Никола Николов: Бориславова да нарежда на Петков и Василев. Нямаме нужда от юридическата ѝ "сила"

Никола Николов: Бориславова да нарежда на Петков и Василев. Нямаме нужда от юридическата ѝ "сила"

„Лена Бориславова може да нарежда и да дава съвети на Кирил Петков, на Асен Василев и на ПП ПП. В ГЕРБ нямаме нужда от нейната юридическа “сила”. Нека се научи да чете и спазва законите на страната!“ Това заявява във Фейсбук националният координатор на ГЕРБ Никола Николов.

„Външният министър няма право да внесе сам проект за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става задължително с 
решение на Министерския съвет. В това решение трябва и да е ясно разписано правителството точно какъв мандат иска от парламента.“, се казва още в позицията.

„Кирил Петков явно го е страх! И днес се отказа от правото си да взема решения и прехвърли всичко по темата Северна Македония на парламента. Защо? Защото го е страх!“, заявява Николов.

По-рано стана ясно, че правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Това се разбра от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред "Дневник". Тя каза, че премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония - да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

Коментари

  • Доцент Пишколапкова

    22 Юни 2022 17:52ч.

    Лена има както очевидни така и неочевидни сили. Фнимавайте ф картинката, че може да на превърне в прасета ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълният екст на “Френското предложение”

    22 Юни 2022 17:53ч.

    https://blitz.bg/politika/cherno-na-byalo-eto-go-plniya-tekst-na-frenskoto-predlozhenie-za-rsm-v-koeto-tsar-samuil-e_news893519.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Юни 2022 18:25ч.

    Ха ха ха... ГРОБ казват какво да прави чучелото и то го прави, корнелио ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    22 Юни 2022 18:38ч.

    по-големи неграмотници от тиквите нямаше, докато нещата не се промениха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 180 градуса

    22 Юни 2022 18:47ч.

    А може би нещата са си били такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С Лена шега не бива. В Харвард тя е щудирала Чанчамайо магия в курса на доц. Кватоко. Добре знае, че обектите могат да си въздействат от разстояние чрез невидима индуктивна връзка. Как точно - това е ненужен въпрос.

    22 Юни 2022 19:11ч.

    Магьосникът разсъждава така, както храносмила - в пълно неведение по отношение на протичащите причинно-следствени връзки. Последната магия на Лена е от 16 юни Направена е чрез кукла, умалено копия на Кокорчо. Място на действието - тайна квартира, към която води шахматно декорирано стълбище. Лена взема куклата в ръце. Повдига пеша на сакото, смъква панталонките, оголва Кокорчовото дупе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи