Николай Денков: Ако ГЕРБ предложат правителство и то заработи, ще подкрепяме конкретни политики

Николай Денков: Ако ГЕРБ предложат правителство и то заработи, ще подкрепяме конкретни политики

Няма индикации че ГЕРБ е готов да промени подхода си, обясни Николай Денков от ПП в предаването на БТВ "Тази събота и неделя". 

Уточнявайки, че е участвал в поне 10 обсъждания, той е убеден, че "тази линия е правилна". За България е важно да се изчисти от модела, толериращ корупция, смята той. Като физико-химик, той посочи, че водата и олиото са несмесваеми, но има вещества, с които това може да се случи и за да стане магията, трябва да има промяна в ГЕРБ. 

"Ако мандатът дойде при нас, ще търсим подкрепа от всички - България да стане развита европейска държава, включително от ГЕРБ, знаем, че ще бъде трудно - обясни той. -Представете си, че направим съвместно правителство и отново трябва да разпределяме порции, какво ще правим тогава?" 

Веднага след това Денков уточни, че ако ГЕРБ са готови да направят тяхно правителство и то да работи за България, "ние ще подкрепяме конкретни политики, както се договорихме". 

Досега ПП не са говорили по този въпрос с други партии, защото ГЕРБ е първият мандатоносител. 

"С Росен Желязков отпушихме работата на НС, насочихме я в правилната посока, за да може да се внесе бюджета, договорихме разпределение между ангажиментите на Желязков и председателя на правната комисия - обясни още той. - Колко пъти ни плашеха с бюджета, брутният вътрешен продукт е с 10 млрд. повече и дефицитът остава същият, нещо не е наред, нека да излезе официалния проект, да видим числата и да видим какви тези в повече разходи и приходите."

Според Денков две неща трябва да се проверят в бюджета - как са изчислени приходите, как връщането на ДДС в старите рамки ще ги промени и наистина ли капиталовите разходи са завишени.

 

 

Коментари

  • Спиноза

    22 Апр 2023 10:16ч.

    "Шарлатаните" и "Мафията" в коалиция! Които гласуваха за тях, са идиоти! Ще съжаляват и ще ги е срам да казват, за кого са гласували!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Шарлатаните" и "Мафията"

    22 Апр 2023 10:23ч.

    Невероятно добра комбинация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Апр 2023 10:31ч.

    Няма такъв резил, но най-противни са избирателите им. Те ти съсипват държавата, и ти пак гласуваш за тях... Т.нар. "политици" не се научиха и да приказват правилно, камо ли да управляват държава. Ало, академика, казва се "подкрепям политика по...здравеопазване, икономика, образование външни отношения и пр., а не политики.... Дрън-дрън едно и също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Апр 2023 10:33ч.

    До Спиноза 22 Апр 2023 10:16ч. Винаги ги е било срам гласоподавателите им, 15 години досега само една съседка, проста жена, си призна за ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    22 Апр 2023 10:50ч.

    Мафия 2 ще помага на Мафия 1 под надзора на козяците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    22 Апр 2023 10:54ч.

    Понеже съм Мунчо - не схващам "логиката" на тоз физико-химик от ,, ШАРЛАТАНИТЕ": Първо упищяха орталъка и тоя екземпляр тоже, и тук, че няма да подкрепят правителство на БОКО-ГЕРБ, пък веднагически след това, в същото TV интервю "изтЪрва": ,, ....... ако ГЕРБ са готови да направят тяхно правителство, ние ще подкрепяме конкретни политики, както се договорихме ..... ". Ми, отвратително е, бе, Сороски професоре ! Я обясни, как нЕма да подкрепите самостоятелно правителство на малцинството БОКО-ГЕРБ, но иначе ще подкрепяте ,, нещо предварително договорено " ???!!! Отвратителни предатели сте, да знАЙш !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    22 Апр 2023 12:21ч.

    "не схващам "логиката" на тоз физико-химик" -- ами, трудна е за хващане. първо, физикохимикът (една дума) май не е чувал за емулсии. или е забравил. после, емулсиите се създават при определени условия, да речем - здраво разбъркване. тоест, решат ли от една амбасада, емулсия между гербавите и палавите ще има, че и още как! и накрая - смесването при нормални условия между олио и вода обикновено се подпомага с повръхностноактивни нещества, не с промяна на едното от тях (гербавите, в случая). въобще физикохимикът и още академик ми звучи лековато. да се консултира с шефката на общото събрание на бан, ева славчева, тя ще му предаде некои основни уроци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    22 Апр 2023 11:20ч.

    Не мога да разбера защо изобщо правим избори, след като партиите явно не искат да управляват. Докараха държавата до състояние никой да не иска да я управлява, даже Радев. Народът, от своя страна, е толкова смазан, че също не желае да вземе нещата в ръцете си. Изходът е само един - идва друга държава и ни покорява напълно. Тъжно е, но България скоро няма да я има вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С фалшиви избори

    22 Апр 2023 11:48ч.

    Това е резултатът. Мъчение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    22 Апр 2023 12:21ч.

    Съсипителят на българското образование, сороският наместник в управлението на държавата отново е готов да доунищожи всичко що-годе читаво. Псува ми се, да знаете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    22 Апр 2023 12:47ч.

    Акад. Денков все повече заприличва на стеснителен кълвач (Dendrocopos major), оноден от палав сурикат. Видя ли лика му и усещам, че вероятната му орисия е да бъде опраскан от банкянския каубой бай Тиквун - ако вече не го е сторил. Тиквун не си губи времето и опрасква стоешком, понякога не съвсем академично - направо през гащите, но винаги с над 200. Любимата му поза е "Пура на разсъмване", Банкянски вариант. Прави я така. С разпалена пура застава зад партньора и без никакви любовни увертюри, рязко и до откат му го натакова. Започва с около 80 и бавно вдига скоростта. От време на време дръпва от пурата и плавно добавя газ. Характерно е, че когато мине 160 пущекът от пурата започва да излиза не от устата на Тиквун, а от ушите на опрасквания. Този номер, освен Негово Високотиквие, е по силите само на Махариши Свами Дев Мурти. Вече си представям как от ушите на Денков излизат синкави кълбета академичен дим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...от ушите на Денков излизат синкави кълбета академичен дим."

    22 Апр 2023 17:14ч.

    Това беше добро :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    22 Апр 2023 13:50ч.

    Карачибук , недей така бе човек :)))))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата е вече и макроикономист?

    22 Апр 2023 14:41ч.

    /Поглед.инфо/ На 23 април заявяваме позицията си за неутралитет в 36 града. Още градове се присъединяват в последните дни преди похода за мир. - предпазване България от въвличане в тази и други войни; - облекчаване на референдумите, така че българският народ да може да упражнява контрол върху действията на официалната власт ефективно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи