Николай Денков: Не се обсъжда смяна в ротацията с Мария Габриел, възможно е съставът на проектокабинета да се деполитизира

Николай Денков: Не се обсъжда смяна в ротацията с Мария Габриел, възможно е съставът на проектокабинета да се деполитизира

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Нормално е преговорите да се „размразят“ от ситуацията, в която са били „замразени“. Трябва да започнем отново да говори, Разговорите ми с Мария Габриел не са прекъсвали, дори и днес. Важно е да се успокоят емоциите“. Това коментира в предаването „120 минути“ Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

„Мария Габриел постави въпрос за принципите как ще се управлява и как ще се сменят кадрите. Аз съм съгласен с нея. Това трябва да се прави законно. Нека да припомня, че това е едно събрание, което започна след полунощ. Причината да е тогава е, че ние искахме да помогнем на Мария Габриел и ГЕРБ при връщането на мандата да не изглежда, че всичко е приключило. Направихме заседанието вечерта, за да имаме решение на сутринта. Беше емоционално и напрегнато, защото всеки разбира залога. Крайното гласуване беше на кантар“, обясни Денков.

Служби и посолство

„Има причини да се направят промени в службите. Темата беше интерпретирана по превратен начин. Едва ли не се съгласува кои да са хората в чужди служби. Смисълът на законовото изискване е ръководителите на службите да имат достъп до секретна информация, която се дава от чуждите служби. Това е стандартна процедура. Ако вие номинирате човек на такава позиция, за да си свърши работата, той трябва да има достъп до информация. Това е изискване, за да може човек да си свърши работата“, подчерта кандидатът за премиер от ПП-ДБ.

„Проблемът, който стои, е, че назначаването на директори на служби да става от изпълнителната власт и президент. Сега разделението изчезна, тъй като служебният кабинет се назначава от президента“.

„Борисов постави темата за учителите. Никога по никакъв начин не е обсъждана смяна на директори на училища или учители. Става дума за директори в администрацията. Искам да успокоя цялата образователна общност“, допълни Денков.

Кабинет с ГЕРБ

„Няколко са предложенията, изказани през последните дни. Да се смени ротацията – такъв вариант не обсъждаме. Причината е ясна – следващите месеци предстои приемането на тежки закони. Не започват сега тези промени, но тези, които предстоят, са важни и засягат много интереси. Трябва да се случат по начина, по който са замислени“, каза кандидатът за премиер от ПП-ДБ.

Според него е възможно съставът на проектокабинета да се деполитизира, но е важно хората на позициите да имат експертизата и да се справят със задачите.

„Ако се направи експертен кабинет, има вероятност никой да не носи отговорност. Трябва да е ясно кой носи отговорността за техните действия. Надявам се преговорите да се подновят в следващите дни“, посочи Денков.

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Дестин

    28 Май 2023 21:53ч.

    Този сплескан плъх има морда на педофил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сламен човек

    28 Май 2023 21:57ч.

    Слушах го този сламен човек, зад който ще стои фашизоидът Асен Василев. Денков вече иска президентът да не връчва утре мандата, въпреки, че в същата телевизия в петък Лена Общата се караше на президента, че не връчва мандата. Адмирации за Радостин Василев, че разкри замислите на тази колониална секта ПП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълк козината си мени, но нрава никога

    29 Май 2023 0:40ч.

    Съставът на правителството няма абсолютно никакво значение. Важното е, че пак Посолството ще подрежда играчите и задачата на марионетките в него ще е същата - антибългарска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нпо и 300 000 каква българска политика ще водиш?!

    28 Май 2023 22:03ч.

    Засрами се, академико - ще изпирате Борисов, дори премиера Костов се изчерви! Скрийте се и не се показвайте повече. Жалък българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Ала-бала”

    28 Май 2023 22:05ч.

    Българи, определете се най-после: с мафията на Борисов ли сте, с шарлатаните на Киро или избирате трудния път на Българското Възраждане (не визирам “възродителите” на Коцето). Искаме нови, уравновесени, млади хора, с чисто минало, подходящо образование, приличен речник и достойно поведение (всичко, което липсва на сегашните политици). Не е нужна революция и въоръжени борби. Стига вечес тези партизанлъци. Нека се появят (зная че ги има) спокойни хора, далеч от истерията и шоуто, ще ги подкрепим. И ще ви кажа как да стане. Далеч съм от мисълта, че тяхната поява ще се реализира през окупираните официални медии. Направете си канал в YouTube покажете ни какво можете (аз лично ще ви оценя за 5 минути) и ако ставате, започвам да ви спонсорирам. Така ще направят и други и ще растете с часове. Никой нормален човек вече не гледа телевизия. Айде, на добър час! Всяко голямо нещо, започва с нещо малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Младите ги видяхме!

    28 Май 2023 22:29ч.

    Един Сарийски от кои е, от младите или не? Щото ей такъв човек е стойностен и ценен. Най-малкото да е съветник, а той е никакъв в очите на политиците ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От младите е

    28 Май 2023 22:35ч.

    Нашите политици са “никакви” и не ме интересува кой какъв е в техните очи. Сарийски е човек на когото може да се разчита. На Боян Дуранкев също. Това са хора, които говорят истината и живеят в реалността на своя народ. Политиците обитават друга (своя) реалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    28 Май 2023 22:46ч.

    Сарийски е руски плъх, какъв да е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот до идиот мила моя майно ле

    28 Май 2023 22:10ч.

    “ е възможно съставът на проектокабинета да се деполитизира”. Държава се управлява със закони, а законите се коват в Народното Събрание, където ПАРТИИТЕ ги предлагат и най-голямата партия, подкрепяна от коалиция ги гласува. Без мнозинство в НС, без министерски съвет, излъчен от това мнозинство, държавата НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА. Тези идиоти е възможно да предложат държавата да се управлява от частна фирма. Това ще е “деполитизиране”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има правителство

    28 Май 2023 22:15ч.

    Не се хабете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тежки закони, а!

    28 Май 2023 22:25ч.

    Та затова не искаме правителство, щото такъв боздуган ще стоварите на българите, че България просто няма да я има! Правителство с тоя плъх няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • UchEn

    28 Май 2023 22:26ч.

    Какво прави учен в политиката.Използват го и за пари!!1 Предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Химик

    28 Май 2023 22:35ч.

    Каквото направи с образованието е ясен белег, че не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    28 Май 2023 22:30ч.

    Изключително противно същество. Симбиоза между гризач и мекотело. Перфиден кариерист. Хлъзгав, двуличен, продажен. Абсолютно нищожество. В нормална държава досега да е в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам дали не е случайно

    28 Май 2023 22:31ч.

    Но този учен е специалист по перилни препарати, и вероятно е най-подходящ за почистването, което искат да направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Май 2023 22:35ч.

    безделници подаваите си оставките и изчезваите избори до дупка вие няма сами да напуснете и да пуснете кокала отвратителна гледка сте вече не гледам телевизия отчаиващо е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    28 Май 2023 22:39ч.

    Наглостта на тези продажници е безгранична! Вместо призовки за национално предателство и фалшификация на изборите ще получат мандат за съставяне на правителство, за да изпълнят ангажимента си към чуждото посолство да ни вкарат в братоубийствена война и да изпратят Български момчета да защитават американските интереси с цената на живота си! НАРОДЕ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    28 Май 2023 22:53ч.

    Е сега е време разделно за гербаджиите. Ясно, че и тях ги притискат от посолствата, да видим дали ще причинят на избирателите си и това унижение - подкрепа за националните предатели, или ще решат все пак да имат що-годе приличен брой гласоподаватели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    28 Май 2023 22:56ч.

    Да му кажа на Денков и на целият политически "елит", че правителство няма да има, този парламент е не легитимен, и тези национални предатели за нищо не стават, това че са тъпи и не знаят, че срещу ръжен се не рита, няма да ги спаси, нито Квазимодо Кръстев, нито Сорос!!! Тъпотията им другата седмица ще прерасне и по останалият западнал свят, и ще понесат отговорност, ВСИЧКИТЕ! Билдербергеритте са се събрали в Португалия и на тях е започнало да им пари под дупетата, но следващата седмица направо ще загори! Просто този свят вече не става за живеене, а техните марионетки са нефелни и малоумни, като по калъпа на "харвардите", не е достатъчно да си психопат Денков, трябва и акъл...следваща среща в Ада, и се пазете от Слънцето да не ви изгори, най добре в някоя дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    28 Май 2023 23:29ч.

    Абе, бае соросую, нали те чухме и тебе каква си долна подлога, само това ли измъдриха тиквите ви комбинаторски?!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    29 Май 2023 0:20ч.

    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ппдб! Цялата кохорта в АДА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    29 Май 2023 10:55ч.

    "Нека да припомня, че това е едно събрание, което започна след полунощ. Причината да е тогава е, че ние искахме да помогнем на Мария Габриел и ГЕРБ при връщането на мандата да не изглежда, че всичко е приключило. Направихме заседанието вечерта, за да имаме решение на сутринта." - професорът-академик така помагал на габриел, за връщането на мандата. А не разбрах тя дали е била включена директно в това "обсъждане", както РВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи