Николай Денков: Асен Василев няма нищо общо с Nexo

Николай Денков: Асен Василев няма нищо общо с Nexo

„Не сме получавали финансиране от Nexo. Асен Василев няма нищо общо с Nexo, и въвличане на името му е фантазия. Настимир Ананиев също няма нищо общо, освен общи проекти до 2021 г. с Антони Тренчев. Те нямат общи бизнеси, нямат нищо общо. Остава г-н Ракшеев, който до 2021 г. е бил служител на Nexo, не е бил управлението на компанията, а се е занимавал с регулярна дейност. Съчетаването на истински скандал с името на ПП е опит да се окаля партията, както ГЕРБ са окаляни със скандалите, от които не могат да се отърват. Разликата е, че тук говорим за фантазии – нека да ги проверят".

Това заяви номинираният за премиер с мандата на ПП Николай Денков, който е бивш министър на образованието в кабинета „Петков” и настоящ депутат от партия ПП в 48-ото Народно събрание пред NOVA NEWS.

Той призова истината да излезе наяве и се опита да направи аналогия със скандалите за строежа на АМ „Хемус” – „там няма трасе, няма разрешително за строеж, а парите са дадени”, каза Денков.

Относно политическата ситуация и възможността за съставяне на кабинет той заяви:„Въртележката на служебните кабинети е обърнала всичко наопаки – вместо служебните кабинети да следват политиката на редовните, ние сме се обърнали наопаки”.

Денков е оптимист за съставяне на кабинет с мандата на настоящия парламент. „Искрено се надявам да има редовно правителство, но то не трябва да е на всяка цена. Ако има ясна програма с приоритети, тогава е добре да има правителство”, обясни депутатът от ПП.

„Не е толкова лесно да се намери съгласие”, смята Денков.

„Имахме кабинет с имена, но за да съществува един кабинет, трябва да е ясно какви са целите. От там тръгнахме – какво може да се направи за една година. Хората са важни, но ако не знаем какво искаме да постигнем, няма как да го постигнем”, обясни номинираният за премиер с мандата на „Продължаваме промяната”.

Денков отказа да спомене имена от проектокабинета на ПП, заяви само: „гръбнакът беше от политически лица. Имаше и експерти, които не са партийно обвързани. Начинът – да се осигури и политическа подкрепа, но и ценностна. Ако Министерския съвет и Народното събрание не действат в координация, резултатът би бил катастрофален”.

 

Коментари

  • Николай Денков: Асен Василев няма нищо общо с Nexo

    13 Яну 2023 20:49ч.

    Министърът на образованието трябва да е кристално честен, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верваме ти..

    13 Яну 2023 20:51ч.

    Колкото и на царя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Яну 2023 21:04ч.

    И на Бойко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой стои зад тази марионетка?

    13 Яну 2023 21:05ч.

    Най нежният, убедителен и честен Академик..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно къде е самият Асеня Василев и.

    14 Яну 2023 7:33ч.

    ...още по-интересно е какво то има да разкаже по въпроса на колегите на г-жа Сийка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма какво да го увъртаме!

    13 Яну 2023 21:13ч.

    Щом някой се е захванал с политика, значи е налице при него голяма вероятност да е изкушен с престъпна дейност. Не всички престъпници разбира се стават и политици — повечето от тях нямат данни за това. Но всички политици не могат да не бъдат и престъпници, иначе ще бъдат ИЗДУХАНИ от политическия тезгях от другите политици, които не се колебаят да се заловят с обичайните злочинства, съпътствуващи политическата практика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е точно така.

    13 Яну 2023 21:22ч.

    Преди много години бях в казармата и моят дивизионен командир (който беше фен на ЦСКА) обичаше да казва: „Не всеки «левскар» е ФАШИСТ, но всеки фашист е «ЛЕВСКАР»!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков е един от най-вредните за България хора, които някога са се раждали в страната

    13 Яну 2023 21:30ч.

    Този човек не може да е българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав/права сте,

    14 Яну 2023 8:58ч.

    просто хората, които са далеч от образователната система, нямат представа за какво става дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уфф

    13 Яну 2023 21:40ч.

    Тъкмо намерихме кабинет, а той се оказа Нексо пирамида. Какъв късмет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предположение

    13 Яну 2023 21:52ч.

    Ако си сложи малко червило, няма да е зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    13 Яну 2023 22:43ч.

    Навързани сте като свински черва. Нали г-н замминистър на Баце и министър на Киро. Или не е така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Росен Борисов

    13 Яну 2023 22:44ч.

    Отново тази противна денковска мутра от снимката - гледаш и те лъхне та смърди на плесен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    13 Яну 2023 23:15ч.

    соросоиден плъх-нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-р

    14 Яну 2023 0:55ч.

    Сега всеки да си отговори: - защо ъочно Денков толкова спешно се хвърля да отрича факти, за които вече излизат доказателства? - как Денков е "установил" за един ден,по бързо от следствието и Прокуратурата, че Асен Василев и Настимир Ананиев нямат нищо общо с далаверата? - в качеството си на какъв Денков го играе "бърза помощ", като нито е юрист, нито финансист, нито банкер? Да не би да се притеснява, че и той може да лъсне в криптосхемите заедно с аверите си от ПП, в т ч. Иван Модев? - запознат ли е Денков с фактите по разследването, че да "оневинява" съпартийците си? Ако Да, откъде има информацията? Ако Не, значи говори на Алангро! - на кой некадърен Пиар му хрумна точно Денков да се изтъпани като защитник на Асен Василев и Настимир Ананиев? С мишата си физиономия, малките очички, тънките устни и треперливия глас Денков внушава точно обратното на доверие. Той е визуализиран образ на шмекер, а Найо Тицин е тотал щета като пиар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Яну 2023 0:55ч Той е визуализиран образ на шмекер, а Найо Тицин е тотал щета като пиар!

    14 Яну 2023 7:37ч.

    Хахахахаха, отличен коментар, Докторе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ван

    14 Яну 2023 5:33ч.

    Този индивид ми прилича на героя Марк от сериалчето "Стъпка по стъпка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Яну 2023 6:09ч.

    Имеет си хас да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    14 Яну 2023 6:41ч.

    Нелогично е Денков да говори от името на Асен Василев. Асенчо няма ли уста? Денков негов личен говорител ли е? И откъде Денков може да е изцяло в течение на личните финанси на Асен Василев? Изобщо странно е да прави такива твърдения с подобна сигурност за друг човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нежното соросоиди мъжленце е компетентно по всичко. е

    14 Яну 2023 7:39ч.

    То е академик, сиреч баш майстор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вайсман

    14 Яну 2023 8:34ч.

    Абе, тия няма ли да спрат да се появяват с еврейското знаме около вратовете си? Направо си лепнете една давидова звезда на челото, да ви знаят хората, че не сте българи. И си носете свещника под мищница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мак Бет

    14 Яну 2023 8:36ч.

    Катарзис му е майката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подготовка за избори

    14 Яну 2023 8:48ч.

    никой не очаква правителство на третия мандат, но някой разчиства игачи за следващия вот; пп и дб омръзнаха на всички и нямат никакъв потенциал, а и президента публично ги анатемоса, това беше сигнал, че предстои да бъдат заличени; чакаме новия спасител за новите избори дето да ни излъже;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    14 Яну 2023 11:43ч.

    Денков, бързешко, като уплашена шушумига се шмугна в трънаците на безнадеждната българска политическа история и навярно завинаги ще остане да се крие там. Той ще се запомни като най-унилия кандидат-премиер на България и единственият академик, който не успя на подреди дидактично лего "С две ръчички сам кабинетче си сглоби", предназначено сглобяване от акащи деца до 7 годишна възраст. Лицето на Денков е еталон за мирова скръб Weltschmerz, която Хайнрих Хайне описва като „скръб породена от преходността на земната красота“, а Томас Ман я нарича „угнетение от живота“. 82 годишната баба Занка, най-възрастната членка на ловната дружина в трънското село Парамун, пребродила много ловни полета, пък споделя, че по-печелен поглед от този на академик Денков е виждала само у един папуняк. Това станало около село Ездемирци - спомня си баба Занка и разказва за срещата си с най-пчалния поглед. По Димитров се случи тая работа. Слънцето още не бе загубило сила и благо топлеше. Видях го, кацнал на клон на стар дъб, разцепен от гръмотевица. Погледите ни се срещнаха. Такава печал, такава сгъстена като петмез тъга и отчаяние не бях виждала у ни една божа твар. Зърна го и кучето ми - мигом приклекна и и зави от болка.Прекръстих се, чортовска работа бе това. Сигурна съм, че ме гледаха очите на евразийски папуняк, Циганско петле още му викат. По-точно бе от рядко срещания подвид (Upupa depressum epops) - печален академичен папуняк, споделя баба Занка, в която дреме по-добрата половина на един академичен орнитолог. Станой от нашата ловна дружина пък твърди - допълва старата ловджийка, че така може да гледал само ебаният кълвач, но Станой не разбира от птици и е голям грубиян и циник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти, байновец....

    14 Яну 2023 17:33ч.

    имаш ли нещо общо с някоя разновидност на ДС? на БКП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква поза!

    14 Яну 2023 17:39ч.

    На най-скромния, миролюбив, непретенциозен, неискащ нищо от живота и околните човечец. Човечец себераздаващ се, надраснал земната суета и материалните облаги, да се чуди човек дали докосва земната повърхност когато ходи?! Дали изобщо притежава някаква собственост на негово име? И тази толкова аристократична и дори страдалческа тъга изписана на лицето му ... Дали не става дума за системен домашен семеен тормоз? Може би си струва съпартийците му да проверят за следи от камшик по гърба му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    14 Яну 2023 20:01ч.

    Синила от бича, следи от теглото - това вече е минало за клетия Денков. Откакто той се инкарнира в академик, кандидат-премиер, съпругата му проф. Славка е престанала с просташката си грубост. Деликатното тяло на синеокия страдалец вече е подложено на много по-жестоки и садистични изтезания. Грубият просташки бой, отреден за нехабилитирани плебеи е заменен от перфидни мъчения, на чиято садистичност и изобретателност би завидял дори прочутият доцент Торквемада от катедрата по следдипломни инквизиции наНБУ. Привидно спокойният, овладян, сдържан садизъм на Славка би довел до нирвана дори и най-безчувствения садист. За илюстрация на мъките, на които е жгедневно е подлаган Негово Високоакадемие Денков, следва сбито описание на първите минути от всеки негов божи ден. Часът е 4.35. Още преди да пропеят първи петли Славка започва да музицира на вълшебната си флейта, специална изработка, съобразена с хищната й акулена захапка. В началото обикновено звучи интродукция и рондо на Фридрих Кулау, с която са будили концлагеристите в Дахау. На 9-тата минута Славка престава да свири. Настава зловеща тишина. В очите й пробляват зловещи пламъчета. Тя грубо отмята завивките, покриващи академичното тяло. Брутално смъква долнището на неговата пижамка. Лъсва уплашено, хабилитирано дупе. Мигом в него се вмъква вълшебната флейта на Славка. Часът е 4.39 . Утринната тишина се раздира от тенорен писък. Той озверява Славка и тя начева отмъстителна бекхенд серия от дактилни удари по непослушния академичен задник, настоявайки той да повтори рондото на Фридрих Кулау. Сподавените викове, отказът от анално музициране, молбите за пощада гневят Славка. Тя безпощадно налага съпруга си с върбова шибучица. Денков стене, моли за прошка, но не би. "Свири, говедо синеоко" - строго нарежда тя и заплашително му показва каничка горещо кафе. Той я вижда и се разпищява, защото опитът му подсказва, че скоро ще трябва да изпие кафето - не през устата - така като горещо - без захар, без сметана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Яну 2023 19:20ч.

    Денков да не е интимен приятел на лицето, че го защитава самоотвержено?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шмекер

    14 Яну 2023 20:16ч.

    Ами...съвсем е далече от одите, които сте написали за него. Просто е един сбръчкан индивид, имитиращ икона. Нещастник, дори и да е заринат от пари. Поредната носна кърпа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи