

Николай Денков: С ГЕРБ имаме голямо съгласие кои закони трябва да се приемат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„В хода на тази дискусия това, което се видя е, че бихме могли да формулираме приоритети, които спешно трябва да се задвижат. Имаме голямо съгласие кои закони трябва да се приемат“. Това каза пред bTV акад. Николай Денков от ПП-ДБ след срещата с ГЕРБ-СДС.

По думите му това са законите, свързани с приемането на България в Шенген и еврозоната, Плана за възстановяване и устойчивост, правосъдната реформа, бюджета.

„Задачата, която изскочи е, максимално бързо още утре да започне работа една или две работни групи, в които да се подредят, а и като календар кога ще влязат и ще могат да бъдат приети на първо и второ четене. Още утре бихме могли да започнем работа в този формат от ПП и ГЕРБ“, допълни акад. Денков.

Самият той ще води групата, свързана с подготовката на законодателната програма. По думите му на срещата от парламентарната група на ПП-ДБ са присъствали той, Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанас Атанасов, а от страна на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова и Росен Желязков.

„Действително нямаме доверие на ГЕРБ и сме създадени, за да променим този модел, който не само ние, но и избирателите ни смятаме за неприемлив. Няма как при една първа такава възможност да кажем, че не ни интересува за какво са ни избрали. Трябва да намерим начин да сменим модела. Тази смяна става по два начина – законодателен, и вторият е свързан с това как се променя работата на изпълнителната власт, но този разговор не сме го започнали още“, каза Денков.

По думите му докато не видят реални действия, които променя модела, няма как да заработят в коалиционно или каквото и да било правителство заедно с ГЕРБ.

На срещата е обсъждано и предложението на ПП-ДБ председателят на парламента да бъде на ротационен принцип. „Темата е отворена и ще продължи да се обсъжда, решението трябва да бъде на ГЕРБ“, каза акад. Денков.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратен

    12 Апр 2023 18:51ч.

    Този довчера гербаджия, днес променящ се! Боже, опази от такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    12 Апр 2023 19:03ч.

    Как няма да имате съгласие, нали сте една порода помияри. Само че, ще ви се наложи, да се цункате публично - не в киното на тъмно! А това е малко различна ситуация, с различни последствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    12 Апр 2023 19:24ч.

    Нали всички сте грантаджии измекяри соросоидно истанбулско конвентни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукави , КАРТЕЛА е в Амбасадата

    12 Апр 2023 19:54ч.

    , а те са смо пионки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От всички всеобщо известни съсипители на страната този най-малко се набива на очи, обаче вероятно е сред най-вредните

    12 Апр 2023 23:48ч.

    Образованието ни взема заложници и създава еничари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клюна още не е разбрал

    13 Апр 2023 6:36ч.

    че първо трябва да мине народното допитване за/против еврото и после да точат евроатлантическите си лиги майкопродавците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено че ТОЙ-КОЙ

    13 Апр 2023 8:24ч.

    Как пък точно най-крадливия и нагъл! Но нали трябва да се гарантират милионите от НПВУ(SUMMIT) за Кака Славка - мутресата му - първа писта подставено лице при всички милионни грантове. Тоз академичен мутрофон е в комбина с Вайсилов и Спасов. Нагласяват всичkи мултимилионни конкурси в науния бизнес от които след това смучат милиони. Къде блеят службите, къде е КОНПИ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи